sandal logo

poli 12

Υγιεινή διατροφή και ποιότητα ζωής από το Κέντρο Κοινότητας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Tο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, διοργάνωσε μία σειρά ενημερωτικών ομιλιών και δράσεων με θέμα «Υγιεινή διατροφή και Ποιότητα ζωής» σε συνεργασία με το 31ο Νηπιαγωγείο και με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Ομιλήτρια ήταν η κα. Αγγελακοπούλου Έλπη, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος.

kentro koin diatrofi

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου στο χώρο του νηπιαγωγείου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με παιγνιώδη και διαδραστικό τρόπο για τις ομάδες τροφών και για το πόσο συχνά πρέπει να τρώμε από την κάθε ομάδα. Στη συνέχεια, έφτιαξαν πεντανόστιμες υγιεινές μπάρες δημητριακών με αγνά υλικά, χωρίς ζάχαρη.

Η δεύτερη δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στις 24 Μαΐου. Η δράση υποστηρίχθηκε από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και παιχνίδια που έδιναν τη δυνατότητα στα παιδιά να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία.

Η τροφή αποτελεί το καύσιμο του οργανισμού μας. Είναι αυτή που μας βοηθά να κινούμαστε, να σκεφτόμαστε και να δημιουργούμε. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει κάποια πλευρά της ζωής μας που να μην επηρεάζεται από το τί και το πώς τρεφόμαστε. Η υγιεινή διατροφή επομένως, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να προσεγγίζεται από την νηπιακή και σχολική ηλικία.

Οι δράσεις ενημέρωσης για θέματα διατροφής και αγωγής υγείας είναι βασική επιδίωξη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, παρέχοντας ολόπλευρη πληροφόρηση και στήριξη στους πολίτες, με στόχο την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου και την διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης τους.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας, στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλέφωνο: 2410680242, email: kkoinotitas@larissa-dimos.gr, ώρες λειτουργίας: 08:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.

Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410231122, email: kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1