sandal logo

poli 12

Ομάδα Συμβουλευτικής υποστήριξης από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

kentro koin symb1 

Εργαστήριο συμβουλευτικής υποστήριξης για τα μέλη της χορωδίας «Ευεστώ» της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε από την ψυχολόγο κα. Βάσια Νημά και τον Κοινωνικό Λειτουργό κ. Νίκο Καραλή που ανήκουν στο επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας.

Συγκεκριμένα η δράση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 και τη Δευτέρα 26 Μαρτίου αντίστοιχα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της χορωδίας κ. Ραϊλη. Θέμα του εργαστηρίου ήταν η ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής, μια σειρά δεξιοτήτων που αποκτώνται μέσω της μάθησης ή/και μέσω της εμπειρίας του καθενός και χρησιμοποιούνται για να βοηθούν άτομα και ομάδες να διαχειρίζονται αποτελεσματικά προβλήματα και ζητήματα της καθημερινότητας.

Για τις ανάγκες του προγράμματος τα κύρια θέματα διαπραγμάτευσης ήταν ο σεβασμός στον εαυτό μας και στους άλλους, η σπουδαιότητα των ανθρωπίνων σχέσεων καθώς και κοινωνικές δεξιότητες που αποσκοπούν στην αποτελεσματική συνεργασία, στην υγιή συνύπαρξη, στο σεβασμό και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε βασίστηκε στην ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων δίνοντας έμφαση στη μάθηση μέσω της πράξης, διαδραστική χρησιμοποιώντας τη συζήτηση και το διάλογο, κριτική, ενθαρρύνοντας την αυτόβουλη σκέψη και συνεργατική μέσω βιωματικών και συμμετοχικών ασκήσεων. Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες των εντυπώσεων και υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για τη συνέχισή του με το πέρας των εορτών του Πάσχα.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει», καθώς βασίζεται στις αρχές τις διά βίου μάθησης προωθώντας άτυπες μορφές εκπαίδευσης και υποστηρίζοντας τους πολίτες που θέλουν και μπορούν να είναι υπεύθυνοι για τους εαυτούς τους και τις κοινωνίες τους και να συνεισφέρουν στις δημοκρατικές διεργασίες.

Να σημειωθεί ότι ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής, το «Κέντρο Κοινότητας» καλείται να παρέχει υπηρεσίες μέσω διοργάνωσης εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο με στόχο την υποστήριξη και την κοινωνική ενσωμάτωση του πληθυσμού.

Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. τηλέφωνο επικοινωνίας 2410680242, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.-4:00μ.μ.

Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο επικοινωνίας 2410231122, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.-4:00μ.μ.

To Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

kentro koin symb2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1