sandal logo

poli 12

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Σκηνών Λάρισας «ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ»

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ θα παρουσιάσει φέτος τους μήνες Μάϊο – Ιούνιο 2024, το Θεατρικό Φεστιβάλ των ερασιτεχνικών σκηνών με τίτλο «ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ». 240509 festival oli i poli mia skini

Έχουν προγραμματιστεί συνολικά 12 θεατρικές παραστάσεις, με πέντε θεατρικά σχήματα. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο «Θέατρο Κώστας Τσιάνος», με έναρξη την Κυριακή 12 Μαΐου και λήξη την Δευτέρα  17 Ιουνίου. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής να  παρακολουθήσει σπουδαίες ερασιτεχνικές θεατρικές  προτάσεις.

Συγκεκριμένα τα σχήματα και οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν είναι:

1. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ Oresteia the next generation του Άκη Δήμου

Κυριακή 12 Μαΐου (Κυριακή του Θωμά), Ώρα: 8.30 μμ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία – διδασκαλία: Χριστίνα Βράκα

Παίζουν αλφαβητικά: Γιώργος Αποστολόπουλος, Ζωή Βαλιώτη, Μένια Γαργάλα,  Ανθή Γιάγκα, Φώτης Γιαννούλας, Νίκος Κολοκυθόπουλος , Νατάσα Κουτσαμπέλα, Κατερίνα Κούτσικου, Κατερίνα Λόκα, Χρύσα Μούσιου, Δανάη Μπουροτζίκα , Πόλυ Παναγούλη, Ιωάννα Πολύζου, Κατερίνα Σταυροπούλου, Θανάσης Φυτιλής  

Μουσικός επί σκηνής: Αθανάσιος Ζιώζιας

Λίγα λόγια για το έργο: Μουσικοχορευτική παρωδία της «Ορέστειας» του Αισχύλου. Ένας θίασος άνεργων ηθοποιών προσπαθεί να ερμηνεύσει (αποτυχημένα) τα επεισόδια της τραγωδίας (κυρίως την επιστροφή του Αγαμέμνονα και τη δολοφονία του από την Κλυταιμνήστρα), σκοντάφτοντας όμως συνεχώς πάνω στις αδυναμίες τους και στη σημερινή νεοελληνική πραγματικότητα, την οποία και το έργο σχολιάζει με κωμικό τρόπο.

Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 5 €

 2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΑΥΛΑΙΑ"

"170 τετραγωνικά Moonwalk"  του Γεωργή Τσουρή

Από 17 Μαΐου έως 19 Μαΐου,  Ώρα 9.15 μμ.

Παίζουν: Λίλη: (Στεφανία Μακρή),  Αλεξάνδρα : (Ασπασία Αλμπαντάκη), Άγγελος: (Δημήτρης Γ. Καραβασίλης), Γειτόνισσα: (Σοφία Τσιαλέμη), Γρηγόρης: (Παύλος Μόκκας),

Επιμέλεια  παράστασης:  Ομάδα "Αυλαία"

Μουσική-φωτισμοί : Ερμιόνη Παπαδούλη και Σωτηρία Σμυρλή

Φωτογραφίες : Κωνσταντίνος Τσιουμάκος

Λίγα λόγια για το έργο: Πρόκειται για ένα «έργο δωματίου» μεταξύ δράματος και κωμωδίας με πέντε πρόσωπα. Εξελίσσεται μέσα στην οικογενειακή εστία των 170 τετραγωνικών μέτρων ενός οικογενειακού επαρχιακού σπιτιού. Οι χαρακτήρες του έργου θα αναμετρηθούν με τα φαντάσματα του παρελθόντος, θα αντιμετωπίσουν τους προσωπικούς τους δαίμονες, θα κλάψουν, θα γελάσουν, θα βγάλουν θυμό, βία, αλλά στο τέλος θα επικρατήσει η συγχώρεση και η αγάπη.   

Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 10 € (τα έσοδα θα διατεθούν στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με την επιμέλεια του παραρτήματος ΑΗΕPA Λάρισας)

3. Ερασιτεχνική Θεατρική  Ομάδα «Zeppelin»

«Οδός Νοταρά» βασισμένο στο έργο «Κόκκινα Φανάρια» του Αλέκου Γαλανού σε σκηνοθεσία και διασκευή  Αναστασία Μιχαλούδη

Δευτέρα 20 & Τρίτη 21 Μαΐου 2024, Ώρα: 9.30 μμ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία-Διασκευή-Μουσική Επιμέλεια: Αναστασία Μιχαλούδη

Σκηνογράφος: Γιάννης Γεωργιάδης
Ηχολήπτης-Φωτισμοί :Γκόλαντας Γιώργος

Συμμετέχουν οι μουσικοί: τραγούδι Αγραφιώτη Άννα, μπουζούκι Κολτσίδας Χρήστος, μπαγλαμάς – τραγούδι Σταμελόπουλος Στάθης, κιθάρα – τραγούδι Τζιούργκανος Θανάσης.

Παίζουν : Αλεξανδρής Κώστας,  Γκόντας Λάμπρος, Γρηγορούλη Άννα Μαρία, Καρδιτσιώτη Δήμητρα, Κυράτσα Έλενα, Μακρής Ευθύμης, Μητάκος Γιάννης, Μιχαλούδη Αναστασία, Μπυθιζής Τάσος, Πανταζή Παναγιώτα, Τάτσιος Νίκος, Χατζή Άννη,  Χατζίκος Σωτήρης, Ψαρογιώργος Χρήστος

Λίγα λόγια για το έργο: Σ’ ένα κακόφημο στέκι της «οδού Νοταρά», στην «καρδιά» της Τρούμπας, όπου κατά κανόνα βρίσκονταν οι οίκοι ανοχής περιγράφεται η ζωή μιας ομάδας γυναικών όπου καθεμία από αυτές έχει τη δική της μοναδική ιστορία. Εκεί, αποκαλύπτονται περιπέτειες αγάπης, μυστικά και πάθη σε όλη τους την πληρότητα. Ωστόσο, όταν ο νόμος επιβάλλει το κλείσιμο αυτών των σπιτιών, έρχονται στην επιφάνεια νέες αλήθειες και όλα ανατρέπονται. Καθένα από τα πρόσωπα που συναντά ο θεατής αναδεικνύει τις ανησυχίες, τα όνειρα και τις ελπίδες του, προσφέροντας μια εμβάθυνση στον πλούτο των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 5 €

4. Ερασιτεχνική Θεατρική Σκηνή «ΚΟΥΪΝΤΑ»

«Οι Παίχτες» του Νικολάι Γκόγκολ

Παρασκευή 24 Μαΐου έως και Κυριακή 26 Μαΐου 2024, Ώρα: 9.15 μμ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Χρήστου

Σκηνικά: Γιάννης Γεωργιάδης:

Μουσική επιμέλεια : Χρυσούλα Χρήστου

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

ΙΧΑΡΕΦ : Χρήστος Ορκόπουλος, ΓΑΒΡΙΟΥΣΚΑ: Ιωάννα Ρίζου,  ΑΛΕΞΕΙ:  Άρτεμης Χρήστου,    ΚΡΟΥΓΚΕΛ: Βασίλης Φαναράκης,  ΣΒΟΧΝΕΦ: Βασίλης Μιχαλές, ΟΥΤΕΣΙΤΕΛΝΙ: Γιάννης,  Χλόπτσιος, ΓΚΛΟΒ, ΜΙΧΑΗΛ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΒΙΤΣ: Δημοσθένης Χαρούλης , ΓΚΛΟΒ, ΑΛΕΞΑΝΤΡ , ΜΙΧΑΗΛΟΒΙΤΣ: Σταυρίνα Βλαχογιάννη, ΖΑΜΟΥΧΡΙΣΚΙΝ:  Άρτεμης Χρήστου.

Λίγα λόγια για το έργο: Σ’ ένα επαρχιακό  πανδοχείο της Ρωσίας φτάνει ένας δεινός χαρτοπαίκτης και μεγάλος κομπιναδόρος, απατεώνας και χαρτοκλέφτης με στόχο να βρει τα επόμενα θύματά του και να τους πάρει όσα χρήματα έχουν. Στο ίδιο όμως πανδοχείο διαμένουν τρεις  εξίσου δεινοί κομπιναδόροι-χαρτοπαίκτες που αναζητούν το ίδιο πράγμα: ένα θύμα. Ο ένας και οι τρεις θα σμίξουν για να καταφέρουν το «μεγάλο χτύπημα». Η παράσταση οδηγείται σε ένα πανδαιμόνιο μπλόφας, ανατροπών και ρίσκου απεικονίζοντας με μοναδικό τρόπο την παράνοια του εθισμού στον τζόγο.

Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 5 €

5. Ερασιτεχνική Θεατρική  Ομάδα «Ονείρων Θαύματα»

«Δείπνο Ηλιθίων» του Francis Veber

Σάββατο 15 Ιουνίου έως και Δευτέρα  17 Ιουνίου 2024, Ώρα: 9.00 μμ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βούζας

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):  Κώστας Πελεκάνος, Δάφνη Δεληγιάννη, Χρήστος Τσάκος, Δημήτρης Βούζας, Φάνης Χατζηγρίβας, Ντέπυ Τσιρακοπούλου, Θοδωρής Ματούλας, Χριστίνα Κορδέλα.

Λίγα λόγια για το έργο: Κάθε Τρίτη, μια παρέα ευκατάστατων αστών στο Παρίσι, για να διασκεδάσει, συγκεντρώνεται για δείπνο. Μόνο που, ο καθένας απ' αυτούς φέρνει μαζί του, ως συνοδό, τον «δικό του ηλίθιο» σε έναν ιδιότυπο κρυφό διαγωνισμό. Νικητής ανακηρύσσεται αυτός που φέρνει τον «Καλύτερο ηλίθιο». Στο έργο του Francis Veber ένας τέτοιος «έξυπνος» τύπος είναι ο εκδότης Πιέρ Μπροσάν. Το «σύμπαν» του αποδομείται και καταρρέει σε χρόνο ρεκόρ χάρη στον «ηλίθιό» του, τον Φρανσουά Πινιόν, έναν εφοριακό που έχει εμμονή με την κατασκευή έργων μηχανικής με σπίρτα: η σύζυγός του τον εγκαταλείπει, η ερωμένη του τον αφήνει, η εφορία ετοιμάζεται να του κάνει έλεγχο, η υγεία του κλονίζεται. Ο Francis Veber στην κωμωδία αυτή αποκαλύπτει τον σκληρό και απάνθρωπο κόσμο μας, αλλά μας τον δείχνει ελαφρώς παραμορφωμένο μέσα από μια άκρως κωμική κατάσταση, ώστε να μπορούμε να τον αντέξουμε!

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6972700971

Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 5 €

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1