sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

18-04-2019
Σαξόφωνα στο… δρόμο!

Στo πλαίσιo του Διεθνές φεστιβάλ Σαξοφώνου που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από 19-22 Απριλίου και περιλαμβάνει διαγωνισμούς, συναυλίες, masterclasses, σεμινάρια, διαλέξεις, workshops, νέες τάσεις, νέα μοντέλα, το Σάββατο 20 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ, στον πεζόδρομο μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο στην οδό Βενιζέλου θα εμφανιστούν τα σύνολα:

sAx Appeal: Σύνολο Σαξοφώνων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με την επιμέλεια του Θάνου Φυσέκη.

Atenaum Saxophone Quartet: με την επιμέλεια της Στέλλας Αραμπατζόγλου.

University of Huddersfild Saxophone Ensemble: με την επιμέλεια της Sarah Markham.

Η Λάρισα, άλλωστε, έχει δημιουργήσει παράδοση στις μουσικές στο δρόμο.

Όλοι οι πολίτες είναι προσκεκλημένοι στη γιορτή του Σαξοφώνου που γίνεται για 4η συνεχή χρονιά στη Λάρισα.

Ενημερωθείτε για όλες τις δραστηριότητες που θα γίνουν στο Δημοτικό μας Ωδείο.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

 

16-04-2019
Ετήσιες παραστάσεις της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου (17/04/2019, 19/04/2019)

Oι ετήσιες παραστάσεις της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 και την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 8 μ.μ., στη Σκηνή Μπαλέτου (Μύλος του Παππά).

Οι γονείς και οι φίλοι του χορού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της σημαντικής προσπάθειας που έχουν καταβάλει οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου στη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Θα ερμηνεύσουν κλασικές και σύγχρονες χορογραφίες που έχουν δημιουργήσει οι δασκάλες τους κυρίες Ρίτσα Ζαχαρία, Αθηνά Μανώλη, Νικολέτα Μπατζαλέξη, Κατερίνα Μπούτου, Δανάη Χριστακάκου, καθώς και αποσπάσματα από μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

Τα κοστούμια είναι της κυρίας Ελένης Ψύρρα.

Χορεύουν οι τάξεις από Γ’ Δημοτικού και άνω, οι τάξεις του Γυμνασίου Λυκείου, καθώς η τάξη σύγχρονου χορού εφήβων και νέων.
Συμμετέχουν οι τάξεις του Φυτωρίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

12-04-2019
Υπηρεσία Πρασίνου - Πρόσκληση σχολείων στη Βοτανική συλλογή του Δήμου Λαρισαίων

ΠΡΑΣΙΝΟ = ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οργανώνει μια σειρά από επισκέψεις σχολείων στο χώρο της Βοτανικής συλλογής, που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ, από 06/5/2019 έως και 31/07/2019.


Ο χώρος της Βοτανικής συλλογής εκτείνεται σε μια περιφραγμένη έκταση περίπου 3.000m2 με 11 θεματικά διαμορφωμένα παρτέρια, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με διαδρόμους και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό της χλωρίδας που εκφύεται στα πάρκα και άλση της Λάρισας και όχι μόνο, όπως διάφορα φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, κωνοφόρα, θάμνοι, φυτά εδαφοκάλυψης, ανθόφυτα, ροδώνες, αρωματικά φυτά, βότανα και χλοοτάπητα.


Τα παιδιά των ειδικών σχολείων και μη, Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών σταθμών του δήμου και άλλων μη Κυβερνητικών οργανώσεων, θα έχουν την ευκαιρία στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τη χλωρίδα της πόλης μας, την παραγωγική διαδικασία της Υπηρεσίας Πρασίνου σε δέντρα, θάμνους, ανθόφυτα και αρωματικά φυτά. Επιπλέον τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα με τη βοήθεια έμπειρου επιστημονικού προσωπικού της Υπηρεσίας Πρασίνου, να συζητήσουν τη σημασία και αξία του πρασίνου, τη σημασία της ανακύκλωσης αλλά και τη σημασία της προστασίας των πάρκων και γενικότερα του Περιβάλλοντος, που είναι υπόθεση όλων μας.


Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των σχολείων να επικοινωνούν με τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Πρασίνου, κ. Μανούσιο Χρήστο, Περιβαλλοντολόγο στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας 2410-614637, 622956 και στο fax 2410-618410, ώστε να ορίζεται η ημέρα της επίσκεψης.

02-04-2019
3η Εβδομάδα Αστρονομίας (15-20/04/2018)

Από τη Δευτέρα 15 έως και το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Εβδομάδα Αστρονομίας.
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό της πόλης και κυρίως στα παιδιά, να γνωρίσουν την επιστήμη της αστρονομίας, να τους προσφερθούν γνώσεις σχετικές με τα ουράνια σώματα και να θαυμάσουν τον Ήλιο, τη Σελήνη και άλλα ουράνια σώματα μέσα από τηλεσκόπια που θα στηθούν στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου και στον Μύλο του Παππά.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου, καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Αστρονομίας, θα λειτουργεί έκθεση αστροφωτογραφίας του Δημήτρη Μάλλιαρη, έκθεση τηλεσκοπίων και έκθεση μέρους της συλλογής ηλιακών ρολογιών του Γιώργου Μιχαλακάκη.

Επίσης, την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου, στον ίδιο χώρο, θα φιλοξενηθεί μέρος της συλλογής μετεωριτών του Τάκη Θεοδοσίου.

Ομιλίες για ποικίλα αστρονομικά θέματα καθώς και βιωματικά εργαστήρια, όπως αυτό της αστροφωτογράφησης, θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους τα παρακολουθήσουν, να μάθουν για το σύμπαν και να γνωρίσουν τις βασικές τεχνικές καθώς και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη φωτογράφηση ουράνιων σωμάτων.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αστρονομίας, θα δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα του Σχολείου Αστρονομίας, να παρουσιάσουν τις εργασίες που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Τέλος, ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Σειραδάκης, θα παρουσιάσει την ιστορία του σύμπαντός μας από τη στιγμή της γένεσής του μέχρι σήμερα και θα μιλήσει για τις μελλοντικές του προοπτικές.

Η Εβδομάδα Αστρονομίας 2019 διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την ΚοινΣΕπ “ΕΝΑΣΤΡΟΝ”.

Συμμετέχουν ο Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας (A-POLARIS), το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας (ΠΟΚΕΛ) και το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/ Artfools.
Χορηγός : Πλανητάριο Θεσσαλονίκης (www.planitario.gr).

oikogiorti banner

     

      agrothessaly imerides Tyrnavos Tembi

PtPlogo 1

      deh dhmos new

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

18-04-2019
Περίληψη Διακήρυξης - Μίσθωση ακινήτου για τη μετεστέγαση της υπηρεσίας Στέκι/Παράρτημα Ηλικιωμένων του Δ' ΚΑΠΗ

Για το κείμενο της περίληψης, πατήστε ΕΔΩ

18-04-2019
Την Κυριακή 21 Απριλίου ολοκληρώνεται η έκθεση «Αναφορά στην Γκουέρνικα» του Κυριάκου Κατζουράκη

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 ολοκληρώνεται η παρουσίαση της έκθεσης του Κυριάκου Κατζουράκη με τίτλο «Αναφορά στην Γκουέρνικα», μετά την ολιγοήμερη παράτασή της.
Η έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, περιλαμβάνει έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Λάρισα και στις 7 Μαΐου θα παρουσιαστούν στην Αθήνα στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).

Ο Μάνος Στεφανίδης, επιμελητής της έκθεσης, στον συνοδευτικό δίγλωσσο κατάλογο της έκθεσης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο Κυριάκος Κατζουράκης, τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, ζωγραφίζει μια σειρά έργων-σχολίων της Guernica. Μοιάζει αυτό το μυθικό έργο του 1937 που σφραγίζει δραματικά μιαν άλλη περίοδο κρίσης -ή καλύτερα φρίκης- και που στοιχειώνει έκτοτε την Ευρωπαϊκή συνείδηση ως απόλυτο ζωγραφικό τοτέμ, να τυραννάει και τη μνήμη και τη φαντασία του ζωγράφου θέλοντας να ξαναϋπάρξει αλλιώς... Η Guernica του Κατζουράκη απλώνεται σε περισσότερες από 40 μικρές και μεγάλες συνθέσεις, αναμοχλεύει τα βασικά σύμβολα της πικασσικής μυθολογίας και αναδεικνύει μια σειρά από καινούρια».

Επίσης, ο Γιώργος Ι. Μανιάτης αναφέρει σχετικά: «Παραφράζοντας τον Μπωντλέρ, ο Κατζουράκης μπορεί να θεωρηθεί ζωγράφος της σύγχρονης καθημερινότητας, όχι μόνο στο εικαστικό αλλά και στο κινηματογραφικό του έργο. Πρόκειται για την καθημερινότητα όχι ως αποτέλεσμα αισθητηριακής αλλά βιωμένης εμπειρίας...
Δεν είναι η στερεότυπη καθημερινότητα του πολύβοου άστεος, η πολύχρωμη και θορυβώδης, ασθμαίνουσα και φευγαλέα. Στον Κατζουράκη η καθημερινότητα είναι σκοτεινή, περίκλειστη, τραγικά ουσιώδης, όχι περιττή και φλύαρη. Κυριαρχούν οι τόνοι του γκρίζου χρώματος και του γήινου καφέ μέσα σε χαραμάδες φωτός. Είναι η καθημερινότητα της κρίσης, όχι σαν ρεπορτάζ αλλά ως αίσθηση, ως καθημερινό βίωμα. Ο Κατζουράκης δεν εικονογραφεί, ερμηνεύει».

Στο πλαίσιο της έκθεσης μία σπουδαία δωρεά πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του καλλιτέχνη προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Συγκεκριμένα, ο Κ. Κατζουράκης δώρισε το τρίπτυχο έργο «Γκουέρνικα Ι», το οποίο προστέθηκε στο αποθεματικό του Μουσείου Κατσίγρα και πλέον κοσμεί την Πινακοθήκη της Λάρισας. Μάλιστα, για τις ανάγκες της παρουσίασης στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης το έργο θα ταξιδέψει στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση «Αναφορά στην Γκουέρνικα» έχει μέχρι τώρα γνωρίσει μεγάλη απήχηση στη σχολική κοινότητα. Πλήθος μαθητών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ξεναγήσεων στην έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, έρχονται σε επαφή με το έργο του Πικάσο «Γκουέρνικα» γνωρίζοντας το ιστορικό πλαίσιο της δημιουργίας του έργου και τους συμβολισμούς του καθώς και την οπτική και τις αναφορές του Κυριάκου Κατζουράκη στο συγκεκριμένο έργο. Οι μαθητές γνωρίζουν και άλλα έργα του δημιουργού των τελευταίων ετών διαφορετικής θεματολογίας που καταδεικνύουν το χαρακτηριστικό καλλιτεχνικό του ύφος, όπως «Η Αλίκη θα μεγαλώσει» εμπνευσμένο από την ιστορία του Lewis Carroll «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και «ο Picasso στην Κρήτη» που αναφέρεται στο μύθο του Μινώταυρου.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10:00-14:00 & 18:00-21:00.

Είσοδος ελεύθερη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2-ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑ
Τ. 2410 616266, 2410 623615, F. 2410 621204
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.katsigrasmuseum.gr

 

 

 

18-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
18-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-04-2019
Σαξόφωνα στο… δρόμο!

Στo πλαίσιo του Διεθνές φεστιβάλ Σαξοφώνου που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από 19-22 Απριλίου και περιλαμβάνει διαγωνισμούς, συναυλίες, masterclasses, σεμινάρια, διαλέξεις, workshops, νέες τάσεις, νέα μοντέλα, το Σάββατο 20 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ, στον πεζόδρομο μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο στην οδό Βενιζέλου θα εμφανιστούν τα σύνολα:

sAx Appeal: Σύνολο Σαξοφώνων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με την επιμέλεια του Θάνου Φυσέκη.

Atenaum Saxophone Quartet: με την επιμέλεια της Στέλλας Αραμπατζόγλου.

University of Huddersfild Saxophone Ensemble: με την επιμέλεια της Sarah Markham.

Η Λάρισα, άλλωστε, έχει δημιουργήσει παράδοση στις μουσικές στο δρόμο.

Όλοι οι πολίτες είναι προσκεκλημένοι στη γιορτή του Σαξοφώνου που γίνεται για 4η συνεχή χρονιά στη Λάρισα.

Ενημερωθείτε για όλες τις δραστηριότητες που θα γίνουν στο Δημοτικό μας Ωδείο.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

 

17-04-2019
Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο Ευρωπαικό πρόγραμμα ProTECT

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ανταγωνιστικό ερευνητικό πρόγραμμα Public Resilience using TEchnology to Counter Terrorism (ProTECT), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ISFP).

Οι εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι: STICHTING DUTCH INSTITUTE FOR TECHNOLOGY, SAFETY & SECURITY (Ολλανδία), Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (Ελλάδα), NEDERLANDSE ORGANISATIE VOOR TOEGEPAST NATUURWETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK TNO (Ολλανδία), Inspectoratul General al Politiei Romane (Ρουμανία),FORUM EUROPEEN POUR LA SECURITE URBAINE (Γαλλία),LIETUVOS KIBERNETINIU NUSIKALTIMU KOMPETENCIJU IR TYRIMU CENTRAS (Λιθουανία), Δήμος EINDHOVEN (Ολλανδία), AYUNTAMIENTO DE MALAGA (Ισπανία), Δήμος Λαρισαίων (Ελλάδα), VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBES ADMINISTRACIJA, (Λιθουανία),Δήμος BRASOV (Ρουμανία), STICHTING KATHOLIEKE UNIVERSITEIT BRABANT (Ολλανδία), MINISTERIO DEL INTERIOR (Ισπανία).

Το πρόγραμμα στοχεύει να ενισχύσει τις τοπικές αρχές σε θέματα πολιτικής προστασίας. Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος θα αναπτυχθούν εργαλεία και τεχνολογικές λύσεις και θα δοθεί εκπαίδευση που θα ενισχύσουν την ετοιμότητα και τη διαχείριση θεμάτων ασφάλειας και προστασίας στους δημόσιους χώρους. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2018, η διάρκειά του είναι 24 μήνες, ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.312.039,35 €, από τα οποία 48.968,55 € θα διατεθούν στο Δήμο Λαρισαίων.

Στις 28 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του προγράμματος με τη συμμετοχή των εταίρων στην έδρα του EFUS (European Fund for Urban Security) στο Παρίσι της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση των ενεργειών του πρώτου τριμήνου, ενώ καθορίστηκαν και βήματα / ενέργειες για τη συνέχιση του προγράμματος, ενώ παρουσιάστηκαν και οι απαιτήσεις ποιοτικού ελέγχου και διαδικασίες διάδοσης και επικοινωνίας του προγράμματος. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες το εργαλείο “Εκτίμηση τρωτότητας” (Vulnerability Assesment Tool) και το εγχειρίδιο χρήσης του, ενώ εκτελέστηκαν παραδείγματα και ασκήσεις εφαρμογής του για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων. Τέλος, δόθηκαν οι οδηγίες για την διοργάνωση των “τοπικών εργαστηρίων” (Local Workshops) στις πέντε Ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα.

Σε συνέχεια της παραπάνω συνάντησης, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα σύσκεψη των Ελλήνων εταίρων (Δήμος Λαρισαίων και ΚΕΜΕΑ) με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός των υπηρεσιών για την οργάνωση του Local Workshop που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 8 και 9 Μαϊου 2019.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί σήμερα ο Δήμος Λαρισαίων μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα:
http://www.larissa-dimos.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

17-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
17-04-2019
Προγραμματα κολύμβησης για όλες τις ηλικίες και ανάγκες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λάρισας

Προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες, ξεκινούν στο νέο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας. Τα προγράμματα υλοποιούνται στον πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με τον συνεταιρισμός εργαζομένων “ΝΑΥΣΙΘΟΕΣ”,που συστήθηκε από γυμναστές με ειδικότητα κολύμβησης και εμπειρία στο χώρο.

Η συνεργασία του συνεταιρισμού με το Δήμο Λαρισαίων αποσκοπεί στην προώθηση-καλλιέργεια του αθλήματος της κολύμβησης, τη σωστή σωματική εκγύμναση και αρμονική σωματική διάπλαση, καθώς και την κατάλληλη διαχείριση του υγρού περιβάλλοντος από τους αθλούμενους.

Τα προγράμματα που θα λειτουργήσουν είναι:

Μικρή πισίνα
• Baby swimming.
• Εκμάθηση κολύμβησης παιδιών και ενηλίκων.
• Aqua Aerobic.
• Θεραπευτική κολύμβηση-Α.Μ.Ε.Α.

Μεγάλη πισίνα
• Ελεύθερη κολύμβηση-κοινό όπου παρέχονται και συμβουλές για το σωστό τρόπο κολύμβησης.
• Εκμάθηση κολύμβησης παιδιών και ενηλίκων.
• Aqua Aerobic.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πρόσθετες πληροφορίες:
Γκόγκος Αθανάσιος: 6971720974.
Θεοδώρου Ελένη: 6947044233.
Χατζή Σοφία: 6936277706.

17-04-2019
Νέο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα στην επανασχεδιασμένη Μόνιμη Συλλογή Κατσίγρα

 

Με την παρουσίαση στο κοινό της επανασχεδιασμένης μόνιμης έκθεσης με τίτλο «Επανασύνδεση: Ο τόπος, η ιστορία, οι άνθρωποι στη Συλλογή Κατσίγρα», η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σχεδίασε και θα υλοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.


Με στόχο την ενεργοποίηση της βιωματικής προσέγγισης των μαθητών στην επανασχεδιασμένη Μόνιμη Συλλογή Κατσίγρα θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το οποίο βασίζεται στις τέσσερις βασικές έννοιες στις οποίες δομείται η έκθεση, «Το Πνεύμα του Τόπου», τα «Ιδανικά πλάσματα», η «Οικειότητα» και η «Αγωνιστικότητα». Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από μία βιωματική, διαδραστική ξενάγηση, να έρθουν σε επαφή με τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της κάθε ενότητας και να «δημιουργήσουν» το δικό τους έργο καθώς και να παρατηρήσουν και να εντοπίσουν λεπτομέρειες των έργων μέσα από προβολές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (the dark room).


Ημερομηνίες υλοποίησης:
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 7/5/2019 έως 14/6/2019
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 7/5/2019 έως 31/5/2019

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 2410 – 621205 (Δευτ.-Παρ. 10:00 – 12:00)
Σχεδιασμός – υλοποίηση: Β. Μαργαριτοπούλου, Μ. Χαρισμανίδου, Γ. Χριστάκης

17-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Συντήρηση Ανελκυστήρων Δημοτικών Κτιρίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2019
Συστάσεις από το Δήμο Λαρισαίων για τήρηση καθαριότητας οικοπέδων

Εν όψει της θερινής- αντιπυρικής περιόδου ο Δήμος Λαρισαίων, προσβλέπει στην καλή συνεργασία των δημοτών όσον αφορά στο σοβαρό θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων-γηπέδων-εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε περιοχές εντός ή εκτός σχεδίου πόλης. Ιδιαίτερα στα σημεία όπου παρατηρείται πυκνή υψηλή βλάστηση που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα βλάπτεται η αισθητική της πόλης και των κοινοτήτων μας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3463/ Δ.Κ.Κ. και του άρθρου 94 παρ. 26 του Ν. 3852/10 ο ιδιοκτήτης ή νομέας είναι υποχρεωμένος να διατηρεί το οικόπεδο πάντοτε καθαρό από χόρτα και ελεύθερο από απορρίμματα ακόμα και όταν αυτά προέρχονται από τρίτους και να προβαίνει σε περιοδική καθαριότητα του χώρου. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν, ο Δήμος υποχρεούται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω εκτάσεων πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, να προβούν στην πλήρη αποκατάσταση του χώρου που κατέχουν, τηρώντας διαρκώς την σχετική καθαριότητα με δική τους ευθύνη.

16-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
16-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ