Ο Δήμος Λαρισαίων παρουσίασε το σχέδιο του για την «έξυπνη πόλη»

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

181206 IMG 2810 

  • Στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Η πόλη της Λάρισας και τα σχέδια της στην κατεύθυνση της «Εξυπνης Πόλης», παρουσιάστηκαν στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα την ελληνική οικονομία.

Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μαβίδης είναι προσκεκλημένοι των διοργανωτών, σ αυτό το σημαντικό πολιτικό – οικονομικό γεγονός, που φέρει την σφραγίδα και την υπογραφή του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και στο οποίο μετέχουν μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι.

Μάλιστα, ο Δημ. Μαβίδης, στο πλαίσιο της ενότητας για τις έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, θα παρουσίασε το σχεδιασμό του Δήμου Λαρισαίων στην συγκεκριμένη κατεύθυνση, προσκεκλημένος μάλιστα της εταιρείας Cisco, εταιρείας κολοσσού στα θέματα δικτύων.

Ως γνωστόν, η Λάρισα βρίσκεται ένα βήμα από την έναρξη της νέας εποχής στο τομέα της έξυπνης πόλης, αφού το πρώτο και καθοριστικό βήμα έχει γίνει με τον διαγωνισμό για το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στα πεζοδρομημένα τμήματα του κέντρου. Η τρίτη προκήρυξη του έργου, βρίσκεται σε καλό δρόμο και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.

Στο πλαίσιο του έργου, ο Δήμος Λαρισαίων, πέρα του συστήματος με τις βυθιζόμενες μπάρες, αποκτά το βασικότερο εργαλείο για μια «έξυπνη πόλη», που δεν είναι άλλο από το κέντρο ελέγχου. Δηλαδή από την καρδιά του συστήματος όλων των «smart» εφαρμογών, που μελλοντικά θα λειτουργούν για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη. Η πόλη ξεκινάει με το σύστημα ελέγχου στους πεζοδρόμους και θα ακολουθήσει η προκήρυξη για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κεντρικό τομέα της πόλης και για περίπου 1300 θέσεις οχημάτων.

Και σ΄ αυτόν τον τομέα, η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, σχεδιάσε από σχεδόν μηδενική βάση ην στρατηγική της πόλης. Τα στελέχη της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου εργάστηκαν και εργάζονται σκληρά καιι σ΄ αυτή την κατεύθυνση και πλέον η Λάρισα βρίσκεται μπροστά στην αφετηρία του δρόμου που πρέπει να τρέξουμε για μια «έξυπνη πόλη».