sandal logo

  • Home
  • Erasmus+ BETA
  • Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε διακρατική συνάντηση στo Leuven του Bελγίου στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ BETA

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε διακρατική συνάντηση στo Leuven του Bελγίου στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ BETA

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Bridges of Intergenerational Approach, Erasmus+, BETA (κωδικός έργου 2022-1-EL01-KA220-ADU-000088752) που έχει στόχο την υποστήριξη της ενεργούς γήρανσης των ηλικιωμένων και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από την καλλιέργεια των ψηφιακών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους.

Στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Leuven, Βέλγιο η 2η Διακρατική Συνάντηση του έργου BETΑ  με συμμετοχή εκπροσώπων των εταίρων του προγράμματος από το UCL (Βέλγιο), SYNTHESIS (Κύπρος), το TUCEP  (Ιταλία),  την OPEN UP (συντονιστής- Ελλάδα)  και τον ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ (Ελλάδα)

Στη διακρατική συνάντηση συζητήθηκε η συνολική ανάπτυξη του καινοτόμου προγράμματος, τα αποτελέσματα της έρευνας για τις διαγενεακές πρακτικές μάθησης σε παγκόσμιο επίπεδο, η ανάλυση των ερωτηματολογίων που συγκεντρώθηκαν στον ευρωπαϊκό χώρο καθώς και η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί για την ανάπτυξη  του έργου ΒΕΤΑ στην δεύτερη φάση υλοποίησής του κατά τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

Ο Δήμος Λαρισαίων παρουσίασε τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν κατά την πρώτη φάση του προγράμματος στα ΚΔΑΠ του Δήμου με τη συμμετοχή μελών των ΚΑΠΗ καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο  για τη δεύτερη φάση  των εργαστηρίων με χρήση αποκλειστικά  ψηφιακών δραστηριοτήτων πάνω στη διαδικτυακή πλατφόρμα ΒΕΤΑ.

Στις εργασίες της συνάντησης όλοι οι εταίροι συνεργάστηκαν αποτελεσματικά συνεισφέροντας με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις στην υποστήριξη του έργου για τη διαγενεακή μάθηση και τη δημιουργία μιας ανοιχτής συμπεριληπτικής κοινωνίας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Ο Δήμος Λαρισαίων εκπροσωπήθηκε από τη κ. Λίνα Μουσιώνη, παιδαγωγική υπεύθυνη των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων και την κ. Αρτέμιδα Παπαδημητρίου, εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων στην ιστοσελίδα https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας Δήμου Λαρισαίων Ευαγγελία Γκουντρουμπή, τηλ. 2413-500237 | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

240708 beta louven 1

240708 beta louven 2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1