sandal logo

poli 12

Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων και Νοσοκομείων της πόλης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

180413 IMG 7535

Σύμφωνο προγραμματικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και των Νοσοκομείων της πόλης υπέγραψαν ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και ο κοινός διοικητής του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Παναγιώτης Νάνος.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη της καινοτομίας στην υγεία, η εισαγωγή καινοτόμων ιδεών, δράσεων και εφαρμογών με προτεραιότητα στην ανάπτυξη της κυκλικής και κοινωνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό και με την συνεργασία του ΤΕΙ Θεσσαλίας θα εκπονηθούν πρωτόκολλα εναλλακτικής διαχείρισης των νοσοκομειακών απορριμμάτων, με στόχο την μείωση του οικονομικού και περιβαλλοντικού κόστους, αλλά και η εξασφάλιση εσόδων από την αξιοποίηση των ανακυκλούμενων υλικών.

Μέσα από την συνεργασία αναμένεται να δοθεί ώθηση στην Κοινωνική Οικονομία με πεδίο εφαρμογής τα Νοσοκομεία της Λάρισας και τα Νομικά πρόσωπα του Δήμου Λαρισαίων, όπου θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που παρέχονται μέσα από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Μυρμιδόνες» (ΚοιΣΠΕ) που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης των Νοσοκομείων της Λάρισας, στον οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Λάρισας και Αγυιάς.

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι ο δήμος είναι ανοικτός σε συνέργειες και συνεργασίες σε διάφορα επίπεδα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας.

Ο κ. Νάνος ανάφερε ότι πέρα από τα αποτελέσματα στο πεδίο της κυκλικής και κοινωνικής οικονομίας που προεξόφλησε ότι θα είναι θετικά, ανέφερε ότι προωθείται η ιδέα της δημιουργίας του Πάρκου Υγείας στον περιβάλλοντα χώρο του Πανεπιστημιακού, το οποίο ξεκίνησε με την ουσιαστική συνδρομή του Δήμου Λαρισαίων.

Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας ήταν παρών και ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν.Λ κ. Δημήτρης Λιόλιος, πρόεδρος του ΚοιΣΠΕ «Μυρμιδόνες», με τον οποίο συζητήθηκαν οι τομείς συνεργασίας με τον Δήμο Λαρισαίων.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1