sandal logo

poli 12

Εμβολιασμός «εξπρές» για παιδιά ΡΟΜΑ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των οικογενειών ΡΟΜΑ για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Πρόγραμμα «εξπρές» για τον εμβολιασμό παιδιών ΡΟΜΑ στη συνοικία της Νέας Σμύρνης ξεκίνησε χθες το πρωί από το προσωπικό της 4ης ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων.

Από χθες και κάθε Τετάρτη του Απριλίου η παιδίατρος της ΤΟΜΥ Ειρήνη Σπανού και οι επισκέπτριες Υγείας θα καταγράφουν τα σωματομετρικά στοιχεία των παιδιών και μετά τον έλεγχο των ατομικών τους βιβλιαρίων θα προχωρούν στον εμβολιασμό τους κατά της ιλαράς.

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια μαζικού εμβολιασμού παιδιών ΡΟΜΑ στη Νέα Σμύρνη, καθώς από τους ελέγχους των ατομικών βιβλιαρίων τους εμφανίζεται αυξημένος αριθμός ανεμβολίαστων παιδιών, ενώ στο πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού σχεδιάζεται ο εμβολιασμός ενηλίκων ΡΟΜΑ άνω των 60 χρόνων με τα εμβόλια του πνευμονιόκοκου και κατά του έρπη ζωστήρα.

Εντυπωσιακή ήταν χθες η ανταπόκριση των νεαρών μητέρων που έσπευσαν στο Κέντρο Κοινότητας της Νέας Σμύρνης να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και να ζητήσουν πληροφορίες για μια σειρά προβλημάτων υγείας, ενώ τη διαδικασία παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Βασίλης Πινακάς, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης, καθώς και ομάδα φοιτητών της Ιατρικής Σχολής που θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι στην Κένυα για να παράσχουν ιατρική βοήθεια.

«Τα εμβόλια σώζουν πραγματικά ζωές. Και δεν είναι θέμα ατομικής προφύλαξης, αλλά συμβάλλουν σημαντικά στη θωράκιση της δημόσια υγείας σε μια εποχή που το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και στην Ελλάδα...» σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Πινακάς για να καταλήξει: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις υπηρεσίες της, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και την 4η ΤΟΜΥ, αποφάσισαν αυτή την εμβολιαστική δράση κοντά στα 11ο και 33ο Δημοτικά Σχολεία όπου φοιτούν παιδιά ΡΟΜΑ ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες των ανεμβολίαστων παιδιών».

Προηγουμένως, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας συγκέντρωσαν όλα τα βιβλιάρια εμβολίων όλων των μαθητών των δύο σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, καταγράφτηκαν τα δεδομένα, έγινε στατιστική ανάλυση και, όπως ανάφερε ο αντιπεριφερειάρχης, διαπιστώθηκε η ανάγκη εμβολιασμού τους με το εμβόλιο έναντι ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας καθώς και άλλων εμβολίων του βασικού εθνικού προγράμματος.

(Άρθρο του Δ. Κατσανάκη, εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" Πέμπτη 04/04/2019)

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1