sandal logo

poli 12

Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη για την πατρίδα μας, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Μέσα σε αυτόν τον μισό αιώνα, η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τις κρίσεις, κατόρθωσε να εδραιώσει τη θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να σταθεί πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή της Μεσογείου.

Αυτή η κατάκτηση ανήκει σε όλους μας, σε όλους τους πολίτες που παραμένουμε αταλάντευτοι, υπηρετώντας τις βαθιά ριζωμένες οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού, με βαθιά περηφάνια για τη Δημοκρατία μας και με βαθύ αίσθημα ευθύνης για το μέλλον της. 

Η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας δεν είναι μια τυπική τελετουργία. Είναι ουσιαστική πολιτική πράξη επιβεβαίωσης της αποφασιστικότητας όλων να μην αφήσουμε να ξανασυμβεί ό,τι συνέβη τότε. Στη Δημοκρατία όλοι και ο καθένας ξεχωριστά είμαστε υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη και την ποιότητά της.

Δε λησμονούμε, ωστόσο, την ιστορική μας ευθύνη απέναντι στην αδελφή πατρίδα μας, την Κύπρο, ένα τμήμα της οποίας παραμένει, εδώ και 50 χρόνια, υπό τουρκική κατοχή. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε τούτη την εποχή των μεγάλων γεωπολιτικών προκλήσεων, των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων, η Ελλάδα και η Δημοκρατία μας θα συνεχίσει να προασπίζεται τα ιδεώδη που κληροδοτήθηκαν από γενιά σε γενιά, καθώς και τις αρχές της διεθνούς νομιμότητας, που καθορίζουν την εθνική μας υπόσταση και πορεία στο μέλλον.

Το χρέος μας είναι ένα! Να καθιστούμε βίωμα το ότι η Δημοκρατία δεν πεθαίνει στον τόπο που γεννήθηκε!

dimarxos mamakos 1

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1