sandal logo

poli 12
  • Home
  • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

23-02-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 01/03/2018, ώρα 12:30

Για την Πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

Για την Ημερήσια Διάταξη, πατήστε ΕΔΩ

23-02-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 27-02-2018, ώρα 14.00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

23-02-2018
Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων στην τοπική κοινότητα Ελευθερών

Για την Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας δείτε ΕΔΩ

23-02-2018
ΔΗ.Κ.Ε.Λ. - Προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων για τη θέση Επόπτη Στέγασης του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA

Για τους πίνακες δείτε ΕΔΩ

23-02-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια «Εκτύπωσης βεβαιώσεων» για τις ανάγκες του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στην Προμήθεια «Εκτύπωσης βεβαιώσεων» για τις ανάγκες του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής στην προσχολική ηλικία, των παιδιών των παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων με την διαδικασία της συλλογής Προσφορών και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σχετικές κλειστές προσφορές.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

22-02-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 28/02/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

22-02-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια παιδικών ποδηλάτων και παιδικών κράνων

Για την Πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

22-02-2018
Προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών για συντηρήσεις κτιρίων–ΚΧ και δημοτικού φωτισμού Δημοτικής ενότητας Κοιλάδας

Προκηρύσσουμε συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής για την προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών για συντηρήσεις κτιρίων – ΚΧ και δημοτικού φωτισμού Δημοτικής ενότητας Κοιλάδας για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Λαρισαίων οικονομικού έτους 2018 ενδεικτικού προϋπολογισμού 74.400,00€. (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%).

Για την προκήρυξη της σύμβασης πατήστε εδώ.

Για τους όρους της διακήρυξης πατήστε εδώ.

Για την τεχνική περιγραφή πατήστε εδώ.

22-02-2018
Βραβεύονται οι κορυφαίοι Λαρισαίοι αθλητές και σύλλογοι για το 2017 απο το Δήμο Λαρισαίων την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ.

Εκδήλωση βράβευσης Λαρισαίων αθλητών και συλλόγων απο το Δήμο Λαρισαίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Λεπτομέρειες δείτε ΕΔΩ

 

20-02-2018
Διεύθυνση Τοπικής Αγροτικής Οικονομίας - Προμήθεια Αναλώσιμων υλικών (κεριά)

Ο Δήμος Λαρισαίων ενδιαφέρεται να προμηθευτεί Αναλώσιμα υλικά (κεριά) για τις ανάγκες του τμήματος Κοιμητηρίου, της Διεύθυνσης Τοπικής Αγροτικής Οικονομίας.

Για να δείτε την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πατήστε ΕΔΩ

16-02-2018
Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων την ερχόμενη Τρίτη

• Στο πλαίσιο κινητοποίησης που αποφάσισε η ΚΕΔΕ

Κλειστά θα παραμείνουν την ερχόμενη Τρίτη οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοι του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο κινητοποίησης που αποφάσισε το Δ.Σ. της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται για να εκφραστεί η αντίθεση της ΚΕΔΕ στην εισαγωγή τροπολογίας σε νομοσχέδιο για την υποχρεωτική ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

16-02-2018
Αυτοψία του δημάρχου Λαρισαίων στα υπο εξέλιξη έργα στην οδό Ηπείρου

 

Εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα στην οδό Ηπείρου

Κανονικά και εντός χρονοδιαγραμμάτων εξελίσσονται τα έργα στην οδό Ηπείρου. Οι εργασίες, στο τμήμα μεταξύ Ανθίμου Γαζή και Παπαναστασίου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν στον προβλεπόμενο χρόνο. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαμορφώσεις των πεζοδρομίων και των χώρων πρασίνου.

Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΛ, προχωρά σε έργα αντικατάστασης του δικτύου, στο τμήμα της Ηπείρου από την Παπαναστασίου μέχρι την Ρούσβελτ προκειμένου να ακολουθήσουν αμέσως μετά τα έργα διαμόρφωσης.

Αυτοψία στα έργα της οδού Ηπείρου, έκανε στις αρχές της εβδομάδας ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

16-02-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 22/02/2018, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-02-2018
Γεννήθηκε στη Λάρισα το πρώτο προσφυγόπουλο του προγράμματος ESTIA

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

16-02-2018
Συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων με τον πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα κ. Efisio Luigi Marras

 

Τον πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα κ. Efisio Luigi Marras, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας, ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Marras για τα σχέδια της δημοτικής αρχής για τις παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον της πόλης, αλλά και στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας της πόλης.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την προοπτική ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου και της ένταξής του στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

Στην συνάντηση ο κ. Marras, συνοδεύονταν από την επίτιμη πρόξενο της Ιταλίας στο Βόλο κ. Αικατερίνη Τσόπελα, ενώ εκ μέρους της δημοτικής αρχής παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Τάχος και ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Μαβίδης.

16-02-2018
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια χαρτιού

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το ΤΕΥΔ, πατήστε ΕΔΩ

16-02-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Σας πληροφορούμε ότι ο Δήμος Λαρισαίων πρόκειται να προμηθευτεί ελαστικό επίσωτρα, καινούργιο, μη αναγομωμένο ή ανακατασκευασμένο, για τις ανάγκες του, με απευθείας ανάθεση.

Τεχνικές προδιαγραφές (Φορτηγό KHΗ 1495)

Τεχνικές προδιαγραφές (ΦΟΡΤΗΓΟ KHΟ 9676)

Τεχνικές προδιαγραφές (ΦΟΡΤΗΓΟ KHY 8003)

Τεχνικές προδιαγραφές (Απορριμματοφόρο KHY 8045)

Τεχνικές προδιαγραφές (Απορριμματοφόρο KHY 8045)

 

 

 

 

15-02-2018
Αποτελέσματα της με αριθμ πρωτ 1887/10.01.2018 ανακοίνωσης για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου
15-02-2018
Υπεγράφη σύμβαση και για την ανακατασκευή της οδού Μανδηλαρά

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ και αφορά στην ανακατασκευη της οδού από την Ανθίμου Γαζή έως και την Κίρκης

• Ξεκινούν και έργα συντηρήσεων πλατειών σε Αγιο Θωμά, Αβέρωφ κα.

Δυο νέες συμβάσεις υλοποίησης σημαντικών έργων όπως η ανακατασκευή της οδού Μανδηλαρά και η συντήρηση κοινοχρήστων χώρων και ειδικότερα πλατειών, υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης με τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών.

Ειδικότερα, το έργο της ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά, είναι προϋπολογισμού 1,5 εκατ. περίπου και αφορά την πλήρη ανακατασκευή της οδού Μανδηλαρά και εντάσσεται στην «Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας», που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ.

Τα έργα θα πραγματοποιηθούν, στο τμήμα της οδού από την Ανθίμου Γαζή μέχρι και την Κίρκης και σε όλη την έκταση (περίπου 13.500 τετ. μέτρα) θα εκτελεστούν οι εξής εργασίες:

Α. Εργασίες οδοποιϊας

1. Καθαίρεση των υφισταμένων κρασπεδορείθρων και πεζοδρομίων και κατασκευή νέων σύμφωνα με την μελέτη.
2. Στα πεζοδρόμια θα τοποθετηθούν πλάκες τσιμέντου διαστάσεων 40Χ40εκ. και θα δημιουργηθούν και από τις δύο πλευρές διάδρομοι κυκλοφορίας ατόμων με προβλήματα όρασης.
3. Σε όλες τις διασταυρώσεις θα δημιουργηθούν ράμπες για την απρόσκοπτη πρόσβαση στο πεζοδρόμιο.
4. Θα γίνει επίσης εκσκαφή της οδού, πλήρης ανακατασκευή της οδοστρωσίας και κατασκευή νέου ασφαλτικού.

Β. Εργασίες Ηλεκτρομηχανολογικές


1. Τοποθέτηση σιδηροϊστών φωτισμού ύψους 6μ σύμφωνα με τη μελέτη και κατασκευή υπογείου δικτύου καλωδιώσεων.
2. Κατασκευή εξωτερικού ηλεκτρικού πίνακα
3. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων με βραχίονα 0,70 μ. τεχνολογίας φωτεινών διόδων (LED) τύπου cut off υψηλής φωτεινότητας 45 W κατά μήκος της οδού.
4. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας φωτεινών διόδων (LED) υψηλής φωτεινότητας 28-40 W στις διαβάσεις πεζών.

 

Γ. Εργασίες Πρασίνου

1. Κατασκευή πλήρους αρδευτικού δικτύου (σωληνώσεις, φρεάτια κλπ)
2. Τοποθέτηση νέων δέντρων (όπου απαιτείται)
3. Τοποθέτηση περίφρακτων για την προστασία των δέντρων

Υπογραφή σύμβασης για συντηρήσεις Κοινοχρήστων Χώρων

Επίσης, χθες υπεγράφη σύμβαση για το έργο ¨Συντήρηση Κοινοχρήστων Χώρων». Η μελέτη εκπονήθηκε από το Τμήμα Συντήρησης Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων.

Το έργο αφορά στην συντήρηση και μερική ανακατασκευή των πλατειών Αγ. Θωμά (Χατζηπούλιου, Νικολοπούλου, Αυλώνος, Αργυρακούλη), Αβέρωφ (Πλατεία Μαρίνου Αντύπα), Μ. Σάπκα (Κεντρική πλατεία) και Εθν. Μακαρίου (Πλατεία Ταχυδρομείου),

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 300.000 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

15-02-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 21/02/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

14-02-2018
Σχολές Γονέων δημιουργεί ο Δήμος Λαρισαίων

 

Τη λειτουργία Σχολών Γονέων για γονείς παιδιών από την προσχολική ηλικία μέχρι και την εφηβεία, προωθεί ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης και στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει». Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους.

Για την νέα αυτή σημαντική πρωτοβουλία, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, σε συνέντευξη τύπου, τόνισε ότι την προηγούμενη περίοδο η Λάρισα στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει» οργάνωσε ή πήρε μέρος σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, συναντήσεις, δράσεις και εργαστήρια σχετικά με τη δια βίου μάθηση. Η σημαντική προσπάθεια της πόλης μας αναγνωρίστηκε διεθνώς, έγινε αντικείμενο θετικών αναφορών και επιβραβεύτηκε με την επιλογή της ως μια από τις 16 πόλεις που βραβεύονται από την UNESCO στο Cork το Φθινόπωρο του 2017.

Συνέχεια όλων αυτών των δράσεων είναι οι «Σχολές Γονέων», το αποτέλεσμα της συνεργασίας και της γνωριμίας των φορέων και δομών της πόλης με τη δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου κοινωνικής παρέμβασης, αποτελούμενο από Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Επιστήμονες και Παιδαγωγούς με τις βασικές θεματικές ενότητες να περιλαμβάνουν θέματα όπως :

-          Επικοινωνία στην οικογένεια

-          Συνεργασία Σχολείου- Οικογένειας

-          Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (διαδίκτυο, εξαρτήσεις, θέματα παιδιών με αναπηρίες, διαχείριση πένθους, διαφυλικές σχέσεις)

-          Εκπαίδευση σε Πρακτικές Αλληλοβοήθειας και Αυτοδιαχείρισης

Ετσι, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, ο Δήμος Λαρισαίων, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των γονέων της πόλης έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, στηρίζει τη συνεργασία φορέων και κοινωνικών δομών της πόλης με τη δημιουργία Σχολών Γονέων με στόχος την υποστήριξη των γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους.

Στη δράση συμμετέχουν ο Συμβουλευτικός Σταθμός, το Κέντρο Κοινότητας και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας- ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το ΚΕΘΕΑ Έξοδος, το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Δίκτυο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση των Φαινομένων Ενδοσχολικής Βίας και Εκφοβισμού, με τον συντονισμό και την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης οι παραπάνω φορείς συνεργάζονται για πρώτη φορά στη δημιουργία ενός Δικτύου Κοινωνικής Παρέμβασης που θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες γονείς να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια, να ενισχύσουν τη συνεργασία- επικοινωνία τους με τη σχολική κοινότητα. Να αναπτύξουν δεξιότητες για την αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών και να ενημερωθούν σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές, συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών τους. Να ενημερωθούν και να έχουν ψυχολογική υποστήριξη οι γονείς των παιδιών με αναπηρία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΜΕΑ) του Δήμου Λαρισαίων και σε γονείς εκπαιδευτικών δομών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων).

Η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος κ. Ιωάννα Κυρίτση, ψυχοθεραπεύτρια με σημαντικό εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο στον τομέα της ψυχικής υγείας, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς το Δήμο Λαρισαίων και τόνισε ότι αποτελεί τιμή για την ίδια το γεγονός την εμπλοκής της στην δράση.

Επίσης, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, εξέφρασε την θερμή στήριξή της στην προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων και στην αναγκαιότητα οι γονείς να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων.

Το πρόγραμμα είναι 12ωρης συνολικής διάρκειας (έξι 2ωρες συναντήσεις). Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία, ανά εκπαιδευτική μονάδα, με την εγγραφή 15 έως 20 ατόμων και θα διεξάγονται το απόγευμα, ανά δεκαπενθήμερο, σε συγκεκριμένη σταθερή μέρα και ώρα.

Στο πρόγραμμα των Σχολών Γονέων συμμετέχουν συνολικά 22 εκπαιδευτές με επιστημονικά υπεύθυνη την κα Ιωάννα Κυρίτση, ψυχοθεραπεύτρια με σημαντικό εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Τέλος, τονίζεται ότι η λειτουργία των Σχολών Γονέων σηματοδοτεί και την έναρξη των κύκλων μάθησης του Πανεπιστημίου των Πολιτών για το οποίο θα υπάρξει σύντομα περαιτέρω ενημέρωση.

Πληροφορίες για τις Σχολές Γονέων στα τηλ.: 2410680242, 2410680243, 2410680205, 2410680223.

14-02-2018
Αποτελέσματα της υπ αριθμ. ΣΟΧ4/2017 ανακοίνωσης για σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
14-02-2018
Εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα στην Τερψιθέα

Την Καθαρά Δευτέρα 19η Φεβρουαρίου 2018, η Δημοτική Κοινότητα, ο Μορφωτικός Σύλλογος, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο της κάτω πλατείας και θα περιλαμβάνουν φασολάδα, νηστίσιμα, κρασί, λαϊκό γλέντι με μουσική και παρέλαση με Καμήλα, Μασκαράδες και Γαϊτανάκι.
Ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ.

Ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας
Τερψιθέας

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΝΙΑΣ

14-02-2018
Βράβευση Δήμου Λαρισαίων για τη συμμετοχή του στις δράσεις Beactive

Ο Δήμος Λαρισαίων βραβεύτηκε μεταξύ άλλων φορέων, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον απολογισμό των δράσεων του "BΕACTIVE" (ευρωπαική  βδομάδα αθλητισμού) για την Ελλάδα για το 2017.

Η ειδική εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, αλλά και των πρεσβειρών του ελληνικού προγράμματος, Κέλλυς Λουφάκη, Καλλιόπης Βέττα, Βίκυς Τσίκλη, Ειρήνης Μανδραβέλη και Έφης Σφυρή.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι συνεργαζόμενοι φορείς (αθλητικές ομοσπονδίες, Δήμοι, Περιφέρεια, ΟΠΑΠ, Super League κ.α.) του ευρωπαϊκού προγράμματος, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχημένη υλοποίησή του, ενώ προβλήθηκε ειδικό βίντεο με αποσπάσματα από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Το βραβείο για το Δήμο Λαρισαίων, παρέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων πρόβαλε μέσω εκδηλώσεων στην Κεντρική Πλατεία, τα αθλήματα του τέννις σε συνεργασία με της ακαδημίες του δήμου και την Κοινσεπ και τους συλλόγους της πόλης, πρόβαλε το αθλήμα του king boxing σε συνεργασία με το σύλλογο των «πολεμιστών» και  το χάντμπολ  σε συνεργασία με τον σύλλογο larissahandball club.

Το βραβείο αποτελεί μια αναγνώριση για την δουλειά που γίνεται από την δημοτική αρχή στον τομέα του αθλητισμού, ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι η προβολή  διαφορετικών αθλημάτων και η δια βίου άσκηση των πολιτών. Για το 2018 προγραμματίζεται η ένταξη στις εκδηλώσεις του beactive της δράσης «Τρέχουμε στον πηνειό» εκδήλωση που αναδεικνύει και το ποτάμι της πόλης μας

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε, μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που το πρόγραμμα BEACTIVE μεγαλώνει και αγκαλιάζεται όλο και περισσότερο από τους Έλληνες πολίτες. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμη, αλλά η δουλειά που γίνεται και με τη σοβαρότητα που γίνεται μας κάνουν μόνο πιο αισιόδοξους για το μέλλον.

Προφανώς ο τρόπος που λειτουργούμε στο #BEACTIVE μπορεί να γίνει ο οδηγός για το πώς θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα και να τα αξιοποιήσουμε προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Επομένως, τη σημερινή γιορτή δεν θα ήθελα να τη δω μόνο ως μια αποτίμηση της περσινής χρονιάς και μια βράβευση της καλής δουλειάς που έγινε πέρυσι, αλλά ως το εναρκτήριο λάκτισμα για τα ακόμα καλύτερα που θα γίνουν του χρόνου.

 

13-02-2018
Στην Σμύρνη αποστολή της Λάρισας με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη Λαρισαϊκής αντιπροσωπείας στην Ιωνική Γη, με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και με τη συμμετοχή μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας. Η αποστολή ταξίδεψε στα παράλια της Μικράς Ασίας, μετά από πρόσκληση που τους απεύθυνε ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους, τα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν με εκατοντάδες άλλους πιστούς και τη γενική πρόξενο της Ελλάδος στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Τσεσμέ (Κρήνη).

Πλήθος πιστών από τη Σμύρνη, τη Χίο και τη Λάρισα παρευρέθηκαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Το «Πιστεύω» ανέγνωσε η γενική πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια και το «Πάτερ ημών...» ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, ο οποίος συνοδεύονταν από τη σύζυγό του και η Γενική Πρόξενος Σμύρνης κ. Αργυρώ Παπούλια συναντήθηκαν το Δήμαρχο Τσεσμέ κ. Muhittin Dalgıç. Το βράδυ της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους, ολοκληρώθηκε με εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Στην Συνάντηση φιλίας, η χορωδία τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια στον τόπο που δημιουργήθηκαν ενώ το χορευτικό του συλλόγου ακολούθησε με χορούς από τα μικρασιατικά παράλια, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση στα μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να μεταφερθεί σε όλους το μήνυμα ειρηνικής συνεργασίας και συνύπαρξης των δυο λαών, ενώ η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας κ. Δεσ. Θεοδώρου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σμύρνης για την πρόσκληση και την Γενική Πρόξενο και την ζεστή φιλοξενία.

Την επόμενη ημέρα κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Σμύρνης τα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν την Θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης και μετά από μια μικρή εκδήλωση που διοργάνωσε ο μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος για τα μέλη της αποστολής, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας αναχώρησαν για την Λάρισα.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Καλογιάννης είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση στο Γενικό Προξενείο της Σμύρνης με την πρόξενο κ. Παπούλια.

 

09-02-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 15/02/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

09-02-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 13/02/2018, ώρα 14:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

09-02-2018
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΑΜΕΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ, ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Για να δείτε τον πίνακα, πατήστε ΕΔΩ

07-02-2018
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 ΑΠΟ 01/01/2018 ΕΩΣ 31/01/2018 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

06-02-2018
Στο Δημαρχείο ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας

Ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας ταξίαρχος Βασίλης Καραπιπέρης, βρέθηκαν στο Δημαρχείο της Λάρισας, όπου είχαν συνάντηση με το δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων συνεχάρη τους δύο αξιωματικούς για τις προαγωγές και τις τοποθετήσεις τους σε θέσεις ευθύνης σε υπηρεσίες που εδρεύουν στη Λάρισα, ενώ παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα, της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με τον κ. Καλογιάννη να αναφέρεται στην σταθερή, στενή και εποικοδομητική σχέση και συνεργασία μεταξύ Δήμου και αστυνομικών αρχών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

05-02-2018
Υπογράφτηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Λαρισαίων και Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας

 

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης Απόστολος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας κ. Τσιουλάκης Ράλλης.

Σκοπός της Συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ενός κοινού πλαισίου για την προώθηση αμοιβαίας δυναμικής συνεργασίας και την εκπόνηση των Περιφερειακών και Τοπικών πολιτικών προς όφελος των ατόμων με αναπηρία (Α.μεΑ.) και των οικογενειών τους μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Λαρισαίων και Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας, με στόχους την ανεμπόδιστη και ισότιμη συμμετοχή των Α.μεΑ. στην τοπική κοινωνία στο πλαίσιο των απαιτήσεων της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ν.4074/2012) αλλά και στην από κοινού προώθηση και εφαρμογή καλών πρακτικών και δράσεων σε τοπικό επίπεδο κυρίως στους παρακάτω τομείς:

α) Την ανάδειξη του Δήμου Λαρισαίων ως Καθολικά Προσβάσιμη Πόλη, στη βάση των επιταγών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Α.μεΑ..

β) Την ανάπτυξη, διάδοση και παρακολούθηση της εφαρμογής των αρχών του «Καθολικού Σχεδιασμού 1» σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας σε Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαστάσεις της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία και τις λοιπές πληθυσμιακές ομάδες με παρόμοια χαρακτηριστικά των υποδομών και υπηρεσιών (συμβατικών και ηλεκτρονικών), συμπεριλαμβανομένης της πληροφόρησης και επικοινωνίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

γ) Την ενημέρωση και κατάρτιση των τοπικών κοινωνιών, στελεχών δομών ατόμων με αναπηρία και επιχειρήσεων εν γένει προκειμένου να ενισχυθεί η κατανόηση των αναγκών και των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, να βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης αυτών ως καταναλωτών και παράλληλα να προωθηθεί η πρόσβαση των τοπικών επιχειρήσεων στην δυναμική τοπική και διεθνή αγορά των ατόμων με αναπηρία.

δ) Την από κοινού συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας με την συνδρομή και συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ. σε εθνικά και ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα για την υλοποίηση πράξεων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία.

Η εν λόγω συνεργασία δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο πολιτικού πολιτισμού, ένα πιλοτικό επίπεδο συνεργασιών σε Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο και δύναται να αποτελέσει σημείο αναφοράς και μηχανισμό ανάπτυξης για την κοινωνική πολιτική και φροντίδα που εφαρμόζεται από Περιφέρειες και δήμους της χώρας.

 

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος

Ράλλης Τσιουλάκης

 

02-02-2018
ΔΗΚΕΛ - Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου
02-02-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ) Παρασκευή 02/02/2018, ώρα 14:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

02-02-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 08/02/2018, ώρα 11:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

02-02-2018
Διακήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού για την επιλογή Αναδοχου Δημόσιας Σύμβασης του Έργου - «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΚΟΜΒΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ - ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ».

Για τη Διακήρυξη του έργου πατήστε ΕΔΩ

Για την Περίληψη Διακήρυξης του έργου πατήστε ΕΔΩ

Για την Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων του έργου πατήστε ΕΔΩ

Για την Ειδική - Γενική Συγγραφή Υποχρεώσεων του έργου πατήστε ΕΔΩ

Για τον Προϋπολογισμό Μελέτης του έργου πατήστε ΕΔΩ

Για την Οριζοντιογραφία του έργου πατήστε ΕΔΩ

01-02-2018
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Διαβάστε το ψήφισμα ΕΔΩ

01-02-2018
Στην Σμύρνη αποστολή της Λάρισας με επικεφαλής τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη
  • Με επικεφαλής τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και τη συμμετοχή του Συλλόγου Μικρασιατών μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου

Στον Τσεσμέ (Κρήνη) της Σμύρνης θα βρεθεί πολυμελής αντιπροσωπεία από την Λάρισα, με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, μετά από επίσημη πρόσκληση που απεύθυνε στη Δημοτική Αρχή αλλά και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών ν. Λάρισας, ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 11 Φεβρουαρίου.

Η αποστολή της Λάρισας θα έχει επαφές με την Ορθόδοξη Κοινότητα της Σμύρνης και με την πρόξενο κ. Αργυρώ Παπούλια, ενώ την επόμενη ημέρα, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, τα μέλη της θα παραστούν στην θεία λειτουργία, στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίου.

Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας αποστολή καθώς ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους θα τελεστεί θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Σμύρνης, μετά από την σχετική άδεια που έδωσαν οι Τουρκικές αρχές.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν μετά τη θεία λειτουργία στον αύλειο χώρο του ναού.

Για πρώτη φορά στο Ναό αυτό έχει λειτουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τον Φεβρουάριο του 2016.

01-02-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Μετακίνηση ηλικιωμένων μελών των ΚΑΠΗ

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

01-02-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια αρτοσκευασμάτων

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

01-02-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Παροχή γεύματος στα μέλη των ΚΑΠΗ

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

01-02-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 07/02/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

01-02-2018
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΗΧΗΤΙΚΩΝ

Για την πρόσκληση πατήστε ΕΔΩ

31-01-2018
Έπαινος στην Λάρισα ως ανερχόμενος πολιτιστικός προορισμός
  • Στο πλαίσιο του προγράμματος EDEN της Ευρωπαικής Επιτροπής
  • Απονεμήθηκε στον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού

Μια σημαντική διάκριση, που αποδεικνύει την δυναμική, τις σημαντικές προοπτικές της πόλης αλλά και την ιδιαίτερα σημαντική δουλειά που γίνεται την τελευταία τριετία στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας, απέσπασε η Λάρισα, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «European Destinations of ExcelleNce (EDEN), και ειδικότερα στο διαγωνισμό της περιόδου 2016-17 με θέμα «Πολιτιστικός Τουρισμός».

Ειδικότερα, ο Δήμος Λαρισαίων, διακρίθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ως τρίτη επιλαχούσα πόλη, σε σύνολο 16 ελληνικών συμμετοχών, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ακολούθησαν οι Δήμοι Βέροιας, Δωδώνης, Λαρισαίων και Τήνου. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά λιγότερο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς που προσφέρουν μια μοναδική τουριστική εμπειρία μέσα από ένα βιώσιμο μοντέλο.

Τον έπαινο της διάκρισης παρέλαβε από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κων. Τσέγα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της εθνικής τελετής βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργου Τζιάλλα και της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου κ. Ευρυδίκης Κουρνέτα.

Ο κ. Καλογιάννης, στον σύντομο χαιρετισμό του μετά την απονομή της διάκρισης, αναφέρθηκε στις προοπτικές και τις δυνατότητες της πόλης της Λάρισας στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας και της ανάδειξής της ως προορισμού. Ιδιαίτερα επεσήμανε ότι η Λάρισα μετρά 8.000 χρόνια ζωής και τόνισε ότι στόχος του δήμου είναι η πολύπλευρη ανάπτυξη της πόλης ιδιαίτερα σε τρία επίπεδα : του αγροτοδιατροφικού τομέα, του κοινωνικού τομέα και του πολιτισμού.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε αναφορά στην βράβευση της Λάρισας, σε διεθνές επίπεδo από την UNESCO, ως «Η Πόλη που Μαθαίνει», ενώ τόνισε πως στο πεδίο του πολιτισμού η αρχή έγινε με την κατάθεση της υποψηφιότητας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που επέτρεψε αφενός την στενή συνεργασία του Δήμου με την πλειάδα των στον διαγωνισμό και αφετέρου στην χάραξη ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον πολιτισμό, που οδήγησε, μεταξύ άλλων και στη διάκριση της πόλης στο διαγωνισμό του προγράμματος EDEN.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Πάνο Σάπκα, τα μνημεία και οι πολιτικές υποδομές της πόλης, ενώ έμφαση δόθηκε στο Α‘ Αρχαίο Θέατρο, στην σύνδεση της πόλης με τον Ιπποκράτη και τις πλούσιες πολιτιστικές δράσεις κ.α.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρέσβεις του Βελγίου κ. Luc Liebaut, της Βουλγαρίας κ. Vesselin Ivanov, της Κροατίας κ. Aleksandar Sunkq και Λουξεμβούργου κ. Paul Steinmet, ενώ στην εκδήλωση βράβευσης συμμετείχε και το στέλεχος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων κ. Μαρία Νικολαϊδου.

30-01-2018
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι από 15/01/2018 ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας . Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου λειτουργεί στη Διεύθυνση Πρόνοιας στην οδό Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ ( 3ος όροφος). Το παράρτημα Ρομά λειτουργεί στην οδό Δημοσθένους 45 Ν. Σμύρνη.

Η δομή εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες κινούνται σε τρείς άξονες και αφορούν στην υποδοχή - ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών, συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας καθώς επίσης και παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Λαρισαίων, σε

ωφελούμενους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» και σε άτομα ή οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού ( ΑΜΕΑ, άνεργοι/ες, μονογονεϊκές οικογένειες κτλ).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε :

Τζιότζιου Αγλαΐα

2410-680242

Παράρτημα Ρομά:

Μπουκόρου Ευανθία

2410 231122

Ώρες λειτουργίας: 08:00-16:00

30-01-2018
Ανακοίνωση για τους στρατολογικούς πίνακες για τους γεννηθέντες του 2002

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι οι γεννημένοι άρρενες του έτους 2002, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αρρένων του Δήμου Λαρισαίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 2119/1993 «Κύρωση Κώδικα Διατάξεων περί Μητρώων Αρρένων», υποχρεούνται να υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση για την κατάρτιση του Στρατολογικού Πίνακα και καλούνται να προσέλθουν στην υπηρεσία μας, που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Λάρισας, στο Τμήμα Δημοτολογίου ίδιοι ή οι γονείς τους από 05/02/2018 έως και 16/02/2018 κάθε εργάσιμη μέρα από τις 8:00 π.μ. έως τις 14:00μ.μ. έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.
Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων που θα παραλάβουν το ανωτέρω μήνυμα να ενημερώσουν όλους τους άρρενες που φοιτούν στο σχολείο τους, καθώς τα Μητρώα Αρρένων τους μπορεί να βρίσκονται στο Δήμο Λαρισαίων ανεξαρτήτως του Δήμου κατοικίας τους.
Τηλ. Επικοινωνίας: 2413500250

Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ

29-01-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τρίτη 30/01/2018)

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) ανακοινώνει ότι την Τρίτη 30/01/2018 από ώρα 10:00π.μ. έως 2:00μμ θα γίνει διακοπή νερού επί της οδού Ανθίμου Γαζή(από οδό Ηπείρου μέχρι οδό Ορφέως), λόγω εκτέλεσης εργασιών.

 
Λάρισα, 29 Ιανουαρίου 2018

                                                                    

 

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

                       Θεόδωρος Καφφές

29-01-2018
Διακήρυξη Ανοικτής Διαδικασίας - Ασφαλτοστρώσεις Δ.Ε. Λάρισας

Για την προκήρυξη της σύμβασης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τεύχος διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την μελέτη, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

26-01-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 30-01-2018, ώρα 19.00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

26-01-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 01/02/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

26-01-2018
Διακοπή νερού 29/01/2018

 

Διακοπή νερού 29/01/2018

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 29/01/2018 από ώρα 8:30π.μ. έως 1 το μεσημέρι θα γίνει διακοπή νερού στη Γιάννουλη στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς:

Εθνάρχου Μακαρίου-Παπάγου (δρόμος προς Αμπελώνα)-Ραιδεστού-Αθανασίου Διάκου, λόγω έργων συντήρησης στο δίκτυο ύδρευσης.

24-01-2018
Ανακοίνωση σχετικά με την επωφελέστερη αξιοποίηση της περιουσίας του κληροδοτήματος (κεφάλαιο αυτοτελούς διαχείρισης) με την επωνυμία «Κληροδότημα Αγγελικής Μανέτα» υπέρ Δήμου Λαρισαίων

Σας γνωρίζουμε ότι στις 11/5/2018, ημέρα Παρασκευή, συζητείται ενώπιον του Εφετείου Λάρισας (εκούσια δικαιοδοσία, αριθμός πινακίου 18) η από 29/11/201 και με αριθμό κατάθεσης 887/2017 αίτηση του Δήμου Λαρισαίων αναφορικά με την επωφελέστερη αξιοποίηση της περιουσίας του κληροδοτήματος (κεφαλαίου αυτοτελούς διαχείρισης) με την επωνυμία «Κληροδότημα Αγγελικής Μανέτα» υπέρ Δήμου Λαρισαίων.

Για τη σχετική αίτηση, πατήστε ΕΔΩ

23-01-2018
Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 23/01/2018, ώρα 13:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

22-01-2018
Υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Συνεργασίας ουσίας και προσφοράς μεταξύ

Δήμου Λαρισαίων και Οδοντιατρικού Συλλόγου

  • Υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας από το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου
  • Οδοντίατροι της πόλης θα εξετάσουν την στοματική υγιεινή των παιδιών των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ
  • Συμμετοχή σε εθελοντική βάση στην λειτουργία του Δημοτικού Οδοντιατρείου, ενώ θα ενημερώσουν και μέλη των ΚΑΠΗ

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Στάθης Κουτσογιάννης.. Η συνεργασία Δήμου και Οδοντιατρικού Συλλόγου αφορά στην στήριξη και συμμετοχή εθελοντών οδοντιάτρων της πόλης, σε σειρά θεμάτων που αφορούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων αλλά και άλλες δράσεις της κοινωνικής πολιτικής.

Ειδικότερα, η δράση και η συνεργασία αφορά τρείς άξονες:

α) Συμμετοχή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας στη λειτουργία του Δημοτικού Οδοντιατρείου σε εθελοντική βάση ( με εθελοντές οδοντιάτρους)

β) Ενημέρωση – πρόληψη και καταγραφή της στοματικής υγιεινής των παιδιών

  • που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων
  • που παρακολουθούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) κα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ)

γ) Ενημέρωση ατόμων στης τρίτης ηλικίας των ΚΑΠΗ του Δήμου

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, σε δηλώσεις του, εξήρε την στάση του Οδοντιατρικού Συλλόγου στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Λαρισαίων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και ειδικότερα στην στήριξη και φροντίδα των παιδιών, εκφράζοντας παράλληλα την ιδιαίτερα χαρά του για το γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες του Δήμου στηρίζονται από τους συναδέλφους του (ως γνωστόν ο δήμαρχος Λαρισαίων είναι οδοντίατρος).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ., Ευστάθιος Κουτσογιάννης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων, τονίζοντας αφενός την σπουδαιότητα της πρόληψης αλλά και την στενή σχέση της στοματικής υγείας με την γενικότερη κατάσταση της υγείας του κάθε ανθρώπου.

Ο κ. Κουτσογιάννης ευχαρίστησε το Δήμο Λαρισαίων για τη συνεργασία και κυρίως τους εθελοντές συναδέλφους του οδοντιάτρους που θα συνδράμουν στην προσπάθεια.

Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης, ο υπεύθυνος του τμήματος υγείας του Δήμου Λαρισαίων κ. Θ. Κυρόπουλος και ο αντιπροεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Αντ. Κλειούσης.

22-01-2018
Εγκαινιάστηκε το Κεντρικό Μαγειρείο του Δήμου Λαρισαίων

 

Χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και παράγει περισσότερες από 2000 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση

Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων, Παν. Θεσσαλίας και ΠΠΝΛ για την πιστοποίηση της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων και την κατάρτιση του διαιτολογίου για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών

Με στόχο την συνεχή διασφάλιση συνθηκών υγιεινής και απόλυτης ασφάλειας των τροφίμων αλλά και την εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, λειτουργεί πλέον το σύγχρονο κεντρικό μαγειρείο του Δήμου Λαρισαίων, που εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη.

Η δομή του Κεντρικού Μαγειρείου του Δήμου Λαρισαίων, βρίσκεται στην Νεάπολη, στο τέρμα της Σκεπαστής Αγοράς και εδώ και ενάμιση μήνα που λειτουργεί παρασκευάζει σε καθημερινή βάση περισσότερες από 2000 μερίδες φαγητού, ενώ δυο αυτοκίνητα του Δήμου, με θερμοθαλάμους, διανέμουν το φαγητό στους 26 Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου ενώ καλύπτονται οι ανάγκες και των δομών φιλοξενίας αστέγων και κακοποιημένων γυναικών.

Η κατασκευή του Μαγειρείου όπως και η προμήθεια του εξοπλισμού, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ περίπου, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014 – 20 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ τα δυο νέα αυτοκίνητα για την μεταφορά των φαγητού αγοράστηκαν από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο Δήμος Λαρισαίων, δίνει έμφαση στην ασφάλεια και στις συνθήκες υγιεινής και γι αυτό βρίσκεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα το Εργαστήρι Υγιεινής και Επιδημιολογίας για την πιστοποίηση του συστήματος διασφάλισης της υγιεινής κατάστασης και της ποιότητας των τροφίμων με το σήμα HAACP. Στο ίδιο πλαίσιο ο Δήμος Λαρισαίων συνεργάζεται και με το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για την κατάρτιση του προγράμματος διατροφής των παιδιών των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Μετά τον αγιασμό που τελέστηκε χοροστατούντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης π. Αχίλλιου Τσούτσουρα, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα χρήσιμη την δομή αφού δίνεται έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων. Επίσης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στην στενή και αγαστή συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων για τη δημιουργία αυτής της σύγχρονης δομής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε ότι η νέα αυτή δομή διασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων για τα παιδιά των οικογενειών της Λάρισας που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου αλλά και για τις ανάγκες άλλων κοινωνικών δομών του Δήμου. Η λειτουργία ενός Κεντρικού Μαγειρείου, παρέχει τη δυνατότητα του καλύτερου ελέγχους της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων, τόνισε ο κ. Καλογιάννης ευχαριστώντας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη συνεργασία τόσο για την απόκτηση πιστοποιητικού HACCP αλλά και για τη διαμόρφωση του μενού για τους Παιδικούς Σταθμούς. Επίσης, ο δήμαρχος τόνισε ότι με τη λειτουργία ενός κεντρικού μαγειρείου, ο Δήμο εξοικονομεί πόρους αλλά και ανθρώπινο δυναμικό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αποδοτική και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Αγοραστό, ενώ επίσης ευχαρίστησε τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων. Τέλος, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς τον συνεταιρισμό ΘΕΣ Γάλα που για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά και στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης προσφέρει γάλα για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων μίλησε επίσης η κλινική διαιτολόγος και προισταμένη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Τσολάκη, η οποία αναφέρθηκε στην συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων για τη διατροφή των παιδιών των Παιδικών Σταθμών, ενώ και ο διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, συνεχάρη την Περιφέρεια και Δήμο για τη συνεργασία τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο θα βρίσκεται αρωγός σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τόσο σημαντικά θέματα όπως η υγιεινή των τροφίμων.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δεληγιάννης, η γενική διευθύντρια του Δήμου Λαρισαίων κ. Ευαγ. Γιοβρή, ο πρόεδρος της 1ης Δ.Κ. κ. Γ. Δαούλας, οι διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Θαν. Πατσιούρας και κα. Στ. Μπαξεβάνου αντίστοιχα, στελε΄χη των παραπάνω υπηρεσιών κ.α.

 

19-01-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 25/01/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

19-01-2018
ΕΚΤΑΚΤΗ Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 22/01/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

17-01-2018
Αποτελέσματα της υπ αριθμ. ΣΟΧ6/2017 ανακοίνωσης για την σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 101 ΠΕ Γυμναστών με ειδίκευση στην κολύμβηση (ναυαγοσώστης πισίνας)

Κύριος Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητα: 101 ΠΕ Γυμναστών με ειδίκευση στην κολύμβηση (ναυαγοσώστης πισίνας)

Α Επικουρικός Πίνακας Ειδικότητα: 101 ΠΕ Γυμναστών με ειδίκευση στην κολύμβηση (ναυαγοσώστης πισίνας)

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 101 ΠΕ Γυμναστών με ειδίκευση στην κολύμβηση (ναυαγοσώστης πισίνας)

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 102 ΔΕ Δενδροκηπουρών

Κύριος Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητα: 102 ΔΕ Δενδροκηπουρών

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 102 ΔΕ Δενδροκηπουρών

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 103 ΔΕ Χειριστών Γεωργικού Ελκυστήρα

Κύριος Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητα: 103 ΔΕ Χειριστών Γεωργικού Ελκυστήρα

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 103 ΔΕ Χειριστών Γεωργικού Ελκυστήρα

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 104 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Εκσκαφέας Φορτωτής)

Β Επικουρικός Πίνακας Ειδικότητα: 104 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Εκσκαφέας Φορτωτής)

Γ Επικουρικός Πίνακας Ειδικότητα: 104 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Εκσκαφέας Φορτωτής)

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 105 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Εκσκαφέας)

Γ Επικουρικός Πίνακας Ειδικότητα: 105 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Εκσκαφέας)

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 105 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Εκσκαφέας)

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 106 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Διαμορφωτής Γαιών)

Γ Επικουρικός Πίνακας Ειδικότητα: 106 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Διαμορφωτής Γαιών)

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 106 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Διαμορφωτής Γαιών)

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 107 ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίου

Κύριος Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητα: 107 ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίου

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 107 ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίου

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 108 ΥΕ Φυλάκων Γηπέδου

Κύριος Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητα: 108 ΥΕ Φυλάκων Γηπέδου

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 108 ΥΕ Φυλάκων Γηπέδου

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 109 ΥΕ Φυλάκων

Κύριος Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητα: 109 ΥΕ Φυλάκων

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 109 ΥΕ Φυλάκων

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 110 ΥΕ Φυλάκων εισόδου Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Κύριος Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητα: 110 ΥΕ Φυλάκων εισόδου Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 110 ΥΕ Φυλάκων εισόδου Δημοτικού Κολυμβητηρίου

 

 

18-01-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 24/01/2018, ώρα 12:30

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

18-01-2018
Υποβολή φακέλου στο τομεακό πρόγραμμα "ΕΠ.Αν.Ε.Κ" για την αναστήλωση και επανάχρηση του κτιρίου Μπεζεστένι

Υποβλήθηκε φάκελος για την αναστήλωση του κτιρίου Μπεζεστένι

 

• Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠ.Αν.Ε.Κ) για τη «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας»

• Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 5,3 εκατ. ευρώ

• Η επανάχρηση, θα περιλαμβάνει εμπορικές, πολιτιστικές χρήσεις και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και στήριξης των τοπικών προϊόντων

Ολοκληρωμένο και ώριμο φάκελο για την χρηματοδότηση του έργου της αναστήλωσης και επανάχρησης του κτιρίου Μπεζεστένι, στον λόφο του Φρουρίου, υπέβαλε ο Δήμος Λαρισαίων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠ.Αν.Ε.Κ) με τίτλο «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 5.300.000 € (με Φ.Π.Α.), ενώ σύμφωνα με την πρόταση η επανάχρηση του, θα περιλαμβάνει εμπορικές, πολιτιστικές χρήσεις και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και στήριξης των τοπικών προϊόντων. Αποτελεί παρέμβαση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού ενός κτιρίου με αρχιτεκτονική αξία και πολιτιστικό ενδιαφέρον για την πόλη, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με το πλέγμα διαδρομών ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της Λάρισας. Με το έργο αυτό, το ήδη επισκέψιμο κτήριο, αναβαθμίζεται και τίθεται σε χρήση ενισχύοντας έτσι, και σε συνδυασμό με τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, το τουριστικό κεφάλαιο της πόλης και της περιοχής της Θεσσαλίας γενικότερα. Η αναστήλωση και επανάχρηση του κτηρίου έχει άμεση συνέργεια και ολοκληρώνει την στρατηγική του Δήμου για την ανάπλαση του Λόφου Φρουρίου και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της πόλης.

Το έργο έχει υψηλή ωριμότητα και είναι έτοιμο προς δημοπράτηση αφού έγινε επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης και έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα: Υπουργείο Πολιτισμού, Δημοτικό Συμβούλιο, Διευθύνουσα Υπηρεσία – Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λαρισαίων υπ' αρ. 105043/10-10-2012. Η οριστική μελέτη έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενώ η μελέτη εφαρμογής έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια.

Το Μπεζεστένι αποτελεί τμήμα της ευρύτερης περιοχής των αρχαιολογικών χώρων στο κέντρο της πόλης και κατέχει με την παρουσία του δεσπόζουσα θέση στο ευρύχωρο πλάτωμα του λόφου της αρχαίας ακρόπολης, στη σημερινή τοποθεσία «Λόφος Φρουρίου», η οποία αποτέλεσε θέση συνεχούς κατοίκησης και διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο σε όλες τις εποχές αφού είναι το μοναδικό ύψωμα που διαθέτει η πόλη της Λάρισας. Πρόκειται για μεγάλη σκεπαστή αγορά, που κτίσθηκε από τους Οθωμανούς το διάστημα 1484-1506 μ.Χ. Το Μπεζεστένι αποτέλεσε, έκτοτε, και για τρεις περίπου αιώνες, το ζωτικότερο τμήμα της αγοράς -αληθινό κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας - και των πολυάριθμών επαγγελματικών συντεχνιών της, καθώς γύρω από αυτό οργανώθηκε το εμπορικό τμήμα της πόλης, με το τσαρσί και το παζάρι. Αποτέλεσε επίσης φρούριο της πόλης λόγω της στιβαρότητας της κατασκευής του. Σήμερα σώζονται μόνον οι περιμετρικοί τοίχοι του κεντρικού οικοδομήματος διαστάσεων 30,15μx20,20μ.

Η κεντρική ιδέα της μελέτης είναι να γίνουν στο υπάρχον κτίριο μόνο εκείνες οι επεμβάσεις που είναι απαραίτητες για την στερέωση, επισκευή, ανάδειξη καθώς και διατήρηση της δομής του. Για το λόγο αυτό η νέα προτεινόμενη κατασκευή – δάπεδο, πατάρι, νέος τοίχος, επικάλυψη - είναι τελείως ανεξάρτητη από τον υπάρχοντα τοίχο. Εσωτερικά γίνονται μόνον οι απαραίτητες εκσκαφές για την κατασκευή των βάθρων από μπετόν του νέου μεταλλικού φέροντα οργανισμού. Το κτήριο όπως διαμορφώνεται έχει εμβαδό κύριων χώρων: 1.110,25μ2 (ισόγειο χώρο 618,12μ2, όροφο-πατάρι 492,13μ2) και υπόγειο-βοηθητικούς χώρους 195,84μ2 (Συνολικά 1.306,09 μ2).
Η βιοκλιματική μελέτη του κτιρίου περιλαμβάνει την επανακατασκευή των έξι θόλων με ελαφριά διαφανή κατασκευή με ανοίγματα για την κυκλοφορία του αέρα, την συντήρηση και αναστύλωση των πέτρινων τοίχων, την κατασκευή εσωτερικού φέροντα οργανισμού με μεταλλική κατασκευή και όλων των Η-Μ εργασιών που απαιτούνται.

17-01-2018
Διάκριση της Λάρισας σε πρόγραμμα για τον «Πολιτιστικό Τουρισμό»

Μια νέα σημαντική διάκριση, που συμβάλει στην συνολική προσπάθεια εξωστρέφειας της πόλης, απέσπασε ο Δήμος Λαρισαίων.
Ο λόγος για την συμμετοχή και διάκριση στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» (“European Destinations of Excellence” – EDEN), με θέμα του φετινού διαγωνισμού τον «Πολιτιστικό Τουρισμό - Cultural Tourism». Τη διαγωνιστική διαδικασία για την Ελλάδα υλοποίησε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού.

Το Πρόγραμμα EDEN αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε το 2006, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων τουριστικά, οι οποίοι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. H πρόσκληση του διαγωνισμού αφορούσε μόνο στην υλική κληρονομιά, η οποία περιλαμβάνει αρχαιολογικούς, ιστορικούς χώρους και μνημεία, μουσεία, θρησκευτικά προσκυνήματα και μνημεία, κτίρια αρχιτεκτονικού ιστορικού ενδιαφέροντος όπως κάστρα, πύργοι, οχυρά, αντικείμενα πολιτιστικής αξίας, τεχνουργήματα, συλλογές καθώς και τεκμήρια πάσης φύσεως που αποτελούν προϊόντα της ανθρώπινης δημιουργικότητας τα οποία έχει θεωρηθεί ότι αξίζει να διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές και τα οποία έχουν μία ιδιαίτερη σημασία για την αρχαιολογία, την αρχιτεκτονική, την επιστήμη ή την τεχνολογία ενός δεδομένου πολιτισμού και μίας κοινωνίας.

Για το έτος 2016-2017, νικητής ελληνικός τουριστικός προορισμός αναδείχτηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λόγω της πολιτιστικής αξίας των προτεινόμενων πολιτιστικών πόρων της και της άρτιας τεκμηρίωσης της πρότασής της.
Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος ως επιλαχόντες προορισμοί αναδείχτηκαν, επίσης, οι Δήμοι Βέροιας, Δωδώνης, Λαρισαίων και Τήνου.

Ήδη, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης έχει κληθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού να παραστεί στην εκδήλωση βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου στην Αθήνα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος EDEN η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει ειδικότερα:

• Να προβάλει τους αναδυόμενους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς αριστείας, ιδιαίτερα τους μη ευρύτερα γνωστούς.
• Να αναδείξει την ευρωπαϊκή τουριστική ποικιλομορφία και ποιότητα.
• Να προωθήσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τις περιφέρειες.
• Να συμβάλει στην αποσυμφόρηση, στην καταπολέμηση της εποχικότητας και στην εξισορρόπηση των τουριστικών ροών προς μη παραδοσιακούς προορισμούς.
• Να επιβραβεύσει τις βιώσιμες μορφές τουρισμού.
• Να δημιουργήσει μια πλατφόρμα με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
• Να προωθήσει τη δικτύωση ανάμεσα στους βραβευμένους προορισμούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ