sandal logo

poli 12

Το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας στην 21η Συνάντηση Μουσείων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας συμμετείχε στην 21η Ενημερωτική Συνάντηση «Εκπαίδευση και Νεοελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά», που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα του ICOM, με θέμα «Παραστατικές Τέχνες και Εκπαιδευτικές δράσεις: Ερμηνεία και εμπειρία στο μουσείο», η οποία έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019.

Το Μουσείο μας εκπροσώπησε η διευθύντρια κα Φανή Καλοκαιρινού, παρουσιάζοντας εισήγηση με θέμα: «Τα παραδοσιακά σταμπωτά του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας- Εκπαιδευτικές Δράσεις για ενήλικες, παιδιά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες». Η εισήγηση παρουσιάστηκε στη Β’ Ενότητα της συνάντησης.

Η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), διοργανώνει κάθε χρόνο, από το 1997 μέχρι σήμερα, συνάντηση-σεμινάριο με θέμα τις εκπαιδευτικές δράσεις στα Μουσεία του Νεότερου Πολιτισμού, όπου και αναδεικνύονται οι καλές πρακτικές που αναπτύσσονται στο σύγχρονο μουσειακό περιβάλλον.

Η φετινή, 21η Συνάντηση Μουσείων, με θέμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις και παραστατικές τέχνες», εστίασε στις νέες ερμηνευτικές δυνατότητες που μπορεί να προκύψουν από την ανάγνωση των αντικειμένων των συλλογών με όχημα το λεξιλόγιο των παραστατικών τεχνών.

Στην Α΄ Ενότητα, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σχετικές με τις Παραστατικές Τέχνες και τις εκπαιδευτικές δράσεις και πώς αυτές ερμηνεύονται και βιώνονται στον χώρο του Μουσείου.
Στη Β΄ Ενότητα οι εισηγητές επικεντρώθηκαν σε Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που προσφέρονται από τα Μουσεία.

Οι εναρκτήριοι χαιρετισμοί της Συνάντησης έγιναν από την κα Τέτη Χατζινικολάου, Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος ICOM, Επίτιμη Διευθύντρια ΥΠΠΟΑ και την κα Βίλλυ Φωτοπούλου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Νεότερης Κληρονομιάς, ΥΠΠΟΑ.

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1