sandal logo

poli 12

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2018-2019 ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ Δ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ & ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:
  • Χωρίς αλλαγές φέτος η υποβολή των αιτήσεων για τη φιλοξενία προνηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.
  • Δυνατότητα των γονέων προνηπίων επιλογής Παιδικού Σταθμού και Δημόσιου Νηπιαγωγείου για την εγγραφή των παιδιών
  • Υποβολή αιτήσεων από 14/5/2018 έως 8/6/2018
  • Υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση voucher για Παιδικούς Σταθμούς

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων με σεβασμό απέναντι στις οικογένειες των συμπολιτών μας και προς διευκόλυνση των γονέων διευκρινίζει ότι μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ο Δήμος μας δεν εντάσσεται στους Δήμους που θα εφαρμόσουν άμεσα την υποχρεωτική φοίτηση νηπίων από 4 ετών σε δημόσια νηπιαγωγεία. Και κατά την περίοδο 2018-2019 θα υπάρχει η διακριτική ευχέρεια των γονιών να αποφασίσουν αν θέλουν να εγγράψουν το παιδί τους σε δημόσιο νηπιαγωγείο ή σε δημοτικό παιδικό σταθμό.

Επομένως συνεχίζει και φέτος το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια καθεστώς φιλοξενίας στους Παιδικούς Σταθμούς με την επιλογή να γίνεται , με αδιάβλητο σύστημα μοριοδότησης στη βάση οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Παράλληλα σ’αυτό το μεταβατικό διάστημα για την πλήρη ένταξη των νηπίων στην προσχολική αγωγή και εκπαίδευση αυξάνονται από την επόμενη χρονιά οι θέσεις κατά 100 περίπου, των βρεφικών τμημάτων που θα γίνονται δεκτά από την ηλικία των 6 μηνών πλέον, στην προσπάθεια να γίνει μια ομαλή προσαρμογή στα νέα δεδομένα του νομοθετικού πλαισίου.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές σε παιδικούς σταθμούς της πόλης το χρονικό διάστημα από 14 / 05/ 2018 έως 8 / 06 / 2018 για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση .

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν οι αναγκαίες ανακοινώσεις με περισσότερες πληροφορίες για τους τόπους υποβολής των αιτήσεων περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία των εγγραφών, ενώ θα υπάρχει ενημέρωση και για την υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση VOUCHER για τους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου μας

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1