sandal logo

poli 12

Κέντρο Κοινότητας ΡΟΜΑ - Γυναίκα και Υγεία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων συνδιοργάνωσε με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενημερωτική ομιλία με θέμα: Γυναίκα και Υγεία.
Στην ομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο χώρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, η υπεύθυνη του Παραρτήματος Ρομά κα. Μπουκόρου Εύη αφού καλωσόρισε τις παρευρισκόμενες τόνισε την σημασία της υγείας καθώς και την ανάγκη της πληροφόρησης σε θέματα υγείας αλλά και την σπουδαιότητα της Πρόληψης.

Στη συνέχεια η κα. Καραμελίδου Σοφία (Επισκέπτρια Υγείας ) και η κα. Δοξαρά Βάγια (Ιατρός),της Δ/νσης Υγείας, αναφέρθηκαν λεπτομερώς στους βασικούς κανόνες της υγιεινής, στο καλό πλύσιμο των χεριών, στην υγιεινή του στόματος και στη σωστή και ποιοτική διατροφή. Στη συνέχεια μίλησαν για την ανατομία του γυναικείου γεννητικού συστήματος αναπτύσσοντας την διαδικασία της αναπαραγωγής, τονίζοντας τις μεθόδους αντισύλληψης για την αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και τις συνέπειες της. Έγινε εκτενής αναφορά στα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) αλλά και για τους τρόπους προφύλαξης από αυτά και τέλος, τονίστηκε η σπουδαιότητα της Ετήσιας Προληπτικής Ιατρικής (Τεστ Παπανικολάου, Μαστογραφία).

Την εκδήλωση παρακολούθησαν γυναίκες Ρομά που διαμένουν στον οικισμό Νταμάρια Νέας Σμύρνης και είχαν την ευκαιρία να θέσουν πολλά ερωτήματα και προβληματισμούς.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης με συντονισμένες νέες δράσεις στο χώρο της Ν.Σμύρνης. Χαρακτηριστικά σημειώνονται η λειτουργία για πρώτη φορά τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Νέα Σμύρνη, η οργάνωση τμημάτων με ευθύνη του Δήμου για την απόκτηση απολυτηρίου δημοτικού στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες ενήλικες ΡΟΜΑ, οι σχολές γονέων, τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και στα δύο ΚΔΑΠ της περιοχής, το επιτυχημένο πρόγραμμα πολιτιστικών και Αθλητικών διαδρομών για παιδιά ΡΟΜΑ, που λειτουργεί από πέρυσι, η παρουσία γιατρού στο Κέντρο Κοινότητας ΡΟΜΑ, καθώς και η απόφαση να λειτουργήσει νέο οδοντιατρείο του Δήμου στο χώρο.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410231122, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Να σημειωθεί πως το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

190327 roma gynaika 1

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1