sandal logo

poli 12

Η Λάρισα άνθισε μουσικά με το Μουσικότροπο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με μια μεγαλειώδη συναυλία με τα παιδιά να είναι πρωταγωνιστές στη μουσική σκηνή του Δημοτικού ωδείου Λάρισας έπεσε η αυλαία του φεστιβάλ Μουσικότροπο.

Η Camerata Junior του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Νίκου Χαλιάσα, έκανε μια εξαι190319 mousikotropoρετική εμφάνιση, δείχνοντας ότι οι μαθητές μπορούν να παρουσιαστούν σαν επαγγελματίες όταν η καθοδήγηση που τους παρέχεται αξιώνει μια τέτοια εμφάνιση.

Ο Νίκος Χαλιάσας είναι ένας καταξιωμένος μαέστρος με σοβαρές σπουδές στη διεύθυνση ορχήστρας και στο βιολί, ο οποίος από τη φετινή σχολική χρονιά ανέλαβε τη διεύθυνση της συγκεκριμένης ορχήστρας.

Έργα των Χατσατουριάν, Μότσαρτ και Χολστ παρουσιάστηκαν στο πρώτο μέρος με πρωταγωνιστές δύο ταλαντούχους 12χρονους πιανίστες, σπουδαστές του Δημοτικού ωδείου, τον Σταύρο Καριώτη και τον Έκτορα Παπαϊωάννου - Καράντζιο να ερμηνεύουν αριστουργηματικά το σολιστικό μέρος του κοντσέρτου του Μότσαρτ Κ.414 για πιάνο και ορχήστρα.

Καταχειροκροτήθηκαν οι νεαροί σολίστες μας, που “αναγκάστηκαν” να εκτελέσουν ένα επιπλέον έργο σόλο ο έκαστος, αναδεικνύοντας το μέγεθος της δεξιοτεχνίας και του ταλέντου τους.

Είναι πραγματική απόλαυση να παρατηρεί κανείς την απλότητα και το καλλιτεχνικό μέγεθος των δύο νεαρών σολιστών, οι οποίοι φαίνεται να υπόσχονται πολλά για τη μουσική τους εξέλιξη.

Στο δεύτερο μέρος η παρουσία του αγαπημένου Νίκου Κυπουργού ήταν διπλή, στο ρόλο του συνθέτη αλλά και του μαέστρου. Όλο το μέρος ήταν αφιερωμένο σε έργα του, δίνοντας την ευκαιρία στο πολυπληθές κοινό να ακούσει ζωντανά τη μουσική του που είναι τόσο αγαπημένη. Αρχικά. ερμηνεύτηκε η Κινηματογραφική Σουίτα αρ. 1 και η Orient Express Suite υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα, ενώ στη συνέχεια έγινε μια ενθουσιώδης υποδοχή του Νίκου Κυπουργού στη σκηνή, μαζί με την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού ωδείου.

Παρουσιάστηκαν τρία χορωδιακά κομμάτια σε σύμπραξη με την Camerata Junior και αποθεώθηκαν από το ακροατήριο με δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού ωδείου, αποτελεί μια από τις καλύτερες χορωδίες της χώρας μας, της οποίας τη διδασκαλία και επιμέλεια έχει ο διακεκριμένος μαέστρος Δημήτρης Καρβούνης.

Η αυλαία του Μουσικό190319 mouskikotropo1τροπου έπεσε αφήνοντάς μας υπέροχες αναμνήσεις από τη συνολική του παρουσία, και, κατά κοινή ομολογία, η Λάρισα άνθισε μουσικά.

Μεγάλες ορχήστρες, πρωτότυπες χορευτικές παραστάσεις, πάντρεμα της παράδοσης με τη σύγχρονη τέχνη, αλληλεπίδραση κορυφαίων μουσικών σχημάτων με μουσικά σύνολα, καλλιτέχνες και μαθητές του τόπου μας, ήταν μερικά από όσα συνέβησαν.

Η επιμόρφωση, η εκπαιδευτική και παιδαγωγική προσέγγιση του Μουσικότροπου, δημιούργησε ένα κύκλο δράσεων αναγκαίο για την καλλιτεχνική εξέλιξη και κουλτούρα της πόλης μας. Δράσεις για κάθε ηλικία, για επαγγελματίες, ερασιτέχνες στον χώρο της μουσικής και γενικά για όλους όσοι έχουν αγάπη και ενδιαφέρον για τη μουσική.

Τέλος, ακολουθώντας τη βασική αρχή ότι η κοινωνική δικαιοσύνη απαιτεί ίσες ευκαιρίες για όλους στη ζωή αλλά και στην τέχνη, το Μουσικότροπο αφιέρωσε στα άτομα με απώλεια ακοής ένα πρωτότυπο εργαστήριο συναίσθησης της μουσικής, μετατρέποντας το, σε φεστιβάλ για “ακούοντες και μη”.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και σύλληψη έχει ο Χρήστος Λενούτσος.

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

190319 mouskikotropo3190319 mouskikotropo3

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1