sandal logo

poli 12

Ανοίγει τις πόρτες της η Βοτανική Συλλογή του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ανοίγει τις πόρτες της η Βοτανική Συλλογή του Δήμου Λαρισαίων - Από σήμερα οι οργανωμένες επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών μονάδων

Τις πόρτες της στους μικρούς πολίτες της Λάρισας ανοίγει η Βοτανική Συλλογή του Δήμου Λαρισαίων, από σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου και ως τις 30 Αυγούστου. Για τον σκοπό αυτό, η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων προσκαλεί τα παιδιά των ειδικών σχολείων και μη, Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παιδικών σταθμών του δήμου, και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, σε μια σειρά οργανωμένων ξεναγήσεων στον χώρο της Βοτανικής Συλλογής, που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος της Βοτανικής συλλογής εκτείνεται σε μια περιφραγμένη έκταση περίπου 3.000 m2, με 11 θεματικά διαμορφωμένα παρτέρια, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με διαδρόμους και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό της χλωρίδας που εκφύεται στα πάρκα και άλση της Λάρισας και όχι μόνο, όπως διάφορα φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, κωνοφόρα, θάμνοι, φυτά εδαφοκάλυψης, ανθόφυτα, ροδώνες, αρωματικά φυτά, βότανα και χλοοτάπητα.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τη χλωρίδα της πόλης μας, την παραγωγική διαδικασία της Δ/νσης Πρασίνου σε δέντρα, θάμνους, ανθόφυτα και αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Επιπλέον τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα με τη βοήθεια έμπειρου επιστημονικού προσωπικού της Δ/νσης Πρασίνου, να συζητήσουν τη σημασία και αξία του πρασίνου, τη σημασία της ανακύκλωσης ,τη σημασία της κομποστοποίησης, αλλά και τη σημασία της προστασίας των πάρκων και γενικότερα του Περιβάλλοντος, που είναι υπόθεση όλων μας.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των σχολείων να επικοινωνούν με τον αν. Προϊστάμενο του τμήματος Αστικού & Περιαστικού πρασίνου της Δ/νσης Πρασίνου, κ. Χρήστο Μανούσιο, Περιβαλλοντολόγο, στα τηλέφωνα 2410-614637, 622956, ώστε να ορίζεται η ημέρα της επίσκεψης.

240520 votaniki syllogi

240520 votaniki syllogi

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1