sandal logo

larissa

Η «Φαίδρα» του Ντασέν στον Μύλο του Παππά (Παρασκευή 18/10/2019, ώρα 20:00)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η ταινία του Ζιλ Ντασέν «Φαίδρα» με πρωταγωνιστές τους Μελίνα Μερκούρη και Άντονι Πέρκινς, παραγωγής 1962, θα προβληθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 20:00 στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά (κεντρικό κτήριο – 2ος όροφος) στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας «Μια ζωή Μελίνα» που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στον Μύλο του Παππά.

Η ταινία βασίζεται στην τραγωδία του Ευριπίδη Ιππόλυτος.

Η Φαίδρα (Μελίνα Μερκούρη), δεύτερη σύζυγος του εφοπλιστή Θάνου Κυρίλη (Ραφ Βαλόνε), ερωτεύεται τον γιο που έχει ο συζυγός της από τον πρώτο του γάμο, Αλέξη (Άντονι Πέρκινς). Η σχέση των δυο είναι καταδικασμένη από την αρχή, αλλά οι δυο τους δεν καταφέρνουν να πνίξουν τα συναισθήματά τους.
Η ταινία αποτέλεσε την τέταρτη συνεργασία του ζευγαριού Ντασέν - Μερκούρη. Επέλεξαν την τραγωδία του Ευριπίδη Ιππόλυτος που αφηγείται το παράνομο ερωτικό πάθος της Φαίδρας, συζύγου του Θησέα, για τον γιο του Ιππόλυτο. Το σενάριο γράφτηκε από τη συγγραφέα Μαργαρίτα Λυμπεράκη, η οποία μετέφερε το μύθο στην Ελλάδα της δεκαετίας του '60, που είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω της μετά τον πόλεμο.

Η ερμηνεία της Μερκούρη απέσπασε καλές κριτικές και έλαβε υποψηφιότητά για χρυσή σφαίρα.

Η μουσική επένδυση της ταινίας έγινε από τον Μίκη Θεοδωράκη και τους στίχους των τραγουδιών έγραψε ο Νίκος Γκάτσος.

Είσοδος ελεύθερη.

191018 melina1

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1