sandal logo

larissa

Βραβευμένα ντοκιμαντέρ στον θερινό κινηματογράφο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το CineDoc σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας φέρνει πέντε ντοκιμαντέρ στον θερινό κινηματογράφο "Μπαρμπής Βοζαλής" στον Μύλο του Παππά.

Οι προβολές θα γίνουν όλες στις 22.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

15/6/2019
Η Ανθρωπότητα στο Σκαμνί
70΄ | 2019 | Δανία, Ελλάδα
Ο Σαλάμ Αλντίν ήρθε από τη Δανία στην Ελλάδα για να βοηθήσει στη διάσωση των προσφύγων που διασχίζουν το Αιγαίο από την Τουρκία. Τέσσερις μήνες αργότερα, συλλαμβάνεται για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Από τις ακτές της Λέσβου έως τα ελληνικά δικαστήρια, η ταινία ακολουθεί την οδύσσεια του Σαλάμ, καθώς αυτός δοκιμάζει τα όρια της ανθρωπιστικής βοήθειας και της μεταναστευτικής πολιτικής.

29/6/2019
Citizen Europe
72' | 2019 | Ελλάδα, Ιρλανδία, Γαλλία, Βουλγαρία
Πέντε νέοι φεύγουν από τη χώρα τους για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Σε διάστημα ενός έτους, εκτίθενται σε διαφορετικές νοοτροπίες, αποκτούν νέες δεξιότητες και ανακαλύπτουν τις ανοιχτές πληγές της ΕΕ. Μια ιστορία ενηλικίωσης για τη νέα γενιά Ευρωπαίων που θα καθορίσει το μέλλον της ηπείρου.

13/7/2019
Ξεπερνώντας τα Όρια
74' | 2018 | Πολωνία, Ρωσία
Αν ο ‘Μαύρος Κύκνος’ του Ντάρεν Αρονόφσκι ήταν ντοκιμαντέρ, θα είχε πρωταγωνίστρια την χρυσή ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής Μαργκαρίτα Μαμούν. Πίσω από φώτα της δημοσιότητας και τους χιλιάδες θαυμαστές, η προετοιμασία της Ρωσίδας αθλήτριας γίνεται κάτω από συνθήκες ακραίας πίεσης. Άψογα χορογραφημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, το Ξεπερνώντας τα Όρια, μας επιτρέπει μια σπάνια ματιά στον κόσμο του πρωταθλητισμού, που όσο μαγεύει μπροστά στις κάμερες άλλο τόσο σοκάρει με την ωμότητά του πίσω από αυτές.

20/7/2019
Πώς να κλέψετε μια καρέκλα
87' | 2017 | Eλλάδα
Πίσω στα ’90s η Θεσσαλονίκη είχε την ευκαιρία να αποκτήσει ένα από τα πρώτα μουσεία design στον κόσμο. Το μόνο που χρειάζονταν ήταν να εξασφαλιστεί μια στέγη για την εμβληματική συλλογή του σπουδαίου designer Στέργιου Δελιαλή. Σήμερα, δυο δεκαετίες αργότερα, η συλλογή παραμένει άστεγη. Πνευματώδης και χαρισματικός, ο Δελιαλής συνεχίζει το δονκιχωτικό του αγώνα και πρωταγωνιστεί σε αυτή τη γλυκόπικρη ιστορία για το ελληνικό παράδοξο και το παγκόσμιο design.

27/7/2019
Όσο Ζής, Φαίνου
80' | 2018 | Ιρλανδία, Ελλάδα, Η.Π.Α.
Ο Αμερικανός μουσικολόγος Christopher King είναι ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες δίσκων 78 στροφών στον κόσμο. Όταν ανακαλύπτει τη μουσική της Ηπείρου, η ζωή του αλλάζει δραματικά. Το «Ὅσον ζῇς, φαίνου» δανείζεται τον τίτλο του από το αρχαιότερο γραμμένο τραγούδι του κόσμου - ένα μοιρολόι χαραγμένο σε επιτύμβια στήλη στη Μικρά Ασία - και ανοίγει ένα παράθυρο στο μεγαλείο της Ηπειρώτικης τέχνης και της συλλογικής της εμπειρίας.

 

       190613 therino  190613 therino4

        190613 therino2   190613 therino1

                                             190613 therino3

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1