sandal logo

poli 12

Το μήνυμα του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

«Ύψιστη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης η αιμοδοσία» - Το μήνυμα του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

- Με δενδροφύτευση στο Πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ) τιμούν τους εθελοντές αιμοδότες Δήμος Λαρισαίων και ΠΓΝΛ

dimarxos mamakos 3

«Με μία και μόνο φιάλη αίμα, ένας συνάνθρωπός μας κερδίζει και πάλι τη ζωή. Η αιμοδοσία είναι ύψιστη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης. Η αυτόβουλη ανταπόκρισή μας, ως πολίτες, σε αυτή τη ζωτική ανάγκη είναι το μέτρο του ήθους και της δυναμικής της κοινωνίας μας. Γι’ αυτόν τον λόγο, φέτος, τιμούμε τους εθελοντές αιμοδότες για τη μεγάλη προσφορά τους, με μια συμβολική κίνηση: φυτεύοντας ένα δένδρο, το δένδρο της ζωής», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λαρισαίων-Διεύθυνση Πρασίνου, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας θα προχωρήσουν σε μια ξεχωριστή δράση, αύριο Παρασκευή, στις 10 το πρωί, στο Πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ). Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση, προς τιμήν εθελοντών αιμοδοτών της Λάρισας -το μήνυμα της δράσης είναι: «Με το αίμα μας ποτίζεται το δέντρο της ζωής».

Το κεντρικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, φέτος, είναι «Γιορτάζοντας 20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε εθελοντές αιμοδότες!» και, όπως υπογραμμίζει ο κ.Μαμάκος, «αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές αιμοδότες και στους συλλόγους, όπως επίσης και στους ανθρώπους των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων της πόλης μας για την προσπάθεια και το έργο τους. Οι ανάγκες σε αίμα είναι διαρκείς και θα πρέπει να υπάρχει επάρκεια και ικανά αποθέματα για όσους το χρειάζονται. Δικό μας χρέος και ευθύνη είναι, όσοι μπορούμε και για όσο μπορούμε, να είμαστε σε σταθερή βάση εθελοντές αιμοδότες».

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΛ, με τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση, ως τις 16 Ιουνίου, υπαίθρια αιμοδοσία (9.00 - 13.00), στην πλατεία Ταχυδρομείου.

240613 giorti ethelonti aimodoti

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1