sandal logo

poli 12

Ολοκληρώθηκε το 3ο σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο Λαογραφικό Μουσείο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το 3ο σεμινάριο δημιουργικής γραφής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 στο χώρο του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Ο Τύπος στον 20ο αιώνα και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

H επιμόρφωση συνδιοργανωθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών - Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, τη Δ/νση Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας ΠΕ Λάρισας- ΟΚΑΝΑ. Πραγματοποιήθηκε δε, υπό την αιγίδα της Δ/νσης Περιφερειακής Εκπ/σης Π. & Δ. Θεσσαλίας.

Απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς των σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας με σκοπό να αξιοποιήσουν τα ερεθίσματα που θα λάβουν, βιώνοντας τη μουσειακή εμπειρία σε συνδυασμό με τη δημιουργική έκφραση ιδεών και συναισθημάτων και να τα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα στην εκπαίδευση για την Πρόληψη.

Το σεμινάριο περιλάμβανε θεωρητικό μέρος αλλά και βιωματικό.

Αρχικά έγινε εισαγωγή για τη Δημιουργική Γραφή από την Υπεύθυνη Σχολ. Δραστ. Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Κων/να Χατζημίχου και για το αντικείμενο της περιοδικής έκθεσης από τη Δ/ντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού. Το Μουσείο στήριξε τα σεμινάρια υλικοτεχνικά με κατάλογο της έκθεσης και άλλο σχετικό υλικό.

Στο σεμινάριο δίδαξαν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτές του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του «Εργαστηρίου Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας - ΟΚΑΝΑ: Κώστας Λαμπρούλης, Σκηνοθέτης- Σεναριογράφος, Συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής το Εργαστήρι Ζωής, Δέσποινα Μήτσιου, Φιλόλογος-Εκπαιδεύτρια στο Εργαστήρι Ζωής, Αλέξανδρος Ζαμάνης, Κοινωνιολόγος- Εγκληματολόγος- Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Εκπαιδευτής στο Εργαστήρι Ζωής.

Παράλληλα το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Ο Τύπος στον 20ο αιώνα και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», οργάνωσε και υλοποιεί μέχρι το τέλος του σχολικού έτους 2018-19 δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα: Μαθαίνουμε για την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»... του Τύπου και Μια γάτα από εφημερίδες.

Τα προγράμματα είναι ευέλικτα, σχεδιασμένα ώστε να απευθύνονται σε σχολικές ομάδες όλων των τάξεων, προσαρμοσμένα στο ηλικιακό και γνωστικό επίπεδο είτε της Α’βάθμιας είτε της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου δόθηκαν βεβαιώσεις στους συμετέχοντες.

 

190214 sem

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1