sandal logo

poli 12

Υπεγράφη σύμβαση για τη διαμόρφωση των οδών Βενιζέλου – Φιλελλήνων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

180509simvasiBenizelou

Τη σύμβαση για το έργο διαμόρφωσης των οδών Βενιζέλου και Φιλελλήνων,. προϋπολογισμού 850.000 ευρώ περίπου, υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο, που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, αφορά:

• την μετατροπή της οδού Βενιζέλου σε οδό «ήπιας» κυκλοφορίας με ποδηλατοδρόμο και ζώνη αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και ΤΑΧΙ, από το ύψος της οδού Ολύμπου (Πλατεία Λαού) μέχρι την διασταύρωση της με την οδό Φιλελλήνων και σε μήκος 195 μ περίπου.

• την μετατροπή της οδού Φιλελλήνων σε οδό αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και ΤΑΧΙ από την οδό Βενιζέλου έως την διασταύρωση της με την οδό Κύπρου (Πλατεία Μ. Σάπκα - Κεντρική Πλατεία) και σε μήκος 120 μ περίπου.

• την πεζοδρόμηση της οδού Δήμητρας μέχρι την διασταύρωση της με την οδό Βύρωνος και σε μήκος 85 μέτρων περίπου.

Ειδικότερα, για την οδό Βενιζέλου προβλέπεται η διατήρηση των υπαρχόντων πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού και η κατασκευή ποδηλατοδρόμου με δυο λωρίδες κίνησης ποδηλάτων πλάτους 2,50 μ καθώς και ζώνης αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και ΤΑΧΙ πλάτους 3.30 μ με μια λωρίδα κίνησης οχημάτων. Τόσο ο ποδηλατόδρομος όσο και η ζώνη αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και ΤΑΧΙ θα κατασκευαστούν εντός του υφιστάμενου πλάτος του οδοστρώματος και σε ενιαίο επίπεδο με τα υφιστάμενα πεζοδρόμια με τις ανάλογες κλίσεις για την απορροή των όμβριων υδάτων. Οι παραπάνω δύο κινήσεις (ποδήλατα, οχήματα) θα διαχωρίζονται με νησίδα πρασίνου πλάτους 0,70 μ.

Στην οδό Φιλελλήνων προβλέπεται η μετατροπή της – σε συνέχεια της οδού Βενιζέλου – σε οδό αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και ΤΑΧΙ, μιας λωρίδας κίνησης οχημάτων, εντός του υφιστάμενου πλάτος του οδοστρώματος, σε ενιαίο επίπεδο με τα υφιστάμενα πεζοδρόμια και με επέκταση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού.

Τέλος στην οδό Δήμητρας, μέχρι το ύψος της οδού Βύρωνος, και σε όλο το πλάτος της, θα κατασκευαστεί - εξ’ αρχής - πεζόδρομος συνολικού εμβαδού 830 μ2 περίπου.
Τέλος κατασκευάζονται τοιχία σκυροδέματος στις θέσεις υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν έξι μήνες από την έναρξή τους.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτης, η γενική γραμματέας του Δήμου κ. Βάσω Μόσιαλου, ο αν προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρας και η πολιτικός μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μαρία Κωτούλα.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1