Από το 1992, η Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα -Χατζή ανεβάζει κάθε χρόνο ένα έργο για τους μαθητές της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης με ελεύθερη είσοδο.
Το έργο αυτό, έχει την ιδιαιτερότητα να παίζεται από παιδιά για παιδιά και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στον φιλόξενο χώρο τού Δημοτικού Ωδείου και με τη στήριξη της Δημιουργικής Πόρτας.
Πολλά από τα έργα που παίχτηκαν, σημάδεψαν τις αναμνήσεις των παιδιών, άλλα με τη σκηνική τους μαγεία, όπως το: «Χρωματιστή Οδύσσεια», «Φεστιβάλ Οικολογικής Μαγείας», «Λάρισα, φίλη για πάντα», και άλλα με το ιδιαίτερό τους νόημα, όπως τα: «5 γράμματα της ευχής», «Και μάθανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», «Μαμά, μεγάλωσα», «Το πιθάρι της Πανδώρας», «Υγεία και Μαγεία»,«Το χρυσάφι της καρδιάς μου», «Ψέματα κι αλήθεια στης ζωής τα παραμύθια», «Ζητείται Δασκάλα», «Οδός Φιλίας», «Υπάρχουν και χειρότερα», «Μαμαδίστικη Αυτοκρατορία».
Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή.
Το φετινό έργο, έχει τίτλο: «Ένα μύθο θα σας πω...»
Πρόκειται για μια μυθοπλασία, με στοιχεία παραδοσιακών παραμυθιών.
«Σ’ ένα πηγάδι ζούσε, τιμωρημένη από τη νονά της, τη νεράιδα Ταπεινή, μια πολύ όμορφη πριγκηπέσα, η Περήφανη. Η τιμωρία της οφείλονταν στην υπεροψία της, στη σκληράδα της καρδιάς της και στους κακούς της τρόπους.
Η Περήφανη, όμως, είχε ένα χάρισμα: να μπορεί να πραγματοποιεί τις επιθυμίες των ανθρώπων.
Έτσι, ξεκινώντας για πλάκα να πραγματοποιεί ευχές, έφτασε να μοιράζει χαρά, χωρίς να το καταλαβαίνει.
Η νονά της, παρακολουθούσε και βαθμολογούσε τη δράση της με μια μαγική βαθμολογία που χάρισε στον κόσμο ένα τεράστιο χαμόγελο».
Και επειδή το χαμόγελο πρέπει να είναι το μεγαλύτερο εφόδιο των παιδιών για τη ζωή τους, η Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα- Χατζή, γιορτάζει τη «Διεθνή Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας», την Πέμπτη 7 Μαρτίου, προσφέροντας τα έσοδα των παραστάσεων στο Χαμόγελο του Παιδιού της Λάρισας.
Τα σκηνικά του έργου είναι ζωγραφισμένα από τα παιδιά και είναι ιδιαίτερα καθώς αποτελούνται από τεράστιους χάρτινους κύβους περιστρεφόμενους που αλλάζουν εικόνες.
Στο φετινό έργο παίζουν οι μαθήτριες: Θεανώ Γρηγορίου, Δάφνη Γκουνταροπούλου, Μαρία-Ξένια Καλλιώρα, Κατιάνα Ευσταθίου, Βάλια Ζυκήρη, Όλγα Ζυκήρη, Ελένη Καραδήμου, Κατερίνα Μπαργιώτα, Εριέτα Ντούφα, Έρη Τσιάρα και Ευαγγελία Τσιούφη.
Στις 6,7,8 Μαρτίου στο ΔΩΛ θα δοθούν πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία και απογευματινές για το κοινό στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο.
Για το Χαμόγελο θα στηθεί ένας μεγάλος κουμπαράς όπου ο καθένας θα προσφέρει ό,τι επιθυμεί.
Τηλέφωνο για κλείσιμο παραστάσεων: 2410 621001
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΤΑ- υπεύθυνη Άννα Μανιάτη - Τσιάρα.
Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα - Χατζή |
||||
|
|
|||
|
||||
Από το 1992, η Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα -Χατζή ανεβάζει κάθε χρόνο ένα έργο για τους μαθητές της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης με ελεύθερη είσοδο. Το έργο αυτό, έχει την ιδιαιτερότητα να παίζεται από παιδιά για παιδιά και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στον φιλόξενο χώρο τού Δημοτικού Ωδείου και με τη στήριξη της Δημιουργικής Πόρτας. Πολλά από τα έργα που παίχτηκαν, σημάδεψαν τις αναμνήσεις των παιδιών, άλλα με τη σκηνική τους μαγεία, όπως το: «Χρωματιστή Οδύσσεια», «Φεστιβάλ Οικολογικής Μαγείας», «Λάρισα, φίλη για πάντα», και άλλα με το ιδιαίτερό τους νόημα, όπως τα: «5 γράμματα της ευχής», «Και μάθανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», «Μαμά, μεγάλωσα», «Το πιθάρι της Πανδώρας», «Υγεία και Μαγεία»,«Το χρυσάφι της καρδιάς μου», «Ψέματα κι αλήθεια στης ζωής τα παραμύθια», «Ζητείται Δασκάλα», «Οδός Φιλίας», «Υπάρχουν και χειρότερα», «Μαμαδίστικη Αυτοκρατορία». Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή. Πρόκειται για μια μυθοπλασία, με στοιχεία παραδοσιακών παραμυθιών. «Σ’ ένα πηγάδι ζούσε, τιμωρημένη από τη νονά της, τη νεράιδα Ταπεινή, μια πολύ όμορφη πριγκηπέσα, η Περήφανη. Η τιμωρία της οφείλονταν στην υπεροψία της, στη σκληράδα της καρδιάς της και στους κακούς της τρόπους. Τα σκηνικά του έργου είναι ζωγραφισμένα από τα παιδιά και είναι ιδιαίτερα καθώς αποτελούνται από τεράστιους χάρτινους κύβους περιστρεφόμενους που αλλάζουν εικόνες. Στο φετινό έργο παίζουν οι μαθήτριες: Θεανώ Γρηγορίου, Δάφνη Γκουνταροπούλου, Μαρία-Ξένια Καλλιώρα, Κατιάνα Ευσταθίου, Βάλια Ζυκήρη, Όλγα Ζυκήρη, Ελένη Καραδήμου, Κατερίνα Μπαργιώτα, Εριέτα Ντούφα, Έρη Τσιάρα και Ευαγγελία Τσιούφη. Στις 6,7,8 Μαρτίου στο ΔΩΛ θα δοθούν πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία και απογευματινές για το κοινό στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο. Τηλέφωνο για κλείσιμο παραστάσεων: 2410 621001 |