sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Δράση Δικτύωσης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαρισαίων με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Δράση Δικτύωσης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαρισαίων με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαρισαίων και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση δικτύωσης με στόχο τη διασύνδεση των δύο φορέων για μελλοντική συνεργασία και ανταλλαγή υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας των δυο υπηρεσιών καθώς και για το πώς οι δύο φορείς μπορούν να αλληλοϋποστηριχτούν.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τους. Πιο συγκεκριμένα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει υποστήριξη σε παιδιά που είναι θύματα κάθε μορφής βίας, παιδιά θύματα εξαφάνισης, παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας ή παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας. Επιπλέον η δράση του περιλαμβάνει τη φιλοξενία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής, την ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης ή πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Οι δράσεις υλοποιούνται από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού με την παράλληλη, πολύτιμη υποστήριξη εθελοντών. Μόνοι υποστηρικτές των δράσεων είναι ιδιώτες και εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα το έργο του Οργανισμού μέσω δωρεών και χορηγιών.

Ο στόχος του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας είναι η παροχή ασφαλούς διαμονής των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, καθώς και η προστασία από το θύτη, κατά κύριο λόγο σε περιόδους κρίσης και ανάγκης απομάκρυνσης των θυμάτων από την εστία βίας. Στον Ξενώνα γίνονται δεκτές γυναίκες ανεξαρτήτου εθνικότητας, θρησκείας, ηλικίας και νομικής υπόστασης καθώς και θύματα εμπορίας ανθρώπων (trafficking). Στον Ξενώνα γίνονται δεκτά και τα παιδιά των γυναικών θυμάτων βίας, τα κορίτσια μέχρι 18 ετών και τα αγόρια μέχρι 12. Η φιλοξενία στον Ξενώνα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρείς μήνες και δεν τίθεται περιορισμός ως προς τη γεωγραφική προέλευση των θυμάτων κακοποίησης. Ο Ξενώνας στελεχώνεται από συμβούλους ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης, από προσωπικό διοικητικής υποστήριξης, γενικό βοηθητικό προσωπικό καθώς και φύλακες για την ασφαλή διαμονή των γυναικών. Στις φιλοξενούμενες παρέχεται στέγη, προστασία, σίτιση, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη. Στόχος του Ξενώνα εκτός από την εξασφάλιση ασφαλούς διαμονής είναι και η κοινωνική ενδυνάμωση ώστε η γυναίκα να μπορέσει να επανέλθει στους ρυθμούς της και να επανενταχτεί ενεργά στην κοινωνία.

Επομένως η διασύνδεση των δύο υπηρεσιών είναι χρήσιμη καθώς ενδεχομένως να υπάρξουν περιστατικά θυμάτων βίας τα οποία με την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη καταφέρουν να ξεφύγουν από ένα προβληματικό περιβάλλον και να επωφεληθούν απο τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ξενώνα.
Να σημειωθεί ότι ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Πληροφορίες για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαρισαίων απευθυνθείτε στο Συμβουλευτικό Σταθμό Δήμου Λαρισαίων, τηλ: 2410-680.243, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τηλ:11040 (αστική χρέωση), email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1