sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Φεβρουάριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

22-02-2018
Βραβεύονται οι κορυφαίοι Λαρισαίοι αθλητές και σύλλογοι για το 2017 απο το Δήμο Λαρισαίων την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ.

Εκδήλωση βράβευσης Λαρισαίων αθλητών και συλλόγων απο το Δήμο Λαρισαίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Λεπτομέρειες δείτε ΕΔΩ

 

16-02-2018
Αυτοψία του δημάρχου Λαρισαίων στα υπο εξέλιξη έργα στην οδό Ηπείρου

 

Εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα στην οδό Ηπείρου

Κανονικά και εντός χρονοδιαγραμμάτων εξελίσσονται τα έργα στην οδό Ηπείρου. Οι εργασίες, στο τμήμα μεταξύ Ανθίμου Γαζή και Παπαναστασίου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν στον προβλεπόμενο χρόνο. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαμορφώσεις των πεζοδρομίων και των χώρων πρασίνου.

Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΛ, προχωρά σε έργα αντικατάστασης του δικτύου, στο τμήμα της Ηπείρου από την Παπαναστασίου μέχρι την Ρούσβελτ προκειμένου να ακολουθήσουν αμέσως μετά τα έργα διαμόρφωσης.

Αυτοψία στα έργα της οδού Ηπείρου, έκανε στις αρχές της εβδομάδας ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

15-02-2018
Υπεγράφη σύμβαση και για την ανακατασκευή της οδού Μανδηλαρά

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ και αφορά στην ανακατασκευη της οδού από την Ανθίμου Γαζή έως και την Κίρκης

• Ξεκινούν και έργα συντηρήσεων πλατειών σε Αγιο Θωμά, Αβέρωφ κα.

Δυο νέες συμβάσεις υλοποίησης σημαντικών έργων όπως η ανακατασκευή της οδού Μανδηλαρά και η συντήρηση κοινοχρήστων χώρων και ειδικότερα πλατειών, υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης με τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών.

Ειδικότερα, το έργο της ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά, είναι προϋπολογισμού 1,5 εκατ. περίπου και αφορά την πλήρη ανακατασκευή της οδού Μανδηλαρά και εντάσσεται στην «Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας», που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ.

Τα έργα θα πραγματοποιηθούν, στο τμήμα της οδού από την Ανθίμου Γαζή μέχρι και την Κίρκης και σε όλη την έκταση (περίπου 13.500 τετ. μέτρα) θα εκτελεστούν οι εξής εργασίες:

Α. Εργασίες οδοποιϊας

1. Καθαίρεση των υφισταμένων κρασπεδορείθρων και πεζοδρομίων και κατασκευή νέων σύμφωνα με την μελέτη.
2. Στα πεζοδρόμια θα τοποθετηθούν πλάκες τσιμέντου διαστάσεων 40Χ40εκ. και θα δημιουργηθούν και από τις δύο πλευρές διάδρομοι κυκλοφορίας ατόμων με προβλήματα όρασης.
3. Σε όλες τις διασταυρώσεις θα δημιουργηθούν ράμπες για την απρόσκοπτη πρόσβαση στο πεζοδρόμιο.
4. Θα γίνει επίσης εκσκαφή της οδού, πλήρης ανακατασκευή της οδοστρωσίας και κατασκευή νέου ασφαλτικού.

Β. Εργασίες Ηλεκτρομηχανολογικές


1. Τοποθέτηση σιδηροϊστών φωτισμού ύψους 6μ σύμφωνα με τη μελέτη και κατασκευή υπογείου δικτύου καλωδιώσεων.
2. Κατασκευή εξωτερικού ηλεκτρικού πίνακα
3. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων με βραχίονα 0,70 μ. τεχνολογίας φωτεινών διόδων (LED) τύπου cut off υψηλής φωτεινότητας 45 W κατά μήκος της οδού.
4. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας φωτεινών διόδων (LED) υψηλής φωτεινότητας 28-40 W στις διαβάσεις πεζών.

 

Γ. Εργασίες Πρασίνου

1. Κατασκευή πλήρους αρδευτικού δικτύου (σωληνώσεις, φρεάτια κλπ)
2. Τοποθέτηση νέων δέντρων (όπου απαιτείται)
3. Τοποθέτηση περίφρακτων για την προστασία των δέντρων

Υπογραφή σύμβασης για συντηρήσεις Κοινοχρήστων Χώρων

Επίσης, χθες υπεγράφη σύμβαση για το έργο ¨Συντήρηση Κοινοχρήστων Χώρων». Η μελέτη εκπονήθηκε από το Τμήμα Συντήρησης Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων.

Το έργο αφορά στην συντήρηση και μερική ανακατασκευή των πλατειών Αγ. Θωμά (Χατζηπούλιου, Νικολοπούλου, Αυλώνος, Αργυρακούλη), Αβέρωφ (Πλατεία Μαρίνου Αντύπα), Μ. Σάπκα (Κεντρική πλατεία) και Εθν. Μακαρίου (Πλατεία Ταχυδρομείου),

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 300.000 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

14-02-2018
Σχολές Γονέων δημιουργεί ο Δήμος Λαρισαίων

 

Τη λειτουργία Σχολών Γονέων για γονείς παιδιών από την προσχολική ηλικία μέχρι και την εφηβεία, προωθεί ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης και στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει». Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους.

Για την νέα αυτή σημαντική πρωτοβουλία, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, σε συνέντευξη τύπου, τόνισε ότι την προηγούμενη περίοδο η Λάρισα στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει» οργάνωσε ή πήρε μέρος σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, συναντήσεις, δράσεις και εργαστήρια σχετικά με τη δια βίου μάθηση. Η σημαντική προσπάθεια της πόλης μας αναγνωρίστηκε διεθνώς, έγινε αντικείμενο θετικών αναφορών και επιβραβεύτηκε με την επιλογή της ως μια από τις 16 πόλεις που βραβεύονται από την UNESCO στο Cork το Φθινόπωρο του 2017.

Συνέχεια όλων αυτών των δράσεων είναι οι «Σχολές Γονέων», το αποτέλεσμα της συνεργασίας και της γνωριμίας των φορέων και δομών της πόλης με τη δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου κοινωνικής παρέμβασης, αποτελούμενο από Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Επιστήμονες και Παιδαγωγούς με τις βασικές θεματικές ενότητες να περιλαμβάνουν θέματα όπως :

-          Επικοινωνία στην οικογένεια

-          Συνεργασία Σχολείου- Οικογένειας

-          Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (διαδίκτυο, εξαρτήσεις, θέματα παιδιών με αναπηρίες, διαχείριση πένθους, διαφυλικές σχέσεις)

-          Εκπαίδευση σε Πρακτικές Αλληλοβοήθειας και Αυτοδιαχείρισης

Ετσι, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, ο Δήμος Λαρισαίων, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των γονέων της πόλης έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, στηρίζει τη συνεργασία φορέων και κοινωνικών δομών της πόλης με τη δημιουργία Σχολών Γονέων με στόχος την υποστήριξη των γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους.

Στη δράση συμμετέχουν ο Συμβουλευτικός Σταθμός, το Κέντρο Κοινότητας και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας- ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το ΚΕΘΕΑ Έξοδος, το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Δίκτυο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση των Φαινομένων Ενδοσχολικής Βίας και Εκφοβισμού, με τον συντονισμό και την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης οι παραπάνω φορείς συνεργάζονται για πρώτη φορά στη δημιουργία ενός Δικτύου Κοινωνικής Παρέμβασης που θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες γονείς να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια, να ενισχύσουν τη συνεργασία- επικοινωνία τους με τη σχολική κοινότητα. Να αναπτύξουν δεξιότητες για την αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών και να ενημερωθούν σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές, συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών τους. Να ενημερωθούν και να έχουν ψυχολογική υποστήριξη οι γονείς των παιδιών με αναπηρία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΜΕΑ) του Δήμου Λαρισαίων και σε γονείς εκπαιδευτικών δομών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων).

Η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος κ. Ιωάννα Κυρίτση, ψυχοθεραπεύτρια με σημαντικό εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο στον τομέα της ψυχικής υγείας, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς το Δήμο Λαρισαίων και τόνισε ότι αποτελεί τιμή για την ίδια το γεγονός την εμπλοκής της στην δράση.

Επίσης, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, εξέφρασε την θερμή στήριξή της στην προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων και στην αναγκαιότητα οι γονείς να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων.

Το πρόγραμμα είναι 12ωρης συνολικής διάρκειας (έξι 2ωρες συναντήσεις). Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία, ανά εκπαιδευτική μονάδα, με την εγγραφή 15 έως 20 ατόμων και θα διεξάγονται το απόγευμα, ανά δεκαπενθήμερο, σε συγκεκριμένη σταθερή μέρα και ώρα.

Στο πρόγραμμα των Σχολών Γονέων συμμετέχουν συνολικά 22 εκπαιδευτές με επιστημονικά υπεύθυνη την κα Ιωάννα Κυρίτση, ψυχοθεραπεύτρια με σημαντικό εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Τέλος, τονίζεται ότι η λειτουργία των Σχολών Γονέων σηματοδοτεί και την έναρξη των κύκλων μάθησης του Πανεπιστημίου των Πολιτών για το οποίο θα υπάρξει σύντομα περαιτέρω ενημέρωση.

Πληροφορίες για τις Σχολές Γονέων στα τηλ.: 2410680242, 2410680243, 2410680205, 2410680223.

parkoefxon protaseis

eventcover new 1

radio

Banner MBT

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

23-02-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 01/03/2018, ώρα 12:30

Για την Πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

Για την Ημερήσια Διάταξη, πατήστε ΕΔΩ

23-02-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 27-02-2018, ώρα 14.00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

23-02-2018
Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων στην τοπική κοινότητα Ελευθερών

Για την Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας δείτε ΕΔΩ

23-02-2018
ΔΗ.Κ.Ε.Λ. - Προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων για τη θέση Επόπτη Στέγασης του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA

Για τους πίνακες δείτε ΕΔΩ

23-02-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια «Εκτύπωσης βεβαιώσεων» για τις ανάγκες του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στην Προμήθεια «Εκτύπωσης βεβαιώσεων» για τις ανάγκες του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής στην προσχολική ηλικία, των παιδιών των παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων με την διαδικασία της συλλογής Προσφορών και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σχετικές κλειστές προσφορές.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

22-02-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 28/02/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

22-02-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια παιδικών ποδηλάτων και παιδικών κράνων

Για την Πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

22-02-2018
Προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών για συντηρήσεις κτιρίων–ΚΧ και δημοτικού φωτισμού Δημοτικής ενότητας Κοιλάδας

Προκηρύσσουμε συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής για την προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών για συντηρήσεις κτιρίων – ΚΧ και δημοτικού φωτισμού Δημοτικής ενότητας Κοιλάδας για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Λαρισαίων οικονομικού έτους 2018 ενδεικτικού προϋπολογισμού 74.400,00€. (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%).

Για την προκήρυξη της σύμβασης πατήστε εδώ.

Για τους όρους της διακήρυξης πατήστε εδώ.

Για την τεχνική περιγραφή πατήστε εδώ.

22-02-2018
Βραβεύονται οι κορυφαίοι Λαρισαίοι αθλητές και σύλλογοι για το 2017 απο το Δήμο Λαρισαίων την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ.

Εκδήλωση βράβευσης Λαρισαίων αθλητών και συλλόγων απο το Δήμο Λαρισαίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Λεπτομέρειες δείτε ΕΔΩ

 

20-02-2018
Διεύθυνση Τοπικής Αγροτικής Οικονομίας - Προμήθεια Αναλώσιμων υλικών (κεριά)

Ο Δήμος Λαρισαίων ενδιαφέρεται να προμηθευτεί Αναλώσιμα υλικά (κεριά) για τις ανάγκες του τμήματος Κοιμητηρίου, της Διεύθυνσης Τοπικής Αγροτικής Οικονομίας.

Για να δείτε την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πατήστε ΕΔΩ

16-02-2018
Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων την ερχόμενη Τρίτη

• Στο πλαίσιο κινητοποίησης που αποφάσισε η ΚΕΔΕ

Κλειστά θα παραμείνουν την ερχόμενη Τρίτη οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοι του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο κινητοποίησης που αποφάσισε το Δ.Σ. της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται για να εκφραστεί η αντίθεση της ΚΕΔΕ στην εισαγωγή τροπολογίας σε νομοσχέδιο για την υποχρεωτική ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

16-02-2018
Αυτοψία του δημάρχου Λαρισαίων στα υπο εξέλιξη έργα στην οδό Ηπείρου

 

Εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα στην οδό Ηπείρου

Κανονικά και εντός χρονοδιαγραμμάτων εξελίσσονται τα έργα στην οδό Ηπείρου. Οι εργασίες, στο τμήμα μεταξύ Ανθίμου Γαζή και Παπαναστασίου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν στον προβλεπόμενο χρόνο. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαμορφώσεις των πεζοδρομίων και των χώρων πρασίνου.

Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΛ, προχωρά σε έργα αντικατάστασης του δικτύου, στο τμήμα της Ηπείρου από την Παπαναστασίου μέχρι την Ρούσβελτ προκειμένου να ακολουθήσουν αμέσως μετά τα έργα διαμόρφωσης.

Αυτοψία στα έργα της οδού Ηπείρου, έκανε στις αρχές της εβδομάδας ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

16-02-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 22/02/2018, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-02-2018
Γεννήθηκε στη Λάρισα το πρώτο προσφυγόπουλο του προγράμματος ESTIA

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

16-02-2018
Συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων με τον πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα κ. Efisio Luigi Marras

 

Τον πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα κ. Efisio Luigi Marras, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας, ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Marras για τα σχέδια της δημοτικής αρχής για τις παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον της πόλης, αλλά και στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας της πόλης.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την προοπτική ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου και της ένταξής του στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

Στην συνάντηση ο κ. Marras, συνοδεύονταν από την επίτιμη πρόξενο της Ιταλίας στο Βόλο κ. Αικατερίνη Τσόπελα, ενώ εκ μέρους της δημοτικής αρχής παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Τάχος και ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Μαβίδης.

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Ενημερωθείτε από το Δήμο Λαρισαίων

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ