Larissa Culture

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

28-06-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 03/07/2024, ώρα 11:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

28-06-2024
"DUNE: Μέρος Δεύτερο" στον θερινό κινηματογράφο του Μύλου

Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» έρχεται στον θερινό Κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά, την εβδομάδα από 1η έως 6 Ιουλίου 2024, στις 22.00.

Η ταινία που κατατάσσει τον Ντενί Βιλνέβ στην κορυφή της κινηματογραφικής επιστημονικής φαντασίας., η πολυαναμενόμενη επιστροφή στον Αράκις, δικαιώνει τόσο το έργο του Χέρμπερτ Φράνκ ως ένα λογοτεχνικό αριστούργημα της επιστημονικής φαντασίας, όσο και τον ίδιο τον Ντενί Βιλνέβ ως έναν από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του είδους αυτού.

Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» εξερευνά το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρίδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος - καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος - ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει...

Σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ.
Πρωταγωνιστούν: Τιμοτέ Σαλαμέ, Ζεντάγια, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζος Μπρόλιν, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Όστιν Μπάτλερ

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

Δείτε το πρόγραμμα των ταινιών:

28-06-2024
Θεσσαλικό Θέατρο - Η ημερομηνία της πρεμιέρας της παράστασης "Μαλλιά Κουβάρια" μεταφέρεται την Δευτέρα 8 Ιουλίου

Λόγω αντικατάστασης ηθοποιού του θιάσου της παράστασης "ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ" εξαιτίας ατυχήματος, η ημερομηνία της πρεμιέρας μεταφέρεται την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024  ώρα 21:15


«ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ»

Πρεμιέρα: 8 Ιουλίου 2024

Θέατρο ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

«Μαλλιά κουβάρια γίναμε

Και τρίχα δεν αφήναμε,

Στο κούφιο μας κεφάλι. Το μαύρο μας το χάλι.

Αγάπες, ζήλιες, ψέματα,

Καυγάδες, ρεζιλέματα,

Μας κάνουν άνω – κάτω, βρεθήκαμε στον πάτο.»

Κάπως έτσι οι ήρωες του έργου «Μαλλιά Κουβάρια» διεκτραγωδούν τα όσα περνάνε στην περίφημη κωμωδία του Νικολάου Λάσκαρη.

Ο Λάσκαρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1868 και πέθανε το 1945. Τελείωσε την Νομική Σχολή μετά το δίπλωμα του έφυγε στο Παρίσι για δύο χρόνια. Εκεί είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις. Η θεατρική του μανία φάνηκε νωρίς, όταν ακόμα ήταν παιδί και από τότε σκάρωνε παιδικές παραστάσεις με δικά του πάντα έργα. Γυρίζοντας από το Παρίσι άρχισε να γράφει θέατρο με πολλές καινοτομίες που διδάχθηκε στο ξακουστό, για την θεατρική του ακμή, Παρίσι. Τα έργα του ήταν γραμμένα στη δημοτική γλώσσα και έχουν αστικό χαρακτήρα. Την εποχή εκείνη κυριαρχούσαν στην Αθήνα τα Κωμειδύλλια και τα ποιμενικά δράματα.

Τα έργα του πολυγραφότατου Λάσκαρη σημειώνουν μεγάλη επιτυχία με πρώτο τα «Μαλλιά κουβάρια», το 1998.

Το έργο του αυτό το χαρακτηρίζει κωμωδία, είναι όμως φάρσα, ένα από τα δυσκολότερα είδη του θεάτρου. Η φάρσα χειρίζεται παράλογα θέματα και απαιτούν άριστη τεχνική, σπαρταριστή πλοκή, αναπάντεχες ανατροπές, απίθανες συναντήσεις και παρεξηγήσεις. Τα «Μαλλιά κουβάρια» δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν τίποτα από τις φάρσες των σπουδαίων Γάλλων συγγραφέων, Φεϋντώ, Λαμπίς και Σαρντού .

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» που ένας από τους κύριους στόχους του είναι να γνωρίσει στον σύγχρονο θεατή την ελληνική δραματουργία από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, παρουσιάζει για πρώτη φορά έργο του Λάσκαρη, στο δροσερό Θέατρο «Αυλή του Μύλου» από τις αρχές Ιουλίου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κώστα Τσιάνου.

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Kώστας Τσιάνος
Σκηνικό- Κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Σχεδιασμός φωτισμών: Μάκη Παπατριανταφύλλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Γκότση
Υπεύθυνος Παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης
Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέτα Καΐση
Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Ανδριανόπουλος -Παναγιώτης Καραχάλιος-Βασίλης Τσιούτρας
Ήχος – Φως–video: Γιώργος Γκόλαντας – Παναγιώτης Γιαννούλας

Παίζουν ( Αλφαβητικά):

Νικολέτα Βλαβιανού

Βασίλης Καρμίρης

Χρήστος Κορδελάς

Λίλλυ Μελεμέ

Ηρακλής Τζαφέτας

Παναγιώτης Τόλιας

Αλίκη Τσάκου

Χάρης Φλέουρας

Παραστάσεις: Από 8 Ιουλίου έως 26 Ιουλίου Δευτέρα με Παρασκευή στις 9.15 μμ Θέατρο «ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ»

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

https://www.more.com/theater/mallia-koubaria/
Πληροφορίες: 2410-621209 από Δευτέρα έως Παρασκευή (8π.μ.-3μ.μ.)

Κρατήσεις θέσεων: 2410-533417 & 6980493082 από Δευτέρα έως Παρασκευή (10π.μ.-1μ.μ. & 6μ.μ.-9μ.μ.)

Tιμές εισιτηρίων: 14 γενική είσοδος, προπώληση 12 ευρώ, 10 ευρώ (ομαδικό άνω των 10 ατόμων), 8 ευρώ (Φοιτητικό, άνω των 65, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι)

Δεκτά εισιτήρια του ΟΓΑ

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, FormediaTV, TRT, radioTRT Εφημερίδα Ελευθερία, Θεσσαλικές επιλογές larissanet εφημερίδα, Larissanet.gr, Larissapress.gr, Formediaradio99,8, OnLarisa,.gr, Paidis.com, kosmoslarissa.gr, λαρισινά, larissorama.gr, TheNewspaper.gr, Ραδιοφωνική λεσχή(Τρικάλων)97,6, Thelarissapaper.gr, radioΤύρναβοςfm103,8, Ραδιόφωνο 99,4 Πόλις, elassona884.gr, iLarissa.gr, τι Νέα Λάρισα; Larissa DeeJay95,7, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας93,6

27-06-2024
Διακήρυξη Δημοπρασίας - ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΩΝ ΣΤΑΒΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
27-06-2024
“Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι…” Συναυλία με μουσική και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι - Ξεκινάει η προπώληση εισιτηρίων

Από την Παρασκευή 28 Ιουνίου η προπώληση των εισιτηρίων

“Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι…” είναι ο τίτλος της μεγάλης συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ, στο κηποθέατρο «Αλκαζάρ», με μουσική και τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι. Τη συναυλία  διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 στο ΔΩΛ.

Ο Μάνος Χατζιδάκις, , ο «Μεγάλος ερωτικός» της Ελληνικής μουσικής, που πριν 30 χρόνια ξεκίνησε για το μεγάλο του «ταξίδι προς τα άστρα», θεωρείται ο πρώτος που με το συνθετικό του έργο συνέδεσε μεταπολεμικά, τη λόγια μουσική με τη λαϊκή μουσική παράδοση. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τραγούδια από “κύκλους τραγουδιών”, καθώς και τραγούδια και ορχηστρικά θέματα που γράφτηκαν για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Παίρνουν μέρος η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ, γνωστή στο κοινό της πόλης μας με τις πολλές και σημαντικές εμφανίσεις της εκτός της Λάρισας και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του  εξωτερικού και το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία» που το αποτελούν οι εξαίρετοι Λαρισαίοι μουσικοί: Ιωάννα Σιοπούδη (Πιάνο), Γιώργος Τσιαρδάκας (Φλάουτο), Στέλιος Κοτρώτσιος (Κλαρινέτο), Φαίδρα Καρβούνη (Σαξόφωνο), Έφη Μηνά (Κόρνο), Χάιδω Ευθυμίου (Ακορντεόν), Βαγγέλης Τσιαπλές (Μαντολίνο), Σπύρος Καβαλλιεράτος & Ελένη Κυπριώτη (Κιθάρες), Ευδοκία Χώτα (Βιολί), Γιώργος Ζαφείρης (Τσέλο), Νάνση Χατζή (Κοντραμπάσο) και Γιάννης Μακρυγιάννης (Κρουστά). Συμμετέχουν οι τραγουδιστές Αντωνία Βισβίκη, Γιώργος Γάλλος και Ευλαμπία Ντούλα. Διευθύνει ο  Δημήτρης Καρβούνης, ο οποίος έκανε και την ενορχήστρωση των τραγουδιών της συναυλίας και ο οποίος είχε τη μεγάλη τιμή να χαίρει της εκτίμησης του μεγάλου μας συνθέτη. Η αφίσα της συναυλίας είναι δημιουργία του Δημήτρη Λαπούση.

Όλοι οι συντελεστές της συναυλίας, που αγαπούν ιδιαίτερα το Μάνο Χατζιδάκι και την υπέροχη μουσική του, υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να χαρίσουν στο κοινό της πόλης μια υπέροχη βραδιά πλημμυρισμένη απ’ τις μελωδίες του μεγάλου συνθέτη. 

Η άδεια εκτέλεσης των έργων του Μάνου Χατζιδάκι, παραχωρήθηκε από τον κ. Γιώργο Χατζηδάκι.

Τιμή εισιτηρίου 12 €, μειωμένο 8 € 

Προπώληση εισιτηρίων στο ΔΩΛ

Παρασκευή 28/6 και ώρες 10.00 – 13.00

Σάββατο 29/6 και ώρες 11.00 - 14.00

Δευτέρα 1/7 και ώρες 10.00 - 13.00

Τρίτη 2/7 και ώρες 10.00 - 13.00

Τετάρτη 3/7 και ώρες 10.00 - 13.00

Πέμπτη 4/7 και ώρες 10.00 - 13.00

Στο Κηποθέατρο πριν τη συναυλία

Πέμπτη 4/7 και ώρα 19.00

27-06-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 28/06/2024, ώρα 08:00-12:00 - Κέντρο)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 28 Ιουνίου, για το χρονικό διάστημα από 8:00 έως 12:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην οδό Ηφαίστου (από Μανωλάκη έως Βενιζέλου).

 

Λάρισα, 27  Ιουνίου 2024

27-06-2024
Ομάδες Πρόληψης και Ενημέρωσης για την Ψυχική Υγεία στην Τρίτη Ηλικία

Ομάδες Πρόληψης και Ενημέρωσης για την Ψυχική Υγεία στην Τρίτη Ηλικία από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση πρόληψης και ενημέρωσης για θέματα ψυχικής υγείας, που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου (Κ.Α.Π.Η.).

Στο πλαίσιο της δράσης συγκροτήθηκαν 7 ομάδες, η κάθε μια εκ των οποίων πραγματοποίησε επτά 2ωρες συναντήσεις από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2024. Ο συντονισμός των ομάδων υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας, κ. Σέλλα Ιωάννη.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των συμμετεχόντων για ζητήματα ψυχικής υγείας που αφορούν την τρίτη ηλικία, όπως η μοναξιά, η διαχείριση των συναισθημάτων, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η διαχείριση του πένθους κ.α. Ωφελούμενοι ήταν πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαρισαίων. Νέος κύκλος συναντήσεων προβλέπεται να ξεκινήσει  τον Οκτώβριο του 2024.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Οικονόμου Εξ οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ τηλ: 2410680242, Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

27-06-2024
Θεσσαλικό Θέατρο - Η παράσταση "Μαλλιά Κουβάρια" κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιουλίου

«ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ»

Πρεμιέρα: 5 Ιουλίου 2024

Θέατρο ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

«Μαλλιά κουβάρια γίναμε

Και τρίχα δεν αφήναμε,

Στο κούφιο μας κεφάλι. Το μαύρο μας το χάλι.

Αγάπες, ζήλιες, ψέματα,

Καυγάδες, ρεζιλέματα,

Μας κάνουν άνω – κάτω, βρεθήκαμε στον πάτο.»

Κάπως έτσι οι ήρωες του έργου «Μαλλιά Κουβάρια» διεκτραγωδούν τα όσα περνάνε στην περίφημη κωμωδία του Νικολάου Λάσκαρη.

Ο Λάσκαρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1868 και πέθανε το 1945. Τελείωσε την Νομική Σχολή μετά το δίπλωμα του έφυγε στο Παρίσι για δύο χρόνια. Εκεί είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις. Η θεατρική του μανία φάνηκε νωρίς, όταν ακόμα ήταν παιδί και από τότε σκάρωνε παιδικές παραστάσεις με δικά του πάντα έργα. Γυρίζοντας από το Παρίσι άρχισε να γράφει θέατρο με πολλές καινοτομίες που διδάχθηκε στο ξακουστό, για την θεατρική του ακμή, Παρίσι. Τα έργα του ήταν γραμμένα στη δημοτική γλώσσα και έχουν αστικό χαρακτήρα. Την εποχή εκείνη κυριαρχούσαν στην Αθήνα τα Κωμειδύλλια και τα ποιμενικά δράματα.

Τα έργα του πολυγραφότατου Λάσκαρη σημειώνουν μεγάλη επιτυχία με πρώτο τα «Μαλλιά κουβάρια», το 1998.

Το έργο του αυτό το χαρακτηρίζει κωμωδία, είναι όμως φάρσα, ένα από τα δυσκολότερα είδη του θεάτρου. Η φάρσα χειρίζεται παράλογα θέματα και απαιτούν άριστη τεχνική, σπαρταριστή πλοκή, αναπάντεχες ανατροπές, απίθανες συναντήσεις και παρεξηγήσεις. Τα «Μαλλιά κουβάρια» δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν τίποτα από τις φάρσες των σπουδαίων Γάλλων συγγραφέων, Φεϋντώ, Λαμπίς και Σαρντού .

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» που ένας από τους κύριους στόχους του είναι να γνωρίσει στον σύγχρονο θεατή την ελληνική δραματουργία από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, παρουσιάζει για πρώτη φορά έργο του Λάσκαρη, στο δροσερό Θέατρο «Αυλή του Μύλου» από τις αρχές Ιουλίου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κώστα Τσιάνου.

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Kώστας Τσιάνος
Σκηνικό- Κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Σχεδιασμός φωτισμών: Μάκη Παπατριανταφύλλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Γκότση
Υπεύθυνος Παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης
Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέτα Καΐση
Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Ανδριανόπουλος -Παναγιώτης Καραχάλιος-Βασίλης Τσιούτρας
Ήχος – Φως–video: Γιώργος Γκόλαντας – Παναγιώτης Γιαννούλας

Παίζουν ( Αλφαβητικά):

Νικολέτα Βλαβιανού

Βασίλης Καρμίρης

Χρήστος Κορδελάς

Λίλλυ Μελεμέ

Ηρακλής Τζαφέτας

Παναγιώτης Τόλιας

Αλίκη Τσάκου

Χάρης Φλέουρας

Παραστάσεις: Από 5 Ιουλίου έως 26 Ιουλίου Δευτέρα με Παρασκευή στις 9.15 μμ Θέατρο «ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ»

Προπώληση εισιτηρίων: more.com
Πληροφορίες: 2410-621209 από Δευτέρα έως Παρασκευή (8π.μ.-3μ.μ.)

Κρατήσεις θέσεων: 2410-533417 & 6980493082 από Δευτέρα έως Παρασκευή (10π.μ.-1μ.μ. & 6μ.μ.-9μ.μ.)

Tιμές εισιτηρίων: 14 γενική είσοδος, προπώληση 12 ευρώ, 10 ευρώ (ομαδικό άνω των 10 ατόμων), 8 ευρώ (Φοιτητικό, άνω των 65, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι)

Δεκτά εισιτήρια του ΟΓΑ

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, FormediaTV, TRT, radioTRT Εφημερίδα Ελευθερία, Θεσσαλικές επιλογές larissanet εφημερίδα, Larissanet.gr, Larissapress.gr, Formediaradio99,8, OnLarisa,.gr, Paidis.com, kosmoslarissa.gr, λαρισινά, larissorama.gr, TheNewspaper.gr, Ραδιοφωνική λεσχή(Τρικάλων)97,6, Thelarissapaper.gr, radioΤύρναβοςfm103,8, Ραδιόφωνο 99,4 Πόλις, elassona884.gr, iLarissa.gr, τι Νέα Λάρισα; Larissa DeeJay95,7, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας93,6

27-06-2024
Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας - Θα φωταγωγηθεί το ΔΩΛ στις 28 Ιουλίου

Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας- World Hepatitis Day, έχει οριστεί η 28η Ιουλίου 2024 και η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος – Ε.Ε.Μ.Η. για 3η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις ιογενείς Ηπατίτιδες.

Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζοντας τέτοιες δράσεις και ενέργειες, το βράδυ της 28ης Ιουλίου, θα φωταγωγήσει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στα χρώματα του κόκκινου και του κίτρινου, που έχουν καθιερωθεί ως χαρακτηριστικά της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την Ηπατίτιδα.

H Ε.Ε.Μ.Η. συνεχίζει την προσπάθεια για συστράτευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την πρόληψη της μετάδοσης των Ιογενών Ηπατίτιδων, τη βελτίωση της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής, καθώς και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των προσβληθέντων ατόμων. Στόχος, η εξάλειψη τους να αποτελέσει προτεραιότητα. Στόχος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος είναι η μεγαλύτερη δυνατή διάδοση του μηνύματος της πρόληψης και αντιμετώπισης, με στόχο ουσιαστικό και όχι μόνο συμβολικό.

27-06-2024
Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης - 2ο Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου (ΠΚΠΦΠ & ΦΕ Βόλου) ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε. Λάρισας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας.

Διαβάστε το 2ο ενημερωτικό δελτίο

26-06-2024
Κατασκήνωση στην πόλη 2024 - Έναρξη τη Δευτέρα 1 Ιουλίου

Περίπου 3.000 οι αιτήσεις για τη φετινή «Κατασκήνωση στην πόλη» - Έναρξη του προγράμματος τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου

Με αυξημένη συμμετοχή, σε σχέση με πέρυσι, ξεκινά τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου, το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη 2024», που περιλαμβάνει για φέτος συνολικά δέκα κατασκηνωτικές δομές και πολυποίκιλες δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες, επιθυμίες και ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν, ενώ υποστηρίζεται από παιδαγωγούς διαφόρων ειδικοτήτων,  υπηρεσίες του Δήμου και φορείς της πόλης. 

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Παιδείας-Τμήμα Δομών και Δράσεων Δημιουργικής Απασχόλησης, έχουν γίνει περίπου 3.000 αιτήσεις και για τις τρεις κατασκηνωτικές περιόδους. Στην πρώτη περίοδο, που θα διαρκέσει ως τις 19 Ιουλίου 2024, θα φιλοξενηθούν 1.442 παιδιά -να σημειωθεί ότι τα αιτήματα της πρώτης περιόδου έχουν ικανοποιηθεί στο σύνολό τους.

Για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος έχει προσληφθεί παιδαγωγικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων με δίμηνη σύμβαση, καθώς και μια νοσηλεύτρια για τη υποστήριξη παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες φροντίδας. Υπενθυμίζεται ότι οι περίοδοι λειτουργίας είναι: Α' περίοδος: 1 Ιουλίου – 19 Ιουλίου, Β' περίοδος: 22 Ιουλίου – 5 Αυγούστου και Γ' περίοδος: 19 Αυγούστου - 30 Αυγούστου.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας περιλαμβάνει μαθήματα κολύμβησης στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης και το Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας, εκπαιδευτικά προγράμματα στο Διαχρονικό Μουσείο, το Μουσείο  Στρατιωτικής Κτηνιατρικής, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, το Μουσείο Σιτηρών, μαθήματα σκακιού από τον σκακιστικό σύλλογο Λάρισας, μαθήματα αστρονομίας με τον σύλλογο Α-Polaris και το Δημοτικό Αστεροσκοπείο,  Πειράματα και Φυσικές επιστήμες με την Smart BOX, Θεατρικό Παιχνίδι με την ομάδα Έκφραση, προγράμματα διαχείρισης παιδικού στρες από την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας από το Κέντρο Ημέρας Χαρά, πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, βιωματική δράση γνωριμίας με την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική από τη μουσική σχολή Μελωδία και εκπαιδευτική δράση στο Πάρκο Καινοτομίας Joist.

Οι γονείς των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικώς από το προσωπικό του Δήμου και σύντομα θα ακολουθήσει η ενημέρωση των γονέων που δήλωσαν τις επόμενες κατασκηνωτικές περιόδους. Η έναρξη της πρώτης περιόδου θα γίνει με αγιασμούς σε όλες τις κατασκηνωτικές δομές, ενώ οι ώρες προσέλευσης είναι 7:30 - 8:30 και αποχώρησης 14:00 – 15:00.

Για την Α’ περίοδο, τα κατασκηνωτικά κέντρα είναι:

  • 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 – Άγιος Κωνσταντίνος)
  • 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1-Νέα Σμύρνη)
  • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 – Χαραυγή)
  • 25ο Δημοτικό Σχολείο (Μεραρχίας 2 - Νεάπολη)
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25)
  • 12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38 –Άγιος Γεώργιος)
  • 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2 – Ιπποκράτης)
  • 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Εθνικής Αντίστασης 35 )
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Ιουστινιανού 24)

26-06-2024
Σε νέο κτίριο η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας

Σε νέο κτίριο η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι λόγω μετακόμισης δεν θα πραγματοποιείται εξυπηρέτηση του κοινού από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 έως και την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024.

H Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας θα μεταστεγαστεί στην οδό Ηπείρου 96-98 στον 2ο όροφο (κτίριο Γουμενόπουλου), όπου οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται κανονικά από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024.                                                                         

Επισημαίνεται ότι κατά το διάστημα της μετακόμισης οι τηλεφωνικές γραμμές δεν θα λειτουργούν. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τα νέα τηλεφωνικά νούμερα.

Για έκτακτες περιπτώσεις οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2416006922, ώρες 08:00-15:00, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  

25-06-2024
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Ανακύκλωση χρησιμοποιημένων βρώσιμων λιπών & ελαίων - τηγανελαίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-06-2024
“Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι…” Συναυλία με μουσική και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι

“Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι…” Μουσική και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, περιλαμβάνει η μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ, στο κηποθέατρο «Αλκαζάρ» και την οποία διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Ο Μάνος Χατζιδάκις, ο «Μεγάλος ερωτικός» της Ελληνικής μουσικής, που πριν 30 χρόνια ξεκίνησε για το μεγάλο του «ταξίδι προς τα άστρα», θεωρείται ο πρώτος που με το συνθετικό του έργο συνέδεσε μεταπολεμικά, τη λόγια μουσική με τη λαϊκή μουσική παράδοση. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τραγούδια από “κύκλους τραγουδιών”, καθώς και τραγούδια και ορχηστρικά θέματα που γράφτηκαν για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Παίρνουν μέρος η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ, γνωστή στο κοινό της πόλης μας με τις πολλές και σημαντικές εμφανίσεις της εκτός της Λάρισας και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του  εξωτερικού και το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία» που το αποτελούν οι εξαίρετοι Λαρισαίοι μουσικοί: Ιωάννα Σιοπούδη (Πιάνο), Γιώργος Τσιαρδάκας (Φλάουτο), Στέλιος Κοτρώτσιος (Κλαρινέτο), Φαίδρα Καρβούνη (Σαξόφωνο), Έφη Μηνά (Κόρνο), Χάιδω Ευθυμίου (Ακορντεόν), Βαγγέλης Τσιαπλές (Μαντολίνο), Σπύρος Καβαλλιεράτος & Ελένη Κυπριώτη (Κιθάρες), Ευδοκία Χώτα (Βιολί), Γιώργος Ζαφείρης (Τσέλο), Νάνση Χατζή (Κοντραμπάσο) και Γιάννης Μακρυγιάννης (Κρουστά). Συμμετέχουν οι τραγουδιστές Αντωνία Βισβίκη, Γιώργος Γάλλος και Ευλαμπία Ντούλα. Διευθύνει ο  Δημήτρης Καρβούνης, ο οποίος έκανε και την ενορχήστρωση των τραγουδιών της συναυλίας και ο οποίος είχε τη μεγάλη τιμή να χαίρει της εκτίμησης του μεγάλου μας συνθέτη. Η αφίσα της συναυλίας είναι δημιουργία του Δημήτρη Λαπούση.

Όλοι οι συντελεστές της συναυλίας, που αγαπούν ιδιαίτερα το Μάνο Χατζιδάκι και την υπέροχη μουσική του, υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να χαρίσουν στο κοινό της πόλης μια υπέροχη βραδιά πλημμυρισμένη απ’ τις μελωδίες του μεγάλου συνθέτη. 

Η άδεια εκτέλεσης των έργων του Μάνου Χατζιδάκι, παραχωρήθηκε από τον κ. Γιώργο Χατζηδάκι.

Τιμή εισιτηρίου 12 €, μειωμένο 8 €

25-06-2024
Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας στο 1ο Φεστιβάλ Έντεχνου Χορού Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού Κεντρικής και Βορείου Ελλάδας

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι μαθήτριες της τάξης του Φυτωρίου της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας Πετρούλα Δρέντζα και Μαρία Σίμου στο 1ο Φεστιβάλ Έντεχνου Χορού Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού Κεντρικής και Βορείου Ελλάδας το οποίο διεξήχθη στη Βέροια στις 16 Ιουνίου που διοργανώθηκε από τη Σχολή Χορού “Σοφία Αντωνιάδου”. Η εμφάνιση αυτή ήταν αντιπροσωπευτική της υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που προσφέρεται στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου και στην Ανώτερη Σχολή Χορού, λαμβάνοντας από τους θεατές θερμότατη ανταπόκριση και αποκομίζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Η εκδήλωση διενεργήθηκε στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας με στόχο την ανάδειξη στο ευρύ κοινό της σημαντικότητας των Ανωτέρων Σχολών Χορού. Μέρος των εσόδων διατέθησαν στον Σύλλογο “Πρωτοβουλία για το παιδί”.
Τα κορίτσια της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου με τεχνική και ερμηνευτική δεξιοτεχνία παρουσίασαν αποσπάσματα από τα έργα κλασικού ρεπερτορίου “Paquita”, “Κακοφυλαγμένη Κόρη”, “Chipollino”, “Δον Κιχώτης”, “Η κόρη του Φαραώ” και “Talisman”.

Υπεύθυνη για τη διδασκαλία του κλασικού ρεπερτορίου που παρουσιάστηκε και τη σκηνική εμφάνιση των συμμετεχουσών ήταν η καθηγήτρια στην τάξη του Φυτωρίου κ. Αικατερίνη Μπούτου, Στη Βέροια οι δύο χορεύτριες συνοδεύθηκαν επίσης από τη διευθύντρια σπουδών κ. Ρίτσα Ζαχαρία και την καθηγήτρια στην τάξη του Προφυτωρίου κ. Νικολέτα Μπατζαλέξη.

25-06-2024
Απολαυστικό συναυλιακό τριήμερο, με δραστηριότητες και εκδηλώσεις για όλους, στο Φεστιβάλ Πηνειού

Όλη η πόλη στον «Ρυθμό του Ποταμού» - Απολαυστικό συναυλιακό τριήμερο, με δραστηριότητες και εκδηλώσεις για όλους, στο Φεστιβάλ Πηνειού

Με την καθηλωτική εμφάνιση του Σταμάτη Κραουνάκη και με την υπόσχεση για ακόμη πιο συναρπαστικές εκδηλώσεις και δρώμενα του χρόνου ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Πηνειού 2024, στην κοίτη του ποταμού, που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού. Μιχάλης Χατζηγιάννης, Ματούλα Ζαμάνη, Nalyssa Green, Eleanor Luca, Σκιαδαρέσες, Μαριάννα Ζάχου, Βέβηλος, Planet of Zeus, The Vocults, Aladala Band, Rock Μπάντα Μουσικού Σχολείου Λάρισας, Εναλλάξ, Mistline, 1×1, High Voltage Band, Mental Grayce, Fagus και Urban Grooves δημιούργησαν μοναδικές συναυλιακές αναμνήσεις για το κοινό που συμμετείχε στις εκδηλώσεις.

Για ένα «χορταστικό» τριήμερο, στις 19, 20 και 21 Ιουνίου 2024, η Λάρισα κινήθηκε στον «Ρυθμό του Ποταμού», με τον Πηνειό και την εσωτερική του κοίτη να γίνεται σημείο αναφοράς, σε πανελλαδικό επίπεδο, με περισσότερες από εκατό εκδηλώσεις, δράσεις, ενημερωτικές καμπάνιες και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Το κοινό ανταποκρίθηκε με εξαιρετικά αυξημένη συμμετοχή στο καλοκαιρινό ραντεβού του Φεστιβάλ Πηνειού, αναδεικνύοντας τη δυναμική του πολυετούς θεσμού, που παραμένει από τους σημαντικότερους πόλους έλξης επισκεψιμότητας για την πόλη της Λάρισας. Το σύνθημα της έναρξης του Φεστιβάλ Πηνειού έδωσε το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, σε μια πομπή με τη συμμετοχή αρκετών πολιτών στην πομπή από το Αρχαίο Θέατρο μέχρι την κοίτη του ποταμού.

Διάδραση με πολυποίκιλες δραστηριότητες

Καλλιτεχνικές, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές, ζωγραφική και πολλά άλλα, για μικρούς και μεγάλους, κέντρισαν το ενδιαφέρον του κόσμου, που συμμετείχε στις πολυποίκιλες δράσεις και δραστηριότητες, τις οποίες με ιδιαίτερη επιμέλεια είχαν προετοιμάσει φορείς, σύλλογοι και επιχειρήσεις της Λάρισας. Στο Φεστιβάλ Πηνειού 2024, για τρεις μέρες, υποδέχονταν το κοινό με εκδηλώσεις και δράσεις τους οι: Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θεσσαλίας, Λέσχες Πολιτισμού, Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας,  ΚΔΑΠ ΑμεΑ Στήριξη – Συνεργώ, ΔΡΩΜΕΝΟΝ, Εστία Λαογραφίας και Τέχνης, ΚΔΑΠ ΑμεΑ Γυάλινος Κόσμος, ΚΔΑΠ Τα παιδία παίζει, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης, Ομάδα Αφήγησης “Αίσωπος”, Πάρκο Καινοτομίας JOIST, Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δ. Λαρισαίων, ΚΔΑΠ ΜΕΑγάπη, Λέσχη Στατικού Μοντελισμού, ΚΕΑΝ Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Κέντρο Σχολικής Μελέτης & Δημιουργικής Μάθησης Plasticity, Aegean College & ΣΑΕΚ Όμηρος, Leroy Merlin, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα & Μουσείο Κούκλας, Μουσείο Σιτηρών & Αλεύρων, Δημιουργική Πόρτα, Σύλλογος Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου  & Project Ιππόκαμπος, Ομάδα Έκφραση, Εκδόσεις Πρεβέντη, Α.Σ. Ταεκβοντό Λάρισας, Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ, Α.Σ. Δίας Λάρισας, Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δ. Λαρισαίων, ΚοινΣΕπ Έναστρον, Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας A-Polaris, Φωτογραφική Ομάδα f+, Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, iGEM Thessaly, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Λάρισας, Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας Δήμου Λαρισαίων, ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ, Ε.Ο.Δ.Υ.Α. και Elena Karavide - Aerial yoga & dance.

Χορηγοί: EXALCO, COSMOTE, Las Ramblas, ETEM powered by COSMOS, Leroy Merlin, Aegean College, ΣΑΕΚ Όμηρος, Μπαλαής, Σ.Ο.Φ.ΛΑ, Ζυθοποιεία Πηνειού - Lola Beer, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Electical Ρουμελιώτης, Digramma digital stores, Apis Era, Παγοποιεία Μπασδέκη, Ντάβας Ο.Ε.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισα

25-06-2024
Κινητοποίηση για τις πυρκαγιές - Σε επιφυλακή ο Δήμος Λαρισαίων

Με υδροφόρες και μηχανήματα στην κατάσβεση των πυρκαγιών ο Δήμος Λαρισαίων - Σε επιφυλακή ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας

Στην άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας προχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων, υπό τον συντονισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε τρία σημεία περιοχής ευθύνης του Δήμου, το μεσημέρι της Παρασκευής, 21 Ιουνίου.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν: αρχικά στον δρόμο Λάρισας-Κοζάνης (περίπου στο ύψος του 7ου χλμ), στη συνέχεια στην περιοχή κοντά στον οικισμό της Αμφιθέας, καθώς και σε αγροτική έκταση μεταξύ των οικισμών Λουτρού και Κάστρου.

Στα σημεία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών-Πρασίνου, κ.Χρήστος Τερζούδης, Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων-Δημοτικής Αστυνομίας, κ.Ευάγγελος Παπαλέξης, Καθαριότητας-Ανακύκλωσης, κ.Δημήτρης Λεωνιδάκης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, κ.Γιώργος Ζιαράγκας και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, κ.Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, ενώ στο Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετέβη ο αναπληρωτής Δήμαρχος, κ.Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης. Παράλληλα, στα σημεία βρίσκονταν και υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και της ΔΕΥΑΛ.

Υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων διέθεσαν υδροφόρα οχήματα, καθώς και εκσκαπτικά μηχανήματα, για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Να σημειωθεί ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων θα παραμείνουν σε επιφυλακή για τις επόμενες ημέρες.

21-06-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Πέμπτη 27/06/2024, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-06-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 26/06/2024, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-06-2024
3x3 ΔΕΗ Street Basketball στη Λάρισα

Τέταρτη στάση είναι η Λάρισα (Κεντρική πλατεία) το Σαββατοκύριακο 22 - 23 Ιουνίου!

Μετά από μία άκρως πετυχημένη χρονιά, το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball συνεχίζει το ταξίδι του σε νέους σταθμούς σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια!
Το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας στην Κεντρική πλατεία.
Το τουρνουά διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Λαρισαίων.
Σκοπός των τουρνουά αυτών είναι η προβολή και προώθηση του αθλήματος, η προσφορά αγωνιστικών ευκαιριών σε όλους τους φίλους της καλαθοσφαίρισης ανεξαρτήτως επιπέδου, η ανάπτυξη δυνατοτήτων άθλησης και άσκησης για τους κατοίκους των πόλεων που θα φιλοξενήσουν τα τουρνουά αυτά και τέλος η παρουσίαση ενός ξεχωριστού αθλητικού προϊόντος, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω σε επίπεδος κοινωνικής ζωής αλλά και τουριστικών και αθλητικών προοπτικών του Δήμου.

Το τουρνουά 3x3 ταξίδεψε στην Λαμία 20&21.4.2024, στο Άργος 11&12.5.2024, στο Μεσολόγγι 18&19.5.2024, τέταρτη στάση είναι η Λάρισα (Κεντρική πλατεία) το Σαββατοκύριακο 22 - 23 Ιουνίου και θα συνεχίσει το ταξίδι του, στην Τρίπολη 29&30.06.2024 και στην Κατερίνη 13&14.07.2024.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συνεχίζει τη συνεργασία της με την ΔΕΗ και θέτουν από κοινού νέους στόχους που αποβλέπουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος καλαθοσφαίρισης 3x3. Η ΔΕΗ με μεγάλη ιστορία, σύγχρονο χαρακτήρα και έντονη κοινωνική δράση, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική κοινωνία και οικογένεια, αναγνωρίζει στο 3×3 τον δυναμισμό και την πρωτοτυπία που χαρακτηρίζει και τις δικές της υπηρεσίες.

Oι νικήτριες ομάδες από τα τέσσερα πρώτα τουρνουά της σειράς 3×3 ΔΕΗ Street Basketball, στην κατηγορία MEN +18, εξασφαλίζουν απευθείας θέση στο κεντρικό ταμπλό του 3x3 ΔΕΗ Street basketball Tripoli Lite Quest. Η νικήτρια ομάδα του τουρνουά της Τρίπολης (30 Ιουνίου) προκρίνεται απευθείας στο FIBA3x3 Challenger που θα διεξαχθεί στην Πρίστινα, 20 – 21 Ιουλίου.
Οι 4 νικήτριες ομάδες του 6ου τουρνουά της σειράς 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στην Κατερίνη, εξασφαλίζουν την απευθείας θέση τους στο κεντρικό ταμπλό του 3×3 Grand Series, το οποίο θα διεξαχθεί 3 – 4 Αυγούστου στην Αθήνα. Η νικήτρια ομάδα από το 3×3 Grand Series της Αθήνας, κερδίζει την πρόκριση της για το FIBA3x3 World Tour Abu Dhabi, στις 26 – 27 Οκτωβρίου.
Στο τουρνουά 3x3 ΔΕΗ Street Basketball – Λάρισα θα λάβουν μέρος ομάδες αμιγώς ανδρικές ή αμιγώς γυναικείες στις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες:
+18 (2006+)
U18 (2006-2007)
U16 (2008-2009)
U14 (2010-2011)
Για την ηλικιακή κατηγορία U12 (2012-2014) μπορούν να δημιουργηθούν και μικτές ομάδες (αγόρια-κορίτσια).
Στα πλαίσια του τουρνουά θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες νικήτριες ομάδες όλων των παραπάνω κατηγοριών.

Περισσότερες πληροφορίες:www.basket.gr/3x3 και https://play.fiba3x3.com/events/985fe487-ef79-4e9c-80eb-75f6d79c03ab

21-06-2024
Αυλαία ρίχνει σήμερα το Φεστιβάλ Πηνειού

Στην κεντρική σκηνή ανεβαίνει ο Σταμάτης Κραουνάκης

Με Σταμάτη Κραουνάκη, Planet of Zeus, Urban Grooves, High Voltage Band, Mental Grayce, Fagus πολύ μουσική, κέφι και χορό ρίχνει αυλαία σήμερα το Φεστιβάλ Πηνειού. Για τρεις ημέρες η καρδιά της Λάρισας χτυπάει στο ποτάμι σε ένα Φεστιβάλ της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων που τόσο πολύ έχουν αγαπήσει όλοι. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε αυτές τις μερες τον όμορφο χώρο δίπλα από το ποτάμι, απολαμβάνοντας πολλές και ποικίλες δραστηριότητες, κάθε φορά και κάτι καινούργιο. Ζωγραφική, μαθήματα φωτογραφίας, κατασκευές με πηλό, παραστάσεις κουκλοθεάτρου, θεατρικό παιχνίδι, γέμισαν τα απογεύματα και τα βράδια των επισκεπτών του Φεστιβάλ.

Τελευταία ημέρα λοιπόν η σημερινή και στις 10 το βράδυ ο Έρωτας πιάνει δουλειά στη σκηνή Α΄ με τον Σταμάτη Κραουνάκη να ερμηνεύει παλιές και νέες επιτυχίες. Μεγάλες διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες που σφράγισαν τα βράδια μας, από μια παρέα ανθρώπων που πιστεύουν στο τραγούδι και στην ψυχαγωγική του λειτουργία, και είναι έτοιμοι να οδηγήσουν αυτή τη βραδιά, στα ωραιότερα όνειρα μας.

Σταμάτης Κραουνάκης

Planet of Zeus

Η σκηνή Β΄ ξεκινάει στις 8 το βράδυ με High Voltage Band, συνεχίζει με Mental Grayce στις 9 μ.μ. και στις 10.00μ.μ. έρχονται οι Planet of Zeus. Οι Planet of Zeus είναι το τοτεμικό συγκρότημα του εγχώριου κιθαριστικού ήχου του αιώνα μας. Με την αξιοσημείωτη δισκογραφία και τις αμέτρητες περιοδείες στην Ευρώπη και την Ελλάδα, άνοιξαν το δρόμο και ηγήθηκαν στη νέα ροκ σκηνή της χώρας.

Στη σκηνή Γ’ το κοινό θα απολαύσει τους: Fagus στις 9.00μ.μ. και Urban Grooves στις 10.00μ.μ.

Παράλληλα, από τις 6.00 το απόγευμα θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες, πολιτιστικές και αθλητικές για μικρούς και μεγάλους.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

  • Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θεσσαλίας Apis Era - Εισαγωγή στον κόσμο της μέλισσας | Γνωριμία με τα προϊόντα της μέλισσας και γευσιγνωσία | Κατασκευή σποροβόμβων | Τεστ γνώσεων
  • Λέσχες Πολιτισμού – Κατασκευή καλοκαιρινών ρεσό
  • Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας - Εικαστικά… αλλά παραδοσιακά
  • Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας – Ζωγραφική για παιδιά “Ανακαλύπτοντας τον ακάλυπτο” | Έκθεση φωτογραφίας
  • ΚΔΑΠΑμεΑ Στήριξη - Παίζοντας αναγνωρίζω και μαθαίνω
  • ΔΡΩΜΕΝΟΝ, Εστία Λαογραφίας και Τέχνης - Στολίζω παραδοσιακά την κεφαλή μου! | Χορεύουμε στην όχθη
  • ΚΔΑΠ ΑμεΑ Γυάλινος Κόσμος - Face Painting | Δημιουργική Απασχόληση | Κατασκευή καλοκαιρινό κρεμαστό διακοσμητικό με ξύλο θαλάσσης | Masterchef Σοκοφρέτες Σοκολάτας | Ομαδικό Παιχνίδι Μουσική
  • ΚΔΑΠ Τα παιδία παίζει - Face painting | Κατασκευή ντόνατ | Ρομποτική & διαδραστικά παιχνίδια | Junior Master Chef banana roll
  • Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας - Παιχνίδια του κόσμου | Εργαστήριο Arte Povera
  • Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας - Γευσιγνωσία μελιών | Face painting | Πάζλ με σχέδια μελισσιών | Ζωγραφική
  • ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ – Έκθεση αφισών | Κόμικ “Το τέρας της εφηβείας” | Παιχνίδια για παιδιά | Προβολή ταινιών μικρού μήκους
  • Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης – Ψηφιδωτό των σκέψεων | Δράσεις από ομάδα εθελοντών
  • Ομάδα Αφήγησης “Αίσωπος” - Παραμύθια και διαδραστικά παιχνίδια
  • Πάρκο Καινοτομίας JOIST – Ρομποτάκια Καλλιτέχνες: Δημιούργησε & Ζωγράφισε | Ζωγραφιές που Ζωντανεύουν: Ανακαλύψτε την Επαυξημένη Πραγματικότητα | Στούντιο Τέχνης: Εξερεύνηση & Δημιουργία με Εικονική Πραγματικότητα | Νέοι για την Κοινότητά μας: Προτάσεις για ένα Πράσινο Μέλλον
  • Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δ. Λαρισαίων – Δενδροφυτεύσεις κατά μήκος του Πηνειού | Διαλογή υλικών και Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού
  • ΚΔΑΠ ΜΕΑγάπη - Παιγνιώδεις αθλητικές δραστηριότητες
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού - Make and Take
  • ΚΕΑΝ Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων – Παιχνίδια χωρίς σύνορα
  • Κέντρο Σχολικής Μελέτης & Δημιουργικής Μάθησης Plasticity – Για μικρά παιδιά: Μαθαίνω να γράφω το όνομά μου σε παλαιότερες γραφές, Γίνομαι αρχαιολόγος και διαβάζω επιγραφές @monalousi – Σεμινάριο χαρακτικής και ξυλογλυπτικής

έναρξη μετά τις 19:00

  • Aegean College & ΣΑΕΚ Όμηρος – Εισαγωγή στην Ρομποτική! | Εισαγωγή στην Γραφιστική: δημιουργία σύνθεσης!
  • Leroy Merlin - Eco friendly DIY Κατασκευές
  • Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Πολύχρωμο Πεντάγραμμο
  • Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα & Μουσείο Κούκλας – Κατασκευή Κούκλας “Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας” | Παράσταση Κουκλοθέατρου “Οι Μύθοι του Αισώπου”
  • Μουσείο Σιτηρών & Αλεύρων - Ένα στάρι μια φορά!
  • Δημιουργική Πόρτα - Ο μαγικός κόσμος της Yayoi Kusama
  • Σύλλογος Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου & Project Ιππόκαμπος – Doodling with Nikoliiis
  • Ομάδα Έκφραση – Θεατρικό παιχνίδι “Αφήνω το ίχνος μου στην όχθη του Πηνειού”
  • Εκδόσεις Πρεβέντη - Βιβλία. Πολύτιμες Περιουσίες | Γνωρίστε ένα Συγγραφέα και Δημιουργήστε Μαζί του

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

  • Α.Σ. Ταεκβοντό Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό
  • Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ - Παίζουμε Μπριτζ στο ποτάμι
  • Α.Σ. Δίας Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
έναρξη μετά τις 18:00

  • Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δ. Λαρισαίων & Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) – Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης
  • ΚοινΣΕπ Έναστρον - Παρατήρηση του Ήλιου και της Σελήνης | Σεμινάριο ουρανογραφίας με επίδειξη και αναγνώριση των αστερισμών | Παρουσίαση τηλεσκοπίων, ηλιακών ρολογιών, μετεωριτών και άλλων
    αντικειμένων σχετικών με την αστρονομία
  • Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας A-Polaris - Παρατήρηση ουράνιων σωμάτων με τηλεσκόπια
  • Φωτογραφική Ομάδα f+ - Camera obscura observation | Φωτογραφίζοντας με μια camera obscura | Ομαδική έκθεση
  • Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας - Ομαδική έκθεση
  • iGEM Thessaly - Επίδειξη καλλιέργειας βακτηρίων που υπάρχουν στα δάκτυλα μας
  • Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Λάρισας – Δράσεις
  • Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας Δ. Λαρισαίων – Ραντεβού με το Επιχειρείν και την Εργασία

έναρξη μετά τις 19:00

  • ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ – Επίδειξη αλλαγής φοράς περιστροφής μονοφασικού κινητήρα | Παρουσίαση πλήρους συστήματος συναγερμού | Επίδειξη πηνίου Τέσλα και μέτρηση ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων | Επίδειξη λειτουργίας εκκινητή, παρουσίαση ελέγχου προθερμαντήρων και των βασικών τμημάτων του κινητήρα
  • Ε.Ο.Δ.Υ.Α. - Βασική υποστήριξη Ζωής & Αντιμετώπιση Πνιγμονής σε Παιδιά και Βρέφη
  • Elena Karavide - Aerial yoga & dance

Χορηγοί:

EXALCO, COSMOTE, Las Ramblas, ETEM powered by COSMOS, Leroy Merlin, Aegean College, ΣΑΕΚ Όμηρος, Μπαλαής, Σ.Ο.Φ.ΛΑ, Ζυθοποιεία Πηνειού - Lola Beer, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Electical Ρουμελιώτης, Digramma digital stores, Apis Era, Παγοποιεία Μπασδέκη, Ντάβας Ο.Ε.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισα

21-06-2024
Η ταινία “Το έγκλημά μου” από 25 έως 29 Ιουνίου στον θερινό κινηματογράφο του Μύλου

Με την ταινία του Φρανσουά Οζόν “ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΟΥ”, συνεχίζονται την εβδομάδα από 25 έως 29 Ιουνίου 2024 οι προβολές της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στον θερινό Κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά.

Ο Φρανσουά Οζόν είναι ένας σκηνοθέτης που σκηνοθετεί περίπου μία ταινία το χρόνο, κινούμενος μεταξύ διαφορετικών κινηματογραφικών ειδών. Του αρέσει να συνεργάζεται κυρίως με γυναίκες ηθοποιούς, καθώς. τις βρίσκει πιο έξυπνες από τους άνδρες συναδέλφους τους.

Με το «Εγκλημά μου» κλείνει την τριλογία που τους αφιερώνει και ξεκίνησε με το «8 Γυναίκες» και συνεχίστηκε με το «Potiche». Η τρίτη και τελευταία ταινία της τριλογίας, από την αρχή μέχρι το τέλος της μιλάει για την αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικών και την αποκήρυξη της πατριαρχίας μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα καταπιεστικό περιβάλλον όπως η δεκαετία του 1930.

Στον Οζόν πάντα άρεσε να μιλάει για τις γυναίκες, με χιούμορ και το «Εγκλημά μου» είναι μια κωμωδία που διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1930.

Λίγα λόγια για την ταινία: Μια φτωχή ηθοποιός ομολογεί ότι δολοφόνησε έναν σημαντικό θεατρικό παραγωγό, αλλά αθωώνεται καθώς αποδεικνύει ότι βρισκόταν σε άμυνα. Η δημοσιότητα της δίκης γίνεται το εφαλτήριο για μια λουσάτη επαγγελματική καριέρα, αλλά έχει πει πράγματι την αλήθεια;

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν,
Πρωταγωνιστούν: Νάντια Τερέζκιεβιτς, Ρεμπεκά Μαρντέρ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Φαμπρίς Λουκινί, Ντανί Μπουν
Ώρα προβολής: 22:00, Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

Δείτε το πρόγραμμα των ταινιών:

21-06-2024
Eτήσιες παραστάσεις της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου στο ΔΩΛ

Ανάσα δροσιάς και θαλασσινό αγέρι υπόσχονται να φέρουν στη θερμή μας πόλη οι ετήσιες παραστάσεις της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου “Καλοκαίρι 2024” που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Ιουνίου, ώρα 20.00, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Οι φίλοι του χορού και οι αγαπημένοι των μαθητών θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πρωτότυπες χορογραφίες καθώς και αποσπάσματα από σημαντικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και σκηνικό αποτύπωμα της απαιτητικής και συστηματικής προσπάθειας που κατέβαλαν μαθήτριες και μαθητές στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υπογράφουν οι διδάσκουσες Ευγενία Γαζίζοβα, Νικολέτα Μπατζαλέξη, Κατερίνα Μπούτου, Βασιλική Σουλτούκη καθώς και οι Ρίτσα Ζαχαρία και Μαρία Γαδετσάκη.

Χορεύουν οι τάξεις της Σχολής: προνηπίων και νηπίων, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, σύγχρονου χορού εφήβων/νέων, εντατικού ρυθμού, Προφυτωρίου και Φυτωρίου. Επίσης συμμετέχουν απόφοιτοι της Ανώτερης Σχολής Χορού καθώς και παιδιά από την Ελασσόνα, μαθητές χορού με δασκάλα την Χαριτίνη Λιόντου.

Τα κοστούμια δημιούργησε η κυρία Ελένη Ψύρρα.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε αυτές τις δύο γιορτινές βραδιές, - γεμάτες χορό, μουσική, χρώμα-, στις οποίες θα πρωταγωνιστεί το μεράκι και η δροσιά των νεαρών και μεγαλύτερων χορευτών.

Φωτογραφία αφίσας/επεξεργασία: Τηλέμαχος Γιογλαρής

 

20-06-2024
Δεύτερη ημέρα σήμερα για το αγαπημένο Φεστιβάλ Πηνειού

Στις σκηνές Μιχάλης Χατζηγιάννης, Μαριάννα Ζάχου, Βέβηλος και πολλοί άλλοι

Με αγαπημένους καλλιτέχνες, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, πολύ χορό και τραγούδι συνεχίζεται σήμερα το Φεστιβάλ Πηνειού, που από την πρώτη κιόλας μερα συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.

Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα μπήκαν χθες, από νωρίς στο “ρυθμό του ποταμού”, χορεύοντας στους ήχους της ομάδας κρουστών του Μουσικού Σχολείου. Το βράδυ η αγαπημένη Ματούλα Ζαμάνη, αλλά κι όλοι οι καλλιτέχνες που βρέθηκαν στις τρεις μουσικές σκηνές, αποθεώθηκαν από τον κόσμο. Οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ δεν σταμάτησαν να κάνουν διάφορες δραστηριότητες, να ζωγραφίζουν, τα κάνουν χειροτεχνίες, να παίζουν κουκλοθέατρο, να γνωρίζουν διάφορα αθλήματα, να μαθαίνουν για την ανακύκλωση, για τα μουσεία της πόλης και πολλά άλλα. Από το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι μόνο θετικά σχόλια άκουγαν από τον κόσμο για τη διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Μιχάλης Χατζηγιάννης

Στο ρυθμό του ποταμού λοιπόν και σήμερα με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη να ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή στις 10 το βράδυ, για να ερμηνεύσει παλιές και νέες επιτυχίες. Δυόμιση δεκαετίες μουσικής δημιουργίας που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας θα μας γεμίσουν όμορφα συναισθήματα, μοναδικές μελωδίες και καλή διάθεση. Πλάι του στην σκηνή για το Φεστιβάλ Πηνειού, η Λουκία Βαλάση, μια ταλαντούχα συνθέτρια, τραγουδοποιός , ερμηνεύτρια και σολίστ στο σαντούρι. Από την ομάδα του και φέτος δεν λείπει το δίδυμο, η Εστέλλα Κοπάνου φωνητικά και φλάουτο και ο Γιώργος Παντέλογλου φωνητικά και Άλτο σαξόφωνο.

ΤΑΦ Λάθος

Η Β’ σκηνή έρχεται με μια μικρή αλλαγή από το αρχικό πρόγραμμα, αφού λόγω ασθένειας ο ΤΑΦ Λάθος, θα δώσει τη θέση του στο Βέβηλο. Χίλιες και μία φωτιές θα ανάψουν στην Λάρισα, σε ένα ραντεβού με τον Βέβηλο τόσο φανερό και παράλληλα τόσο καλά κρυμμένο από τους έξω. Εγκαταλείψτε κάθε ελπίδα όσοι εισέρχεστε. Ο ανατρεπτικός ράπερ ανεβαίνει στην σκηνή Β’ του Φεστιβάλ Πηνειού, στις 10 το βράδυ για μια εκρηκτική συναυλία που θα φέρει κάθε θεατή αντιμέτωπο με τους πιο σκοτεινούς φόβους του. Στο πλευρό του ο βαβυλώνιος Παράφρων και στα decks ο MCD.

Ο Βέβηλος μας προσκαλεί στο Καθαρτήριο, να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας, να μετουσιώσουμε τους φόβους μας, να καθαρίσουμε την ψυχή μας, πριν αναγεννηθούμε στο φως.

Βέβηλος – Δραστήριος και δυναμικός, μέλος των θρυλικών «Βαβυλώνα», ο Βέβηλος εξακολουθεί να μας συστήνεται μέσα από τον λόγο του υποστηρίζοντας με αυτόν και την ζωή του. Αναζητώντας συνεχώς την κάθαρση, επιστρέφει στην σκηνή για να καθηλώσει και να προβληματίσει τους θεατές για ακόμη μια φορά. Μετά το τελευταίο του project «Το Βιβλίο Των Τεσσάρων Στοιχειών», ο Βέβηλος επέστρεψε με τα singles «Καθρέφτης» και «Αχέροντας», από τον επερχόμενο δίσκο του, πιο ώριμος και πιο ανατριχιαστικός από ποτέ. Ο μεστός του λόγος, οι εκρηκτικές συναυλίες του, η διακριτική αλλά δυναμική παρουσία του και η στιβαρή ερμηνεία του, είναι αυτά που κατέκτησαν μέσα στα χρόνια την εμπιστοσύνη των ακροατών του.

Το πρόγραμμα της Β’ σκηνής ανοίγουν στις 8:00 μ.μ. οι 1x1, ενώ στις 21:00 ακολουθούν οι The Vocults.

Στην Γ’ σκηνή, στις 9:00 μ.μ. η Aladala Band, γνωστή στο κοινό της Λάρισας, θα ξεσηκώσει τον κόσμο με τραγούδια όλων των ειδών και εποχών reggae, swing, latin και στις 10:00 μ.μ. ακολουθεί η Μαριάννα Ζάχου. Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων το φετινό χειμώνα σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, η Μαριάννα Ζάχου, ξεκινά τις καλοκαιρινές της συναυλίες, με πρώτο σταθμό τη Λάρισα και το Φεστιβάλ Πηνειού. Μέσα από ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα, με μουσικές από όλο τον κόσμο, η νεαρή ερμηνεύτρια μας προσκαλεί σε ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι, ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζει το νέο της τραγούδι «KΡΥΟ ΦΙΛΙ» που κυκλοφορεί από την Deep music.

Το Φεστιβάλ Πηνειού δεν έχει όμως μόνο μουσική, αλλά και πολλές δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

  • Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θεσσαλίας Apis Era - Εισαγωγή στον κόσμο της μέλισσας | Γνωριμία με τα προϊόντα της μέλισσας και γευσιγνωσία | Κατασκευή σποροβόμβων | Τεστ γνώσεων
  • Λέσχες Πολιτισμού - Action painting
  • Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας - Εικαστικά… αλλά παραδοσιακά
  • Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας – Ζωγραφική για παιδιά “Ανακαλύπτοντας τον ακάλυπτο” | Έκθεση φωτογραφίας
  • ΚΔΑΠΑμεΑ Στήριξη - Δημιουργική Ένωση
  • ΔΡΩΜΕΝΟΝ, Εστία Λαογραφίας και Τέχνης - Κατασκευάζουμε και διακοσμούμε την παραδοσιακή μας ποδιά | Χορεύουμε στην όχθη
  • ΚΔΑΠ ΑμεΑ Γυάλινος Κόσμος - Face Painting | Δημιουργική Απασχόληση | Κατασκευή DIY κηροπήγιο | Masterchef Hot Dog | Ομαδικό Παιχνίδι Κουταλοδρομίες & Bee Bot
  • ΚΔΑΠ Τα παιδία παίζει – Face painting | Κατασκευή πινακάκι με μαργαρίτες | Junior Master Chef πιτσάκια | Ομαδικά παιχνίδια
  • Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας - Παιχνίδια του κόσμου | Εργαστήριο Arte Povera
  • Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας - Γευσιγνωσία μελιών | Face painting | Παζλ με σχέδια μελισσιών | Ζωγραφική
  • ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ – Έκθεση αφισών | Κόμικ “Το τέρας της εφηβείας” | Παιχνίδια για παιδιά | Ζωγραφίζουμε στο ποτάμι
  • Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης – Η σκακιέρα των επιλογών μας | Το ζάρι των emoji
  • Ομάδα Αφήγησης “Αίσωπος” - Παραμύθια και διαδραστικά παιχνίδια
  • Πάρκο Καινοτομίας JOIST – Ρομποτάκια Καλλιτέχνες: Δημιούργησε & Ζωγράφισε | Ζωγραφιές που Ζωντανεύουν: Ανακαλύψτε την Επαυξημένη Πραγματικότητα | Στούντιο Τέχνης: Εξερεύνηση & Δημιουργία με Εικονική Πραγματικότητα | Νέοι για την Κοινότητά μας: Προτάσεις για ένα Πράσινο Μέλλον
  • Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δ. Λαρισαίων – Workshop γνωριμίας με τη μέθοδο του upcycling στη μόδα | Δημιουργία τοίχου ενσυναίσθησης | Παιχνίδι ερωτήσεων για νέους
  • ΚΔΑΠ ΜΕΑγάπη – “Messy play” το αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού - Make and Take
  • ΚΕΑΝ Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων – Δεσιές Διαφορετικότητας
  • Κέντρο Σχολικής Μελέτης & Δημιουργικής Μάθησης Plasticity – Για μικρά παιδιά: Μαθαίνω να γράφω το όνομά μου σε παλαιότερες γραφές, Γίνομαι αρχαιολόγος και διαβάζω επιγραφές @monalousi – Σεμινάριο χαρακτικής και ξυλογλυπτικής

έναρξη μετά τις 19:00

  • Aegean College & ΣΑΕΚ Όμηρος – Εισαγωγή στην Ρομποτική! | Εισαγωγή στην δημιουργία μακέτας: σχεδίασε το δωμάτιό σου!
  • Leroy Merlin - Eco friendly DIY Κατασκευές
  • Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Πολύχρωμο Πεντάγραμμο
    Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα & Μουσείο Κούκλας – Κατασκευή Κούκλας “ Η αλεπού και το κοράκι” | Παράσταση Κουκλοθέατρου “Οι Μύθοι του Αισώπου”
  • Μουσείο Σιτηρών & Αλεύρων - Ένα στάρι μια φορά!
  • Δημιουργική Πόρτα - Ο μαγικός κόσμος της Yayoi Kusama
  • Σύλλογος Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου & Project Ιππόκαμπος - Σχεδιασμός Χαρακτήρων Χρησιμοποιώντας τα Βασικά Σχήματα
  • Ομάδα Έκφραση – Θεατρικό παιχνίδι “Αφήνω το ίχνος μου στην όχθη του Πηνειού”
  • Εκδόσεις Πρεβέντη - Βιβλία. Πολύτιμες Περιουσίες | Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

  • Α.Σ. Ταεκβοντό Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό
  • Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ - Παίζουμε Μπριτζ στο ποτάμι
  • Α.Σ. Δίας Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

  • Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δ. Λαρισαίων & East-West Greece συλλογή & ανακύκλωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων - Παιχνίδια ευαισθητοποίησης ανακύκλωσης ρούχων για παιδιά
  • ΚοινΣΕπ Έναστρον - Παρατήρηση του Ήλιου και της Σελήνης | Σεμινάριο ουρανογραφίας με επίδειξη και αναγνώριση των αστερισμών | Παρουσίαση τηλεσκοπίων, ηλιακών ρολογιών, μετεωριτών και άλλων
    αντικειμένων σχετικών με την αστρονομία
  • Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας A-Polaris - Παρατήρηση ουράνιων σωμάτων με τηλεσκόπια
  • Φωτογραφική Ομάδα f+ - Camera obscura observation | Φωτογραφίζοντας με μια camera obscura | Ομαδική έκθεση
  • Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας - Ομαδική έκθεση
  • iGEM Thessaly - Παρατήρηση της εντεριώνης υγιούς ξύλου ελιάς και με Βερτισιλλίωση με την χρήση στερεοσκοπίου και επεξήγηση του κύκλου ζωής του μύκητα Verticillium dahliae
  • Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Λάρισας – Δράσεις
  • Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας Δ. Λαρισαίων – Ραντεβού με το Επιχειρείν και την Εργασία

έναρξη μετά τις 19:00

  • ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ – Ενημέρωση για τις ειδικότητες | Make up και styling μαλλιών old school των δεκαετιών ‘60 και ‘70
  • Ε.Ο.Δ.Υ.Α. - Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

Χορηγοί:

EXALCO, COSMOTE, Las Ramblas, ETEM powered by COSMOS, Leroy Merlin, Aegean College, ΣΑΕΚ Όμηρος, Μπαλαής, Σ.Ο.Φ.ΛΑ, Ζυθοποιεία Πηνειού - Lola Beer, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Electical Ρουμελιώτης, Digramma digital stores, Apis Era, Παγοποιεία Μπασδέκη, Ντάβας Ο.Ε.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισα

20-06-2024
Θεσσαλικό Θέατρο - Ονόματα υποψηφίων για την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή

Το Θεσσαλικό Θέατρο βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής υποψηφίων για την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Από τις 13 αιτήσεις στην επόμενη φάση αξιολόγησης συνεχίζουν οι 12 εκ των 13 υποψηφίων. Μετά από συναίνεση των 11 υποψηφίων σας ανακοινώνουμε τα ονόματα  τους.

  1. Αρταπυρίδου Μάρθα
  2. Βασιλακάκη Αιμιλία
  3. Δεληγιάννης Αναστάσιος
  4. Ζαχοπούλου Κατερίνα
  5. Ζέρβας Αθανάσιος
  6. Κυριακού Κωνσταντίνος
  7. Μυριανθόπουλος Βασίλης
  8. Παναγόπουλος Γιάννης
  9. Σαράντος Θανάσης
  10. Σπανού Κυριακή
  11. Τάτσης Ορέστης
  12. Μη αποδοχή δημοσίευσης ονόματος
19-06-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 20/06/2024, ώρα 09:00-13:00 - Άγιος Θωμάς)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη  20 Ιουνίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην συνοικία του Αγίου Θωμά και συγκεκριμένα στις οδούς:

  • Αντωνίου (από Αβδήρων έως Νικολοπούλου)
  • Αργυρακούλη (από Ιερισσού έως Αντωνίου)

Λάρισα, 19 Ιουνίου 2024

19-06-2024
Ανασυνταγμένος πίνακας κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων της ανακοίνωσης ΣΟΧ2/2024

ΑΝΑΣΥΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ "ΥΕ ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ" ΜΕ ΚΩΔ 109, ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. ΣΟΧ2/2024 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ:

Κωδικός θέσης 109 - ΥΕ ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ

19-06-2024
ΔΕΥΑΛ - Συνεχίζεται η αντικατάσταση συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα

Οι εργασίες αντικατάστασης συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα που διαθέτουν ενσωματωμένη διάταξη μετάδοσης δεδομένων, συνεχίζονται στην περιοχή της Χαραυγής.

Προβλέπεται να αντικατασταθούν παλαιά υδρόμετρα σε περιοχές που έχουν εκσυγχρονιστεί τα δίκτυα ύδρευσης.

Η έναρξη των παραπάνω εργασιών στην περιοχή της Χαραυγής θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή αυτή έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των σχετικών εργασιών αντικατάστασης των υδρομέτρων κάθε οικοδομής θα χρειαστεί να γίνουν διακοπές υδροδότησης διάρκειας λίγων λεπτών έως μίας ώρας το μέγιστο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών.

Λάρισα, 19 Ιουνίου 2024

19-06-2024
ΔΕΥΑΛ - Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. υλοποιεί παρεμβάσεις για την καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων (κατσαρίδες κ.λπ.) στην πόλη της Λάρισας, μετά από διαγωνιστική διαδικασία που πραγματοποιείται ετησίως, με εξωτερικό συνεργάτη.

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε προληπτικές ή κατασταλτικές εφαρμογές στα φρεάτια των δικτύων ακαθάρτων ή ομβρίων της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., σε πλατείες και σε σημεία με ιδιαίτερη ιδιομορφία στην πόλη της Λάρισας.

Διευκρινίζεται ότι οι ψεκασμοί των φρεατίων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ., δεν επιλύουν συνολικά το πρόβλημα της εμφάνισης κατσαρίδων αν δεν γίνει από τους πολίτες  συντονισμένη απεντόμωση των οικιών ή καταστημάτων τους, όπου το πρόβλημα εμφάνισης κατσαρίδων είναι έντονο.
Οι εφαρμογές απεντόμωσης εκτελούνται μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της υπηρεσίας μας. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. για να ζητούν ψεκασμό των φρεατίων τα οποία βρίσκονται πλησίον των οικιών ή των επιχειρήσεών τους.

Η επικοινωνία μπορεί να γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στους τηλεφωνικούς αριθμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. 2410 687-199 και 2410 687-179 και όλες τις ημέρες και ώρες στο email info@deyal.gr

Λάρισα, 19 Ιουνίου 2024

19-06-2024
Έναρξη εργασιών ανακατασκευής στην οδό Ανθίμου Γαζή - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ξεκινούν, αύριο, Πέμπτη, τα έργα ανακατασκευής στην οδό Ανθίμου Γαζή - Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση στάθμευσης και μία λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων

Από αύριο, Πέμπτη 20 Ιουνίου, εκκινούν οι εργασίες για τη «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας, γύρω από σχολικά συγκροτήματα στην πόλη της Λάρισας», επί της οδού Ανθ.Γαζή. Σε ισχύ θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που προβλέπουν απαγόρευση της στάθμευσης και στις δύο πλευρές, από την οδό Κουμουνδούρου ως τις οδούς Ηπείρου και Μανδηλαρά, καθώς και μονή λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων, μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάσσεται στη Δράση «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0), με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 2,24 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Διπλός ποδηλατόδρομος

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, το έργο αφορά στην πλήρη ανακατασκευή της οδού Ανθίμου Γαζή (από την οδό Κύπρου έως την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου), ώστε να ενταχθεί σε αυτή νέος ποδηλατόδρομος διπλής κυκλοφορίας και της οδού Ηπείρου (από την οδό Τρικάλων έως την οδό Ανθίμου Γαζή).

Στην περιοχή του έργου βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα: 5ο Νηπιαγωγείο - 28ο Νηπιαγωγείο - 37ο Νηπιαγωγείο - 4ο Δημοτικό Σχολείο - 37ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο, 4ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο

36ο Νηπιαγωγείο - 41ο Νηπιαγωγείο - 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Η έναρξη των εργασιών είναι προγραμματισμένη να γίνει στην οδό Ανθ. Γαζή (από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Ηπείρου στο Ο.Τ. 807Α), μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα, σύμφωνα τη σχετική εγκεκριμένη εργοταξιακή μελέτη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο σημείο θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με ολικό αποκλεισμό της στάθμευσης των οχημάτων στην οδό  Ανθ. Γαζή (από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Ηπείρου) στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων, καθ’ όλο το 24ωρο, από αύριο, Πέμπτη 20 Ιουνίου ως και την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2024.

Παράλληλα, θα υπάρχει απαγόρευση της στάθμευσης και στα απέναντι οικοδομικά τετράγωνα, από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Μανδηλαρά (Ο.Τ. 809 – 808Γ – 808 ).

Η κυκλοφορία των οχημάτων, στην περιοχή της ζώνης των Έργων θα γίνεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,55-3.80μ (τοπική μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας από δύο σε μία, λόγω της στένωσης του οδοστρώματος στην δεξιά πλευρά της οδού σύμφωνα με την κίνηση των οχημάτων από την οδό Κουμουνδούρου προς την οδό Ηπείρου).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό Ανθ.Γαζή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην ευρύτερη περιοχή εμφανίζονται στο παρακάτω απόσπασμα (Σχεδιάγραμμα για Στάδιο Α11):

19-06-2024
Δήμος Λαρισαίων και φορείς τίμησαν τους εκτελεσθέντες στο Ομορφοχώρι Λάρισας

Δήμος Λαρισαίων και φορείς τίμησαν τους εκτελεσθέντες στο Ομορφοχώρι Λάρισας - «Δείγμα της υπέροχης Ελληνικής ψυχής η θυσία ελεύθερων ανθρώπων», υπογράμμισε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γαρυφαλλιά Καρυστιανού

Τις καθιερωμένες τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη των 40 εκτελεσθέντων πατριωτών από τις φασιστικές δυνάμεις κατοχής, πραγματοποίησε ο Δήμος Λαρισαίων σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου, με την επιμνημόσυνη δέηση, το προσκλητήριο νεκρών και η κατάθεση τιμητικών στεφάνων να λαμβάνει χώρα στο μνημείο στο Αντιαεροπορικό (Ομορφοχώρι Λάρισας).

"Τιμούμε σήμερα, σε αυτόν τον τόπο, τη μνήμη των 40 Ελλήνων και Ελληνίδων, που εκτελέστηκαν στις 8 Μαρτίου του 1944, από τους Γερμανούς κατακτητές. Σκύβουμε ευλαβικά, αποτίοντας φόρο τιμής, σε όλους όσους με υπερηφάνεια κοίταξαν κατάματα τις κάννες των όπλων του εκτελεστικού αποσπάσματος, προσθέτοντας ακόμη μία σελίδα ηρωισμού στην πάνδημη αντίσταση κατά των κατακτητών… Η θυσία τους, η θυσία ελεύθερων στην ψυχή και την καρδιά ανθρώπων, που δεν δείλιασαν, δεν λιγοψύχησαν, δεν πρόδωσαν τα πιστεύω τους, δεν υποτάχθηκαν και δεν φοβήθηκαν τον θάνατο, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της υπέροχης Ελληνικής ψυχής" τόνισε σε δήλωση της η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, κ. Γαρυφαλλιά Καρυστιανού - Γκολφινοπούλου.

Τα ονόματα των εκτελεσθέντων στις 8 Μάρτη του 1944 είναι τα εξής:

Δεκέλης Δημήτριος, Ζήσης Παναγιώτης, Κότσιρας Σταύρος, Κατσιρούμπας Αναστάσιος, Μακρής Ιωάννης, Πετσάνης Ιωάννης, Στυμαράς Νικόλαος, Τσάτσου Δήμητρα, Παναγούλης Θεόδωρος, Παπαιωάννου Γεώργιος, Ράπτης Θέος, Σταυρόπουλος Σωτήριος, Πατέρας Ιωάννης, Τσαπραλής Βασίλειος, Μητσούλης Κων/νος, Μητσούλη Κωνσταντίνα, Κοκότης Νικόλαος, Σουλτούκη Βασιλική, Παπακωνσταντίνου Χριστίνα, Τζάντζος Σωκράτης, Πετσονής Χρήστος, Αντωνίου Γεώργιος, Παπάς Χρήστος, Νίτσος Αθανάσιος, Μπλούτσος Φώτιος, Γούλας Γεώργιος, Τσόκαλος Κωνσταντίνος, Παπαδοπούλου Βασιλεία, Λιόλης Ευάγγελος, Πανάγος Θωμάς, Τσιγάρας Βασίλειος, Ζώνης Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Ζώνης Σταύρος, Μπακόπουλος Απόστολος, Στεργιάδης Μενέλαος, Ταρές Αλβέρτος, Σονίνο Μπένης, Σονίνο Ηλίας και Μαγριές Ιωάννης

Στεφάνια κατέθεσαν ακόμη οι, Χωρική Αντιπεριφερειάχης Ν. Λάρισας, κ. Μαρία Γαλλιού, ο Πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας, κ. Μωυσής Μανουάχ, και εκπρόσωποι του Συλλόγου Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου 40-41 και Εθνικής Αντίστασης 40-44, του Στρατηγού - Διοικητή της 1ης Στρατιάς, του Αστυνομικού Δ/ντη της Δ/νσης Αστυνομίας Λάρισας, του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λάρισας και του Πρόεδρου της τοπικής κοινότητας Ομορφοχωρίου.

Να σημειωθεί ότι, ακολούθησαν από το Δήμο Λαρισαίων καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του Γιάννη Πατέρα στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (συνοικία Αγ. Κωνσταντίνου Λάρισας), και στην προτομή της “Δήμητρας Τσάτσου” στην πλατεία Δ. Τσάτσου (συνοικία Νεάπολης Λάρισας), όπου εκτός από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησε επίσης και η οικογένεια της εκτελεσθείσας ηρωίδας.

Πολιτική Προστασία

Job Center

Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας
Πανεπιστήμιο των Πολιτών

Κατασκήνωση στην Πόλη

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων

Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας

Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τον Περιβάλλοντα Χώρο του Αρχαίου Θεάτρου

Επανασύνδεση ρεύματος για ευπαθείς ομάδες

Οικογιορτή Λάρισας

Λάρισα Ιστορία Πολιτισμού Παρελθόν και Μέλλον

Βόλτες στην πόλη του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης

Εκδρομές στη Λάρισα PDF

Larissa Tours and Excursions

Food Corridors European Program

Εμβολιάζομαι Νοιάζομαι

  ΕΟΔΥ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Λάρισα Είμαστε Μαζί απέναντι στον covid-19

ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ μεα

Βρείτε σε ποια Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων ανήκετε

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον Θεσσαλίας

Πολυοδηγός για Μετανάστες - Multiguide for Immigrants

Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει 

Stop TTIP/CETA

Η Ευρώπη σου

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

Εγγραφή στο 112

Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια

Municipality of Larissa

We design

a modern city that every citizen will be happy to live in

We develop

social infrastructure and services for citizens and visitors

We place emphasis

on education, culture and institution building

We are implementing

infrastructure projects that will contribute to the development of the city

Contact

Municipality of Larissa, 1 Ionos Dragoumi str P.C. 41222

Call center: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

More Info

kairos 1 en ekdromes larissa en

Copyright © 2016 Municipality of Larissa | Website Design by ITBIZ DIGITAL AGENCY