sandal logo

larissa

Open Nights - Η αιδώς της βίας κατά των γυναικών (5/04/2019)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στο πλαίσιο του 4ου φεστιβάλ Open Nights που διοργανώνεται από την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, από τις 28 Μαρτίου - 14 Απριλίου με βάση το Μουσουλμανικό τέμενος (Γενί Τζαμί) και εκδηλώσεις στον Μύλο του Παππά και στο Stage, με θέμα την “Αιδώ”, την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 20:30 στο Γενί Τζαμί, θα πραγματοποηθούν οι ομιλίες:

«Αν ήμουν εσύ..., αλλά εσύ δεν είσαι.
Η αιδώς της βίας κατά των γυναικών και η βία της επιβεβλημένης αιδούς»

Ομιλήτρια: Ματίνα Παπαγιαννοπούλου, Κοινωνιολόγος/εγκληματολόγος
Μέσα από αποσπάσματα από τη λογοτεχνία, από πραγματικές αφηγήσεις, και από έργα γυναικών εικαστικών, η ομιλία θα εστιάσει σε τρία πεδία: α) η αιδώς της βίας κατά των γυναικών (μορφές, είδη, έκταση), β) οι πολλαπλές σιωπές και η μυθολογία της (αναπαραστάσεις και στερεότυπα), και γ) η βία της επιβεβλημένης αιδούς (πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου). Η πολύτροπη βία κατά των γυναικών δεν μπορεί πλέον να είναι ούτε επιλέξιμη πρακτική ούτε και διανοητή, προκειμένου οι γυναίκες να έχουν το δικαίωμα σε μια αξιοβίωτη ζωή.

«Αυτοπροστασία, Αυτοάμυνα, Αυτοεκτίμηση»
ομιλητές: δίκτυο Fight back club

Το δίκτυο Fight back club θα παρουσιάσει τη δική του οπτική πάνω στο ζήτημα της έμφυλης/σεξιστικής βίας και της αντιμετώπισής της.
Το Fight Back Club είναι μια πρωτοβουλία κοινωνικά ανήσυχων ανθρώπων των πολεμικών τεχνών που αντιλαμβάνονται τη μαχητική εκπαίδευση ως κάτι πολύ περισσότερο από ένα χόμπι ή μια απλή μορφή άσκησης. Στόχος της ομάδας είναι να προσφέρει διαρκή εκπαίδευση αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας, σε πραγματική και διαρκή βάση, σε όλoυς και όλες που βρίσκονται στο στόχαστρο της πατριαρχίας και της κουλτούρας του βιασμού.
Τη βραδιά ανοίγει η Performance χορού ‘Secret’ της ομάδας OFF ART.

Xορογραφία -εικαστικό περιβάλλον: Ρούλα Καραφέρη, χορός: Θεοδώρα Σταμάτη, μουσική: Anna Boehmig-Γρηγόρης Καραφέρης
Μία εικαστική performance χορού, που αγγίζει και υπαινίσσεται τον κόσμο, από την μεριά του θύματος.

Είσοδος ελεύθερη.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1