sandal logo

poli 12

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

181005 LOYNA PARK NEAPOLH

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων συνδιοργάνωσε με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ, εκπαιδευτική δράση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο. Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Νεάπολης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους». Στην εκδήλωση πήραν μέρος μαθητές διαφόρων τάξεων των 9ου, 21ου και 25ου δημοτικών σχολείων, καθώς και της Α’ Τάξης του 6ου Γυμνασίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια στο Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης, με σκοπό την εξοικείωσή τους με την ανακύκλωση στο μπλε κάδο. Στους μαθητές δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και πλαστικές τσάντες ανακύκλωσης. Στο τέλος κληρώθηκαν και δύο ποδήλατα, σαν επιβράβευση για τη συμμετοχή τους.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Απόστολος Σουρλαντζής τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των μαθητών σε τέτοιες δραστηριότητες:
«Οι μαθητές μας είναι αυτοί που μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές όχι μόνο στην ανακύκλωση, αλλά γενικότερα στον αγώνα για το Περιβάλλον. Θα ευαισθητοποιήσουν και τους μεγάλους, ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς. Με τις δράσεις αυτές περνούν οικολογικά μηνύματα ,καθώς το περιβάλλον χρειάζεται ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι θα το φροντίσουν και θα το προστατεύσουν. Η περιβαλλοντική συμπεριφορά των μεγάλων στη χώρα μας δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Υστερούμε πολύ σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Γι αυτό, το ενδιαφέρον μας στρέφεται στη διάπλαση περιβαλλοντικής συνείδησης στους μικρούς μαθητές μας.
Ο Δήμος Λαρισαίων εντείνει καθημερινά τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό, γι αυτό και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης μας επιβραβεύει κάθε τόσο παρέχοντάς μας μηχανολογικό εξοπλισμό και αυτοκίνητα μεταφοράς απορριμμάτων, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Ελπίζουμε πως με τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας θα πορευτούμε όλοι μαζί στην πραγματοποίηση των στόχων που θέσαμε για μείωση του όγκου των απορριμμάτων και για συμπεριφορές φιλικές προς το Περιβάλλον.
Η καθαριότητα , η ανακύκλωση και η προστασία του Περιβάλλοντος γενικότερα δεν είναι απλώς υπόθεση όλων μας, αλλά είναι ευθύνη όλων μας ».

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1