Ανακοίνωση Δήμου Λαρισαίων για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

190208KalogiannisDimarxosLarisaion

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον απολογισμό της λειτουργίας του «Πάρκου των Ευχών» ήταν απολύτως διαφωτιστική για τον τρόπο που η κ. Καραλαριώτου θα κινηθεί από εδώ και πέρα και όσο πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών.

Η κα Καραλαριώτου, επειδή έχει πρόβλημα στρατηγικής και έλλειψη αφηγήματος – η κριτική περί «ανίκανης δημοτικής αρχής» των πρώτων ετών έχει εγκαταλειφθεί από την ίδια, ενώ και η θέση περί «ανύπαρκτου έργου» κατέρρευσε – το μόνο που της απομένει είναι να επιχειρήσει με κάθε τρόπο μέχρι τις εκλογές να πλήξει τον δήμαρχο, τη δημοτική αρχή και την «Συμπαράταξη Λαρισαίων» είτε σε ζητήματα εντιμότητας, ήθους και διαφάνειας, είτε απαξιώνοντας το έργο που έχει επιτελεστεί, όπως έκανε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μιλώντας για «Πάρκο των …ευρώ»

Οι Λαρισαίοι, όμως γνωρίζουν πολύ καλά πως το «Πάρκο των Ευχών» συνιστά μια σημαντική επένδυση για την πόλη με ανταποδοτικό χαρακτήρα. Το Πάρκο προσφέρει στην πόλη, στους κατοίκους και στην τοπική οικονομία. Παρόλα αυτά η κ. Καραλαριώτου, επιμένει σε μια επιχειρηματολογία, η οποία κατέρρευσε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τα στοιχεία και τις τοποθετήσεις του δημάρχου και των αντιδημάρχων. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι στο δρόμο των καταγγελιών, της σκανδαλολογίας δεν την ακολούθησαν άλλα στελέχη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Όπως φαίνεται η κ. Καραλαριώτου θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι συνηθίζει στην πολιτική της δράση να επικαλείται εισαγγελείς και δικαστικές αρχές. Το έχει κάνει από πολύ νωρίς στη διάρκεια της παρούσης θητείας. Για την ακρίβεια από το 2017, όταν ζητούσε την παρέμβαση εισαγγελέων για το Παζάρι, ενώ αργότερα στράφηκε ακόμα και κατά του δημάρχου καταθέτοντας αγωγή εναντίον του, κίνηση πρωτοφανής για την ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου και την πόλη.

Δηλώνουμε με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο που έχει χαράξει. Οπως είπε και ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο η στάση της κ. Καραλαριώτου, με «χτυπήματα κάτω από τη μέση» υπονομεύει την ανάγκη για επικράτηση κλίματος πολιτικού πολιτισμού, στην πορεία προς τις εκλογές. Η τακτική της διχάζει την κοινωνία και την πόλη. Οι πολίτες όμως μας παρακολουθούν όλους. Παρακολουθούν την διχαστική στάση της κας Καραλαριώτου και στον αντίποδα την υπεύθυνη, σοβαρή και ενωτική μας προσπάθεια.

Είμαστε σίγουροι ότι στις εκλογές θα πάρουν θέση.