sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας στο 1ο Φεστιβάλ Έντεχνου Χορού Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού Κεντρικής και Βορείου Ελλάδας

Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας στο 1ο Φεστιβάλ Έντεχνου Χορού Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού Κεντρικής και Βορείου Ελλάδας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι μαθήτριες της τάξης του Φυτωρίου της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας Πετρούλα Δρέντζα και Μαρία Σίμου στο 1ο Φεστιβάλ Έντεχνου Χορού Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού Κεντρικής και Βορείου Ελλάδας το οποίο διεξήχθη στη Βέροια στις 16 Ιουνίου που διοργανώθηκε από τη Σχολή Χορού “Σοφία Αντωνιάδου”. Η εμφάνιση αυτή ήταν αντιπροσωπευτική της υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που προσφέρεται στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου και στην Ανώτερη Σχολή Χορού, λαμβάνοντας από τους θεατές θερμότατη ανταπόκριση και αποκομίζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Η εκδήλωση διενεργήθηκε στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας με στόχο την ανάδειξη στο ευρύ κοινό της σημαντικότητας των Ανωτέρων Σχολών Χορού. Μέρος των εσόδων διατέθησαν στον Σύλλογο “Πρωτοβουλία για το παιδί”.
Τα κορίτσια της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου με τεχνική και ερμηνευτική δεξιοτεχνία παρουσίασαν αποσπάσματα από τα έργα κλασικού ρεπερτορίου “Paquita”, “Κακοφυλαγμένη Κόρη”, “Chipollino”, “Δον Κιχώτης”, “Η κόρη του Φαραώ” και “Talisman”.

Υπεύθυνη για τη διδασκαλία του κλασικού ρεπερτορίου που παρουσιάστηκε και τη σκηνική εμφάνιση των συμμετεχουσών ήταν η καθηγήτρια στην τάξη του Φυτωρίου κ. Αικατερίνη Μπούτου, Στη Βέροια οι δύο χορεύτριες συνοδεύθηκαν επίσης από τη διευθύντρια σπουδών κ. Ρίτσα Ζαχαρία και την καθηγήτρια στην τάξη του Προφυτωρίου κ. Νικολέτα Μπατζαλέξη.

240625 sxoli mpaletou

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1