sandal logo

larissa

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, διοργανώνει ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θεσσαλίας (Apis Era) στις 19 και 20 Μαΐου. Οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σπουδαιότητα των μελισσών και τη συμβολή τους στο περιβάλλον και την ανθρώπινη διατροφή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες όπως παρουσιάσεις για παιδιά, εργαστήρια και πωλήσεις προϊόντων μελισσοκομίας και άλλων αγροτικών προϊόντων που η μέλισσα συνεισφέρει με την επικονίαση της. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα για τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία επιθεώρησης σε κυψέλη παρατήρησης και να δοκιμάσουν ποικιλίες μελιού από την περιοχή μας.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο πάρκο Αλκαζάρ μέσα σε ένα φανταστικό περιβάλλον για τις μέλισσες, όπου θα γίνει και η απονομή των μεταλλίων για τον αγώνα δρόμου προς τιμήν της μέλισσας. Επίσης, θα στηθεί σκηνή για τη διεξαγωγή stand-up comedy με τους Ηλία Φουντούλη και Κωνσταντίνο Μπούρα Μπαιμάκο, ενώ θα ακολυθυήσει χορός στους ρυθμούς Banda Entopika.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Θεσσαλίας (Apis Era) στον ακόλουθο σύνδεσμο όπου υπάρχει και το αναλυτικό πρόγραμμα: https://www.facebook.com/events/404763439188394?locale=el_GR

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 19 και Δευτέρα 20 Μαΐου

BeeDay24 – Μία γιορτή για την ημέρα της Μέλισσας
Έναντι του Κηποθεάτρου Αλκαζάρ, Λάρισα
Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 19 Μαΐου

18:00 Αγώνες δρόμου

Παιδικός 1χλμ, έναρξη 18:00.
Ενηλίκων 5χλμ, έναρξη 18:30.
Αφετηρία έναντι κηποθεάτρου.

18:30 Δραστηριότητες

Ενημέρωση από τα μέλη της Apis Era.
Παιδικές δραστηριότητες και παιχνίδια, σχετικές με τη μέλισσα, από το ΚΔΑΠ “Η Κιβωτός της Σοφίας”.

19:30 Comics

Παρουσίαση του Comic με τίτλο «Οι ιστορίες του Μελίανδρου και της Ντέμπι» που δημιουργήθηκε για την Ημέρα της Μέλισσας από τις Εκδόσεις του Κάμπου σε συνεργασία με την Apis Era.

20:00 Stand up comedy

Μια κωμική performance από τους Ηλία Φουντούλη και Κωνσταντίνο Μπούρα - Μπαϊμάκο.

21:00 Banda Entopica

Οι Banda Entopica κλείνουν την πρώτη ημέρα της γιορτής με ζωντανή μουσική σε ρυθμούς πανηγυριού.

Δευτέρα 20 Μαΐου

10:00 Ενημέρωση μαθητών
Ενημέρωση των μαθητών του 1ου Δημοτικού σχολείου για τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας και μοιρασιά του Comic «Οι ιστορίες του Μελίανδρου και της Ντέμπι». Η ενημέρωση θα γίνει έναντι του κηποθεάτρου.

240516 imera melissas

ΛΗΨΗ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στο πλαίσιο της ανάγκης διενέργειας εκδηλώσεων πολιτιστικού και εορταστικού χαρακτήρα από το Δήμο μας, ενδέχεται να υπάρχει και δική σας συμμετοχή ως πολίτες. Κατά τις εκδηλώσεις αυτές, συνήθως θα γίνεται λήψη οπτικοακουστικού υλικού (φωτογραφίες, βίντεο) από το Δήμο μας, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για λόγους προβολής και προώθησης, στην ιστοσελίδα του ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ή και σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, επίσης του ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ (προσοχή: μόνο σε αυθεντικούς τέτοιους λογαριασμούς).
Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντική για τον ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ και για το λόγο αυτό σας ενημερώνουμε για την χρήση των δεδομένων αυτών και τη διατήρηση τους στο αρχείο μας, με σκοπό την προβολή και προώθηση των δράσεων του Δήμου, μέσω της ανάρτησης των φωτογραφιών/βίντεο στην ιστοσελίδα του καθώς και στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ.
Τα δεδομένα σας θα διατηρηθούν για 6 μήνες. Για τα προσωπικά σας δεδομένα, σας παρέχονται τα δικαιώματα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής και λήθης, περιορισμού της επεξεργασίας, εναντίωσης στην επεξεργασία και φορητότητας μετά από σχετικό σας αίτημα εδώ.
Ενημερωθείτε πλήρως για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1