sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Δωρεά γλυπτού έργου του Χρήστου Μακρόπουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Δωρεά γλυπτού έργου του Χρήστου Μακρόπουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το γλυπτό έργο «Επίκληση» (μέταλλο, 1997, ύψος 2,20 m, βάση 0,74 Χ 0,41 m) του καταξιωμένου Λαρισαίου γλύπτη Χρήστου Μακρόπουλου συγκαταλέγεται πλέον στη Συλλογή αγορών–δωρεών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα μετά από δωρεά του καλλιτέχνη προς το μουσείο.

Αφορμή της δωρεάς υπήρξε η έκθεση «Παράλληλη Αφήγηση: Η Μνήμη, η παράδοση και το Ανθρώπινο Αποτύπωμα στη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα», η οποία παρουσιάστηκε στην Πινακοθήκη το προηγούμενο διάστημα και στην οποία συμμετείχε ο καλλιτέχνης.

Μετά τη θετική γνώμη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πινακοθήκης έκανε με χαρά αποδεκτή τη δωρεά του γλύπτη Χρήστου Μακρόπουλου εκφράζοντας τις πιο θερμές ευχαριστίες για αυτή τη γενναιόδωρη χειρονομία εκ μέρους του.
Ο Χρήστος Μακρόπουλος (γεν. 1937–) μαθήτευσε στο πλευρό του Γιάννη Παππά στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στη ‘δύσκολη τέχνη’, και επί πολλά χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής καλλιτεχνικών στη μέση εκπαίδευση. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

191210 epiklisi

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1