Στις 16 & 17 Νοεμβρίου 2019 η TU Events παραμένει πιστή στο διετές ραντεβού για τη διοργάνωση του πιο premium festival οίνου & γαστρονομίας.
Οι πόρτες του Divani Palace Larissa, ανοίγουν για να υποδεχτούν τους καλύτερους οινοποιούς, αποσταγματοποιούς και παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων της χώρας.
Οινόφιλο κοινό, λάτρεις της γαστρονομίας αλλά και επαγγελματίες της εστίασης της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης χώρας, δίνουν ραντεβού σε μια πρωτοποριακή διοργάνωση.
Οίνοι, γαστρονομία, αποστάγματα και Masterclasses, πλαισιώνουν το φεστιβάλ.
Έκθεση οίνου
Ένα διήμερο που σκοπεύει να συγκεντρώσει όλους όσους γνωρίζουν ή θέλουν να μάθουν για τον επώνυμο και ποιοτικό ελληνικό οίνο, τα αποστάγματα και δυσεύρετα προϊόντα γαστρονομίας. Δοκιμάστε ανάμεσα σε εκατοντάδες διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα κορυφαίων οινοποιείων και ποτοποιών από όλα τα σημεία της χώρας!
Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μεγαλώσει ο οινικός χάρτης της χώρας μέσα από μια πρωτότυπη διοργάνωση, δημιουργώντας παράλληλα νέα trend συνδυασμού φαγητού με κρασί.
Γαστρονομία
Οι λάτρεις της γαστρονομίας στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα προϊόντα γαστρονομίας να κάνουν την εμφάνιση τους. Έλληνες παραγωγοί ιδιαίτερων εδεσμάτων θα δειγματίσουν και θα προωθήσουν σε καταναλωτές και επαγγελματίες τα προϊόντα τους. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κορυφαία προϊόντα από τους καλύτερους!
Το Meat & Fire project με την Μυρσίνη Λαμπράκη, θα βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου (πεζόδρομος Παπαναστασίου), όπου κρέατα θα ψήνονται στη φωτιά δίνοντάς σας την ευκαιρία να γευτείτε μια πολύ ιδιαίτερη και φυσικά … Umami street food εμπειρία!
Masterclass
Κορυφαίοι παρουσιαστές του οίνου και της γαστρονομίας, θα παρουσιάσουν γευσιγνωστικά σεμινάρια, προσφέροντας σπάνιες γευστικές εμπειρίες και αναδεικνύοντας τάσεις του κλάδου σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ξενοδοχείου Divani Palace.
Παράλληλες εκδηλώσεις στην Θεσσαλία
Το Umami Festival Thessaly ‘19 θα συνεργαστεί με επιλεγμένα σημεία εστίασης, wine bars, κάβες και εστιατόρια, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο γιορτής οίνου και γεύσεων, με wine parties, γαστρονομικά δείπνα, ειδικές γευστικές παρουσιάσεις και άλλα πρωτότυπα events, σε όλη την περιοχή!
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου
•20.30 : “Δείπνο Παραγωγών” στο εστιατόριο «Φρούριο» – (ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ)
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης
Σάββατο 16 Νοεμβρίου
•13.00 - 21.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
•13.00 - 21.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
•18.30 - 20.00 : Tasting session: Meat & Fire experience με τη Μυρσίνη Λαμπράκη
•Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης
Κυριακή 17 Νοεμβρίου
•13.00 - 20.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
•13.00 - 20.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
•18.00 - 19.30: Μasterclass: Ελληνικό & διεθνές κρασί…παράλληλο στυλ (sommelier Γιώργος Λούκας)
•Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης
Προπωλήσεις early bird σε συνεργαζόμενα σημεία.
Για όλες τις πληροφορίες επισκεφτείτε το www.tuevents.gr
Τιμή εισόδου από 8€
Ισχύουν ειδικές τιμές για γκρουπ άνω των 10 ατόμων.
Ακολουθείστε τη διαρκή ενημέρωση για το φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα στο Facebook:
www.facebook.com/TouratzisUmami
Επίσημος Χορηγός: Φάρμα Ελασσόνας
Υπό την αιγίδα: Δήμου Λαρισαίων - Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών