Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019,
η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας και η ομάδα χοροθεάτρου OFF ART,
διοργανώνουν ένα ανοικτό σεμινάριο γνωριμίας με 3 καθηγητές και χορογράφους από την πόλη της Θεσσαλονίκης, με στόχο μια πιθανή μελλοντική συνεργασία με χορευτές της πόλης της Λάρισας.
Οι χορογράφοι είναι οι: Ροδούλα Γκουλιαμπέρη, Δέσποινα Καπουλίτσα και Δημήτρης Ράπτης.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές ή ερασιτέχνες με προχωρημένο τεχνικό επίπεδο και έχει ελεύθερη οικονομική συμμετοχή.
Χώρος διεξαγωγής θα είναι ο Μύλος του Παππά και η διάρκεια του
4 ώρες, απο τις 11:00 έως τις 15:00
Δηλώσεις συμμετοχής και αποστολή σχετικών πληροφοριών, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ροδούλα Γκουλιαμπέρη
Η Ροδούλα Γκουλιαμπέρη είναι χορεύτρια – περφόρμερ. Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ.
Σπούδασε στην αγγλική ακαδημία χορού Modern Theatre Dance Branch Μεταπτυχιακό πάνω στη σωματοψυχοπαιδαγωγική μέθοδος Danis Bois (Universidad Moderna de Lisboa curso universitario livere de especializacuo em somato-psichopedagogia)
Υπήρξε μέλος των ομάδων χορού : "Ιλάιρα" της Α. Χριστοδούλου, "Δρώσα μάζα" της Α. Προγκίδη, "Vis motrix" του Κ. Γεράρδου, καθώς και του εργαστηρίου έρευνας "Αlma kalma" του Ι.Μήτρου. Από το 2000 μελετά και ασχολείται με τη μέθοδο “Daniel Bois” εφαρμόζοντάς την σε ομάδες χορού, ενώ παραδίδει σεμινάρια σε εργαστήρια έρευνας και σχολές χορού. Το 2008 δημιούργησε την ομάδα "Fascia" για την οποία χορεύει και χορογραφεί.
Δίδαξε στην επαγγελματική σχολή ΔΗ.ΚΕ "ΙΡΙΣ" Θεσσαλονίκης καθώς και στο Α.Π.Θ αισθητήρια κίνηση και την εφαρμογή της στο σύγχρονο χορό.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με ανεξάρτητους καλλιτέχνες: "Μιτος", "Αnemycinema", "Ch papakyriakou","Δ. Σωτηρίου", "Γ. Τσελέπη" ως performer παίρνοντας μέρος σε φεστιβάλ χορού στη χώρα μας και στο εξωτερικό.
Η Δέσποινα Καπουλίτσα σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη και Νομική στο Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Αστικό και Εργατικό Δίκαιο. Ως χορογράφος έχει δημιουργήσει και ερμηνεύσει ομαδικές και ατομικές χορογραφίες συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ, οπως στην 14η Biennale Νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου με την ομάδα χορού Δρώσα Μάζα (Σκόπια, 2009), στα 51α Δημήτρια (2016) και στο 3ο Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ (2017) με την παράσταση εικαστικού χορού ‘‘The nest-one route to freedom/Trial one’’ σε συνεργασία με την εικαστικό Ελίζα Μοσχοπούλου, στο 4ο Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ (2018) με την χορευτική παράσταση-ηχητική εγκατάσταση ‘’Sound moves’’. Συνεργάζεται ως χορογράφος/ κινησιολόγος και με θεατρικές ομάδες. Συμμετείχε ως χορεύτρια σε παραγωγές του ΚΘΒΕ, του ΟΜΜΘ και της Όπερας της Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού και θεάτρου, με χορογράφους, εικαστικούς καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές και μουσικούς, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.. Διδάσκει σύγχρονο χορό, έχοντας συνεργαστεί με τις Επαγγελματκές Σχολές Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φυλλίδας Μάντζιαρη, την Ανώτερη Δραματική Σχολή Ροντίδη, το Καλλιτεχνικά Γυμνάσιο και Λύκειο Αμπελοκήπων, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και με αναγνωρισμένες σχολές χορού και θεατρικά εργαστήρια. Παραδίδει, επίσης, σεμινάρια σύγχρονου ακροβατικού χορού σε όλη την Ελλάδα.
Ο Δημήτρης Ράπτης αποφοίτησε την επαγγελματική σχολή χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2010 ενώ την ίδια περίοδο έγινε μέλος της ομάδας σωματικού θεάτρου και ερευνητικής κίνησης Ars Moriendi μελετώντας το σύστημα Θοδωρής Τερζόπουλος. Στην μετέπειτα πορεία του εκπαιδεύτηκε από γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες του χορού και ερευνητικής κίνησης, όπως: German Jauregui (Ultima Vez), David Zambrano, John Britton, Baris Michi, Ulay ,Δάφνης Κόκκινος αλλά και άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες στο είδος.
Έλαβε μέρος στο Thessaloniki Performance Festival της 3η Μπιενάλε, με τίτλο Performance now v.2: Σώμα/χώρος με εισηγήτρια την Δρ. Αγγελική Αυγητίδου αλλά και στο πρόγραμμα του Κ. Θ. Β. Ε με τίτλο “Η Αρχιτεκτονική ως Εργαλείο Σκηνογραφίας και ο ρόλος του σκηνογράφου-δημιουργού στη Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία” με επιμελητή τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Performing Architectures και λέκτορας σκηνογραφίας στο Royal Central School of Speech and Drama, University of London Αντρέα Σκούρτη.
Ίδρυσε την επαγγελματική ομάδα χορού, ερευνητικής κίνησης και σωματικού θεάτρου “Σώμα Ως” όπου και συνεργάστηκε με μεγάλους κρατικούς και δημόσιους φορείς όπως Μέγαρο Μουσικής, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 9η Βυζαντινή εφορία , Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τελλόγλειο ‘Ίδρυμα Τεχνών, Αντιδημαρχία Πολιτισμού Φεστιβάλ Δημητρίων, κ.α.
Σκηνοθέτησε και χορογράφησε τα έργα “Αντισώματα” με κείμενο από τον ποιητή – λογοτέχνη Δημήτρη Δημητριάδη, “Η αποσύνθεση της Αφροδίτης” κείμενο Εμίλ Ζολά, “Walking with the Ghosts” μια περιπατητική περφορμανς στις φυλακές του Γεντί Κουλέ, “Στάσεις” στο φεστιβάλ Δημητρίων Θεσσαλονίκη, “Το Αρχοντικό της Μινόρε” μια χορευτική οπερέτα, “Στα βήματα της Ρώσικης πρωτοπορίας” (σε συνσκηνοθεσία / χορογραφία με άλλους καλλιτέχνες) ένα αφιέρωμα στην έκθεση Κωστάκη από την μόνιμη συλλογή του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. α..
Υπό την εποπτεία του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης δημιούργησε το τμήμα Art in Action με κύριο μέλημα του την έρευνα και συσχέτιση της κίνησης/χορού με τις εικαστικές τέχνες και τα έργα τέχνης του Μουσείου.
Ως χορευτής συμμετείχε σε γνωστές παραγωγές όπως Maurice Bejart “Bolero”, όπερα “La Traviata”, όπερα “AIDA”,
όπερα “Σαμψών και Δαλιδά”, σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, και του Κ.Θ.Β.Ε και σε διαγωνισμό του ISTD((International Society of Typographic Designers-Αγγλία) ένα πρότζεκτ της Νταίζυ Σερδάρη, συμμετέχοντας ως σκηνοθέτης, χορογράφος και σκηνογράφος κέρδισαν το 1ο βραβείο.
Σεμινάριο Χορού |
||||
|
|
|||
|
||||
Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, Οι χορογράφοι είναι οι: Ροδούλα Γκουλιαμπέρη, Δέσποινα Καπουλίτσα και Δημήτρης Ράπτης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές ή ερασιτέχνες με προχωρημένο τεχνικό επίπεδο και έχει ελεύθερη οικονομική συμμετοχή. Δηλώσεις συμμετοχής και αποστολή σχετικών πληροφοριών, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Ροδούλα Γκουλιαμπέρη Η Δέσποινα Καπουλίτσα σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη και Νομική στο Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Αστικό και Εργατικό Δίκαιο. Ως χορογράφος έχει δημιουργήσει και ερμηνεύσει ομαδικές και ατομικές χορογραφίες συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ, οπως στην 14η Biennale Νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου με την ομάδα χορού Δρώσα Μάζα (Σκόπια, 2009), στα 51α Δημήτρια (2016) και στο 3ο Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ (2017) με την παράσταση εικαστικού χορού ‘‘The nest-one route to freedom/Trial one’’ σε συνεργασία με την εικαστικό Ελίζα Μοσχοπούλου, στο 4ο Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ (2018) με την χορευτική παράσταση-ηχητική εγκατάσταση ‘’Sound moves’’. Συνεργάζεται ως χορογράφος/ κινησιολόγος και με θεατρικές ομάδες. Συμμετείχε ως χορεύτρια σε παραγωγές του ΚΘΒΕ, του ΟΜΜΘ και της Όπερας της Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού και θεάτρου, με χορογράφους, εικαστικούς καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές και μουσικούς, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.. Διδάσκει σύγχρονο χορό, έχοντας συνεργαστεί με τις Επαγγελματκές Σχολές Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φυλλίδας Μάντζιαρη, την Ανώτερη Δραματική Σχολή Ροντίδη, το Καλλιτεχνικά Γυμνάσιο και Λύκειο Αμπελοκήπων, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και με αναγνωρισμένες σχολές χορού και θεατρικά εργαστήρια. Παραδίδει, επίσης, σεμινάρια σύγχρονου ακροβατικού χορού σε όλη την Ελλάδα. Ο Δημήτρης Ράπτης αποφοίτησε την επαγγελματική σχολή χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2010 ενώ την ίδια περίοδο έγινε μέλος της ομάδας σωματικού θεάτρου και ερευνητικής κίνησης Ars Moriendi μελετώντας το σύστημα Θοδωρής Τερζόπουλος. Στην μετέπειτα πορεία του εκπαιδεύτηκε από γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες του χορού και ερευνητικής κίνησης, όπως: German Jauregui (Ultima Vez), David Zambrano, John Britton, Baris Michi, Ulay ,Δάφνης Κόκκινος αλλά και άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες στο είδος. Ως χορευτής συμμετείχε σε γνωστές παραγωγές όπως Maurice Bejart “Bolero”, όπερα “La Traviata”, όπερα “AIDA”, |
||||
Τοποθεσία : Μύλος του Παππά |