sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και παροχών υδροδότησης σε Μανωλάκη-Ηφαίστου - «Τέλος» στους αμιαντοσωλήνες με εντολή του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και παροχών υδροδότησης σε Μανωλάκη-Ηφαίστου - «Τέλος» στους αμιαντοσωλήνες με εντολή του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

«Τέλος» στους παλιούς αμιαντοσωλήνες και σωλήνες χυτοσιδήρου του δικτύου ύδρευσης στις οδούς Μανωλάκη και Ηφαίστου έβαλαν οι εργασίες αντικατάστασης των σωληνώσεων, εργασίες που φέρουν την προσωπική «σφραγίδα» του Δημάρχου Λαρισαίων και Προέδρου της ΔΕΥΑΛ, κ.Θανάση Μαμάκου, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τις εργασίες ανάπλασης των δύο συγκεκριμένων οδών, στο πλαίσιο του δημοτικού έργου της διασύνδεσης των μνημείων και πολιτιστικών τοπόσημων της Λάρισας, η ΔΕΥΑΛ προχώρησε στην αντικατάσταση του συνόλου των παλαιών σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης, είτε αμιάντου, όπως ήταν στην οδό Μανωλάκη ή χυτοσιδήρου, όπως στην οδό Ηφαίστου, με σωληνώσεις πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Παράλληλα, αντικαταστάθηκαν όλες οι παροχές υδροδότησης των παρακείμενων ιδιοκτησιών. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ.

Προστασία περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης. Το σχέδιο της επένδυσης σε έργα υδροδότησης και ιδιαίτερα στις αντικαταστάσεις των παλαιών δικτύων ύδρευσης στην πόλη της Λάρισας έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των διαρροών λόγω θραύσης, τον εξορθολογισμό λειτουργίας των δικτύων διανομής, την αναβάθμιση της ποιότητας υδροδότησης των κατοίκων, καθώς και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης.

Τα περιβαλλοντικά οφέλη προκύπτουν από το γεγονός ότι πλέον με τη χρήση των νέων δικτύων περιορίζονται σημαντικά οι διαρροές τους, η κατανάλωση του πόσιμου νερού μειώνεται, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα από την υπεράντληση και εξάντληση των φυσικών πόρων. Οι συνθήκες υγιεινής διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής στην οποία αντικαθίστανται τα δίκτυα, αναβαθμίζονται σημαντικά, αφού η ποιότητα του υλικού από το οποίο αποτελείται το νέο δίκτυο είναι κατά πολύ ανώτερη.

240719 deyal erga 2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1