sandal logo

  • Home
  • LIFE - AdaptInGR
  • Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε συνάντηση εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE IP – AdaptInGR. Υλοποίηση πιλοτικού έργου σε κεντρικό σχολικό συγκρότημα

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε συνάντηση εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE IP – AdaptInGR. Υλοποίηση πιλοτικού έργου σε κεντρικό σχολικό συγκρότημα

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE IP – AdaptInGR πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση των εταίρων του προγράμματος στις 3 και 4 Ιουλίου 2024 με τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων.

Το πρόγραμμα «AdaptInGR» στοχεύει στην ενίσχυση της εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή της Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας τους εξής συγκεκριμένους στόχους: (α) τη συστηματοποίηση και τη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης λήψης αποφάσεων για την προσαρμογή της κλιματικής αλλαγής, (β) την προώθηση δράσεων και πολιτικών προσαρμογής σε όλους τους τομείς, και ειδικότερα τις πιο ευάλωτες, (γ) τη δημιουργία ενός μηχανισμού παρακολούθησης για την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου, αξιολόγηση και αναθεώρηση των πολιτικών και των δράσεων προσαρμογής, και (δ) την ενίσχυση της προσαρμοστικής ικανότητας της ελληνικής κοινωνίας μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης και διάδοσης, σε εθνικό, πολυπεριφερειακό και πολυτοπικό επίπεδο.

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει μελέτες περιπτώσεων και πιλοτικά έργα σε 3 Περιφέρειες (Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Ιόνια Νησιά) και 5 δήμους (Κατερίνη, Κομοτηνή, Λάρισα, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Ρόδος).

Η 1η μέρα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που είναι και ο επικεφαλής εταίρος του έργου ενώ οι υπόλοιποι εταίροι είναι: το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πράσινο Ταμείο, Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμος Κατερίνης., Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κομοτηνής, Δήμος Λαρισαίων, Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Δήμος Ρόδου, Τράπεζα της Ελλάδας, Ακαδημία Αθηνών, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος.

Το Δήμο Λαρισαίων εκπροσώπησαν οι: Λία Γκουνρουμπή, Αν Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Νέας Επιχειρηματικότητας και η Κλέα Βολοβίνη Γεωπόνος - Αρχ. Τοπίου συνεργάτης του Δήμου για το εν λόγω πρόγραμμα.

Παρουσίασαν σε ειδική συνεδρίαση για τα πιλοτικά έργα, το πιλοτικό έργο που θα υλοποιήσει ο Δήμος Λαρισαίων με χρηματοδότηση από το  LIFE IP – AdaptInGR και το Πράσινο Ταμείο. Το έργο αφορά την ανάπλαση των σχολικών αυλών στο κεντρικό σχολικό συγκρότημα επί των οδών Ανθίμου Γαζή – Ηπείρου – Τζαβέλλα – Λογιωτάτου (2ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Γυμνάσιο & 4ο Λύκειο Λάρισας).

Τη 2η μέρα η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Οι εταίροι συζήτησαν για την πορεία του έργου, θέματα διοικητικής και οικονομικής  διαχείρισης του έργου καθώς και τα επόμενα βήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το LIFE IP – AdaptInGR εδώ: https://www.adaptivegreece.gr/el-gr/

Περισσότερες πληροφορίες για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων στην ιστοσελίδα https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας Δήμου Λαρισαίων Ευαγγελία Γκουντρουμπή, τηλ. 2413-500237 | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

240708 lifeadaptin 1

240708 lifeadaptin 2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1