sandal logo

larissa
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Εκδηλώσεις
  • Θεσσαλικό Θέατρο - Η ημερομηνία της πρεμιέρας της παράστασης "Μαλλιά Κουβάρια" μεταφέρεται την Δευτέρα 8 Ιουλίου

Θεσσαλικό Θέατρο - Η ημερομηνία της πρεμιέρας της παράστασης "Μαλλιά Κουβάρια" μεταφέρεται την Δευτέρα 8 Ιουλίου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Λόγω αντικατάστασης ηθοποιού του θιάσου της παράστασης "ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ" εξαιτίας ατυχήματος, η ημερομηνία της πρεμιέρας μεταφέρεται την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024  ώρα 21:15


«ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ»

Πρεμιέρα: 8 Ιουλίου 2024

Θέατρο ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

«Μαλλιά κουβάρια γίναμε

Και τρίχα δεν αφήναμε,

Στο κούφιο μας κεφάλι. Το μαύρο μας το χάλι.

Αγάπες, ζήλιες, ψέματα,

Καυγάδες, ρεζιλέματα,

Μας κάνουν άνω – κάτω, βρεθήκαμε στον πάτο.»

Κάπως έτσι οι ήρωες του έργου «Μαλλιά Κουβάρια» διεκτραγωδούν τα όσα περνάνε στην περίφημη κωμωδία του Νικολάου Λάσκαρη.

Ο Λάσκαρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1868 και πέθανε το 1945. Τελείωσε την Νομική Σχολή μετά το δίπλωμα του έφυγε στο Παρίσι για δύο χρόνια. Εκεί είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις. Η θεατρική του μανία φάνηκε νωρίς, όταν ακόμα ήταν παιδί και από τότε σκάρωνε παιδικές παραστάσεις με δικά του πάντα έργα. Γυρίζοντας από το Παρίσι άρχισε να γράφει θέατρο με πολλές καινοτομίες που διδάχθηκε στο ξακουστό, για την θεατρική του ακμή, Παρίσι. Τα έργα του ήταν γραμμένα στη δημοτική γλώσσα και έχουν αστικό χαρακτήρα. Την εποχή εκείνη κυριαρχούσαν στην Αθήνα τα Κωμειδύλλια και τα ποιμενικά δράματα.

Τα έργα του πολυγραφότατου Λάσκαρη σημειώνουν μεγάλη επιτυχία με πρώτο τα «Μαλλιά κουβάρια», το 1998.

Το έργο του αυτό το χαρακτηρίζει κωμωδία, είναι όμως φάρσα, ένα από τα δυσκολότερα είδη του θεάτρου. Η φάρσα χειρίζεται παράλογα θέματα και απαιτούν άριστη τεχνική, σπαρταριστή πλοκή, αναπάντεχες ανατροπές, απίθανες συναντήσεις και παρεξηγήσεις. Τα «Μαλλιά κουβάρια» δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν τίποτα από τις φάρσες των σπουδαίων Γάλλων συγγραφέων, Φεϋντώ, Λαμπίς και Σαρντού .

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» που ένας από τους κύριους στόχους του είναι να γνωρίσει στον σύγχρονο θεατή την ελληνική δραματουργία από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, παρουσιάζει για πρώτη φορά έργο του Λάσκαρη, στο δροσερό Θέατρο «Αυλή του Μύλου» από τις αρχές Ιουλίου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κώστα Τσιάνου.

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Kώστας Τσιάνος
Σκηνικό- Κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Σχεδιασμός φωτισμών: Μάκη Παπατριανταφύλλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Γκότση
Υπεύθυνος Παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης
Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέτα Καΐση
Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Ανδριανόπουλος -Παναγιώτης Καραχάλιος-Βασίλης Τσιούτρας
Ήχος – Φως–video: Γιώργος Γκόλαντας – Παναγιώτης Γιαννούλας

Παίζουν ( Αλφαβητικά):

Νικολέτα Βλαβιανού

Βασίλης Καρμίρης

Χρήστος Κορδελάς

Λίλλυ Μελεμέ

Ηρακλής Τζαφέτας

Παναγιώτης Τόλιας

Αλίκη Τσάκου

Χάρης Φλέουρας

Παραστάσεις: Από 8 Ιουλίου έως 26 Ιουλίου Δευτέρα με Παρασκευή στις 9.15 μμ Θέατρο «ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ»

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

https://www.more.com/theater/mallia-koubaria/
Πληροφορίες: 2410-621209 από Δευτέρα έως Παρασκευή (8π.μ.-3μ.μ.)

Κρατήσεις θέσεων: 2410-533417 & 6980493082 από Δευτέρα έως Παρασκευή (10π.μ.-1μ.μ. & 6μ.μ.-9μ.μ.)

Tιμές εισιτηρίων: 14 γενική είσοδος, προπώληση 12 ευρώ, 10 ευρώ (ομαδικό άνω των 10 ατόμων), 8 ευρώ (Φοιτητικό, άνω των 65, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι)

Δεκτά εισιτήρια του ΟΓΑ

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, FormediaTV, TRT, radioTRT Εφημερίδα Ελευθερία, Θεσσαλικές επιλογές larissanet εφημερίδα, Larissanet.gr, Larissapress.gr, Formediaradio99,8, OnLarisa,.gr, Paidis.com, kosmoslarissa.gr, λαρισινά, larissorama.gr, TheNewspaper.gr, Ραδιοφωνική λεσχή(Τρικάλων)97,6, Thelarissapaper.gr, radioΤύρναβοςfm103,8, Ραδιόφωνο 99,4 Πόλις, elassona884.gr, iLarissa.gr, τι Νέα Λάρισα; Larissa DeeJay95,7, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας93,6

240627 mallia kouvaria

ΛΗΨΗ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στο πλαίσιο της ανάγκης διενέργειας εκδηλώσεων πολιτιστικού και εορταστικού χαρακτήρα από το Δήμο μας, ενδέχεται να υπάρχει και δική σας συμμετοχή ως πολίτες. Κατά τις εκδηλώσεις αυτές, συνήθως θα γίνεται λήψη οπτικοακουστικού υλικού (φωτογραφίες, βίντεο) από το Δήμο μας, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για λόγους προβολής και προώθησης, στην ιστοσελίδα του ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ή και σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, επίσης του ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ (προσοχή: μόνο σε αυθεντικούς τέτοιους λογαριασμούς).
Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντική για τον ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ και για το λόγο αυτό σας ενημερώνουμε για την χρήση των δεδομένων αυτών και τη διατήρηση τους στο αρχείο μας, με σκοπό την προβολή και προώθηση των δράσεων του Δήμου, μέσω της ανάρτησης των φωτογραφιών/βίντεο στην ιστοσελίδα του καθώς και στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ.
Τα δεδομένα σας θα διατηρηθούν για 6 μήνες. Για τα προσωπικά σας δεδομένα, σας παρέχονται τα δικαιώματα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής και λήθης, περιορισμού της επεξεργασίας, εναντίωσης στην επεξεργασία και φορητότητας μετά από σχετικό σας αίτημα εδώ.
Ενημερωθείτε πλήρως για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1