sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Νέα - Ανακοινώσεις
  • Στην οδό Ηπείρου οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων - Στη διάθεση του κοινού κλιματιζόμενος χώρος στο Γ’ ΚΑΠΗ

Στην οδό Ηπείρου οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων - Στη διάθεση του κοινού κλιματιζόμενος χώρος στο Γ’ ΚΑΠΗ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σε νέα γραφεία λειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουλίου, οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων. Η Διεύθυνση στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτιρίου στην οδό Ηπείρου 96-98 (κτίριο Γουμενόπουλου), όπου μπορούν να προσέρχονται οι ωφελούμενοι για την εξυπηρέτησή τους.

Παράλληλα, λειτουργούν νέες τηλεφωνικές γραμμές (πληροφορίες και ραντεβού) για τις Υπηρεσίες, ως εξής:

  • Για το Κέντρο Κοινότητας (επιδόματα: αναπηρικά, γέννησης, ανασφάλιστων υπερηλίκων): τηλ. 2414.400.702
  • Για το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ‘ΚΕΑ’, Επίδομα Στέγασης, αιτήματα αλλοδαπών) τηλ. 2414.400.701
  • Για Φαρμακευτική Περίθαλψη Ανασφαλίστων: τηλ. 400.706
  • Για Συμβουλευτικό ΣταθμόΚοινωνικό ΠαντοπωλείοΦαρμακείοΣυσσίτιο: τηλ. 400.711

Κλιματιζόμενος χώρος στο Γ’ ΚΑΠΗ

Στο μεταξύ, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Λαρισαίων για την προστασία αστέγων της πόλης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ παράλληλα διατίθεται και κλιματιζόμενη αίθουσα στο Γ’ ΚΑΠΗ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικό κλιμάκιο της Υπηρεσίας πραγματοποιεί συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης για τον εντοπισμό και την ενημέρωση των αστέγων προκειμένου να λάβουν, εφόσον το επιθυμούν, υπηρεσίες στέγασης και προστασίας τους στις δομές της Διεύθυνσής μας.

Επιπλέον, όσοι πολίτες διαβιούν σε επικίνδυνες συνθήκες, έχουν τη δυνατότητα να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες σε κλιματιζόμενο χώρο, στον οποίο προσφέρονται κρύα ροφήματα. Πιο συγκεκριμένα, ως τις 18 Ιουλίου θα είναι διαθέσιμος κλιματιζόμενος χώρος στο Γ’ ΚΑΠΗ ( Ηρώων Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου, τηλ.2410 286 576, 2410 233 430), από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.  

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες της Πρόνοιας και στο τηλ. 6932 276 183. Εάν σημειωθεί περαιτέρω παράταση του καύσωνα, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1