sandal logo

poli 12

Πρώτη ημέρα με αγιασμό για την Κατασκήνωση στην Πόλη

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Πρώτη ημέρα με αγιασμό για το πρόγραμμα "Κατασκήνωση στην Πόλη" 

Θανάσης Μαμάκος: Στόχος μας η αναβάθμιση του θεσμού που αγκαλιάστηκε από την πόλη

Με την τέλεση του αγιασμού στις κατασκηνωτικές δομές ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» που διοργανώνει, για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης.

Ο κεντρικός αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο 25ο Δημοτικό Σχολείο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο, παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκου, του Αντιδημάρχου Παιδείας και Άθλησης, κ. Ηρακλή Γερογιώκα, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Χρήστου Αγορίτσα, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου, κ. Σταυρούλας Μπαξεβάνου, του Διευθυντή του 25ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, κ. Γιώργου Νάστου, του εκπαιδευτικού προσωπικού της κατασκήνωσης και πλήθους μικρών κατασκηνωτών.

240701 kataskinosi stin poli enarksi

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, τα εξής:

«Έχουμε ιδιαίτερη χαρά που ξεκινά σήμερα, για μια ακόμη χρονιά, ο θεσμός της κατασκήνωσης στην πόλη. Ένας θεσμός που αγκαλιάστηκε από τα  παιδιά της Λάρισας. Ένας θεσμός που ευελπιστούμε να αποτελέσει μια περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουμε στα παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δικό μας μέλημα είναι να χτίσουμε πάνω σε αυτό που βρήκαμε και να το αναβαθμίσουμε, με επιπλέον δράσεις και δραστηριότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ακόμα καλύτερη διαπαιδαγώγηση και ενασχόληση των παιδιών τους θερινούς μήνες.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες με τον καύσωνα που επικρατεί και να είναι το περιβάλλον, στο οποίο θα φιλοξενηθούν τα παιδιά μας, όσο γίνεται πιο όμορφο και λειτουργικό.

Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, και ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Παιδείας για την έγκαιρη έναρξη της “Κατασκήνωσης στην Πόλη” και ευελπιστούμε το νέο ξεκίνημα, με τη νέα Δημοτική Αρχή να αποτελέσει εφαλτήριο περαιτέρω δράσεων και δραστηριοτήτων, οι οποίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα έναν πιο δημιουργικό χρόνο για τα παιδιά μας.

Όλα αυτά βέβαια, θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Και τα στοιχεία κατά την έναρξη της δραστηριότητας, συνηγορούν ότι θα είναι μια επιτυχημένη “Κατασκήνωση στην Πόλη”».

Να σημειώσουμε ότι περίπου 3.000 παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια, στις 10 κατασκηνωτικές δομές του Δήμου Λαρισαίων, σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους. Η πρώτη περίοδος θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουλίου και θα ακολουθήσουν δύο ακόμη έως το τέλος του καλοκαιριού.

240701 kataskinosi stin poli enarksi

240701 kataskinosi stin poli enarksi

Να υπενθυμίσουμε ότι, το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας περιλαμβάνει, μαθήματα κολύμβησης στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης και το Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας, εκπαιδευτικά προγράμματα στο Διαχρονικό Μουσείο, το Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, το Μουσείο Σιτηρών, μαθήματα σκακιού από τον σκακιστικό σύλλογο Λάρισας, μαθήματα αστρονομίας με τον σύλλογο Α-Polaris και το Δημοτικό Αστεροσκοπείο, Πειράματα και Φυσικές επιστήμες με την Smart BOX, Θεατρικό Παιχνίδι με την ομάδα Έκφραση, προγράμματα διαχείρισης παιδικού στρες από την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας από το Κέντρο Ημέρας Χαρά, πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, βιωματική δράση γνωριμίας με την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική από τη μουσική σχολή Μελωδία και εκπαιδευτική δράση στο Πάρκο Καινοτομίας Joist.

Τα κατασκηνωτικά κέντρα, για την Α’ περίοδο, είναι:

  • 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 – Άγιος Κωνσταντίνος)
  • 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1-Νέα Σμύρνη)
  • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 – Χαραυγή)
  • 25ο Δημοτικό Σχολείο (Μεραρχίας 2 - Νεάπολη)
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25)
  • 12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38 –Άγιος Γεώργιος)
  • 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2 – Ιπποκράτης)
  • 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Εθνικής Αντίστασης 35 )
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Ιουστινιανού 24)

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1