sandal logo

poli 12

Κοινή συνέντευξη τυπου Δήμου Λαρισαίων - WIND για νέο δίκτυο οπτικών ινών στην Λάρισα

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Βασικό στοιχείο υποδομής για την Λάρισα οι νέες οπτικές ίνες
και οι υπερ υψηλές ταχύτητες στο Διαδίκτυο

• Νέα ισχυρα σημεία δωρεάν wifi σε Κεντρική Πλατεία, Πάρκο Αλκαζάρ και Πάρκο Αγίου Αντωνίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας Δήμου Λαρισαίων – WIND

Ως απαραίτητο στοιχείο υποδομής για την μετάβαση της Λάρισας στην νέα περίοδο, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης το νέο δίκτυο οπτικών ινών που προσφέρουν υπερ υψηλές ταχύτητες σε κατοίκους και επιχειρήσεις της Λάρισας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο Δημαρχείο, στην οποία συμμετείχαν και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών WIND, η οποία ολοκλήρωση και παρέδωσε το δίκτυο οπτικών ινών και 35.000 νέες εγκατεστημένες γραμμές, έτοιμες να προσφέρουν στους χρήστες την εμπειρία της σύνδεσης στο διαδίκτυο με υπερ υψηλές ταχύτητες.

Ειδικότερα, στην συνέντευξη τύπου για τα εγκαίνια του δικτύου οπτικών ινών που έγινε σήμερα στη Λάρισα ο Δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στην ψηφιακή επανάσταση που φέρνουν οι οπτικές ίνες: "Καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμο είναι ιδιαίτερα για την Ελλάδα αλλά και την πόλη μας να συμμετέχει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας. Μέσα από την εξαιρετική συνεργασία μας με τη WIND καταφέραμε τον απόλυτο συντονισμό της ανάπλασης της πόλης και της κατασκευής του δικτύου οπτικών ινών. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πόλη μας είναι πια «έξυπνη» και πολίτες και επιχειρήσεις απολαμβάνουν μια ξεχωριστή εμπειρία συνδεσιμότητας".

Επίσης, ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γιώργος Σούλτης, τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ Δήμου και WIND ήταν εξαιρετική, παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος, συμπληρώνοντας όπως όποια προβλήματα προέκυπταν αντιμετωπίζονταν εγκαιρα και αποτελεσματικά.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Πανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δικτύου της εταιρείας σχολίασε: «Το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της WIND είναι ένα πολύ μεγάλο κατασκευαστικό και επενδυτικό έργο με πανελλαδική εμβέλεια. Έχουμε εγκαταστήσει ήδη 275.000 γραμμές οπτικών ινών σε όλη τη χώρα και σήμερα εγκαινιάζουμε την πόλη της Λάρισας, ολοκληρώνοντας μια επένδυση που τοπικά ξεπέρασε τα 2,5 εκ Ευρώ. Πλέον οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της πόλης μπορούν να αξιοποιήσουν τις μοναδικές δυνατότητες που έχουν οι οπτικές ίνες: υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα, τεράστια χωρητικότητα που υποστηρίζει όλα τα είδη video streaming όπως 4K TV & VR και πραγματικά φτάνουν στα όρια της φυσικής».

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της συνεργασίας η WIND εγκατέστησε δωρεάν Wi-Fi σε 3 κεντρικά σημεία της πόλης, Κεντρική Πλατεία (Δημαρχείου), Πάρκο Αλκαζάρ, Πάρκο Αγίου Αντωνίου.

190320 wind

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1