sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

20-06-2018
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων "Κατασκήνωση στην πόλη"

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνονται τα ονόματα των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» ηλικίας 6-12 ετών για τρεις περιόδους κατά τους θερινούς μήνες Ιούνιο-Ιούλιο –Αύγουστο.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Για τα αποτελέσματα της 1ης περιόδου (25/6/2018 έως 13/7/2018) πατήστε εδώ.

Για τα αποτελέσματα της 2ης περιόδου (16/7/2018 έως 3/8/2018) πατήστε εδώ.

Για τα αποτελέσματα της 3ης περιόδου (16/8/2018 έως 5/9/2018) πατήστε εδώ.

15-06-2018
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις εκδηλώσεις στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

12-06-2018
Επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη

 

  • Ο υφ. Αθλητισμού είχε συνεργασία με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και συμφώνησαν ΓΓΑ και Δήμος Λαρισαίων να συνεργαστούν για το κλειστό προπονητήριο Δήμου αλλά και για την προοπτική δημιουργίας Ενωσιακού γηπέδου

Εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις του νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας και την προοπτική διαμόρφωσης του περιβαλλοντος χώρου σε ένα νέο σημαντικό αθλητικό πυρήνα με γήπεδα τένις και beach volley, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την επίσκεψή του στους χώρους του Κολυμβητηρίου.

 

Νωρίτερα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο ο κ. Βασιλειάδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης συμφώνησαν ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο Δήμος θα συνεργαστούν και θα συμβάλλουν για την προοπτική κατασκευής κλειστού προθερμαντηρίου στίβου στο Αλκαζάρ αλλά και για την δημιουργία Ενωσιακού γηπέδου στην Λάρισα.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη του στο νέο Κολυμβητήριο, o κ. Βασιλειάδης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, από τον δήμαρχο και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα αθλητισμού κ. Γ. Κωσταρόπουλο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γονείς μαθητών δημοτικών σχολείων της πόλης, που παρακολουθούσαν τα παιδιά τους να κολυμπούν στην μικρή πισίνα των εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και η ΓΓΑ για μαθήματα κολύμβησης σε παιδιά δημόσιων δημοτικών Σχολείων.

Ο κ. Βασιλειάδης, ενημερώθηκε για το έργο που έχει δημοπρατήσει ο δήμος Λαρισαίων, προυπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κολυμβητηρίου και τη δημιουργία δυο γηπέδων τένις και ενός γηπέδου beach volley.

Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού είδε και τους διπλανούς χώρους των γηπέδων ποδοσφαίρου, όπου προτείνεται από την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας (ΕΠΑΣΛ) να γίνει το Ενωσιακό γήπεδο.

Πριν την επίσκεψη στο Κολυμβητήριο, ο κ. Βασιλειάδης είχε συνάντηση στο δημαρχείο της Λάρισας με το δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Στην συνάντηση τονίστηκε η ιδιαίτερα καλή συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με το Δήμο Λαρισαίων, σε σειρά ζητημάτων. Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων σε τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου της πόλης, που χρηματοδοτήθηκαν από την Γ.Γ.Α αλλά και η συμβολή της ενικής Γραμματείας στην ολοκλήρωση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων για το θέμα του προπονητηρίου στίβου στο χώρο του Αλκαζάρ, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οι δυνατότητες ικανοποίησης του αιτήματος της ΕΠΣΛ για το Ενωσιακό γήπεδο.

 

Δηλώσεις

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο ο κ. Βασιλειάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Πρόκειται για εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Ισως είναι από τα πιο σύγχρονα κολυμβητήρια που διαθέτει η χώρα. Είναι διπλά χαρούμενος για την μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή στο πρόγραμμα του μαθήματος κολύμβησης που γίνεται για τα παιδιά των δημόσιων δημοτικών σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η Λάρισα, τόσο πέρσι, όσο και φέτος έχει από τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η επιτυχία του προγράμματος καταδεικνύει ότι το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από την εκπαίδευση, τους Δήμους και ενστερνίστηκαν το πάθος και όραμας. Μέσα από σκληρές δημοσιονομικές συνθήκες, προσπαθούμε το κάθε ευρώ να πιάνει τόπο και τα όποια χρήματα έρχονται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Ετσι λοιπόν και αυτό το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, έρχεται να αποδείξει την αλλαγή της φιλοσοφίας στο χώρο του αθλητισμού αλλά και της Παιδείας.

Με το Δήμο Λαρισαίων έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και είμαστε σε

Το πρώτο μεγάλο βήμα, αφορά στη συνεργασία μας με το Δήμο για το κλειστό προπονητήριο στίβου στο Αλκαζάρ, όπου χρειάζονται ακόμα αρκετά βήματα, ενώ θα εξετάσουμε, σε συνεργασία με το Δήμο, το αίτημα για Ενωσιακό γήπεδο, στους χώρους δίπλα στο Κολυμβητήριο. Θα συνεργαστούμε με όλους, την Αυτοδιοίκηση, την ΕΠΣΛ, τις ομάδες γιατί βασικός μας στόχος είναι η ομαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις αθλητικές υποδομές.

Ο χώρος εδώ όπως θα διαμορφωθεί θα αποτελέσει εάν σύγχρονο αθλητικό κέντρο, ευρωπαικού επιπέδου και πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσει να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βασιλειάδη για την σταθερή και στενή συνεργασία, τόνισε ότι ο Δήμος σε ό,τι αφορά στο Ενωσιακό γήπεδο θα βοηθήσει και θα συνεργαστεί με την ΕΠΣΛ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για αυτό το σημαντικό ζήτημα. Ειδικά δε για το θέμα που έθεσε ο κ. Βασιλειάδης για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που ακολουθεί ο Δήμος τα τελευταία χρόνια επιδιώκει και την φιλοξενία σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων και ελπίζω με την στήριξη και της ΓΓΑ να είμαστε σε θέση να οργανώσουμε τέτοια γεγονότα.

Στις επισκέψεις του κ. Βασιλειάδη στο Δημαρχείο και το Δημοτικό Κολυμβητήριο συμμετείχαν από την πλευρά του δήμου ο αντιδήμαρχος Θ. Αδαμόπουλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού κ. Γ. Κωσταρόπουλος, η γενική γραμματέας του Δήμου κ. Β. Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια του Δήμου κ. Ευαγ. Γιοβρή, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Γ. Αλεξούλης κ.α.

Επίσης, στην επίσκεψη στο Κολυμβητήριο ο κ. Βασιλειάδης είχε συνάντηση με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελ. Αναστασοπούλου και τους διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ.κ. Σ. Βούλγαρη και Γ. Καψάλη.

08-06-2018
Πρόγραμμα Φεστιβάλ Πηνειού 2018

 

Για το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πηνειού, πατήστε ΕΔΩ

08-06-2018
Πρόγραμμα Θερινού Σινεμά 2018

Για το Πρόγραμμα του Θερινού Σινεμά 2018, πατήστε ΕΔΩ

therino sxoleio

deh dhmos new

radio

Banner MBT

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

21-06-2018
Διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού - Προμήθεια συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το ευρωπαϊκό ενιαίο έγγραφο προμήθειας, πατήστε ΕΔΩ

20-06-2018
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων "Κατασκήνωση στην πόλη"

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνονται τα ονόματα των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» ηλικίας 6-12 ετών για τρεις περιόδους κατά τους θερινούς μήνες Ιούνιο-Ιούλιο –Αύγουστο.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Για τα αποτελέσματα της 1ης περιόδου (25/6/2018 έως 13/7/2018) πατήστε εδώ.

Για τα αποτελέσματα της 2ης περιόδου (16/7/2018 έως 3/8/2018) πατήστε εδώ.

Για τα αποτελέσματα της 3ης περιόδου (16/8/2018 έως 5/9/2018) πατήστε εδώ.

20-06-2018
Κατάθεση προσφορών για πλήρωση φιάλης (οξυγόνο, κοργκόν, ασετιλίνη)

Για να δείτε την πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο πατήστε εδώ.

20-06-2018
Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στη Λάρισα

Η 20η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και το πρόγραμμα ESTIA (Στήριξη Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση - Εmergency Support Τo Integration and Accommodation), το οποίο υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO), διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στην πόλη της Λάρισας με τη συμμετοχή οικογενειών προσφύγων που διαμένουν σε διαμερίσματα στην πόλη.

Σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας (ΦΛΛ), στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Πηνειού 2018, την Τετάρτη 20 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο φωτογραφίας σε οικογένειες προσφύγων. Με την αρωγή του εξειδικευμένου προσωπικού του προγράμματος ESTIA στη Λάρισα, οι οικογένειες των προσφύγων θα εκπαιδευτούν πάνω στην τέχνη της φωτογραφίας, ενώ παράλληλα θα γίνει ξενάγησή τους στην κοίτη του Πηνειού και στους χώρους που διεξάγεται το Φεστιβάλ Πηνειού, η καλοκαιρινή γιορτή της πόλης της Λάρισας, όπου τα παιδιά και οι πρόσφυγες γονείς θα μπορούν να συμμετάσχουν και σε άλλες δράσεις του Φεστιβάλ Πηνειού.

Επίσης, τo πρόγραμμα ESTIA με αφορμή το τέλος του Ραμαζανιού των Μουσουλμάνων προσφύγων, διοργανώνει μια διήμερη γιορτή στις εγκαταστάσεις του Super Bowl (Δερβενακίων 12, Λάρισα) με τη συμμετοχή τουλάχιστον 100 παιδιών από τις οικογένειες που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα της πόλης της Λάρισας και τους γονείς τους. Θα δοθούν δώρα στα παιδιά των προσφύγων, τα οποία θα περάσουν δύο ημέρες ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού στις όμορφες εγκαταστάσεις του παιδότοπου Super Bowl.

Το πρόγραμμα ESTIA έχει ως σκοπό του την προσφορά συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όσους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο το έχουν ανάγκη και για όσο χρονικό διάστημα αυτό απαιτείται, με την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα του πολεοδομικού ιστού της Λάρισας. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στο website http://estia.unhcr.gr.

20-06-2018
Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας - Αναδιαμόρφωση-Επέκταση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων για το Πάρκο Αλκαζάρ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

 

20-06-2018
2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας ΚΕΔΕ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνέχεια του επιτυχημένου CITY CHALLENGE - crowdhackathon smartcity, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2017, διοργανώνει τον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2 και θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από την 28η Ιουνίου 2018 έως την 1η Ιουλίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.

Για την Ιστοσελίδα πατήστε εδώ.

Για Δήλωση Συμμετοχής πατήστε εδώ.

Για το Πρόγραμμα πατήστε εδώ.

 

19-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Υποστήριξη και διάθεση νέων εκδόσεων λογισμικού τμήματος Νομικής Υποστήριξης

Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να αναθέσει την υπηρεσία υποστήριξης και διάθεσης νέων εκδόσεων του λογισμικού Τμήματος Νομικής Υποστήριξης (Alma Pro Plus της εταιρείας Νομική Βιβλιοθήκη Α.Ε. με 3 (τρεις) άδειες χρήσης) μέχρι 21/6/2019. Οι υπηρεσίες πρέπει να πληρούν τις με αρ.πρωτ. 21866/18-6-2018 Τεχνικές Προδιαγραφές. Ο οικονομικός φορέας που θα καταθέσει προσφορά θα πρέπει, σε περίπτωση που δεν είναι ο κατασκευαστής του λογισμικού, να είναι μεταπωλητής της κατασκευάστριας εταιρείας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Α.Ε. και επίσημος υποστηρικτής του λογισμικού Alma Pro Plus.

Η διαδικασία θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση υπηρεσίας, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής και με ενδεικτικό συνολικό προϋπολογισμό μέχρι 434,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Παρακαλούμε να μας στείλετε προσφορά (βεβαίωση επίσημου μεταπωλητή της εταιρείας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Α.Ε. και επίσημος υποστηρικτής του λογισμικού Alma Pro Plus και οικονομική προσφορά) για τις εν λόγω υπηρεσίες, με φυσική παρουσία στο Δημαρχείο, Ίωνος Δραγούμη 1, Λάρισα, 3ο όροφο, Τμ. Υποστήριξης Πληροφορικών Συστημάτων και Επικοινωνιών, (αρμ.υπάλ. Δράκου Ελένη, τηλ: 2413 500273) ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι Παρασκευή 22/6/2018, ώρα 12:00μ.

Για την Πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

Για τις Τεχνικές Προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΕΚΤΑΚΤΗ) Δευτέρα 18/06/2018, ώρα 14:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια γραφικής ύλης

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια παιδαγωγικού υλικού (παιδαγωγικά παιχνίδια)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια αθλητικού υλικού

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2018
Εμβολιάζουν τα παιδιά των Ρομά

Υψηλό ποσοστό των παιδιών Ρομά που κατοικούν στη Νέα Σμύρνη δεν έχουν πλήρη εμβολιαστική κάλυψη. Παρά το γεγονός ότι διαμένουν σε σπίτια και πηγαίνουν στο σχολείο τα παιδιά των Ρομά δεν κάνουν όλα τους τα εμβόλια.

Στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος «Υγεία για όλους» πραγματοποιήθηκαν χθες δωρεάν παιδιατρικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός παιδιών Ρομά, στο Κέντρο Κοινότητας - Παράρτημα Ρομά του Δήμου. «Η ανταπόκριση των Ρομά είναι μεγάλη και αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι υψηλό ποσοστό των παιδιών δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα, ενώ ζουν σε καλές συνθήκες όπως είναι σπίτια και φοιτούν στο σχολείο»,
σημειώνει η πρόεδρος του προγράμματος Ελένη Σωτηροπούλου για να αναφερθεί στη συνέχεια στα εμβόλια που πραγματοποιούν στα παιδιά όπως είναι αυτό της ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς, ηπατίτιδας Β και διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη-πολιομυελίτιδας και τα οποία προέρχονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ και από δωρεές φαρμακευτικών εταιρειών. Καταγράφουμε τις ανάγκες του πληθυσμού και θα επιστρέψουμε για τις υπόλοιπες εξετάσεις και για τις υπόλοιπες δόσεις των εμβολίων όπου αυτό χρειάζεται», σημείωσε.

Το έργο «Υγεία για Όλους» έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, διασυνδεόμενων με τις τοπικές κοινότητες και τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και δομές, προς όφελος ευάλωτων ομάδων πληθυσμών. Στην εικόνα που παρουσιάζουν τα παιδιά Ρομά στη Νέα Σμύρνη αναφέρθηκε η παιδίατρος του «Μητέρα» Ελευθερία Βασιλείου υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η μη εμβολιαστική κάλυψη αφήνει απροστάτευτα τα ίδια τα παιδιά αλλά και την κοινωνική ομάδα», ενώ η διευθύντρια Παιδιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Σοφία Αλευρά σημείωσε ότι «διαπιστώσαμε αρκετές ελλείψεις, μάλιστα πολλά παιδιά δεν είχαν κάνει ούτε την πρώτη δόση για την ιλαρά».

Η ανταπόκριση ωστόσο των μητέρων και των παιδιών τους ήταν μεγάλη και μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει πια καλυφθεί. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η παιδίατρος μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ Περσεφόνη Φώλια, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και εργαζόμενοι των Κέντρων Κοινότητας. Για τη συμβολή και τον σημαντικό ρόλο του Κέντρου Κοινότητας μίλησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Νίκος Παϊτέρης και κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σήμερα Σάββατο το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιήσει παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμούς παιδιών στον Δήμο Τυρνάβου, στο Κέντρο Κοινότητας - Παράρτημα Ρομά του Δήμου.

Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Τρικκαίων, τον Δήμο Λάρισας, τον Δήμο Τυρνάβου, τον Δήμο Σπάτων- Αρτέμιδας και τον Ε.Ε.Σ. (Περ. Παράρτημα Τρικάλων - Λάρισας). Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη δράση του τον Νοέμβριο του 2016, αναπτύσσοντας ένα μεγάλο εθελοντικό κίνημα αλληλεγγύης και προσφοράς, από 40 επιστημονικούς φορείς, 240 πανεπιστημιακούς, καθώς και 80 γιατρούς και λοιπούς επιστήμονες υγείας. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εργασίας – Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το ΚE.Σ.Υ., την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και από επιστημονικούς φορείς. Τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και των Πανεπιστημίων Αθήνας, Κρήτης και Πατρών.

 

18-06-2018
Συνάντηση των 15 εταίρων του προγράμματος στη Λάρισα

Στο πλαίσιο του προγράμματος Europe for Citizens 2014 – 20, πενήντα εκπρόσωποι 15 κρατών θα βρεθούν στην Λάρισα τις επόμενες ημέρες


Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for Citizens 2014-2020 στο έργο με τίτλο “Heart For Europe” που έχει ως στόχο να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πολιτιστικών σημείων (Heart points – Σημεία Καρδιάς) που μέσω της τέχνης, του καλλιτεχνικού παιχνιδιού, του διαλόγου και του εθελοντισμού θα προωθούν την αλληλεγγύη, την ειρήνη και την αποδοχή, ενισχύοντας την ενεργό συμμετοχή των πολιτών για να ξεπεραστούν η ξενοφοβία και ο στιγματισμός.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν εκδηλώσεις διαλόγου, πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων, εκπαίδευση οργανισμών για διοργάνωση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης για την προώθηση των αρχών της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της ενεργούς συμμετοχής.
Επιπλέον, θα δημοσιευτεί ένα εγχειρίδιο – οδηγός για τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για τον πολιτιστικό τουρισμό, την ενσωμάτωση της τέχνης και σχετικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του στιγματισμού, την ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών και την προώθηση της ειρήνης.

Από τις 20 έως 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα συνάντηση του έργου με 50 περίπου συμμετέχοντες από τις χώρες των 15 εταίρων ενώ κατά τη διάρκεια της προγραμματίζονται βιωματικά workshops με θέμα τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων και πως αυτά μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για την πόλη, καθώς και ανοιχτές συζητήσεις για την Ευρώπη και το μέλλον της με αρμόδιους εκπροσώπους, ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πόλη και να συμμετέχουν ενεργά στο Φεστιβάλ Πηνειού το οποίο έχει οριστεί ώς το Heart point – Σημείο Καρδιάς για τον Δήμο.

Επιπλέον και στα πλαίσια του προγράμματος, θα προβληθεί την Παρασκεύη 22/6 και ώρα 09:30 η ταινία μικρού μήκους με τίτλο ”Here Comes Jemima”, με δωρεάν είσοδο για όλο το κοινό και η οποία πραγματεύεται σημαντικά ζητήματα όπως η αλληλεγγύη των χωρών και η καταπολέμιση των διακρίσεων.
Το πρόγραμμα Heart for Europe χρηματοδοτείται 100% από την Κοινοτική Πρωτοβουλία Europe For Citizens 2014-2020

18-06-2018
Το Κέντρο Κοινότητας επισκέπτεται το Γυμνάσιο της Γιάννουλης

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από πρόσκληση του συλλόγου των καθηγητών και λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες το Γυμνάσιο της Γιάννουλης.


Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, η δημιουργία συνεργατικού κλίματος στο σχολείο αλλά και η παραγωγή ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου σε θέματα διαφορετικότητας που αφορούν το βιολογικό και το κοινωνικό φύλο.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας και με αφορμή τις σχέσεις των δύο φύλων, πραγματοποιήθηκε εργαστήρι με τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου στο αμφιθέατρο του σχολείου.


Οι μαθητές και μαθήτριες που διανύουν την εφηβική περίοδο της ζωής τους, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν ανοιχτά, να κουβεντιάσουν και να ευαισθητοποιηθούν, με τη βοήθεια και την υποστήριξη της κας. Νημά Βάσιας – Ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας, το Διευθυντή του Σχολείου κ. Μπερδέκα Δημήτρη αλλά και του μαθηματικού κ. Χατζηγρίβα Άρη, σε θέματα ισότητας των φύλων, στερεοτυπικών αντιλήψεων αναφορικά με τους ρόλους που υιοθετούνται καθώς και τα πεδία δράσεις όπως ορίζονται από κοινωνικούς και παραδοσιακούς κανόνες, που ξεκινούν από την οικογένεια, συνεχίζουν στο σχολείο και παγιώνονται από τα ΜΜΕ.


Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και ενεργητικές δραστηριότητες τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι ο παράγοντας φύλο επηρεάζει τους τομείς της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των ανθρώπων, χωρίς όμως να δρα ανασταλτικά στις μετέπειτα επιλογές τους, καθώς η συνειδητοποίηση των προκαταλήψεων και των στερεοτυπικών ιδεών απελευθερώνει τους ανθρώπους από αδιέξοδα και προκαθορισμένες επιλογές.


Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβλετ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α. Τηλέφωνο 2410680242, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 8:00 π.μ. έως 16:00μ.μ.

18-06-2018
Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for Citizens 2014-2020 στο έργο με τίτλο “Heart For Europe”

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for Citizens 2014-2020 στο έργο με τίτλο “Heart For Europe” που έχει ως στόχο να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πολιτιστικών σημείων (Heart points – Σημεία Καρδιάς) που μέσω της τέχνης, του καλλιτεχνικού παιχνιδιού, του διαλόγου και του εθελοντισμού θα προωθούν την αλληλεγγύη, την ειρήνη και την αποδοχή, ενισχύοντας την ενεργό συμμετοχή των πολιτών για να ξεπεραστούν η ξενοφοβία και ο στιγματισμός. Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν εκδηλώσεις διαλόγου, πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων, εκπαίδευση οργανισμών για διοργάνωση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης για την προώθηση των αρχών της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της ενεργούς συμμετοχής.


Επιπλέον, θα δημοσιευτεί ένα εγχειρίδιο – οδηγός για τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για τον πολιτιστικό τουρισμό, την ενσωμάτωση της τέχνης και σχετικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του στιγματισμού, την ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών και την προώθηση της ειρήνης.


Από τις 20 έως 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα συνάντηση του έργου με 50 περίπου συμμετέχοντες από τις χώρες των 15 εταίρων ενώ κατά τη διάρκεια της προγραμματίζονται βιωματικά workshops με θέμα τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων και πως αυτά μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για την πόλη, καθώς και ανοιχτές συζητήσεις για την Ευρώπη και το μέλλον της με αρμόδιους εκπροσώπους, ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πόλη και να συμμετέχουν ενεργά στο Φεστιβάλ Πηνειού το οποίο έχει οριστεί ώς το Heart point – Σημείο Καρδιάς για τον Δήμο. Επιπλέον και στα πλαίσια του προγράμματος, θα προβληθεί την Παρασκεύη 22/6 και ώρα 09:30 η ταινία μικρού μήκους με τίτλο ”Here Comes Jemima”, με δωρεάν είσοδο για όλο το κοινό και η οποία πραγματεύεται σημαντικά ζητήματα όπως η αλληλεγγύη των χωρών και η καταπολέμιση των διακρίσεων.
Το πρόγραμμα Heart for Europe χρηματοδοτείται 100% από την Κοινοτική Πρωτοβουλία Europe For Citizens 2014-2020

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Ενημερωθείτε από το Δήμο Λαρισαίων

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ