sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

21-10-2019
Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

Λόγω των προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων και στάσεων εργασίας, που έχουν προκηρυχθεί πανελλαδικά για τις 22, 23 και 24 Οκτωβρίου στους τομείς καθαριότητας των ΟΤΑ, η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων παρακαλεί τους Δημότες και ιδιαίτερα τους καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου, για τις επόμενες τρεις ημέρες να μην εκθέτουν προς αποκομιδή τα παραγόμενα απορρίμματα τους, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης ευχαριστεί εκ των προτέρων τους δημότες για την κατανόησή τους και για την βοήθειά τους στην προσπάθεια όλων για τη διατήρηση της καλής εικόνας της πόλης.

21-10-2019
Διήμερο προβολών στο Χατζηγιάννειο - «Η Έπαυλη με τα Μυστικά» (21/10 και 22/10 Ώρες: 19.00 και 21.30)

Την καινούρια ταινία ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της Λατινικής Αμερικής, του Aργεντινού Πάμπλο Τραπέρο, “Η Έπαυλη με τα Μυστικά”, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Μετά από χρόνια απουσίας και με αφορμή την ξαφνική ασθένεια του πατέρα της, η Εουχένια επιστρέφει στη «Γαλήνη», την έπαυλη της οικογένειας της κοντά στο Μπουένος Άιρες, όπου επανενώνεται με τη μητέρα και την αδελφή της.
Οι τρεις γυναίκες αναγκάζονται να έρθουν αντιμέτωπες με τις πληγές και τα σκοτεινά μυστικά του κοινού τους παρελθόντος στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας. Παράπονα, αντιζηλίες και θαμμένα μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια και θα ενισχυθούν από την παράξενη φυσική ομοιότητα μεταξύ των δύο αδελφών.

Στη νέα ταινία του ο βραβευμένος Πάμπλο Τραπέρο (“Η Φαμίλια”, “7 ημέρες στην Αβάνα”), παρουσιάζει ένα δυνατό δράμα για τον κόσμο των γυναικών, τις οικογενειακές σχέσεις και όλα αυτά που μας ενώνουν και ταυτόχρονα μας χωρίζουν απ’ την οικογένεια. Ταυτόχρονα, όπως συμβαίνει στο σύγχρονο σινεμά της Αργεντινής, ανακατεύει το οικογενειακό δράμα με την πολιτική ιστορία της χώρας.

Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117'
Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Πάμπλο Τραπέρο με τους: Μπερενίς Μπεζό, Μαρτίνα Γκούσμαν, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Χοακίν Φουριέλ
Γενική είσοδος 4 ευρώ

14-10-2019
Η Λάρισα τιμά την απελευθέρωσή της από τη Γερμανική κατοχή (21/10/2019 - 27/10/2019)

Από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα διαρκέσουν οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για την απελευθέρωση της Λάρισας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής (23 Οκτωβρίου 1944).

Οι εκδηλώσεις είναι ποικίλες και περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης,  Ανοιχτή ξενάγηση στην ενότητα «Αγωνιστικότητα» της Μόνιμης Συλλογής Κατσίγρα,  όπως και εκδήλωση για την ανάρτηση του εμβληματικού έργου «Γκουέρνικα 1», δωρεά του Κυριάκου Κατζουράκη.

Ανήμερα της επετείου θα συνέλθει σε πανηγυρική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου έχει προγραμματιστεί επετειακή συναυλία με τίτλο «Μάνα μου  Ελλάς» με την Λαϊκή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Λάρισας έχει ως εξής:

Δευτέρα 21η  Οκτωβρίου 2019

ΩΡΑ 10.00-12:00πμ Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης «Ξεναγοί για Μία Μέρα», βιωματικό εργαστήρι, κατά τη διάρκεια του οποίου μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας θα αναλάβουν το ρόλο του ξεναγού. Με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού κι Επιστημών Λάρισας.

Τρίτη  22α  Οκτωβρίου 2019

ΩΡΑ 10.00-13:00μμ Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης «Ξεναγοί για Μία Μέρα», βιωματικό εργαστήρι, κατά τη διάρκεια του οποίου μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας θα αναλάβουν το ρόλο του ξεναγού. Με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού κι Επιστημών Λάρισας.

ΩΡΑ 19:00 Στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Ανοιχτή ξενάγηση στην ενότητα «Αγωνιστικότητα» της Μόνιμης Συλλογής Κατσίγρα. Προβολή βίντεο όλων των έργων της Συλλογής με αναφορά στην Κατοχή και στην Αντίσταση . Σχολιασμός επιλεγμένων φωτογραφιών της συλλογής «Η Μνήμη της Πόλης – Λάρισα – Κατοχή – Απελευθέρωση 1941-44» από τα μέλη της Φωτοθήκης Λάρισας, του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας. Η εκδήλωση οργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» και τον Σύλλογο «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας».

Τετάρτη 23η Οκτωβρίου 2019

ΩΡΑ 10:00 Πανηγυρική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΩΡΑ 11:30 Συγκέντρωση στην είσοδο του Δημαρχείου προσκεκλημένων-φορέων-μαθητών-πολιτών

ΩΡΑ 11:35 Με την Φιλαρμονική του Δήμου να προηγείται, μετακίνηση στο Ηρώο της Πόλης (μέσω Παπαναστασίου –Αρχαίου Θεάτρου-Βενιζέλου-Σκυλοσόφου-Ηρώο)

ΩΡΑ 11:45   Τρισάγιο

ΩΡΑ 12:00  Κατάθεση Στεφάνων - Ενός Λεπτού Σιγή - Εθνικός Ύμνος

ΩΡΑ 12:15 Λήξη Τελετής

Τετάρτη 23η Οκτωβρίου 2019

ΩΡΑ 20:30 Στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου επετειακή συναυλία με τίτλο «Μάνα μου  Ελλάς» με την Λαϊκή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Συμμετέχουν οι μουσικοί, Σπύρος Καβαλλιεράτος, Βαγγέλης Τσιαπλές, Κώστας Ταμβακάς, Πέτρος Παππάς, Νάνσυ Χατζή, Γιώργος Αγγελάκης, Αστέρης Τσέτσιλας, Γιάννης Μακρυγιάννης. Στο τραγούδι Αντωνία Βισβίκη, Αλέξανδρος Τσιωνάς. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 26η Οκτωβρίου 2019

ΩΡΑ 12:00-13:00 Στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Εκπαιδευτική δράση για παιδιά 6-12 χρονών με τίτλο «Ζήτω η Λευτεριά». Είσοδος Ελεύθερη.

ΩΡΑ 19:30 Στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Ανάρτηση του εμβληματικού έργου «Γκουέρνικα 1», δωρεά του Κυριάκου Κατζουράκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Κυριάκο Κατζουράκη και την ηθοποιό Κάτια Γέρου. Η χορωδία «Η Ευεστώ», θα πλαισιώσει μουσικά την εκδήλωση με τον μαέστρο Κωνσταντίνο Μάτη και την Έφη Φαρμάκη στο πιάνο.

Κυριακή 27η Οκτωβρίου 2019

ΩΡΑ 12:00-13:00 Στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Εκπαιδευτική δράση για παιδιά 6-12 χρονών με τίτλο «Ζήτω η Λευτεριά». Είσοδος Ελεύθερη.

08-10-2019
«Ξεναγοί για Μία Μέρα» - Βιωματικό εργαστήρι στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας

Με αφορμή τον εορτασμό των 75 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τη ναζιστική Κατοχή. θα υλοποιηθεί στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, στις 21 και 22 Οκτωβρίου το βιωματικό εργαστήρι «Ξεναγοί για Μία Μέρα», κατά τη διάρκεια του οποίου μαθητές της ΣΤ’ τάξης θα αναλάβουν τον ρόλο του ξεναγού.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο δημιουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα δυναμώνουν τη σχέση μουσείου-σχολείου και με άξονα τη βαθιά ιστορία που συνδέει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας: στο μεν Μουσείο στεγάστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου οι φυλακές , στο δε Σχολείο λειτούργησε τα πρώτα χρόνια νοσοκομείο και στο υπόγειο του κτηρίου υπήρχε καταφύγιο όπου κατέφευγαν οι περίοικοι κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσεγγίσουν οι μαθητές το δύσκολο ζήτημα της Εθνικής Αντίστασης με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο και να εμπλακούν ενεργά στις μουσειακές διαδικασίες. Άλλοι στόχοι του προγράμματος είναι να προσδιοριστούν και να ενσωματωθούν στην ξενάγηση περιεχόμενα και πληροφορίες όπως τις αντιλαμβάνονται οι μαθητές και να αναπτύξουν δεξιότητες σχετικές με τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου που χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με τη χρήση της γλώσσας του ξεναγού.

Επιπλέον στόχος, με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, είναι, τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους παρουσιάζοντας το δικό τους έργο στους συμμαθητές τους.

Επίσης, επιθυμητή είναι η ανάπτυξη εξοικείωσης των μαθητών με το μουσειακό χώρο.

Μέσα από το πρόγραμμα αναδεικνύεται η δυναμική της σχέσης μουσείου-σχολείου και δημιουργείται η προσδοκία για μελλοντική αναβάθμιση του προγράμματος και συνεργασίας με άλλα σχολεία.

Το βιωματικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού κι Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

 

     

07-10-2019
Έκθεση αποφοίτων ενήλικων μαθητών του ελεύθερου εργαστηρίου της Πινακοθήκης (έως 15/11/2019)

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. η έκθεση των αποφοίτων μαθητών των ενηλίκων τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Η έκθεση φέρει τον τίτλο «4 τέχνες στο Ελεύθερο Εργαστήρι» και θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του 1ου ορόφου της Πινακοθήκης με έργα ζωγραφικής, κεραμικής, χαρακτικής και ψηφιδωτού.

Ο επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να θαυμάσει το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας για καλλιτεχνική δημιουργία ενήλικων ατόμων που διέθεσαν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Με τη βοήθεια των δασκάλων τους κατάφεραν να φτάσουν σε επίπεδα ζηλευτά, ο καθένας στον τομέα του.

Οι δάσκαλοι που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά των αποφοίτων σπουδαστών είναι οι: Μαριάννα Γκουντουβά, Αντώνης Καρακωνσταντάκης και Αθανάσιος Φαλιάγκας.

Με την έκθεση αυτή το Εργαστήρι της Πινακοθήκης συνεχίζει τις παρεμβάσεις του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, αποδεικνύοντας τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει και υλοποιεί έναν από τους κυρίαρχους ιδρυτικούς του σκοπούς, στο να παρέχει δηλαδή σε όσο το δυνατόν περισσότερους τη δυνατότητα ενασχόλησης με τις τέχνες.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα γίνει και η απονομή των πιστοποιητικών σπουδών στους αποφοίτους που ολοκλήρωσαν τους κύκλους φοίτησης του Ελεύθερου Εργαστηρίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου.
Είσοδος ελεύθερη.

oikogiorti banner

   190313 banner kinit

PtPlogo 1

    deh dhmos new

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

22-10-2019
Προχωρούν τα έργα στο Δήμο Λαρισαίων

  • Συνεχίζεται η διαμόρφωση της Ασκληπιού
  • Προχωρούν οι αναμορφώσεις οδών στην συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου
  • Ολοκληρώνονται στην Τούμπα, η πλατεία και ο μικρός αθλητικός πυρήνας - Προκηρύχθηκε η ανέγερση του 24ου Δημοτικού Σχολείου

Νέα αυτοψία σε υπό εξέλιξη έργα στην πόλη της Λάρισας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

Πρώτος σταθμός ήταν τα έργα στην οδό Χρυσοχόου στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου. Η μεγάλη εργολαβία αναμόρφωσης των δρόμων της συνοικίας  με προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου,   έχει ξεκινήσει από το τμήμα της οδού Χρυσοχόου (από 23ης Οκτωβρίου εως την Ριζοπούλου – Περικλέους). Τα έργα συνεχίζονται κανονικά, ενώ αναμορφώνονται και όλοι οι κάθετοι δρόμοι (Γιαννιτσών, Ελευσίνας, Τροίας, Εκτορος).

Ο Απόστολος Καλογιάννης ενημερώθηκε για την εξέλιξη τρων εργασιών και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. Οι παρεμβάσεις στο υπό κατασκευή τμήμα του δρόμου, αναμένεται να  έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Σημειώνεται επίσης ότι η ΔΕΥΑΛ αυτή την περίοδο πραγματοποιεί αντικαταστάσεις δικτύου στο τμήμα της Χρυσοχόου, από Ριζοπούλου εως Νικηταρά, προκειμένου να ακολουθήσουν αργότερα οι εργασίες αναμόρφωσης.

Ακολούθησε αυτοψία στο έργο της οδού Ασκληπιού, που μετατρέπεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Οι οικοδομικές εργασίες ανάπλασης του δρόμου βρίσκονται στα στάδιο της ολοκλήρωσης, ενώ θα ακολουθήσει η διαμόρφωση των χώρων πρασίνου, η τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού κ.α.    Το έργο είναι προϋπολογισμού 1εκατ. και χρηματοδοτείται από το Δήμο Λαρισαίων.

Μετά τα έργα στο ευρύτερο κέντρο της πόλης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων βρέθηκε στην συνοικία της Τούμπας, όπου σε λίγες εβδομάδες ολοκληρώνεται η κατασκευή της πλατείας της συνοικίας.

Η δημιουργία πλατείας στην συνοικία της Τούμπας, αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και βρίσκεται στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Παστέρ – Πολ. Ζήλου – Καλαμά, δίπλα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της περιοχής

Το πάρκο διασχίζεται από χωμάτινους διαδρόμους πεζών με παράλληλη συγκρότηση ελεύθερων διαδρομών ποδηλάτων. Εντός του πάρκου τοποθετούνται καθιστικά για ξεκούραση και φαγητό. Στην βορεινή πλευρά του πάρκου εντάσσεται υδάτινη επιφάνεια ενώ το μικρό γήπεδο basket συμπληρώνει τις αθλητικές ανάγκες και δραστηριότητες μικρών και μεγάλων ατόμων.

Ραχοκοκκαλιά της πλατείας αποτελεί η ελαφριά ξύλινη κατασκευή (pergola) με ξύλινα καθιστικά ένθεν και ένθεν των πλευρών της, η οποία προσφέρει στεγασμένη αναμονή και σκιασμό, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει την συνάθροιση και την κοινωνική συνοχή των χρηστών.

Επίσης, επί της οδού Πολ. Ζήλου και σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης εντάσσεται χώρος στάθμευσης δυναμικότητας 35 Ι.Χ. εκ των οποίων οι τρεις θέσεις για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 800.000 ευρώ περίπου, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Σημειώνεται επίσης ότι έχει προκηρυχθεί από το Δήμο Λαρισαίων το έργο της κατασκευής του 24ου Δημοτικού Σχολείου στην συνοικία, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Η ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Σχολείου στην συνοικία ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, ο δήμαρχος βρέθηκε και στο νέο αθλητικό πυρήνα   που δημιουργείται στην συνοικία με την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλλευ, ενώ ολοκληρώνεται και η κατασκευή ενός επιπλέον πολυγηπέδου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε για άλλη μια φορά πως τα έργα στο Δήμο Λαρισαίων δεν έχουν σταματήσει, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι το έργο που θα επιτελεστεί στην νέα θητεία θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό της προηγούμενης.  Αναφέρθηκε εκτενώς στην εξέλιξη των έργων που επισκέφθηκε, ενώ ειδικά για την συνοικία της Τούμπας επεσήμανε ότι με την κατασκευή της πλατείας, την ανέγερση του σχολείου και τη δημιουργία αθλητικών χώρων, ολοκληρώνονται βασικές και αναγκαίες υποδομές στην περιοχή.

Επίσης ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η οδός Ασκληπιού, όταν ολοκληρωθεί θα διαμορφώσει ένα όμορφο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, συμπληρώνοντας πως έχουν δημοπρατηθεί ή δημοπρατούνται έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) όπως η αναμόρφωση της Ιουστινιανού, της Κολοκοτρώνη, της Λάμπρου Κατσώνη, της Ρούσβελτ – Ηλιοδώρου, της Κοραή – Νικοτσάρα κ.α.

Επίσης για τις παρεμβάσεις στον Αγιο Κωνσταντίνο, τόνισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που επιλύει σοβαρά προβλήματα μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του ευρύτερου κέντρου. 

Ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους Λαρισαίους για την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές τονίζοντας ότι η ετυμηγορία των πολιτών αποτελεί εντολής συνέχειας του έργου που επιτελείται στο Δήμο μας.

Ο δήμαρχος στην αυτοψία του συνοδεύονταν από υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

 

22-10-2019
Εγκαινιάστηκε οδοντιατρείο υπόδειγμα στο παράρτημα Ρομά της Νέας Σμύρνης

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ Δ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Β. ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΡΟΜΑ

Ένα ακόμα λιθαράκι στο σημαντικό κοινωνικό έργο του στη συνοικία της Νέας Σμύρνης έβαλε χθες ο Δήμος Λαρισαίων εγκαινιάζοντας το νέο οδοντιατρείο στο Κέντρο Κοινότητας παράρτημα Ρομά την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη μια άλλη σημαντική δράση για τον εμβολιασμό με το αντιγριπικό εμβόλιο των Ρομά άνω των 60 χρόνων.

Το Κέντρο Κοινότητας στη συνοικία της Νέας Σμύρνης ήταν ασφυκτικά γεμάτο χθες το πρωί, όπου ένας παλιός γνώριμος της συνοικίας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης, μετά τον αγιασμό εξήρε το έργο του προκατόχου του νυν προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Δεληγιάννη για το δίκτυο των κοινωνικών δομών στην πόλη, αναδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα του «κοινωνικού» οδοντιατρείου για την προώθηση της στοματικής υγείας των κατοίκων της συγκεκριμένης συνοικίας.

Με τις διαπιστώσεις του αντιδημάρχου συμφώνησε και ο Δημήτρης Δεληγιάννης, που ανέδειξε την ανάγκη ενός κοινωνικού μετώπου για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, για να καλέσει τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλη Πινακά για συντονισμό των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Παντοπωλείου και Φαρμακείου. Πρόταση που αποδέχθηκε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος προηγουμένως χαρακτήρισε το οδοντιατρείο πολύτιμο εργαλείο για την προώθηση της στοματικής υγείας και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων στην πόλη, με τον εκπρόσωπο των Ρομά Νίκο Παϊτέρη όχι μόνο να συμφωνεί αλλά να τονίζει την ανάγκη χειρουργικών παρεμβάσεων στη Νέα Σμύρνη για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων των κατοίκων της.

Απόδειξη της τεράστιας απήχησης που έχει το οδοντιατρείο από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του αποτελεί το γεγονός ότι έχει ήδη σχηματιστεί λίστα ενός μήνα για το κλείσιμο ραντεβού!

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο διοικητικός σύμβουλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Στ. Κουτσογιάννης, πολιτευτές, οι διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της συνοικίας, διοικητικά στελέχη του Δήμου και κάτοικοι της περιοχής.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΡΟΜΑ

Νωρίτερα ξεκίνησε από την 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας, στο πλαίσιο προαγωγής υγείας και παρέμβασης στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ο αντιγριπικός εμβολιασμός του ενήλικου πληθυσμού Ρομά της περιοχής.

Συγκεκριμένα, από χθες και μέχρι τις 13 Νοεμβρίου θα εμβολιάζονται όλοι οι ανασφάλιστοι ενήλικες άνω των 60 χρόνων και οι πάσχοντες από σοβαρά προβλήματα υγείας με συνταγογράφηση από δύο γιατρούς της μονάδας. Στόχος της ΤΟΜΥ είναι ο εμβολιασμός να ξεπεράσει τους 200 ανασφάλιστους Ρομά.

Σημειώνεται ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός των ενηλίκων ανέστειλε προσωρινά τον εμβολιασμό των παιδιών Ρομά, που ξεκίνησε τον προηγούμενο Απρίλιο. Σύμφωνα με στοιχεία της 4ης ΤΟΜΥ ο εμβολιασμός των παιδιών υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 3/4/2019 - 9/10/2019, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Ρομά Νέας Σμύρνης και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συνολικά εξετάσθηκαν και ακολούθως εμβολιάσθηκαν 283 παιδιά, ενώ διενεργήθηκαν 438 δόσεις εμβολίων. Αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν τα εξής εμβόλια: εξαπλό (HBV- DtAP- HiB- IPV): 31 δόσεις, πενταπλό (DtAP- HiB- IPV) : 24 δόσεις, τετραπλό (DtAP-IPV και TdAP - IPV): 53 δόσεις, έναντι ηπατίτιδας Β: 20 δόσεις, έναντι μηνιγγιτιδόκοκκου C: 11 δόσεις, έναντι πνευμονιοκόκκου: 42 δόσεις, έναντι ιλαράς - ερυθράς- παρωτίτιδας: 139 δόσεις, έναντι ανεμοβλογιάς: 38 δόσεις, έναντι ηπατίτιδας Α: 55 δόσεις, έναντι μηνιγγιτιδόκοκκων A, C, W135, Y : 12 δόσεις και έναντι HPV: 3 δόσεις.

22-10-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συπληρωματική Ι)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-10-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-10-2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
21-10-2019
Προετοιμασίες για το μεγάλο συνέδριο των σημαντικών πόλεων της Ευρώπης

• Θα διεξαχθεί στην Λάρισα τον Μάιο του 2020

Στην Λάρισα βρίσκονται από το Σάββατο στελέχη του δικτύου «Major Cities of Europe» στο πλαίσιο της προετοιμασίας του μεγάλου διεθνούς συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Λάρισα από τις 27 εως τις 29 Μαϊου.

Το Συνέδριο θα είναι αφιερωμένο σε θέματα που αφορούν τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες υπηρεσίες.

Τα στελέχη του δικτύου και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου με επικεφαλής τον πρόεδρο του κ. Giorgio Prister, συνοδευόμενα από στελέχη της δημοτικής αρχής επισκέφθηκαν χώρους και σημεία της πόλης, ενώ το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στον Μύλο του Παππά, σύσκεψη παρουσία και του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη.

O δήμαρχος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του Συνεδρίου τόσο για το Δίκτυο των σημαντικών πόλεων της Ευρώπης, όσο και για την ίδια την πόλη της Λάρισας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Συνέδριο θα στεφθεί με επιτυχία και οι συμμετέχοντες σ΄ αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη φιλοξενία των Λαρισαίων.

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από 50 πόλεις όλου του κόσμου, ενώ σημειώνεται πως στη λίστα των πόλεων που έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν το συνέδριο υπάρχουν, μεταξύ άλλων, η Φλωρεντία, το Αμβούργο, η Ζυρίχη, η Ρώμη, το Λονδίνο κ.α.

Στην σύσκεψη εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων μετείχαν οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Ντ. Διαμάντος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

21-10-2019
Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

Λόγω των προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων και στάσεων εργασίας, που έχουν προκηρυχθεί πανελλαδικά για τις 22, 23 και 24 Οκτωβρίου στους τομείς καθαριότητας των ΟΤΑ, η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων παρακαλεί τους Δημότες και ιδιαίτερα τους καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου, για τις επόμενες τρεις ημέρες να μην εκθέτουν προς αποκομιδή τα παραγόμενα απορρίμματα τους, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης ευχαριστεί εκ των προτέρων τους δημότες για την κατανόησή τους και για την βοήθειά τους στην προσπάθεια όλων για τη διατήρηση της καλής εικόνας της πόλης.

21-10-2019
Προσφορά ειδών από την κεντρική αποθήκη ρούχων του Δήμου Λαρισαίων προς το Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας

Ρούχα ,κουβέρτες και αναπηρικό καρότσι από την κεντρική αποθήκη ρούχων του Δήμου Λαρισαίων για τους ηλικιωμένους παραδόθηκαν στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας .

Η παράδοση έγινε στο χώρο του Γηροκομείου από τα στελέχη της Δομής ενώ τα είδη παρέλαβαν ο διευθυντής του Γηροκομείου κος Παύλος Τσούμας ο οποίος τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους και η κοινωνική λειτουργός κα Μαίρη Τουρτούνη.

Το παρών έδωσε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κος Σωτήρης Βούλγαρης ο οποίος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε την Τρίτη Ηλικία , ενημέρωσε για τις Κοινωνικές δομές του Δήμου ενώ παράλληλα τόνισε τη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Γηροκομείου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ. 2410-255876 και στην οδό Μανωλάκη 9-11.

 

21-10-2019
Εκπαιδευτικό εργαστήρι εθελοντισμού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Για άλλη μια χρονιά συνεχίζεται το εκπαιδευτικό εργαστήριο εθελοντισμού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας στο χώρο της Δομής.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο επισκέφθηκαν οι μαθητές της Ε1 τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας συνοδευόμενοι από το διευθυντή του σχολείου κο Βασίλη Γεωργούλη και τη δασκάλα της τάξης κα Άννα Ψωφάκα.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Τα εργαστήρια εθελοντισμού είναι μια καινοτόμο δράση του κοινωνικού παντοπωλείου και απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού. Έχουν στόχο την ενημέρωση τους με βιωματικό τρόπο για τις διαδικασίες οργάνωσης και λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου, την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίησή τους σε δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Οι μικροί μαθητές έφεραν μαζί τους τρόφιμα, ζωγράφισαν, συζήτησαν με τα στελέχη της δομής και μέλη των ενεργών πολιτών Λάρισας ενώ είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες της.

Τα παιδιά έδειξαν τον ενθουσιασμό τους με όλα αυτά που άκουσαν και έμαθαν από την κα Χαρούλα Ραχωβίτη στέλεχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τον κο Κώστα Κεδρά μέλος των Ενεργών Πολιτών Λάρισας και ελπίζουμε ο ενθουσιασμός αυτός να τα παρακινήσει να κάνουν και τα ίδια τέτοιες πράξεις εθελοντισμού.

Το παρόν έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Σωτήρης Βούλγαρης ο οποίος συζήτησε με τους μαθητές και τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη» ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε και για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου.

Επίσης παρευρέθηκαν η διευθύντρια πρόνοιας κα Έφη Ζιώγα καθώς και ο κος Νταλώσης Γιάννης από τους Ενεργούς Πολίτες.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας».

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ: 2410-255876 στην οδό Μανωλάκη 9-11.

 

21-10-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Τετάρτη23/10/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 13:00 θα γίνει διακοπή νερού στις παρακάτω οδούς:

• ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ (από ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ μέχρι 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)
• 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (από ΚΟΥΜΑ μέχρι ΚΟΡΑΗ)

21-10-2019
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια ψηκτρών (βούρτσες) αυτοκινούμενων σαρώθρων του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-10-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-10-2019
Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση «Αναγέννηση… Χώμα, νερό και φωτιά…»

Λαρισαίας κεραμίστριας Μαριάννας Γκουντουβά «Αναγέννηση…Χώμα, νερό και φωτιά…» στην αίθουσα εκθέσεων «Τάκης Τλούπας» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (2ος όροφος), υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Έργα σύγχρονης καλλιτεχνικής κεραμικής, μοναδικά αντικείμενα που ισορροπούν ανάμεσα στη χρήση τους ως καθημερινά σκεύη και στην αισθητική απόλαυση ενός εντυπωσιακού έργου τέχνης, καθώς και πρωτότυπες κεραμικές συνθέσεις και γλυπτά, με τη γνωστή αισθητική υπογραφή της αγαπημένης καλλιτέχνιδας.

Διάρκεια έκθεσης 8-22 Οκτωβρίου 2019.
Ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 και 18:00-22:00 από Δευτέρα έως Σάββατο. Την Κυριακή από 10:00-14:00.
Είσοδος ελεύθερη.

21-10-2019
Διήμερο προβολών στο Χατζηγιάννειο - «Η Έπαυλη με τα Μυστικά» (21/10 και 22/10 Ώρες: 19.00 και 21.30)

Την καινούρια ταινία ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της Λατινικής Αμερικής, του Aργεντινού Πάμπλο Τραπέρο, “Η Έπαυλη με τα Μυστικά”, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Μετά από χρόνια απουσίας και με αφορμή την ξαφνική ασθένεια του πατέρα της, η Εουχένια επιστρέφει στη «Γαλήνη», την έπαυλη της οικογένειας της κοντά στο Μπουένος Άιρες, όπου επανενώνεται με τη μητέρα και την αδελφή της.
Οι τρεις γυναίκες αναγκάζονται να έρθουν αντιμέτωπες με τις πληγές και τα σκοτεινά μυστικά του κοινού τους παρελθόντος στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας. Παράπονα, αντιζηλίες και θαμμένα μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια και θα ενισχυθούν από την παράξενη φυσική ομοιότητα μεταξύ των δύο αδελφών.

Στη νέα ταινία του ο βραβευμένος Πάμπλο Τραπέρο (“Η Φαμίλια”, “7 ημέρες στην Αβάνα”), παρουσιάζει ένα δυνατό δράμα για τον κόσμο των γυναικών, τις οικογενειακές σχέσεις και όλα αυτά που μας ενώνουν και ταυτόχρονα μας χωρίζουν απ’ την οικογένεια. Ταυτόχρονα, όπως συμβαίνει στο σύγχρονο σινεμά της Αργεντινής, ανακατεύει το οικογενειακό δράμα με την πολιτική ιστορία της χώρας.

Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117'
Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Πάμπλο Τραπέρο με τους: Μπερενίς Μπεζό, Μαρτίνα Γκούσμαν, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Χοακίν Φουριέλ
Γενική είσοδος 4 ευρώ

18-10-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 24/10/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ