sandal logo

larissa

Εκδήλωση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Χατζηγιάννειο (Πέμπτη 05/03/2020, ώρα 20:00)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

200303 alexandros

Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Αλέξανδρος ο Γ΄, ο γιος του Φιλίππου του Β΄ της Μακεδονίας, ο ευρύτερα γνωστός ως Μέγας;

Ποια τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της εκστρατείας του και γιατί κατέλιπε τέτοιο μύθο;

Πώς πέθανε και πού ετάφη;

Άλλαξε τον τότε κόσμο ώστε να θεωρείται πως επέδρασε στον παγκόσμιο πολιτισμό;

Του οφείλουν κάτι η Κεντρική Ασία, η Ινδική ή η Κίνα;

Έχει σχέση με τη διαμόρφωση του Βουδισμού ή τη ζηλωτική επικράτηση του Χριστιανισμού;

Ερωτήματα που συνεχίζουν να απασχολούν την επιστημονική κοινότητα ακόμη και σήμερα.

Στα παραπάνω ερωτήματα, αλλά και σε άλλα, θα απαντήσει ο καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Πίκουλας στο πλαίσιο διάλεξης με την σύγχρονη προβολή διαφανειών, που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στις 20:00, στο «Χατζηγιάννειο».

Η όλη εκδήλωση, που διοργανώνεται με αφορμή (και) την κυκλοφορία προσφάτως του βιβλίου του κ. Γ. Πίκουλα «Αλέξανδρος Γ΄ ο Μέγας. Δώδεκα ερωτήματα και κάποιες απορίες», θα πλαισιωθεί από μουσικό πρόγραμμα για δύο φλάουτα με τις Ειρήνη Τσερώνη και Εύα Τσιάρα και τον συντονισμό της θα έχει ο πρόεδρος του ΣΦΔΜΛ Γιάννης Σιούλας.

 

ΛΗΨΗ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στο πλαίσιο της ανάγκης διενέργειας εκδηλώσεων πολιτιστικού και εορταστικού χαρακτήρα από το Δήμο μας, ενδέχεται να υπάρχει και δική σας συμμετοχή ως πολίτες. Κατά τις εκδηλώσεις αυτές, συνήθως θα γίνεται λήψη οπτικοακουστικού υλικού (φωτογραφίες, βίντεο) από το Δήμο μας, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για λόγους προβολής και προώθησης, στην ιστοσελίδα του ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ή και σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, επίσης του ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ (προσοχή: μόνο σε αυθεντικούς τέτοιους λογαριασμούς).
Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντική για τον ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ και για το λόγο αυτό σας ενημερώνουμε για την χρήση των δεδομένων αυτών και τη διατήρηση τους στο αρχείο μας, με σκοπό την προβολή και προώθηση των δράσεων του Δήμου, μέσω της ανάρτησης των φωτογραφιών/βίντεο στην ιστοσελίδα του καθώς και στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ.
Τα δεδομένα σας θα διατηρηθούν για 6 μήνες. Για τα προσωπικά σας δεδομένα, σας παρέχονται τα δικαιώματα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής και λήθης, περιορισμού της επεξεργασίας, εναντίωσης στην επεξεργασία και φορητότητας μετά από σχετικό σας αίτημα εδώ.
Ενημερωθείτε πλήρως για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1