sandal logo

poli 12

Συνάντηση εκπροσώπων φορέων που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό εργαστήρι

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

kentro koin ergasthri

Το Σάββατο 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό εργαστήρι στο Μύλο του Παππά με στόχο την εκπαίδευση και την υιοθέτηση κοινής κουλτούρας των εκπαιδευτών του Πανεπιστημίου των Πολιτών. Κύριος εισηγητής του προγράμματος, ο καθηγητής κ. Αλέξης Κόκκος, επιστημονικός υπεύθυνος του Πανεπιστημίου των Πολιτών όπου έθεσε τις βάσεις και το πλαίσιο λειτουργίας του νέου εγχειρήματος για την πόλη, τονίζοντας τους όρους και τη φιλοσοφία της διά βίου μάθησης και των βασικών αρχών της εκπαίδευσης ενηλίκων.


Με βάση τις αρχές του Alan Rogers, επισήμανε ότι οι προτεραιότητες ενός εκπαιδευτή ενηλίκων είναι η ενεργητική ακρόαση, η έλλειψη αυθεντίας στη μάθηση και η ανακάλυψη της γνώσης από τον ίδιο τον εκπαιδευόμενο.


Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης, οι υπεύθυνοι των Θεματικών Πεδίων του Πανεπιστήμιου των Πολιτών, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτές ενηλίκων με πολυετή εμπειρία καθώς και εκπρόσωποι του Κέντρου Κοινότητας του Δ. Λαρισαίων.


Η εκπαίδευση των εκπαιδευτών αποτελεί βασική προτεραιότητα για το πρόγραμμα Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει» καθώς προάγει τη θετική στάση στη μάθηση και στοχεύει στην αλλαγή παγιωμένων αντιλήψεων, σε σχέση με τη συνεργατική και δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών σε παρεμβάσεις με κοινωνικό χαρακτήρα.
Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβλετ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλέφωνο 2410680242, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 8:00 π.μ. έως 16:00μ.μ.


Για πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο των Πολιτών στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ. 2410680205.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1