sandal logo

3η Διακρατική Συνάντηση URBACT IV «S.M.ALL» στην Κομοτηνή

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στην πόλη της Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Ιουνίου η τρίτη διακρατική συνάντηση του έργου «S.M.ALL - Sharing urban solutions towards Sustainable Mobility for ALL» που υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT IV.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του δικτύου και συγκεκριμένα της Ferrara (Ιταλία – Επικεφαλής Εταίρος), του Quadrilatero (Πορτογαλία), της Κομοτηνής (Ελλάδα), της Σόφια (Βουλγαρία), του Druskininkai (Λιθουανία), του Στρασβούργου (Γαλλία), του Βουκουρεστίου (Ρουμανία) και της Skofja Loka (Σλοβενία).

Κατά τη διάρκεια της διήμερης διακρατικής συνάντησης, τα μέλη του δικτύου, υπό την καθοδήγηση του Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα, συζήτησαν την πρόοδο του έργου και επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό των τρεχόντων προβλημάτων κινητικότητας, στη θέσπιση των στρατηγικών στόχων και στην εύρεση καινοτόμων λύσεων, για την ανάπτυξη και υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τοπικές υποδομές προσβασιμότητας στην πόλη της Κομοτηνής.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των εταίρων μέσω συμμετοχικών διαδικασιών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων εξοικειώθηκαν με την εύρεση λύσεων σε αστικό επίπεδο για άτομα με αναπηρίες, σχεδιάζοντας τους δημόσιους χώρους με έναν πιο κατάλληλο και συμπεριληπτικό τρόπο.

 Η επόμενη συνάντηση του δικτύου θα λάβει χώρα στη πόλη της Σόφιας της Βουλγαρίας τον Ιούλιο του 2024.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή).

240708 small komotini 3

240708 small komotini 1

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1