Συναυλία Στέφανου Κορκολή-Σοφίας Μανουσάκη στο Α' Αρχαίο Θέατρο Λάρισας το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 από το Δήμο Λαρισαίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας με δωρεάν είσοδο για το κοινό

Print

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Μία μοναδική συναυλία στον ιστορικό χώρο του Α΄ Αρχαίου θεάτρου Λάρισας, με τον διεθνούς φήμης συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κορκολή και τη σπουδαία ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024, στις 21:00. Ποιήματα και στίχοι που έγιναν πασίγνωστα τραγούδια ανοίγοντας τις ψυχές και την σκέψη μας.

Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, όπως των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Πλέσσα Μικρούτσικου, Λοϊζου, Λάγιου, Μαρκόπουλου, όπως επίσης και μελοποιημένα ποιήματα των Ο. Ελύτη, Κ.Π. Καβάφη, σε μελοποίηση του Στέφανου Κορκολή. Από τη βραδιά αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και αγαπημένες συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή όπως το “θες”, “σβήσε το φεγγάρι” , “στους πέντε ανέμους” κ.α, όπως κι άλλα αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια.

Ο Στέφανος Κορκολής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού η πορεία του στη μουσική σκηνή είναι αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο. Συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής,, έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ έχει γράψει πολλά τραγούδια τα οποία είναι διαχρονικές επιτυχίες.  Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε στο Παρίσι με υποτροφία του Γαλλικού κράτους, δίπλα σε διάσημους καθηγητές όπως η Yvonne Lefébure, ο Pierre Boulez και ο Astor Piazzolla. Είναι πρεσβευτής της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη. Η Σοφία Μανουσάκη, με καταγωγή από τα Χανιά, έκανε μαθήματα στο ωδείο Χανίων όπου και διδάχτηκε θεωρία μουσικής, πιάνο, καθώς επίσης και μαθήματα φωνητικής. Κάθε φορά με τη φωνή της καθηλώνει τους θεατές.

Τραγούδι: Σοφία Μανουσάκη

Πιάνο - τραγούδι: Στέφανος Κορκολής

Ηχοληψία: Δημήτρης Δημητριάδης

Ενορχηστρώσεις: Στέφανος Κορκολής

Χορηγός της εκδήλωσης: “ΜΥΣΤΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ”

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Ώρα προσέλευσης του κοινού 20:30. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να εισέλθουν στο Αρχαίο θέατρο είναι περιορισμένος, γι΄ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, κατά την είσοδό τους στο θέατρο, να επιδείξουν το ηλεκτρονικό μήνυμα-απάντηση που θα τους αποσταλεί μόλις ολοκληρωθεί η κράτηση της θέσης τους και να έχουν μαζί τους κι ένα αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης κλπ). Επίσης, παρακαλούνται όσοι παρακολουθήσουν τη συναυλία να αποφύγουν τα υποδήματα με αιχμηρά τακούνια.

240821 korkolis manousaki

Contact

Municipality of Larissa, 1 Ionos Dragoumi str P.C. 41222

Call center: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

More Info

kairos 1 en ekdromes larissa en

Copyright © 2016 Municipality of Larissa | Website Design by ITBIZ DIGITAL AGENCY