sandal logo

poli 12
  • Home
  • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

18-03-2019
Στον δήμαρχο μαθητές που διακρίθηκαν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Τους Λαρισαίους μαθητές που διακρίθηκαν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, υποδέχθηκε στο γραφείο του, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Ειδικότερα, στην συνάντηση μετείχαν οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Θανάσης Παπαλέξης και Βάιος Κακαές των εκπαιδευτηρίων Μ.Ν Ράπτου και Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη αντίστοιχα, οι οποίοι απέσπασαν το αργυρό μετάλλιο στο πλαίσιο του διαγωνισμού και τον μαθητή της Γ’ Λυκείου του 14ου Λυκείου Λάρισας Γιάννη Μπέλλο που απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Απόστολος Καλογιάννης συνεχάρη του μαθητές για τις διακρίσεις τους, τα σχολεία τους και τις οικογένειές που στηρίζουν τα παιδιά τους στην προσπάθεια και τον αγώνα που καταβάλλουν.

«Οι διακρίσεις σας αντανακλούν και στην πόλη», τόνισε με νόημα ο δήμαρχος, ενώ τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στη διοργάνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και επίτευξη των προσωπικών στόχων τους.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης από το παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Σωτ. Τερζόπουλο και Κωνσταντίνα Θέου και τα στελέχη των ιδιωτικών σχολείων της Λάρισας κ.κ. Νίκο Ράπτη και Κων. Μπακογιάννη.

Ο δήμαρχος προσέφερε στους μαθητές εκδόσεις του Δήμου Λαρισαίων.

18-03-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Τετάρτη 20/03/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 20 Μαρτίου και από ώρα 9:00 μέχρι 15:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης έργων ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:


• Οικονόμου εξ Οικονόμων (από 28ης Οκτωβρίου μέχρι Κολοκοτρώνη)
• Κολοκοτρώνη (από Οικονόμου Εξ Οικονόμων μέχρι Μανδηλαρά)
• Βουλγαροκτόνου (από 28ης Οκτωβρίου μέχρι Κολοκοτρώνη)

18-03-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-03-2019
«Το Δάσος των Όρκων» (Κυριακή, 24/03/2019)

Το νέο έργο του Γιάννου Αιόλου με παράλληλη προβολή σπάνιων φωτογραφιών από το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει συναυλία του μουσικού έργου του Γιάννου Αιόλου «La Forêt des Vœux | Το Δάσος των Όρκων», με παράλληλη προβολή σπάνιων φωτογραφιών από την Απελευθέρωση, του Αρχείου του Μουσείου Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής», του Δήμου Καλαμαριάς, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, ώρα 20.30 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Η είσοδος στη συναυλία είναι δωρεάν, με αριθμημένες προσκλήσεις.
Οι προσκλήσεις θα δίνονται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού στον Μύλο του Παππά, από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, τις ώρες 10:00 – 13:00.

Ο Γιάννος Αιόλου, γνωστός συνθέτης για τη μουσική του στις ταινίες “Το Τανγκό των Χριστουγέννων” (Βραβείο Καλύτερης Κινηματογραφικής Μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, 2012), “Ένας Ήρωας στη Ρώμη”, “Solino”, “Χειμωνιάτικη Νοσταλγία”, “The Diary of a Times Square Thief”, και για τις συνεργασίες του με σκηνοθέτες, όπως ο πολυβραβευμένος Γερμανός Τουρκικής καταγωγής Fatih Akin (Χρυσή Άρκτος, Βραβείο Φεστιβάλ Καννών κά.), με το αναγνωρίσιμο ύφος του, συνθέτει ένα νέο έργο για τον εσωτερικό μας κόσμο, για το Δάσος της Ψυχής μας, το Δάσος των Όρκων.

Ο Γιάννος Αιόλου χρησιμοποιεί την ευθραυστότητα. αλλά και την ένταση ενός σεξτέτου εγχόρδων, για να μας ταξιδέψει στον κόσμο των πιο εσωτερικών μας συναισθημάτων, σε μια μουσική αφήγηση όπου οι ήχοι γίνονται σκέψεις, ιδέες, μορφές, μνήμες και όνειρα.

Χρησιμοποιεί τον Όρκο ως τον φορέα των πιο κρυφών και δυνατών συναισθημάτων μας, και τη φωτογραφία προσώπων καθημερινών ανθρώπων γύρω από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και της απελευθέρωσης από την Γερμανική κατοχή, ως τον φορέα πολλών εκ των Όρκων από ένα ατέλειωτο ανθρώπινο δάσος, από το Δάσος των Όρκων...

Άνθρωποι στα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου, μεταξύ του σκοταδιού του πολέμου και του φωτός της μέρας της Απελευθέρωσης, στη φωτογραφική συλλογή του Μουσείου «Χρήστου Καλεμκερή», εικόνες γεμάτες όρκους, επιθυμίες, υποσχέσεις, ευχές, φόβο και λύτρωση.

Το Δάσος των Όρκων παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή όπου στο background της μουσικής προβάλλονται φωτογραφίες από τις εν λόγω συλλογές του μουσείου.

Μουσική Σύνθεση – Μουσική Διεύθυνση: Γιάννος Αιόλου

Συμμετέχουν οι Orpheus Soloists
Αναστασιάδης Κωνσταντίνος – 1ο Βιολί
Χριστίνα Τσακαλίδου – 2ο Βιολί
Παύλος Μεταξάς – Βιόλα
Ιωάννης Στέφος – Βιολοντσέλο
Βαλέρια Χαριτίδου – Πιάνο
Δημήτρης Αραμπατζής – Ακορντεόν Ορχήστρας

Οι Orpheus Soloists (καλ. διεύθυνση Δημ. Κίτσος), είναι ένα από τα σημαντικότερα σύνολα μουσικής δωματίου της Ελλάδας. Από τις πρώτες τους κιόλας εμφανίσεις, κέρδισαν τον ενθουσιασμό, την αγάπη αλλά και την υποστήριξη του κοινού. Εξέχουσες προσωπικότητες μουσικών όπως Μαρία Αστεριάδου, Vladimir Mendelssohn, Philipp Jundt, Hanna Weinmeister, Kurt Nikkanen, Rudolf Koelman, Λεωνίδας Καβάκος αποτελούν συνεργαζόμενα μέλη του συνόλου σε παραγωγές εντός και εκτός Ελλάδος.

18-03-2019
Σεμινάριο με τον εικαστικό Zeger Reyers στον Μύλο του Παππά (23,24,26/03/2019)

Στο πλαίσιο του 4ου φεστιβάλ Open Nights που διοργανώνεται από την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων από τις 28 Μαρτίου -14 Απριλίου με βάση το Γενί Τζαμί, αλλά και εκδηλώσεις στον Μύλο του Παππά και στο Stage, διοργανώνεται ένα σεμινάριο με τον Ολλανδό εικαστικό καλλιτέχνη Zeger Reyers στις 23, 24 & 26 Μαρτίου, στον Μύλο του Παππά.

Το σεμινάριο θα εστιάσει στην εξέλιξη, ενδυνάμωση και εν τέλει στην πραγματοποίηση μιας ιδέας σε έργο τέχνης, θεωρητικά και πρακτικά.
Ο Zeger Reyers θα ανταλλάξει απόψεις και θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες στη δημιουργία έργων με πειραματικά και άγνωστα υλικά που θα τους προταθούν ή έχουν επιλέξει οι ίδιοι.
Η θεματολογία των έργων θα κινείται γύρω από το κεντρικό θέμα του φετινού Φεστιβάλ που είναι η ΑΙΔΩΣ. Έργα, αποτέλεσμα του σεμιναρίου, είναι πιθανό να παρουσιαστούν στο φεστιβάλ.

Το σεμινάριο διοργανώνεται με αφορμή τη φιλοξενία του καλλιτέχνη στην πόλη μας με στόχο να τη γνωρίσει, αλλά και να δημιουργήσει εδώ το έργο που θα παρουσιάσει στο φεστιβάλ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εικαστικούς και καλλιτέχνες διαφορετικών κατευθύνσεων, αλλά είναι ανοικτό και σε οποιονδήποτε έχει διάθεση δημιουργίας.

23 & 24/3 12:00 - 15:00 &
26/3 17:00- 20:00 στον Μύλο του Παππά (Γεωργιάδου 53)

Συμμετοχή: 25 ευρώ

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 6908601999.

Ο Zeger Reyers είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο, κυρίως για τις εικαστικές εγκαταστάσεις στις οποίες αντιπαραθέτει το τεχνητό ανθρώπινο περιβάλλον με τη φύση.
Υπογραμμίζοντας τη δύναμη της φύσης, αφυπνίζει για την ευθραυστότητα του τεχνητού περιβάλλοντος. Εκπλήσσει τον θεατή και τον προτρέπει να δει τα δεδομένα με μια καινούργια ματιά.

Στην πόλη μας έγινε γνωστός από το 2ο φεστιβάλ OPEN NIGHTS στο θέατρο ΟΥΗΛ με το έργο του “οι πατατοφάγοι”, μια τραπεζαρία βουτηγμένη στα πατατάκια.

Ζει στη Χάγη της Ολλανδίας, έκανε σπουδές στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Ρότερνταμ (Art academy Rotterdam), έχει κερδίσει βραβεία (SCOPE Art Foundation Award 2012 & Ouborg-price Artcouncil Den Haag 2017), έχει εκθέσει και είναι καλεσμένος λέκτορας σε όλο τον κόσμο.
Έργα του υπάρχουν σε μουσεία και συλλογές στην Ολλανδία, Βέλγιο και Τουρκία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

18-03-2019
Ειδική εκπαιδευτική δράση για τα προσφυγόπουλα του προγράμματος ESTIA

Μια ακόμη συνεργασία με τη UNISEF για τη γλωσσική ενδυνάμωση και ανάπτυξη ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών του πολέμου στην πόλη μας.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δικτύου Πόλεων για την ένταξη συνεργάστηκε με τη UNICEF για την οργάνωση ειδικής εκπαιδευτικής δράσης για τα προσφυγόπουλα του προγράμματος ESTIA με βασικούς στόχους τη γλωσσική ενδυνάμωση και την ανάπτυξη των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων τους.

Την Τρίτη 12 Μαρτίου, στις 17:30 στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η συγγραφέας και παιδαγωγική υπεύθυνη του δικτύου ΚΔΑΠ, Λίνα Μουσιώνη αφηγήθηκε σε 25 προσφυγόπουλα του ESTIA, που συνοδεύονταν από τους γονείς τους το παραμύθι «Η πριγκίπισσα Κουμ Κουάτ και τα κλεμμένα χαμόγελα» εμψυχώνοντας τη συμμετοχή τους με διαδραστικά κινητικά παιχνίδια. Χαμόγελα καρδιάς, χαμόγελα ελπίδας πλημμύρησαν τη Βιβλιοθήκη, καθώς τα παιδιά αποτύπωσαν εικαστικά το συναίσθημα της χαράς με λέξεις κλειδιά τόσο στα ελληνικά όσο και στις μητρικές τους γλώσσες.

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος η σύμβουλος Μη Τυπικής Εκπαίδευσης της UNICEF, Γιώτα Γάτση, αξιοποιώντας τα γλωσσικά και πολιτισμικά ρεπερτόρια των παιδιών, έστρωσε το «πολυγλωσσικό χαλί των συναισθημάτων» πάνω στο οποίο αποτυπώθηκε η γλωσσική και πολιτισμική πολυμορφία τους. Χρώματα, σχήματα και συναισθήματα αναδύθηκαν μέσα στη φιλόξενη και ασφαλή αγκαλιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης δημιουργώντας ένα πλαίσιο δημιουργικότητας, εκπαίδευσης και πολιτισμού.

15-03-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 21/03/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-03-2019
Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών - Διακήρυξη συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση εργασιών Αποψίλωσης-Απακάνθωσης

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

15-03-2019
Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών - Διακήρυξη συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια ανταλλακτικών φωτοτυπικών μηχανημάτων

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

15-03-2019
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια υδραυλικών υλικών

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

 

15-03-2019
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 ΑΠΟ 01/01/2019 ΕΩΣ 28/02/2019 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

15-03-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-03-2019
Ομιλία δημάρχου Λαρισαίων για τον απολογισμό έργου περιόδου 2014-2019

Απ. Καλογιάννης: «Η Λάρισα κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον»

“H Λάρισα, ο Δήμος μας, βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο άλμα προς το μέλλον. Είμαστε υπερήφανοι για ό,τι σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε να υλοποιούμε. Έχουμε πολλά να κάνουμε, ακόμη κι αυτό μεγαλώνει την ευθύνη μας να επιμείνουμε στο δρόμο που χαράξαμε εξαρχής. Πίστη μας είναι πως μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί, ώστε το μεγάλο αυτό έργο να ολοκληρωθεί.”

Τα παραπάνω τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στην εκδήλωση για τον απολογισμό έργου της περιόδου 2014- 2019 που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Ωδείο.

Ο κ. Καλογιάννης παρουσίασε αναλυτικά το μεγαλύτερο μέρους του έργου και των δράσεων σε όλους τους τομείς και επικεντρώθηκε χαρακτηριστικά στα εξής:
• Υλοποίηση, πρωτόγνωρου για τα δεδομένα, προγράμματος τεχνικών έργων ύψους 60 εκατ ευρώ από Δήμο και ΔΕΥΑΛ.
• Μελετητική ωριμότητα και εξασφαλισμένη χρηματοδοτόσηση για άλλα έργα ύψους 40 εκατ. ευρώ.
• Κοινωνική πολιτική: δίχτυ προστασίας για τους πλέον αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας.
• Συνθήκες πολιτιστικής άνοιξης στο Δήμο μας.
• Ουσιαστικά βήματα για την εξωστρέφειας (Πάρκο Ευχών, Agrothessaly, «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» και βράβευση από την Unesco κ.α.)
• Θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στις μεγάλες διεκδικήσεις της Λάρισας (Αρχαίο Θέατρο, αξιοποίηση Αβερωφείου, απόδοση 240 στρεμμάτων από το πρώην ΕΘΙΑΓΕ, στρατιωτικές εκτάσεις κ.α.).

Αναλυτικά στην ομιλια του ο κ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής:

"Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες,


Στέκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας, σε μια από τις σημαντικότερες διαδικασίες για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και

για την ίδια τη δημοκρατία. Στον απολογισμό της δράσης της δημοτικής αρχής για τη θητεία που τελειώνει σε λίγες εβδομάδες. Στέκομαι για να «απολογηθώ» μα κυρίως για να εξηγήσω πως χειριστήκαμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, την εντολή που πήραμε από τους Λαρισαίους πολίτες. Τι κάναμε για

να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης. Πως χειριστήκαμε τους πόρους, τις ευκαιρίες

και τις δυνατότητες της πόλης. Είναι μια κρίσιμη στιγμή η σημερινή. Είναι η στιγμή που ο πυρήνας της δημοκρατίας, η σχέση του πολίτη με τη διοίκηση, παράγει αποτελέσματα και ελέγχεται γι’ αυτά.


Οφείλω να πω εξ’ αρχής (αν και μάλλον οι περισσότεροι το καταλαβαίνουν) ότι αυτή η πορεία μόνο εύκολη δεν ήταν. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας, οι αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης και πάνω απ’ όλα η προβληματική χρηματοδότηση, δημιουργούν ένα περιβάλλον δύσβατο και ομιχλώδες, μέσα από το οποίο μπορούμε να περάσουμε μόνο με τη συμμετοχή του πολίτη. Κι αυτό είναι το μήνυμα μου και σήμερα. Ούτε η αυτοδιοίκηση, ούτε κάποιος άλλος θεσμός μπορεί να λειτουργήσει, χωρίς τη συμμετοχή του πολίτη. Οι εποχές που η διοίκηση «μεριμνούσε» για τους «ανέμελους» πολίτες έχουν περάσει χωρίς επιστροφή. Στον αγώνα της ζωής μας, της καθημερινότητας και του αύριο, δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί πλάι – πλάι. Ο καθένας με τις δυνάμεις του, όλοι με τη συνεισφορά τους.

Η απουσία του πολίτη από τη δημόσια σφαίρα, για την οποία βεβαίως ευθύνεται και το ίδιο το πολιτικό σύστημα – επιτρέψτε μου να πω, ευθυνόμαστε όλοι όσοι το υπηρετούμε – δεν επιτρέπει μόνο να αποφασίζουν οι λίγοι στο όνομα των πολλών. Η μεγαλύτερη ζημιά είναι πως αφήνει χώρο στο λαϊκισμό και την «ευκολία» των απόψεων. Και τι είναι ο λαϊκισμός; Είναι η απόπειρα κάποιων να δίνουν απλές απαντήσεις σε σύνθετα προβλήματα.

Όμως ο κόσμος που ζούμε είναι πια πολύπλοκος. Τα πολλαπλά επίπεδα δράσης διαφορετικών φορέων και οργανισμών, η άναρχη παρέμβαση οικονομικών και πολιτικών παραγόντων σ’ ένα πεδίο χωρίς θεσμική θωράκιση κάνουν τον κόσμο μας δύσκολο. Και σ’ αυτό το περιβάλλον η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών παράλληλα με τη μάχη απέναντι στο λαϊκισμό, είναι το σύγχρονο πρόταγμα της δημοκρατίας μας.

Τα λέω όλα αυτά για να περιγράψω το περιβάλλον μέσα στο οποίο η δημοτική μας αρχή κλήθηκε να αναλάβει τη διοίκηση της πόλης. Να αναμετρηθεί με ένα οικονομικό πεδίο κατεστραμμένο από την κρίση και με μια κοινωνία στα όρια της παραίτησης και της παράδοσης της στο λαϊκισμό και τη συντηρητικοποίηση. Εκεί λοιπόν έπρεπε να αποφασίσουμε για τις προτεραιότητες μας. Κι αυτό κάναμε.

Φιλοδοξία μας και φάρος στο όραμα μας από την πρώτη στιγμή, ήταν να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας βιώσιμης πόλης, που να πρωταγωνιστεί ως πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης, με σεβασμό στον πολίτη και το αστικό και περιαστικό περιβάλλον. Μιας πόλης σύγχρονης, ευρωπαϊκής, που να εξασφαλίζει ποιοτική διαβίωση σε μας και τις γενιές που έρχονται. Όραμα που έχει σταθερό πρόταγμα τον άνθρωπο και συνοδεύεται από τις βασικές αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης, του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, της εξωστρέφειας και της παραγωγής. Θα δείτε πως σ’ αυτή την πρώτη μας θητεία έγιναν πάρα πολλά. Πραγματοποιήσαμε σημαντικά βήματα προς όφελος όλων των πολιτών. Δώσαμε και δίνουμε καθημερινά αγώνα χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς για να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμά μας, πιστοί στις δεσμεύσεις και τις αξίες μας, με διαφάνεια, συνεργασίες και συνέργειες με φορείς και συλλογικότητες, συμμετοχικότητα στη λήψη των αποφάσεων.

Συνοπτικά μπορώ να αναφέρω τα εξής:

• Υλοποιούμε πρωτόγνωρο για τα δεδομένα αυτής της περιόδου πρόγραμμα έργων. Το έργο αυτό ανέρχεται σε ύψος € 60 εκ. και βρίσκεται σε εξέλιξη από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ.

• Αξιοποιήσαμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες της συγκυρίας, με σχέδιο και διαφάνεια, τους πόρους του Δήμου αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία των ΟΤΑ. Αυτήν την περίοδο επιπλέον, έργα ύψους € 40 εκ. έχουν ώριμες μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

• Απλώσαμε δίχτυ προστασίας για τους πλέον αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας μέσω της κοινωνικής πολιτικής μας και των δομών του Δήμου τις οποίες διευρύναμε και καταστήσαμε αποτελεσματικότερες.

• Θέσαμε τον πολιτισμό σε πρώτη προτεραιότητα ώστε σήμερα δικαίως να μπορούμε να κάνουμε λόγο για συνθήκες «πολιτιστικής άνοιξης» που βιώνει ο Δήμος μας κι αυτό αναγνωρίζεται και πέρα από τα όριά του.

• Κάναμε ουσιαστικά βήματα στον τομέα της εξωστρέφειας της πόλης και του Δήμου μας με επιλογές (Πάρκο Ευχών, Agrothessaly, «Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει» και βράβευση από την Unesco κ.α.) που τον καθιστούν πόλο έλξης ανθρώπων, ανάπτυξης επιχειρηματι

κών πρωτοβουλιών, προορισμό τουριστικό.

• Προχωρήσαμε αποτελεσματικά τις μεγάλες διεκδικήσεις του Δήμου μας που αφορούν στο Αρχαίο Θέατρο, την αξιοποίηση της Αβερωφείου, την απόδοση 240 στρεμμάτων από το πρώην ΕΘΙΑΓΕ. Είμαστε ένα βήμα πριν την παραχώρηση των στρατοπέδων Τζήμα, Μπουγά και το πρώην Στρατιωτικό Πρατήριο στο κέντρο της Λάρισας. Επίσης, μετά από συστηματική δουλειά κατά τη διάρκεια της θητείας μας, είμαστε πολύ κοντά σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη λύση των προβλημάτων που δημιουργεί η διέλευση των σιδη ροδρομικών γραμμών μέσα από την πόλη.

Από τα παραπάνω, πιστεύουμε, προκύπτει αβίαστα πως η Λάρισα, ο Δήμος μας, βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο άλμα προς το μέλλον. Είμαστε υπερήφανοι για ό,τι σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε να υλοποιούμε. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη κι αυτό μεγαλώνει την ευθύνη μας να επιμείνουμε στο δρόμο που χαράξαμε εξαρχής. Πίστη μας είναι πως μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί, ώστε το μεγάλο αυτό έργο να ολοκληρωθεί.

Αναλυτικά:

ΑΝΘΡΩΠΟΣ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απλώσαμε δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους. Κανένας Λαρισαίος χωρίς πρόσβαση στις βασικές καθημερινές ανάγκες.

• Λάρισα η Πόλη που Μαθαίνει.

• Κατασκήνωση στην Πόλη.

• Παιδικοί Σταθμοί και ΚΔΑΠ.

• Δομές και Δράσεις Στήριξης ΑΜΕΑ.

• Κοντά στην Τρίτη Ηλικία.

• Πόλη Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς.

Αυτό για το οποίο νιώθουμε περισσότερο υπερήφανοι, είναι ότι στείλαμε προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα, πως ο Δήμος είναι εδώ για όποιον αντιμετωπίζει δυσκολίες. Ότι κανείς δεν είναι μόνος του. Ότι η αλληλεγγύη είναι επιλογή μας.

 

ΑΝΘΡΩΠΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστικές υποδομές υψηλού επιπέδου, πολιτιστικές δράσεις υψηλής ποιότητας.

• Μύλος Κυψέλη Πολιτισμού.

• Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων.

• ΔΩΛ – Κύτταρο Πολιτιστικής Δράσης.

• Πινακοθήκη – Μουσείο Κατσίγρα.

• Φεστιβάλ Πηνειού.

• Τιμώντας την Ιστορία μας.

• Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο.

• Δημοτική Βιβλιοθήκη.

• Λέσχες Πολιτισμού.

• Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή

ΑΝΘΡΩΠΟΣ/ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αθλητικές υποδομές και αθλητικές δραστηριότητες για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου – αθλητισμός για όλους.

• Νέος Αθλητικός Πυρήνας και Γήπεδο της ΕΠΣΛ.

• Ανακατασκευές Γηπέδων.

• Αθλητισμός για Όλους.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ – ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Βιώσιμη και έξυπνη πόλη. Πόλη που αξίζει να ζεις. Άλμα στο μέλλον με έργα για την επόμενη 20ετία. Ισόρροπη ανάπτυξη πόλης και κοινοτήτων.

• Αρχαίο Θέατρο – Έργο Πολιτισμού και Ανάπτυξης.

• Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

• Λάρισα «Έξυπνη Πόλη».

• Καθαριότητα – Ανακύκλωση.

• Περισσότερο Πράσινο.

• Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

• ΕΘΙΑΓΕ.

• Κτίριο Μουσών.

• Αξιοποίηση Χώρων Στρατοπέδων.

• Ασφαλτοστρώσεις – Αγροτικοί Δρόμοι.

• Αναστηλώνεται το ‘Μπεζεστένι’.

• Κέντρο πληροφόρησης – Γενί Τζαμί.

• Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ.

• Πηνειός – Πηγή Ζωής.

• Κονάκι Νέας Πολιτείας.

• Νέες Πλατείες.

• Σύγχρονες και Ασφαλείς Παιδικές Χαρές.

• ΔΕΥΑΛ – Τεράστιο Έργο.

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ενίσχυση των αναπτυξιακών διαδικασιών και της εξωστρέφειας της Λάρισας, αξιοποίηση του οικονομικού δυναμισμού της περιοχής, της κεντροβαρούς θέσης της πόλης επ΄ωφελεία της τοπικής οικονομίας.

• Βράβευση UNESCO.

• Αδελφοποιήσεις.

• Πρόεδρος Δημοκρατίας – Επίτιμος Δημότης.

• Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας – Επίτιμος Δημότης.

• Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Δίκτυα Πόλεων - Συμμετοχή.

• Πάρκο Ευχών.

• AgroThessaly.

• Open Mall – Εμπορικό Κέντρο.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ – ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στο επίκεντρο η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και η καλύτερη λειτουργία της πόλης.

• Novoville.

• Ψηφιοποίηση Πολεοδομίας.


Φίλες και Φίλοι,

Θα μπορούσα να αναφέρω ακόμη δεκάδες έργα και παρεμβάσεις που έγιναν στη διάρκεια της θητείας. Όμως το αποτέλεσμα δεν κρίνεται στα λόγια, αλλά στα έργα. Και νομίζω ότι ο καθένας από εσάς βλέπει ότι η πόλη – μέρα με την ημέρα – αλλάζει.

Αυτό όμως στο οποίο θέλω να σταθώ, είναι ο τρόπος. ΤΟ «ΠΩΣ». Κάναμε την επιλογή να μελετήσουμε. Αφιερώσαμε χρόνο στο σχεδιασμό. Κατηγορηθήκαμε γι’ αυτό. Όμως σήμερα έχουμε τη βεβαιότητα πως παρουσιάζουμε προτάσεις έργα και υπηρεσίες που αντέχουν στο χρόνο και στην κριτική. Και αντέχουν γιατί είναι συγκεκριμένα, μελετημένα και οργανωμένα. Έργα και υπηρεσίες για τα μικρά και τα μεγάλα της πόλης. Με σεβασμό στο τελευταίο ευρώ που πληρώνει ο πολίτης, μέσα σε μια δύσκολη για όλους μας συγκυρία.


Η ζωή μας έχει αλλάξει. Ο κόσμος γύρω μας έχει αλλάξει. Οι εποχές που έρχονται θα είναι δύσκολες κι επειδή βρισκόμαστε σε μια περίοδο που ακούγονται πολλά και εύκολα, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως η ευκολία με την οποία όλοι μας αντιμετωπίζαμε στο δημόσιο λόγο τις προκλήσεις του μέλλοντος, πλέον δεν υπάρχει. Και μάλλον δεν υπήρξε ποτέ.

Ο μόνος δρόμος είναι ο δύσκολος δρόμος της δουλειάς. Της συμμετοχής. Της καθημερινής προσπάθειας. Θέλω λοιπόν να σας καλέσω να δεχθούμε ΜΑΖΙ αυτή την πρόκληση. Να απαντήσουμε στην αβεβαιότητα που φέρνει το μέλλον με σύνεση και αποφασιστικότητα. Με αλληλεγγύη και σοβαρότητα. Με υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια. Με μελετημένες και συγκροτημένες προτάσεις που κάνουν το όραμα μας εφικτό.

Να συγκρουστούμε με την «ευκολία» και το λαϊκισμό.

Για να συνεχιστεί μια προσπάθεια που καθημερινά μετατρέπει τη Λάρισα σε μια βιώσιμη πόλη. Για να συνεχίσει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο να είναι η κινητήρια δύναμη της συμμετοχής των πολιτών στην κοινή μας προσπάθεια.

ΕΚΛΟΓΕΣ – ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Το Μάιο θα κριθεί η απρόσκοπτη πορεία της πόλης στο μέλλον ή το πισωγύρισμα σε περιόδους στασιμότητα

ς. Ο νέος εκλογικός νόμος και η νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτούν συνεργασία με τους πολίτες, συνεργασία με τους φορείς τους, συνεργασία με τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με σοβαρότητα και ευθύνη. Η προσωπική μου πορεία και η πορεία του Αυτοδιοικητικού Σχήματος της Συμπαράταξης τα τελευταία χρόνια το έχει αποδείξει. Το όραμά μας για την πόλη έχει και σχέδιο και μελέτες και χρηματοδότηση. Πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας θα κρίνουν θετικά την πορεία μας και θα μας αναθέσουν και πάλι τη Διοίκηση του Δήμου. Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται με το νέο εκλογικό νόμο χρειάζεται να είμαστε ισχυροί από την πρώτη Κυριακή. Καλούμε, λοιπόν, τους πολίτες του Δήμου Λαρισαίων να μας δώσουν ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή.

Η νίκη θα είναι δική μας, η νίκη θα είναι της πόλης.

14-03-2019
Νέα διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

14-03-2019
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 20/03/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-03-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-03-2019
Διακήρυξη Ηλεκτρονικής Ανοικτής Διαδικασίας - Προμήθεια τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την προκήρυξη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

13-03-2019
Διακήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού - Κατασκευές στον αύλειο χώρο σχολείων

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο, πατήστε ΕΔΩ

Για την προμέτρηση, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για το σχέδιο ασφάλειας και υγείας, πατήστε ΕΔΩ

Για την αντιστοίχηση άρθρων μελέτης με ΕΤΕΠ-ΠΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

13-03-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-03-2019
Ενημερωτικά μηνύματα προστασίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
12-03-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών και εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-03-2019
Φινάλε στο Μουσικότροπο με πρωταγωνιστές τα Παιδιά (Κυριακή 17/03/2019)

Camerata Junior - Παιδική Χορωδία ΔΩΛ - Ν. Κυπουργός –
Ν. Χαλιάσας- Δ. Καρβούνης

Με μία μεγαλειώδη συναυλία αναμένεται να σημάνει η λήξη του φεστιβάλ Μουσικότροπο την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι, μετά από την αναβολή της λόγω της κακοκαιρίας του Φεβρουαρίου.

Μια παιδική πανδαισία με περίπου 100 παιδιά στη σκηνή του ΔΩΛ, σε μια σύμπραξη της Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού μας Ωδείου.

Τα παιδιά θα δώσουν το στίγμα του Πολιτισμού. Του Πολιτισμού που προκύπτει από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση!
Παιδιά όμως, θα υποστηρίξουν και το σολιστικό κομμάτι της βραδιάς. Δύο πολλά υποσχόμενα ταλαντούχοι 12χρονοι πιανίστες, μαθητές του ΔΩΛ, ο Σταύρος Καριώτης και ο Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου θα ερμηνεύσουν ένα κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Μότσαρτ.

Η Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θεωρείται η καλύτερη νεανική ορχήστρα της χώρας μας. Ιδρύθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής", με στόχο την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών, την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και την διαπαιδαγώγησή τους σε μια πειθαρχία ομαδικής μουσικής δράσης.

Με τακτικά μαθήματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Ορχήστρα έχει εξελιχθεί σε ένα πολλά υποσχόμενο νεανικό μουσικό σύνολο.

Η σύνθεση της Camerata Junior ανανεώνεται διαρκώς, καθώς οι μεγαλύτεροι μουσικοί αποχωρούν, συνεχίζοντας τις σπουδές ή την καριέρα τους, ενώ παράλληλα νέα μέλη προστίθενται μετά από ακρόαση. Η Ορχήστρα αριθμεί σήμερα 60 νέους και νέες, ηλικίας από 8 έως 25 ετών.

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο προικισμένος μαέστρος της Νίκος Χαλιάσας, ενώ μέρος του δεύτερου μέρους θα διευθύνει ο Νίκος Κυπουργός σε δικά του έργα. Η διδασκαλία και επιμέλεια της Παιδικής Χορωδίας του ΔΩΛ, είναι του Δημήτρη Καρβούνη.

Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Κυριακή 17 Μαρτίου
Ώρα 12:.00
Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας καθημερινά 10:00 – 13:00 και απογευματινά της Πέμπτης και Παρασκευής 18:00 - 20:00
Τιμές: Προπώληση 10 €, 6 € (Φοιτητές, ΑΜΕΑ, 65+)
Ταμείο: 12 € , 8 € (Φοιτητές, ΑΜΕΑ, 65+)

12-03-2019
7ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης (12/03-16/03)

Κάθε χρόνο, κοντά στις 21 Μαρτίου, γιορτάζοντας την Παγκόσμια ημέρα ποίησης, η Θράκα οργανώνει το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης (φέτος, το 7ο).

Ποιητές με καταγωγή ή που διαμένουν στη Θεσσαλία, μετά από πρόσκληση του λογοτεχνικού περιοδικού Θράκα, μαζί με ποιητές από μια τιμώμενη γεωγραφική περιοχή ή κάποιο project (φέτος, το λογοτεχνικό project κυκλικών διαμονών «Το καταφύγιο του Οδυσσέα»), συμμετέχουν σε βραδιές ποίησης, ποιητικών perfomances, καθώς και κοινωνικών δράσεων, όπως επισκέψεις σε σχολεία και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας.

Το φεστιβάλ κλείνει με συναυλία (πρόπερσι Χειμερινοί κολυμβητές, πέρσι Φοίβος Δεληβοριάς). Είναι ένα φεστιβάλ ποίησης που το παρακολουθούν εκατοντάδες άνθρωποι και ίσως αυτό με τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου ανά εκδήλωση, στην Ελλάδα.

Συνδιοργάνωση – Λογοτεχνικό περιοδικό Θράκα, Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Υπό την Αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κύκλου Ποιητών.

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.

Πολύτιμος Υποστηρικτής του Φεστιβάλ: ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου).

Ποιητές από το εξωτερικό, εκπρόσωποι διεθνών πολιτιστικών φορέων αλλά και σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της τέχνης, όπως ο Μιχάλης Γκανάς, θα συμμετάσχουν στο φετινό φεστιβάλ.

Πρόγραμμα

Τρίτη 12 Μαρτίου
Καρδίτσα
20:00 Blues Bar (Δ. Τερτίπη 19), ποιητική βραδιά.

Διαβάζουν οι ποιητές:

Από Καρδίτσα: Χρήστος Διαμαντής, Χρήστος Κολτσίδας, Ελευθερία Κυρίτση, Ηλίας Μπαρτζώκας, Βαγγέλης Μπριάνας, Βαγγέλης Ντελής , Ράνια Ορφανάκου, Δανάη Σιώζιου, Βίκυ Τριανταφύλλου

Από Λάρισα: Γιάννης Ζαραμπούκας, Παύλος Καστανάρας, Δημήτρης Π. Κρανιώτης, Ευθύμιος Λέντζας, Πέτρος Σκυθιώτης

Από Τρίκαλα: Βάσω Χριστοδούλου, Γεωργία Κολoβελώνη

Project Καταφύγιο του Οδυσσέα

Ελλάδα: Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Θάνος Γώγος
Σλοβενία: Dennis Skofic
Κροατία: Ante Jelenic, Matko Abramic

Τετάρτη 13- Πέμπτη 14 Μαρτίου
Ποίηση και Κοινωνία: επισκέψεις σε σχολεία- δράσεις στις πόλεις

Παρασκευή 15 Μαρτίου
Λάρισα
18:00 Γαλλικό Ινστιτούτο

Η ποίηση στον δρόμο
Ποιήματα μεταφρασμένα από τα Γαλλικά , Perfomances, live μουσική, απαγγελίες ποιημάτων έξω από το Γαλλικο Ινστιτούτο

Διαβάζουν οι ποιητές:

Από Βόλο:Νίκος Βαραλής, Σάββας Καράμπελας, Δημήτρης Καρακίτσος, Δημήτρης Κρουσταλιάς, Ανδρέας - Μάριος Σουσουρής, Γιώργος Τζεβελεκάκης

Από Λάρισα: Σταύρος Καρακωνσταντάκης, Ηλίας Κουρκούτας , Άννα Μανωλοπούλου, Σοφία Μπεκιώτη, Λάμπρος Παπαδήμας

Performance: Matko Abramic

Σαντούρι : Πασχαλίνα Αλεξοπούλου

20:30 Μύλος του Παππά
Συζήτηση με διερμηνέα με θέμα: Τέχνη Και Διαδραστικότητα

Matko Abramic (ποιητής, περφόρμερ, Κροατία), Agata Simenc (Σλοβενία, εταιρία συγγραφέων Σλοβενίας), Φοίβη Γιαννίση (ποιήτρια, περφόρμερ), Κατερίνα Ηλιοπούλου (ποιήτρια , περιοδικό φρμκ-Φάρμακο), Ρούλα Καραφέρη (χορεύτρια. χορογράφος, ηθοποιός), Βαγγέλης Κολώνας (ηθοποιός, συγγραφέας). Κυριακή Σπανού (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου, σκηνοθέτης)

Σάββατο 16 Μαρτίου

18:30 Μουσική Σκηνή Μύλος 1927
2η Ποιητική βραδιά- Συναυλία
Παρουσιάζει η Κωνσταντίνα Καρυδάκη

Διαβάζουν οι ποιητές: Matko Abramic, Goran Colhacodzidc, Ante Jelenic, Denis Skofic, Ελένη Αναστασοπούλου, Πόπη Αρωνιάδα, Γιώργος Δ. Βουλγαράκης, Φοίβη Γιαννίση, Μιχάλης Γκανάς, Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Θάνος Γώγος, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Λένα Καλλέργη, Ηλίας Κεφάλας, Κώστας Λάνταβος, Μαρίνα Παπαδημητρίου, Σωτήρης Παστάκας, Άγγελος Πετρουλάκης, Λίνα Καράμπα, Λίνα Φυτιλή

Συναυλία
“Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια” - Αφιέρωμα στον Μιχάλη Γκανά.
Τραγούδι-Klaudia Delmer, απαγγέλει- Μιχάλης Γκανάς, παίζουν οι Mottet.

Μια συναυλία γεμάτη αγαπημένα τραγούδια σε στίχους του μεγάλου ποιητή Μιχάλη Γκανά όπως “Καράβια βγήκαν στη στεριά”, “Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια”, “Μικρός Τιτανικός”, “Πάμε ξανά στα θαύματα”, “Τα κορμιά και τα μαχαίρια”, “Στο Σου-μιτζου”, “Να´χα δυο ζωές”, “Για των ματιών σου το χρώμα”...

12-03-2019
«Συν-κινήσεις» από το Θεσσαλικό Μπαλέτο (29-30/03/2019)

«Συν-κινήσεις» τιτλοφορείται η νέα παραγωγή του Θεσσαλικού Μπαλέτου που θα παρουσιαστεί στις 29 και 30 Μαρτίου στη Σκηνή Μπαλέτου - Μύλος του Παππά-, ώρα 21.00.

Με στόχο την αισθητική πλήρωση, τη συναισθηματική και πνευματική διέγερση, τη συν-κίνηση τελικά των θεατών, η παράσταση περιλαμβάνει αποσπάσματα από μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, καθώς πρωτότυπες νεοκλασικές και σύγχρονες χορογραφίες.

Η ομορφιά ως ιδανικό του κλασικού ρεπερτορίου συνδυάζεται αρμονικά με την αλήθεια ως σύγχρονη αναζήτηση.
Διαφορετικά κινησιολογικά λεξιλόγια, που μεταφράζουν και μεταγράφουν με διαφορετικό τρόπο ό,τι συν-κινεί, διεγείρει, εξάπτει, γαληνεύει την ανθρώπινη ψυχή. Ο στόχος είναι κοινός, οι δρόμοι είναι πολλοί.

Σ’ ένα ταξίδι λαισθήσεων και συγκινήσεων καλεί το Θεσσαλικό Μπαλέτο κι ελπίζει στην απογείωση του «επιβατικού» κοινού.

Χορογραφούν οι: Κατερίνα Μπούτου, Ρίτσα Ζαχαρία, Αθηνά Μανώλη, Δανάη Χριστακάκου σε καλλιτεχνικό συντονισμό του Δημήτρη Κυανίδη.
Τα κοστούμια δημιούργησε η κυρία Ελένη Ψύρρα.
Χορεύουν οι σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Χορού, οι τάξεις των Φυτωρίων και Προφυτωρίου.

Φωτογραφίες από την πρόβα: Γιάννης Χατζηαντωνίου
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ, έναρξη προπώλησης: Πέμπτη 21 Μαρτίου.

Πληροφορίες – κράτηση θέσεων στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου (Μύλος του Παππά), τηλέφωνο 2410 256464.

 

12-03-2019
Η οδός Ιουστινιανού μετατρέπεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας

Με χρηματοδότηση 1,7 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας
• Απ. Καλογιάννης: Συνθήκες γειτονιάς και ασφάλεια στις μετακινήσεις των μαθητών των σχολείων που λειτουργούν στην Ιουστινιανού – Συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια για ουσιαστική αλλαγή στο κέντρο

Ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της ουσιαστικής αναβάθμισης και αλλαγής του κέντρου της Λάρισας, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), γίνεται με την ένταξη του έργου της αναμόρφωσης της οδού Ιουστινιανού στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.


Ειδικότερα, το έργο «Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών (Οδός Ιουστινιανού)» εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ.


Το έργο έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της μεγάλης ανάπλασης του κέντρου της πόλης, με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατοδρόμους και πράσινο και τη βελτίωση της κίνησης πεζών και οχημάτων (ΣΒΑΚ). Το έργο προτάθηκε προτάθηκε, όπως και άλλα έργα αναμόρφωσης δρόμων των οποίων περιμένουμε την έγκριση, στο πρόγραμμα ΒΑΑ του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.


Ειδικότερα, το έργο αφορά στην ανάπλαση/διαμόρφωση της οδού Ιουστινιανού από την οδό Αλ. Παναγούλη έως την οδό Αλ. Υψηλάντου, με ένταξη ποδηλατόδρομου και νέων πεζοδρομίων (πεζόδρομοι) για να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων, μιας λωρίδας στάθμευσης οχημάτων και ενός ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα της οδού, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης. Σημειώνεται πως η ΔΕΥΑΛ έχει ήδη κατασκευάσει νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και θα εκτελεστούν όλες οι απαραίτητες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθώς και οι εργασίες πρασίνου και Σήμανσης.


Ο δήμαρχος Λαρισαιων σε δηλώσεις του για το ζήτημα, τόνισε τα εξής: «Η υλοποίησή του σχεδίου μας για μια καλύτερη Λάρισα συνεχίζεται. Με σταθερά βήματα βελτιώνουμε το αστικό περιβάλλον της πόλης μας και δημιουργούμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης. Η ένταξη στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο ΠΕΠ Θεσσαλίας του έργου της Ιουστινιανού, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.


Η οδός Ιουστινιανού, ένας δρόμος παρακείμενος σε πολλές σχολικές μονάδες της πόλης, θα διαμορφωθεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Με ενιαίο οδόστρωμα, ποδηλατόδρομο διπλής κατεύθυνσης και νησίδα πρασίνου. Η εικόνα γειτονιάς που θα διαμορφωθεί, με την ολοκλήρωση του έργου, θα βελτιώσει την αισθητική και τις συνθήκες ασφάλειας για τους μαθητές των σχολείων.


Το έργο μελετήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του Δήμου για το σχεδιασμό και την μελετητική ωρίμανση του έργου και τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό για την ένταξη του έργου.


Συνεχίζουμε σταθερά στην πορεία που έχουμε χαράξει για την Λάρισα που αγαπάμε και θέλουμε.»

08-03-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τετάρτη 13/03/2019, ώρα 15:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-03-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 14/03/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-03-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών και εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-03-2019
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά τροφίμων από ΑΦΟΙ ΠΛΑΣΤΑΡΑ

Σημαντική ποσότητα τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων προσέφερε η εταιρεία ελαστικών οχημάτων ΑΦΟΙ ΠΛΑΣΤΑΡΑ.


Τα τρόφιμα παρέδωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας κος Πλασταράς Στέφανος ο οποίος τόνισε ότι «στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και τέτοιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες επιχειρήσεις».


Από την πλευρά το Δήμου τα τρόφιμα παρέλαβαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πρόνοιας κος Αναστασίου Μιχάλης , καθώς και στελέχη της Δομής, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τον ξενάγησαν στο χώρο.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410255876 (Μανωλάκη 9-11) και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ 2410680243.

07-03-2019
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά λαμπτήρων από ΔΑΒΛΕΡΗΣ Α.Ε.

Σημαντική ποσότητα λαμπτήρων προσέφερε η εταιρεία Α. ΔΑΒΛΕΡΗΣ Α.Ε. στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων. Τα προϊόντα παρέλαβαν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου κος Γαντζούδης Θεόδωρος και κος Παπαδόντας Γεώργιος οι οποίοι και ενημέρωσαν για τη λειτουργία της Δομής , επισημαίνοντας την αναγκαιότητα στήριξης των ευπαθών ομάδων στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410255876 (Μανωλάκη 9-11) και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ 2410680243.

07-03-2019
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού - Υπηρεσίες συντήρησης - βελτίωσης και λειτουργίας δικτύου φωτεινών σηματοδοτών Δήμου Λαρισαίων

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

07-03-2019
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - Κεντρική Εκδήλωση Καθαρής Δευτέρας

Την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί, ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει τη κεντρική του εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης με ένα παραδοσιακό ελληνικό λαϊκό γλέντι με τα κορυφαία μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, την Λαϊκή και την Παραδοσιακή ορχήστρα. Συμμετέχουν οι Αλέξανδρος Τσιωνάς - φωνή , Μαρία Δεληγιάννη - φωνή , Σπύρος Καβαλλιεράτος - κιθάρα, λαούτο, φωνή , Ρήγας Μακρόπουλος - βιολί , Αποστόλης Σακκάς - μπουζούκι ,Μανώλης Ντάλλας - ακορντεόν ,Κώστας Δεδούσης - κλαρίνο , Κώστας Παπαδημητρίου - λαούτο, φωνή , Αποστόλης Μαυραντζάς - κρουστά , Γιώργος Δεληγιάννης - γκάιντα . Θα προσφερθούν σε όλους τους παρευρισκόμενους, η παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα και νηστίσιμα εδέσματα.


Οι μαθητές-τριες και εκπαιδευτικοί σεφ του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας, σε συνεργασία με σεφ του Δήμου Λαρισαίων, θα εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες και θα επιδείξουν τις δεξιότητες τους στην μαγειρική τέχνη και στο σέρβις.


Παράλληλα διοργανώνονται εκδηλώσεις των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων στις συνοικίες και τα χωριά του Δήμου

07-03-2019
Εκδηλώσεις Καθαράς Δευτέρας στην Τερψιθέα

Την Καθαρά Δευτέρα 11η Μαρτίου 2019, η Δημοτική Κοινότητα, ο Μορφωτικός Σύλλογος, και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις.


Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο της κάτω πλατείας και θα περιλαμβάνουν φασολάδα, νηστίσιμα, κρασί, λαϊκό γλέντι με ορχήστρα και παρέλαση με Καμήλα, Μασκαράδες και Γαϊτανάκι.


Ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ.

 

Ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας
Τερψιθέας

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΝΙΑΣ

07-03-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-03-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-03-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-03-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-03-2019
44.246 επισκέπτες συγκέντρωσε η 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly»

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly», καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 44.246 επισκέπτες, έναντι 40.153 επισκεπτών στην προηγούμενή της διοργάνωση.


H φετινή Agrothessaly, που διοργανώθηκε από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου από τον δήμο Λαρισαίων και την ΔΕΘ-Helexpo στην Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης της Λάρισας, κατέγραψε επίσης πάνω από 60% αύξηση στην προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από Ελλάδα και Βουλγαρία, Κύπρο, Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία και Ολλανδία.


Η Agrothessaly αποτελεί πλέον ένα από τα εκθεσιακά σημεία αναφοράς στον αγροτικό κλάδο, καθώς και ένα γεγονός εξωστρέφειας και προβολής της Λάρισας και της Θεσσαλίας, ενώ επόμενος στόχος είναι να εγγραφεί η διοργάνωση στο «καλεντάρι» των ευρωπαϊκών εκθέσεων.


Η 12η «Agrothessaly» συγκέντρωσε 780 εκθεσιακές συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες), έναντι 498 της διοργάνωσης του 2017. Ο δε εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε ανήλθε σε 25.000 τ.μ. έναντι των 20.000 τ.μ. της προηγούμενης έκθεσης. Οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) προήλθαν από 38 χώρες, ενώ το «παρών» έδωσαν και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες με ομαδικές συμμετοχές από τα Βαλκάνια.


Στην έκθεση συμμετείχαν εταιρείες-leaders στα αγροτικά μηχανήματα και τους εξοπλισμούς για την κτηνοτροφία και τη γεωργία, παρουσιάζοντας όλες τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις.

05-03-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών-εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-03-2019
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα - Ημερίδα σχετικά με την εκπαιδευτική δράση «Τέχνης Γυρίσματα» (08/03/2019)

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 και ώρες 8:30–11 π.μ., η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, διοργανώνει ημερίδα σχετικά με την εκπαιδευτική δράση «Τέχνης Γυρίσματα».


Η εκπαιδευτική δράση «Τέχνης Γυρίσματα», με την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ., πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2017–2018. Στόχος ήταν η βιωματική γνωριμία των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, καθώς και η δημιουργική συμμετοχή της σχολικής κοινότητας στην εκστρατεία ανάδειξης της επερχόμενης επανέκθεσης της Μόνιμης Συλλογής της Πινακοθήκης που θα εγκαινιαστεί το επόμενο διάστημα. Μετά από δύο σχετικές επιμορφωτικές συναντήσεις που διοργανώθηκαν για εκπαιδευτικούς, οι μαθητές προχώρησαν σε δημιουργία βίντεο, αφίσας, οπτικών εφαρμογών και ψηφιακών παρουσιάσεων.


Στο πλαίσιο της πρωτότυπης δράσης «Τέχνης Γυρίσματα» διοργανώθηκε, επίσης, ανοιχτός διαγωνισμός φωτογραφίας για μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου. Ομάδες παιδιών από σχολεία της περιοχής αναπαρέστησαν έργα της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα με τη μέθοδο του tableau vivant.


Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η συγκομιδή της εκπαιδευτικής δράσης «Τέχνης Γυρίσματα»: τα προϊόντα παραγωγής λόγου, εικόνας και οπτικοακουστικού υλικού που δημιούργησαν οι μαθητές. Τέλος, θα απονεμηθούν τα βραβεία του διαγωνισμού φωτογραφίας.
Μουσικό σύνολο από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας θα πλαισιώσει με τραγούδια και μελωδίες την εκδήλωση.


Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Πρόγραμμα Ημερίδας «Τέχνης Γυρίσματα»
Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

8:30–9:00 Προσέλευση
9:00–9:30

Χαιρετισμοί

  • Άννυ Ψάρρα–Περίφανου

Αντιπρόεδρος Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα

Αντιδήμαρχος Λεσχών Πολιτισμού & Βιβλιοθηκών Δήμου Λαρισαίων

  • Ιωάννης Καψάλης

Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας

  • Χριστίνα Ηλιάδη

Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας

9:30–9:45

Συραγώ Τσιάρα, «Η Συλλογή Κατσίγρα και το κοινό: επανασχεδιάζοντας τη σχέση»

Ιστορικός Τέχνης, επιμελήτρια επανέκθεσης Μόνιμης Συλλογής Κατσίγρα

Αναπληρώτρια Διευθύντρια Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης–Πειραματικού Κέντρου Τεχνών MOMus

9:45–10:00 Μουσικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας
10:00–10:10 Γυμνάσιο–Λ.Τ. Τσαριτσάνης
10:10–10:20 Γυμνάσιο–Λ.Τ. Μακρυχωρίου
10:20–10:30 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου
10:30–10:40 Μουσικό Σχολείο Λάρισας
10:40–10:50 13ο Γ.Ε.Λ. Λάρισας
10:50–11:00 Βραβεύσεις συμμετεχόντων μαθητών στον διαγωνισμό φωτογραφίας

 

04-03-2019
Ψήφισμα για το θάνατο του Ευθύμιου Ακριβούλη, πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο του ψηφίσματος, πατήστε ΕΔΩ

04-03-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-03-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ) Δευτέρα 04/03/2019, ώρα 10:00

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

01-03-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 05/03/2019, ώρα 14:15

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-03-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 07/03/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-03-2019
ΔΗ.ΚΕ.Λ - Οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για τη θέση κοινωνικών Επιστημόνων του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την ένταξη και στέγαση - Estia για το έτος 2019

Για τον τελικό πίνακα κατάταξης υποψηφίων, πατήστε ΕΔΩ

Για τον πίνακα απορριπτέων υποψηφίων, πατήστε ΕΔΩ

01-03-2019
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών - Διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου: “Επιστρώσεις δαπέδων κλειστών γυμναστηρίων με παρκέ”

Για την προκήρυξη της σύμβασης, πατήστε ΕΔΩ

Για την διακήρυξη της σύμβασης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της αντιστοίχησης άρθρων μελέτης με ΕΤΕΠ- ΠΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για το σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας (ΣΑΥ), πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

01-03-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών-εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-03-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

28-02-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (Έκτακτη) Παρασκευή 01-03-2019, ώρα 10:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

28-02-2019
Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα και εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για σχολεία στην έκθεση «Αναφορά στην Γκουέρνικα»

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο της έκθεσης του Κυριάκου Κατζουράκη «Αναφορά στην Γκουέρνικα» πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και μουσειοπαδαγωγικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων.

Μέσα από σαράντα πέντε έργα ο Κυριάκος Κατζουράκης δημιουργεί μία σειρά σχολίων της «Γκουέρνικα» του Πικάσο, ενός έργου διαμαρτυρία εναντίον του πολέμου και της καταστροφής που αυτός σπέρνει, ενός έργου που δημιουργήθηκε σαν άμεση αντίδραση στο νέο της καταστροφής της βασκικής πόλης Γκουέρνικα από τους Γερμανούς στις 28 Απριλίου 1937.

Στόχος του προγράμματος και το ξεναγήσεων είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με το έργο του Πικάσο «Γκουέρνικα», να γνωρίζουν το ιστορικό πλαίσιο της δημιουργίας του έργου και τους συμβολισμούς του καθώς και την οπτική και αναφορές του Κυριακού Κατζουράκη στο συγκεκριμένο έργο. Οι μαθητές γνωρίζουν και άλλα έργα του δημιουργού των τελευταίων ετών διαφορετικής θεματολογίας που καταδεικνύουν το χαρακτηριστικό καλλιτεχνικό του ύφος, όπως «Η Αλίκη θα μεγαλώσει» εμπνευσμένο από την ιστορία του Lewis Carroll, «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και «ο Picasso στην Κρήτη», που αναφέρεται στο μύθο του Μινώταυρου. Ειδικότερα, οι μαθητές του Δημοτικού είτε προσεγγίζουν διαδραστικά με διάφορα υλικά των ιστοριών της «Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων» και του «Μινώταυρου» είτε δημιουργούν τη δική τους εικόνα με βάσει κάποια πορτραίτα της έκθεσης του Κατζουράκη.

Η διαχρονικότητα του έργου του Κυριάκου Κατζουράκη ταυτίζεται με τη διαχρονικότητα της «Γκουέρνικα» του Picasso εκφράζοντας την απανθρωπιά, την βιαιότητα και την απόγνωση του πολέμου μέσα από το μήνυμα «Σταματήστε τον πόλεμο».

Το πρόγραμμα και οι ξεναγήσεις υλοποιούνται έως Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, από Τρίτη έως Παρασκευή 10:00–12:00. Απευθύνονται σε ομάδες 25 μαθητών και έχουν διάρκεια 60’.

Τηλ. επικοινωνίας για κρατήσεις: 2410621205 (καθημερινές 9:00–13:00)
Σχεδιασμός–υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος:
Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, Μαρία–Σοφία Χαρισμανίδου, Γιάννης Χριστάκης.

28-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών-εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

28-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών-εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

28-02-2019
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών - Προκήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών για συντηρήσεις κτιρίων - ΚΧ και δημοτικού φωτισμού Δημοτικής Ενότητας Λάρισας

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για τους όρους της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

28-02-2019
Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας - Μίσθωση ακινήτου για στέγαση χώρου υπηρεσιών προς τους αστεγους

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

27-02-2019
Εργαστήρι μουσικής σώματος body music στο Μουσικότροπο

Το σώμα σαν μουσικό όργανο στο Μουσικότροπο


Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε για φέτος ο κύκλος σεμιναρίων του Φεστιβάλ Μουσικότροπο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και νέες προσεγγίσεις στη μουσική. Ο λόγος για το εργαστήρι μουσικής σώματος body music με τον εντυπωσιακό performer Simone Mongelli.

Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο, νιώσαμε το κορμί μας να μετατρέπεται σε ένα ηχητικό όργανο δημιουργώντας έτσι, ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Με τη φωνή, τα παλαμάκια, τους χτύπους των ποδιών στο έδαφος, τα χέρια να παράγουν διαφορετικούς ήχους ανάλογα με τον τρόπο και το μέρος που χτυπάς, νιώσαμε το σώμα μας σαν ένα μουσικό όργανο!

Όλοι οι συμμετέχοντες, συγχρονιστήκαμε με μοναδικό τρόπο σαν μια ορχήστρα! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εκτός από τον αμοιβαίο συγχρονισμό και την ικανότητα ακοής του εαυτού μας, βιώσαμε και την απελευθέρωση του σώματος με χορευτικές κινήσεις!

Ο Simone Mongelli, μιλώντας άπταιστα ελληνικά, μας δίδαξε τις βασικές αρχές της μουσικής σώματος, παραδοσιακά τραγούδια και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Έτσι, πέτυχε να μας αφυπνίσει πάνω στις παραδοσιακές μουσικές και στις κουλτούρες της Μεσογείου και με την έντονη προσωπική του μουσική γλώσσα να δημιουργήσει ένα σύγχρονο εκφραστικό μείγμα.

Simone Mongelli, σ’ ευχαριστούμε που μας έδωσες την ευκαιρία να βιώσουμε τη μουσική μέσα από μια νέα διάσταση, να νιώσουμε το σώμα μας να μετατρέπεται σε ηχητικό όργανο απολαμβάνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Κωνσταντίνα Κουκολίτσου
Μουσικός

27-02-2019
Μουσική, αφήγηση και κόμικς στο Μουσικότροπο

Και τα παιδιά πέρασαν καλά στο Μουσικότροπο!
Με μουσική, αφήγηση και κόμικς

Το Μουσικότροπο, το φεστιβάλ μουσικής που τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά αποτελούν βασική προτεραιότητα στις επιλογές του, επιχείρησε την Κυριακή που μας πέρασε, να παντρέψει τη μουσική με τη διήγηση και τη ζωγραφική.
Η αφήγηση παραμυθιού με την ταυτόχρονη αποτύπωση σε εικόνες, δημιούργησαν μια πρωτότυπη παράσταση για παιδιά που ανήκου

ν ηλικιακά στις τάξεις του Δημοτικού σχολείου.
Η Ιφιγένεια Κακριδώνη, μια εκπληκτική αφηγήτρια παραμυθιού, ταξίδεψε τα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους σε μια άλλη διάσταση με τα αγαπημένα παραμύθια «Οι μουσικοί της Βρέμης» και «Ο καμπουράκος και τα ξωτικά».

Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία να παρατηρεί κανείς τα αθώα βλέμματα και αντιδράσεις των μικρών παιδιών και να αισθάνεται την ευχαρίστηση που νιώθουν. Οι ήρωες των παραμυθιών διογκώνονται στη φαντασία τους, ειδικά όταν η αφήγηση γίνεται με τέτοια ποιότητα, που ακόμα και οι γονείς συμμετέχουν με παρόμοια ικανοποίηση.

Ξεχωριστό ρόλο στην όλη παράσταση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου έπαιξε η συμμετοχή του εξαιρετικού δημιουργού κόμικς, Δημήτρη Κάσδαγλη.

Ήταν αξιοθαύμαστη η χρήση του πινέλου που αποτύπωνε την κάθε λέξη μ’ έναν διαφορετικό τρόπο, κάνοντας το νόημα του παραμυθιού να δίνει μια άλλη οντότητα στην παιδική φαντασία.

Η πόλη μας έχει ανάγκη από τέτοιες παρουσιάσεις. Η αλληλεπίδραση των τεχνών δίνει μια διαφορετική εικόνα, πιο ολοκληρωμένη, και είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ένα παιδί να ονειρευτεί και να αγγίξει πτυχές της καλλιτεχνικής διάστασης.

Ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τη ΔΕΥΑΛ, με δωρεάν είσοδο για τα παιδιά.
Είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία της διοίκησης της ΔΕΥΑΛ, να επενδύει στην τέχνη και στον πολιτισμό.

 

 

27-02-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια υλικών για τη συντήρηση κοινόχρηστων χώρων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική έκθεση-προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για το φύλλο προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

27-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

26-02-2019
Agrothessaly - Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ