sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ψηφιακή Πλατφόρμα Δήμου Λαρισαίων
Εφαρμογή Novoville. Στείλε το αίτημά σου στο Δήμο Λαρισαίων από το κινητό σου
Πύλη Γεωγραφικών Δεδομένων
Ελεγχόμενη Στάθμευση για Μόνιμους Κατοίκους
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Απαλλοτρίωση Κοινόχρηστου Χώρου 867Γ για την ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου

Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

23-09-2024
Στέγη σε ευάλωτους νέους μέσω του προγράμματος «Κάλυψη» του Δήμου Λαρισαίων - Σε εξέλιξη η υποβολή νέων αιτήσεων

Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί άτομα ηλικίας 25 έως 39 ετών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, για τον μήνα Μάρτιο 2023, να υποβάλουν νέα αίτηση στο πρόγραμμα «Κάλυψη», για τα διαθέσιμα διαμερίσματα. Το πρόγραμμα καλύπτει το ενοίκιο κάθε νοικοκυριού για τρία χρόνια.

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» στη Λάρισα υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, και συγκεκριμένα την Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E., το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Να σημειωθεί ότι ως τώρα έχουν στεγαστεί 14 νοικοκυριά σε διαμερίσματα της πόλης, με επιπλέον διαθέσιμα διαμερίσματα για νέες αιτήσεις. Τα διαμερίσματα του προγράμματος προέρχονται από το πρόγραμμα ESTIA και τη Στέγαση Προσφύγων και Αιτούντων Άσυλο.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων (Ηπείρου 96-98, 1ος όροφος) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2414400703.

Ο αιτών μπορεί να είναι ο δικαιούχος της αίτησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο/η σύζυγος αυτού (ή μέλος συμφώνου συμβίωσης) ή φιλοξενούμενο μέλος νοικοκυριού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που επιθυμεί να διαμείνει σε νέα κατοικία. Στην αίτηση συμπληρώνονται επίσης και τα μέλη του νοικοκυριού που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Κάλυψη”, ήτοι το σύνολο των μελών που θα διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Με την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν και τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Επιπρόσθετα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες αποδεικτικά ότι πληροίται το κριτήριο της μονογονεϊκότητας, βάσει των οριζόμενων στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. 53923/23-7-2021 κυα (ΦΕΚ Β’ 3359).
  • Απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
  • Αντίγραφο της εκτελεστής δικαστικής απόφασης έξωσης ή διαταγή απόδοσης μισθίου.
  • Εγγραφή στο μητρώο ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης σε ισχύ την ημερομηνία υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα.
  • Η βεβαίωση φιλοξενίας από δομή φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας.

Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών για τη μοριοδότηση κριτηρίων που ελέγχονται κατά την υποβολή της αίτησης για το πρόγραμμα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που αντλούνται από το πληροφοριακό σύστημα αυτού.

Ο Δήμος καλεί τα νοικοκυριά κατά σειρά προτεραιότητας, να επιλέξουν από τη λίστα των διαθέσιμων κατοικιών στο Δήμο τους αυτά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, και την προτίμησή τους ως προς την περιοχή του Δήμου που βρίσκεται το ακίνητο. Κάθε νοικοκυριό επιλέγει έως τρία διαθέσιμα ακίνητα, μεταξύ των οποίων καλείται να διαλέξει το κατάλληλο προς ενοικίαση. Εάν το νοικοκυριό απορρίψει τα υποψήφια ακίνητα, κατατάσσεται αυτόματα στο τέλος της λίστας προτεραιότητας. Τα ακίνητα που ενοικιάζονται αφαιρούνται από την λίστα των διαθέσιμων κατοικιών του Δήμου.

Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο υπογράφεται μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου και του ωφελούμενου με την εγγύηση του Δήμου ή του νομικού του προσώπου σε ότι αφορά την καταβολή του μισθώματος, κι έχει διάρκεια ισχύος τρία έτη. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα προβλεπόμενα στον αστικό κώδικα ως προς την ενοχική σχέση μεταξύ μισθωτών και εκμισθωτών.

Καλούνται, επίσης, οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων του  ESTIA ΙΙ και ESTIA 2021 που θέλουν να μισθώσουν εκ νέου το ακίνητό τους στο πρόγραμμα “Κάλυψη”, και δεν έχουν υποβάλει την αίτηση τους μέχρι τώρα, ή είχαν αποσύρει την αρχική τους αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα, να έρθουν σε επικοινωνία με τον βοηθό διαχείρισης του προγράμματος “Κάλυψη” στη Λάρισα, στο τηλέφωνο 6945251295.

23-09-2024
Προσοχή σε απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης εφιστά ο Δήμος Λαρισαίων

Την προσοχή πολιτών -και ιδιαίτερα επαγγελματιών και προμηθευτών- αναφορικά με παραπλανητική τηλεφωνική επικοινωνία και απόπειρα εξαπάτησης εφιστά ο Δήμος Λαρισαίων.

Πιο συγκεκριμένα, στο Γραφείο Δημάρχου Λαρισαίων και στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών έχει αναφερθεί περιστατικό απόπειρας τηλεφωνικής εξαπάτησης προμηθευτή, με παραπλανητική επίκληση αλλαγής στον τρόπο πληρωμής χρηματικών ενταλμάτων. Οι επιτήδειοι αποσπούν πραγματικά στοιχεία επαγγελματιών-προμηθευτών από τη «Διαύγεια» και, προσποιούμενοι ότι τηλεφωνούν εκ μέρους του Τμήματος Εσόδων του Δήμου Λαρισαίων παραπέμπουν σε κωδικό RF, επικαλούμενοι δήθεν αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των κρατήσεων. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η κλήση από αριθμούς κινητής τηλεφωνίας.

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών υπογραμμίζουν ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στον τρόπο εκτέλεσης χρηματικών ενταλμάτων (πληρωμή), καθώς και ότι για τη σχετική επικοινωνία με επαγγελματίες-προμηθευτές δεν γίνεται χρήση αριθμών κινητής τηλεφωνίας, παρά μόνον των υπηρεσιακών σταθερών τηλεφώνων και του υπηρεσιακού συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Καλεί, δε, τους τυχόν επαγγελματίες-προμηθευτές ή/και πολίτες:

  • Να είναι προσεκτικοί και επιφυλακτικοί σε τυχόν επικοινωνία τους, με χρήση αριθμών κινητής τηλεφωνίας, με δήθεν εκπρόσωπο του Δήμου Λαρισαίων για εκτέλεση χρηματικών ενταλμάτων (πληρωμή).
  • Να μην αποκαλύπτουν ευαίσθητες πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα τους, όπως κωδικούς πρόσβασης ή αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.
  • Να καταγγείλουν τυχόν ύποπτα περιστατικά στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.
19-09-2024
Με τη Γλυκερία ανοίγει φέτος το παζάρι Λάρισας - Πάμε παζάρι από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Με την υπέροχη φωνή της Γλυκερίας θα γίνει η έναρξη του φετινού παζαριού της Λάρισας, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, στις 8:00 το βράδυ στον χώρο που καταλάμβανε το λούνα-παρκ, στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. Μαζί της θα είναι ο ταλαντούχος τραγουδιστής Χρήστος Μακρής και πολυμελής ορχήστρα.

Η χαρισματική ερμηνεύτρια Γλυκερία, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης, με γνωστά τραγούδια λαïκά –έντεχνα –παραδοσιακά και όλες τις επιτυχίες της: «Μέχρι να βρούμε ουρανό», «Δεν έχω πολλά», «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Πάρε με απόψε πάρε με», «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί», κ.ά.

Εκτός όμως από τις μεγάλες επιτυχίες της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως του Χρήστου Νικολόπουλου, του Μάριου Τόκα, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μίκη Θεοδωράκη, κ.ά. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και μία ενότητα με υπέροχα Σμυρνέικα τραγούδια, όπως «Δημητρούλα», «Έχε γεια Παναγιά», «Τι σε μέλλει εσένανε», «Σ’ ́αγαπώ γιατί είσαι ωραία», κ.ά.

Η είσοδος για όλους είναι δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση της Εμποροπανήγυρης Λάρισας 2024 γίνεται, φέτος, υπό την εποπτεία του Δήμου Λαρισαίων.

09-09-2024
Δήμος Λαρισαίων: Κάλεσμα σε φορείς και συλλόγους για την 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς και συλλόγους για συμμετοχή στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως την ύψιστη πράξη αλληλεγγύης, που σώζει ζωές.

Να σημειωθεί ότι η 22η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, με πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου 2024, με ειδική διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί στους κεντρικούς πεζοδρόμους της Λάρισας.

Σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών της Λάρισας, αλλά και Σύλλογοι πολιτιστικοί, αθλητικοί, καθώς και φορείς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Λαμπαδηδρομία, είτε ως λαμπαδηδρόμοι ή στις εκδηλώσεις που θα γίνουν την ημέρα της λαμπαδηδρομίας, μπορούν να στείλουν το αίτημα συμμετοχής τους στο email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2413.500.228, κα. Χρύσα Τζιαστούδη).

15-01-2024
Τμήμα Εσόδων - Νέος τρόπος υποβολής του δημοτικού φόρου

Η υποβολή του δημοτικού φόρου (0,5% ή 5%) θα πραγματοποιείται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr) όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση με Αριθμό 1209/22-12-2023.

Η Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων θα παραμείνει ενεργή για υποβολή δηλώσεων που αφορούν τα έτη: 2019, 2020, 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή δηλώσεων μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων

MyDimosLive. Κλείσε ψηφιακό ραντεβού
Θυρίδες Δήμου Λαρισαίων Πιστοποιητικά - Ληξιαρχικές Πράξεις - Μόνιμη Κατοικία - Άδεια Πολιτικού Γάμου
Σύστημα Κοινόχρηστων Ηλεκτρικών Ποδηλάτων Δήμου Λαρισαίων

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

26-09-2024
Συνέδριο για την ελληνική βιομηχανική κληρονομιά στα χρόνια της κρίσης

Στον Μύλο του Παππά 2-5 Οκτωβρίου

Συνέδριο με θέμα «Η ελληνική βιομηχανική κληρονομιά στα χρόνια της κρίσης: Σύγχρονοι προβληματισμοί και προκλήσεις», διοργανώνει από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου 2024, στο  Μύλο του Παππά στη Λάρισα, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς (The International Committee for the Conservation of the Industrial Heritage - TICCIH), που έχει ήδη συμπληρώσει 32 χρόνια δράσης για την προστασία και ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς της χώρας.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και την οικονομική στήριξη του Δήμου Καρδίτσας. 

Το Συνέδριο θέτει ως στόχο να συγκεντρώσει και να αποτιμήσει τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί κατά την τελευταία δεκαετία, να αποτελέσει τόπο συνάντησης, διαλόγου, σύνθεσης και συγκρότησης για την επόμενη περίοδο και να λειτουργήσει ως ένα ζωντανό εργαστήριο στο οποίο θα μοιραστούμε εμπειρίες και θα επικαιροποιήσουμε τις εξελίξεις στον επιστημονικό κλάδο της βιομηχανικής αρχαιολογίας διεθνώς, καθώς και τις κατακτήσεις του διεπιστημονικού πεδίου της βιομηχανικής κληρονομιάς.

Μεταξύ των θεματικών του Συνεδρίου ειδικό βάρος θα δοθεί στον αγροτοβιομηχανικό τομέα, ο οποίος αν και έχει αφήσει πολλά και σημαντικά ίχνη τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια, έχει μελετηθεί λιγότερο από άλλους βιομηχανικούς κλάδους, παρά τον διαχρονικά κομβικό του ρόλο για την ελληνική οικονομία. Την επιλογή του κεντρικού θέματος του Συνεδρίου σηματοδοτεί και ο τόπος διεξαγωγής του Συνεδρίου στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, με την μακρά παράδοση αγροτικής εκμετάλλευσης που έχει αφήσει διάσπαρτα ίχνη τα οποία χρήζουν μελέτης, προστασίας και ανάδειξης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δύο θεματικά στρογγυλά τραπέζια του Συνεδρίου με σημαντικούς συνομιλητές. Το πρώτο με τίτλο «Αγροτοβιομηχανικός τομέας: Από το χθες στο σήμερα και στο μέλλον» θα επιχειρήσει να συνδέσει τη βιομηχανική κληρονομιά του κλάδου με τη σημερινή κατάσταση πραγμάτων και τις προοπτικές/ δυνατότητες ανάπτυξής του. Το δεύτερο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Επενδύσεις και αστικές αναπλάσεις» στοχεύει σε ένα γόνιμο διάλογο μεταξύ των βασικών δρώντων στο αντικείμενο, προκειμένου να αναδείξει τις προκλήσεις και να συμβάλει στη διαμόρφωση νέων αποτελεσματικών πρακτικών και συνεργειών ειδικότερα αναφορικά με την αξιοποίηση ιστορικών βιομηχανικών συγκροτημάτων και τις αναπλάσεις πρώην βιομηχανικών εκτάσεων.

Το Συνέδριο –με θεματικές, που εκτείνονται από την έρευνα, τα μουσεία, τις καταγραφές και τα τεκμήρια, τον εξοπλισμό, τις διαδικασίες και την επανάχρηση μέχρι την ενέργεια, τον τουρισμό και την τέχνη– πραγματεύεται το ιδιαίτερο πολιτιστικό απόθεμα που ορίζουμε ως βιομηχανική κληρονομιά στη συνθετότητά του, με τις υλικές και άυλες εκφάνσεις του, και φιλοδοξεί να αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στα πεδία της βιομηχανικής αρχαιολογίας και κληρονομιάς στην Ελλάδα.

Μεγάλος χορηγός είναι η ΔΕΗ και χορηγοί οι επιχειρήσεις ΜΕΛΙΣΣΑ-Κίκιζας, ΘΕΟΝΗ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΚΛΙΑΦΑ και τα ξενοδοχεία της Λάρισας ΜΕΤΡΟΠΟΛ και GRAND HOTEL. Υποστηρικτές του φιλόδοξου εγχειρήματος είναι επίσης οι ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ, τα οινοποιεία ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΙΚΡΟ ΚΤΗΜΑ, ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ και ΑΪΔΑΡΙΝΗ, το ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, οι ζύμες ΠΟΠΑΥ-ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ και το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στο Συνέδριο

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

%MCEPASTEBIN%
26-09-2024
Παρουσιάζεται το ποιητικό έργο της Ευαγγελίας Δαμουλή από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων

Το ποιητικό έργο της Ευαγγελίας  Δαμουλή, Δρ. του Ιονίου Παν/μίου, Φιλολόγου, συγγραφέως & ποιήτριας, παρουσιάζει την Τρίτη 1 Οκτωβρίου στις 19.30 στην Λογοτεχνική Γωνία Γαληνού και Φαρμακίδου γωνία, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν  Εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων και ο κ. Σωτήρης Παστάκας, ψυχίατρος-ποιητής.

Για τον ποιητικό λόγο της  Ευαγγελίας Δαμουλή θα μιλήσουν οι:

1. Λάμπρος Αναγνωστόπουλος, δημοσιογράφος εφημ. Larissanet

2. Αντώνης Ψάλτης, Δικηγόρος

3. Η ποιήτρια Ευαγγελία Δαμουλή.

Τον συντονισμό θα έχει η Μαργαρίτα Θεοχάρη, Ραδιοφωνική παραγωγός.

Η Ευαγγελία Ιωάννου Δαμουλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στη Γαλλία στα Πανεπιστήμια της Προβηγκίας (Aix-Marseille I), Σορβόννης (Paris IV), και Νέας Σορβόννης (Paris III). Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διορίστηκε ως φιλόλογος στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση όπου δίδαξε,  σε πολλά σχολεία της περιφέρειας και της Αθήνας. Το 2008, αναγορεύτηκε με άριστα  Διδάκτωρ  Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου  (Κέρκυρα). Δίδαξε Νέα Ελληνική Λογοτεχνία και Γαλλική Γλώσσα στο Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου  στην Κέρκυρα.

 Είναι συγγραφέας των βιβλίων:

1. «Από την Ανάμνηση στην Ιστορία. Περιήγηση στη Γαστούνη και στην Ηλεία (1880-2000) », (εκδόσεις Βιβλιοπανόραμα , Αμαλιάδα,2004. To βιβλίο αυτό αφορά την Λαογραφία, Τοπική Ιστορία και Λογοτεχνία. Το βιβλίο αυτό παρουσιάστηκε σε πολλά σχολεία της χώρας στο Πρόγραμμα του ΕΚΕΒΙ: «Συγγραφείς σε Σχολεία».

2. :«Μεθώντας μ’ ένα κρασί αγιονορείτικο» Η εμπειρία του ταξιδιού στο Άγιον Όρος μέσα από τη Ν. Ελληνική Λογοτεχνία από τη δύση του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας. Εκδόσεις Γρηγόρη, Αθήνα, 2017, Μονογραφία.(σελ.510).

3.Aρσανάδες και αρχονταρίκια.Η ιστορική και πολιτιστική αναδρομή του ταξιδιού στο Άγιον Όρος Γάλλων και Γαλλόφωνων περιηγητών ,από τον 19 αιώνα εέως τις μέρες μας.Εκδόσεις Γρηγόρη, Αθήνα Ιούνιος 2022,σς.602.

4.  «Σταλακτίτες Φωτο-Γραφής» Ποιήματα 2006-2023,Εκδόσεις Κοράλλι, ΑθήναΣεπτέμβριος 2023.

Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στο Εμβόλιμον, Παρέμβαση, Ακτή Κύπρου, Θράκα κλπ.  Συμμετέχει σε Επιστημονικά Συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μελέτες σχετικές με την Συγκριτική Γραμματολογία την τοπική και προφορική Ιστορία, την  Λογοτεχνία σε Ελληνική και Γαλλική γλώσσα. Έχει  τιμηθεί  για την έντονη πολιτιστική της δράση

H Λίτσα Δαμουλή είναι τακτικό μέλος του Φιλολογικού Συνδέσμου Παρνασσός, Μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν. Δυτικής Ελλάδας, Μέλος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, Μέλος του Σωματείου Λόγου και Τέχνης «Αλκυονίδες», μέλος της ΕΛΒΕ.

26-09-2024
Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των κτηρίων που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023
26-09-2024
Καθορισμός διμήνου απόσταξης των Διήμερων μικρών αποσταγματοποιών περιόδου 2024-2025

Για το κείμενο της απόφασης πατήστε ΕΔΩ.

26-09-2024
Συνάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου, με τους φωτορεπόρτερ της Λάρισας

Συνάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου, με τους φωτορεπόρτερ της Λάρισας - Στις 8.30 μ.μ. της Παρασκευής τα εγκαίνια της έκθεσης για τον“Daniel”

Συνάντηση με φωτορεπόρτερ που συμμετέχουν στην έκθεση «Daniel» είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκος, με αφορμή τα εγκαίνια που θα γίνουν μεθαύριο, Παρασκευή. Η έκθεση αυτή, που πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την περιοχή, αποτελεί φόρο τιμής στο έργο των φωτογράφων της Λάρισας, που κατέγραψαν τις καταστροφικές συνέπειες του φαινομένου.

Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στην έκθεση είναι αποτέλεσμα πολλών ημερών έντονης δουλειάς των φωτορεπόρτερ της Λάρισας, οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, καταγράφοντας με τον φακό τους τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Στην έκθεση συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι φωτορεπόρτερ: Θανάσης Καλιακούδας, Δημήτρης Καστανάρας, Βαγγέλης Κουσιώρας, Γιώργος Κυδώνας, Κώστας Μάντζιαρης, Βασίλης Ντάμπλης, Αποστόλης Ντόμαλης, Θάνος Παλούκας, Κώστας Τσιάρας.

Νέα ώρα εγκαινίων

Να σημειώσουμε ότι τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 στις 20:30 (νέα ώρα), στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λαρισαίων, στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας», ενώ η έκθεση θα έχει διάρκεια έως την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024 [ώρες λειτουργίας 11:00-13:30 και 17:00-20:30 (καθημερινά). Κυριακή κλειστά].

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

26-09-2024
Συνέντευξη Τύπου για την έκθεση-αφιέρωμα στον Φιλόλαο Τλούπα

Έργα από όλες τις περιόδους της ζωής και της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Φιλόλαου περιλαμβάνει η έκθεση-αφιέρωμα στον διεθνώς καταξιωμένο Λαρισαίο γλύπτη, που εγκαινιάζεται το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα. «Μέσα και από αυτή τη μεγάλη παραγωγή της Πινακοθήκης μας, η Λάρισα επανασυνδέεται δυναμικά με την πολιτιστική και πολιτισμική της κληρονομιά. Και η γενέτειρα του Φιλόλαου τιμά το έργο του σπουδαίου αυτού δημιουργού, με την επετειακή ετούτη αφιερωματική εκδήλωση, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, κ.Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παρατέθηκε στο φουαγιέ της Πινακοθήκης, το πρωί της Τετάρτης.

«Ο μοναδικός τρόπος που τα έργα του σπουδαίου αυτού δημιουργού «συνομιλούν» με το αστικό περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο, αλλά και οι μικρότερης κλίμακας δημιουργίες του αποκαλύπτουν την πολύπλευρη προ­σωπικότητα ενός κορυφαίου, διεθνώς διακεκριμένου γλύπτη της Διασποράς, συμπολίτη μας και πολίτη του κόσμου.

Η Δημοτική μας Πινακοθήκη, με διαρκή εξέλιξη και τεράστια προσφορά στην εικαστική αισθητική παιδεία όλων των Λαρισαίων -και όχι μόνον- είναι ένας πολύβουος οργανισμός παραγωγής πολιτισμού, με πολλαπλό ρόλο καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης και διαλόγου με τους πολίτες. Ανοίγει δρόμους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, δρόμους πολιτισμού, δρόμους γνώσης, δρόμους που συνδέουν το σήμερα με το αύριο της πόλης μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ.Μαμάκος.

Έμπνευση

«Η έκθεση-αφιέρωμα στον διεθνούς φήμης Λαρισαίο γλύπτη Φιλόλαο Τλούπα είναι ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός τόσο για τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα όσο και για την πόλη της Λάρισας και για την Ελλάδα. Στόχος μας είναι η έκθεση αυτή να αποτελέσει την αφορμή για να κατανοήσουμε την αξία του έργου του και τη φιλοσοφία του, να αφομοιώσουμε τα μηνύματά του και να τα μεταδώσουμε στους πολίτες, ώστε να μείνουν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, μέσα και από ένα κύκλο ξεναγήσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το παράδειγμα του Φιλόλαου πρέπει να μας εμπνεύσει, αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το δημόσιο χώρο. Να υιοθετήσουμε τους τρόπους που παρενέβαινε και “εξανθρώπιζε” το αστικό περιβάλλον, είτε επρόκειτο για χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας, είτε για χώρους τέχνης και πολιτισμού. Πίστευε πως η αισθητική αναβάθμιση των δημοσίων χώρων και κτη­ρίων συντελεί στη βελτίωση της αισθητικής, της ποιότητας της ζωής του πολίτη και της καθημερινότητάς του», τόνισε η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, κ.Κατερίνα Κόσσυβα.

Οι διαφορετικές όψεις του Φιλόλαου

Στις διαφορετικές όψεις του Φιλόλαου, ως δημιουργού, αναφέρθηκε η κόρη του Λαρισαίου γλύπτη, κ.Ιζαμπέλ Τλούπα, υπογραμμίζοντας πως η έκθεση δίνει την ευκαιρία σε όλους να ανακαλύψουν πολλά περισσότερα για τη ζωή και το έργο του. «Ο Φιλόλαος ήταν ένας άνθρωπος που λάτρευε την δουλειά του, δεν έπαυε ποτέ να δουλεύει, ευτυχής, και που θεωρούσε τον εαυτό του καλλιτέχνη-χειροτέχνη. Τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, μάζευε ξύλα στην παραλία, φθαρμένα από το κύμα ή δούλευε στον τόρνο του μαραγκού που ήταν του πατέρα του, και δημιουργούσε ξύλινους πίνακες, γεμάτα ποίηση και χιούμορ. Τη δεκαετία του ΄60, έφτιαξε διάφορα κιβώτια, καθρέφτες, αντικείμενα της καθημερινής ζωής, από ανοξείδωτο ατσάλι, παράξενα ζώα από πηλό εμπνευσμένα από την φαντασία του. Αυτά τα έργα είναι μία άλλη όψη του Φιλόλαου, πιο οικεία. Στην έκθεση αυτή θα δούμε και σχέδια, αυτά που ζωγράφισε πριν μπει στην Καλών Τεχνών ή την εποχή των σπουδών του και τα πρώτα χρόνια στο Παρίσι, δηλαδή πριν αφιερωθεί οριστικά στην γλυπτική. Και αυτά τα σχέδια, κάτι λένε για τον άνθρωπο Φιλόλαο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ.Τλούπα.

Τέχνη “σημαίνουσα”

Στην έμφυτη, όπως τη χαρακτήρισε, ανάγκη για δημιουργία έργων μεγάλης, κυρίως, κλίμακας, αλλά και στην έλξη του Φιλόλαου από τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της μνημειακής τέχνης, αναφέρθηκε ο επιμελητής και Λαρισαίος εικαστικός, κ.Ανδρέας Γιαννούτσος. «Ο Φιλόλαος, υπηρετεί εξαρχής συνειδητά μια τέχνη “σημαίνουσα”, τέχνη που μακριά από τα Μουσεία, διαλογικά ανθρωπιστική, σύγχρονη, ζωντανή και παρούσα, καθίσταται κοινωνικά επωφελής, χρηστική και αναγκαία, που τολμηρά παρεμβατική και στοχεύει προσηλωμένα στην αναβάθμιση και ψυχαγωγία (αγωγή της ψυχής), την καλυτέρευση του τρόπου ζωής του πολίτη. Η τέχνη όπως ο ίδιος λέει, οφείλει να διαπερνά τη ζωή, να την υπηρετεί, αλλά και να υπηρετείται από την ίδια.

Τα γλυπτά του μνημειακού κυρίως χαρακτήρα, αφήνουν τη σφραγίδα του μεγαλείου τους από την πατρίδα του τη Λάρισα, το Αλκαζάρ και το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, έργο του σε ατσάλι, τις γλυπτές συνθέσεις τους, τους “θάμνους”, έργα ανάπλασης της παραλίας στον Άναβρο Βόλου, έως τις λαμπερές Βερσαλίες και την Τουλούζη. Τη δουλειά του διακρίνει η λιτότητα, η καθαρότητα και αναλογία της πλαστικής του, η αφαίρεση, ο εσωτερικός ρυθμός, οργανικότητα, αλλά και λειτουργία της φόρμας. Ο ίδιος θεωρεί την γλυπτική απαραίτητο συστατικό στοιχείο της σύγχρονης αστικής αρχιτεκτονικής, του χώρου αλλά και της πολεοδομίας, περισσότερο σήμερα όπως λέει που οι πόλεις φαντάζουν άψυχες και απρόσωπες», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο κ.Γιαννούτσος.

Εγκαίνια

Υπενθυμίζεται ότι τα εγκαίνια της έκθεσης-αφιερώματος στον Φιλόλαο Τλούπα θα γίνουν το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα «Ειρήνης Κατσίγρα» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από όλες τις περιόδους της καλλιτεχνικής παραγωγής του καλλιτέχνη, τόσο των έργων της δημόσιας γλυπτικής και της μεγάλης κλίμακας μνημειακού χαρακτήρα όσο και των γλυπτών του συνθέσεων με βιομηχανικά υλικά, όπως το πλυμένο σκυρόδεμα και τον ανοξείδωτο χάλυβα όσο και έργων μικρότερης κλίμακας του εργαστηρίου, κατασκευών από πηλό, ξύλο, σίδηρο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Θα εκτεθούν επίσης χαρακτηριστικά του έργα σε πηλό και ξύλο οι περίφημες «Γκογκότες», ζωόμορφα πλάσματα του μύθου και έργα που απεικονίζουν θαλασσινά τοπία τα οποία συνέθεσε από ξύλα που τα έχει λειάνει η θάλασσα, μακέτες και έργα σε σίδηρο αλλά και ανοξείδωτο χάλυβα, χρηστικά αντικείμενα της καθημερινότητας φιάλες, κούπες, καρέκλες κ.α, κοσμήματα.

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια έκθεσης: 28 Σεπτεμβρίου 2024 έως τον Ιανουάριο του 2025.

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.katsigrasmuseum.gr

26-09-2024
Συνάντηση εργασίας με στελέχη της «Κτιριακές Υποδομές» ΑΕ

Θ.Μαμάκος: Συνάντηση εργασίας με στελέχη της «Κτιριακές Υποδομές» ΑΕ για σχολεία της Λάρισας - Δρομολογούνται λύσεις για Φαλάνη και Ειδικό Σχολείο

Συνάντηση εργασίας με στελέχη της «Κτιριακές Υποδομές» ΑΕ είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν σημαντικές εκκρεμότητες, αναφορικά με σχολικές υποδομές στον Δήμο Λαρισαίων και τέθηκε επί τάπητος το θέμα συνεργασίας των δύο φορέων, για την ταχύτερη επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στις σχολικές μονάδες.

Πρόκειται για το θέμα του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης, και για την ανακατασκευή του πέτρινου τμήματος, το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές από τον σεισμό του 2021, για το Ειδικό Σχολείο, για το οποίο εκπονείται ήδη η μελέτη και έχουν εγκριθεί τα κτιριολογικά προγράμματα, καθώς και για το Πρότυπο Σχολείο Λάρισας, η ανέγερση του οποίου έχει δρομολογηθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Λαρισαίων. 

«Είχαμε μια πάρα πολύ γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με την ΚΤΥΠ, για την τεχνική βοήθεια που μπορεί να παρέχει στα ζητήματα που αφορούν σε αυτές τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Το βασικό μέλημα για μας, ως Δημοτική Αρχή, είναι να τρέξουν οι απαραίτητες διαδικασίες, στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων που είναι διαθέσιμα σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να προχωρήσουμε στην κατασκευαστική φάση», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή τη συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤ.ΥΠ.) συνεργάζεται με δήμους, στο πλαίσιο συγκεκριμένων προγραμματικών συμβάσεων και με άντληση πόρων από συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, ιδίως για τις σχολικές μονάδες. Στη συνάντηση μετείχαν από την πλευρά της ΚΤΥΠ ΑΕ, ο πρόεδρος, κ.Τιμολέων Κατσίπος, ο διευθύνων σύμβουλος, κ.Αθανάσιος Γιάνναρης, το μέλος του Δ.Σ., κ.Ευάγγελος Λάιος και ο γενικός διευθυντής, κ.Θεόδωρος Κυριαζόπουλος.

26-09-2024
Ενημέρωση σχετικά με τις κατεδαφίσεις κτιρίων και τα σεισμόπληκτα-πλημμυρόπληκτα κτίσματα

Εξήντα έξι τα κατεδαφιστέα κτίρια στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Λαρισαίων - Σε αναμονή κονδυλίων για σεισμόπληκτα-πλημμυρόπληκτα κτίσματα

Κονδύλια της τάξης περίπου των 200.000 ευρώ, σε πρώτη φάση, που θα διατεθούν για τις κατεδαφίσεις κτιρίων στην περιοχή ευθύνης του αναμένει, από την κεντρική κυβέρνηση, ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των καταστροφικών συνεπειών κυρίως από τη θεομηνία Daniel. Πρόκειται για συνολικά 66 κτίρια, κυρίως στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περσινού Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνονται στη λίστα κατεδαφιστέων κτιρίων της Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ).

Σε αυτή τη λίστα, υπάρχουν εκκρεμότητες και από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό του 2021, στους οικισμούς Κουτσόχερο, Αμυγδαλέα, Ραχούλα, τα οποία και δεν κατεδαφίστηκαν (έχουν κατεδαφιστεί μόλις 6 κτίσματα, στο Κουτσόχερο). Μαζί με τα κτίρια που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, όλα αυτά «κληροδοτήθηκαν» στη νέα δημοτική αρχή.

«Από την πρώτη στιγμή, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους πολίτες, προχωρήσαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να διεκδικήσουμε πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών, με προτεραιότητα στους ανθρώπους που έχουν χάσει τις περιουσίες τους και με γνώμονα την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο υποβάλαμε σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας κονδύλια ύψους 800.000 ευρώ, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των συμπολιτών μας. Είμαστε σε αναμονή της έγκρισης κονδυλίων ύψους 200.000 ευρώ, που θα διατεθούν για την κατεδάφιση επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων, στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Λαρισαίων. Το ποσό που έχει εγκριθεί είναι σαφώς μικρότερο από αυτό που έχουμε ζητήσει, ωστόσο, πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην ιεράρχηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων μας, αναφορικά με τις κατεδαφίσεις των κτιρίων», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν σε μηνύσεις σε σεισμόπληκτους στο Κουτσόχερο, από τη Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζεται ότι πρόκειται για διαδικασία που έχει εκκινηθεί από τη ΔΑΕΦΚ -και σε καμία περίπτωση από υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων. Αφορά, δε, κυρίως στις καταστροφές που έγιναν σε κτίρια και κτίσματα από τις πλημμύρες του Daniel.

25-09-2024
Δήμος Λαρισαίων: Διακοπή λειτουργίας υπηρεσιών αύριο Πέμπτη λόγω εργασιών στο Δημόσιο Δίκτυο

Χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων αύριο Πέμπτη, εξαιτίας προγραμματισμένων εργασιών στο Δημόσιο Δίκτυο

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι αύριο, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 9 το πρωί, θα ξεκινήσει η διαδικασία μετάβασης από το Δημόσιο Δίκτυο «Σύζευξις Ι» στο «Σύζευξις ΙΙ».

Κατά συνέπεια, δεν θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του κοινού, από ορισμένες υπηρεσίες του Δήμου, για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών.

Πιο συγκεκριμένα, δεν θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του κοινού για αιτήματα που αφορούν στα Τμήματα Ληξιαρχείου, Δημοτολογίου και Πρόνοιας. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση και εξυπηρέτηση αιτημάτων προς και από τον ιστότοπο (site) του Δήμου Λαρισαίων, όπως επίσης και στην υπηρεσία Novoville.

Διευκρινίζεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού από τα ΚΕΠ και τα Τμήματα Πρωτοκόλλου και Ταμείου του Δήμου Λαρισαίων θα γίνεται κανονικά.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των υπηρεσιών.

25-09-2024
Πίνακας κατάταξης των δικαιούχων ΑμεΑ, πολυτέκνων και πολεμιστών Κύπρου για την παραχώρηση θέσεων περιπτέρων

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

25-09-2024
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων για τον ΦΟΔΣΑ Λάρισας
25-09-2024
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων για τις κατατμήσεις τμημάτων σχολικών μονάδων

Διαβάστε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τις κατατμήσεις τμημάτων σχολικών μονάδων.

24-09-2024
Τελικός Τουρνουά ποδοσφαίρου "Δ.Κουκουλίτσιος-Δ.Μουσιάρης" - Ρεκόρ συμμετοχών στην 21η διοργάνωση

Αύριο, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 , στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Τουρνουά Ποδοσφαίρου ¨Δ.Κουκουλίτσιος-Δ. Μουσιάρης¨, μεταξύ των ομάδων Α.Ε.ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑ και Α.Ο.Δαμασίου ¨ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ¨ . Φέτος στο τουρνουά είχαμε ρεκόρ συμμετοχής ομάδων με ομάδες του Δήμου Λάρισας και του Δαμασιακού, κλείνοντας με επιτυχία την 21η χρονιά αυτής της ιστορικής διοργάνωσης.

Το τουρνουά, που έχει πλέον καταξιωθεί ως θεσμός στον αθλητισμό της περιοχής μας, προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος αθλητών και φιλάθλων. Σκοπός του τουρνουά είναι φυσικά να τιμηθεί η μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών της ΑΕΛ αλλά και η προετοιμασία των ομάδων για τη νέα αθλητική χρονιά. Έγιναν 26 παιχνίδια στα γήπεδα του Δήμου και δύο στο Δαμάσι, τη γενέτειρα του Δημήτρη Μουσιάρη.

Το τουρνουά άρχισε 31 Αυγούστου 2024, ο τελικός θα ξεκινήσει στις 17.00 και το κοινό καλείται να στηρίξει με την παρουσία του τις ομάδες που έχουν φτάσει σε αυτή την κορυφαία αναμέτρηση.

Απευθύνουμε θερμό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να παρευρεθούν στο γήπεδο Φιλιππούπολης για να απολαύσουν έναν μοναδικό αγώνα και να γιορτάσουμε μαζί το κλείσιμο της φετινής διοργάνωσης.

Η συμμετοχή σας θα δώσει ιδιαίτερο χρώμα στη γιορτή του αθλητισμού και θα ενισχύσει την προσπάθεια των συμμετεχόντων.

24-09-2024
Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας προσκαλεί νέους σπουδαστές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση της μουσικής παιδείας, καλεί όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν ή να εμβαθύνουν στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική να εγγραφούν στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.

Η Σχολή προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει:

  • Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική: Διδασκαλία της παραδοσιακής ψαλτικής τέχνης με βάση την παραδοσιακή σημειογραφία της πατριαρχικής επιτροπής και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.
  • Τυπικό - Λειτουργική: Μαθήματα πάνω στην εκκλησιαστική τάξη και τη δομή της λατρείας, με εμβάθυνση στους λειτουργικούς κανόνες.
  • Υμνολογία: Μελέτη των ύμνων της Εκκλησίας, της θεολογικής τους σημασίας και της μουσικής τους ερμηνείας.
  • Πρακτική εξάσκηση στο Αναλόγιο: Ευκαιρία για ζωντανή εξάσκηση στην ψαλτική πράξη, δίπλα στους καθηγητές, σε πραγματικές λειτουργικές συνθήκες.

Επιπλέον, οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα φωνητικής, ώστε να αναπτύξουν σωστή και ισορροπημένη φωνητική τεχνική, καθώς και θεωρητικά μαθήματα ευρωπαϊκής μουσικής, προσφέροντας τους μια ευρύτερη μουσική καλλιέργεια.

Ένα ξεχωριστό κομμάτι της Σχολής αποτελεί η Βυζαντινή Εκκλησιαστική Χορωδία του Ωδείου, η οποία προσφέρει μια σπουδαία ευκαιρία στους σπουδαστές να ψάλλουν ως μέλη μιας συλλογικής φωνής. Η χορωδία αποτελείται από ανδρικό τμήμα, ενώ από το προηγούμενο σχολικό έτος λειτουργεί με επιτυχία και το γυναικείο τμήμα, ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που φέρνει νέες δυνατότητες και προοπτικές στη βυζαντινή χορωδιακή παράδοση.

Οι μαθητές της Σχολής έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη χορωδία, να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, λειτουργίες και συναυλίες, προσφέροντας σημαντική εμπειρία και ανάδειξη του έργου τους. Η Σχολή αποσκοπεί στη διατήρηση και τη διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής, όχι μόνο ως τέχνης αλλά και ως ζωντανού στοιχείου της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Εάν επιθυμείτε να εντρυφήσετε στη Βυζαντινή Μουσική και να γίνετε μέρος αυτής της σπουδαίας παράδοσης, oι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Πληροφορίες: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410531960
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: https://dhmotikoodeiolarissas.gr/
Facebook: Δημοτικό Ωδείου Δήμου Λαρισαίων

23-09-2024
Με πλούσιες αθλητικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας - Γιόρτασε την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο η Λάρισα

Με αγώνα δρόμου, ποδηλασίας, ορεινής ποδηλασίας και πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024, στη Λάρισα. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτέλεσε η χθεσινή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, οπότε και οι Λαρισαίες και Λαρισαίοι είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, που παρέμειναν κλειστοί για τα αυτοκίνητα, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Πλήθος κόσμου, αθλήτριες και αθλητές κάθε ηλικίας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων βρέθηκαν από νωρίς στο κέντρο της πόλης, καθώς, με εκκίνηση από την Κεντρική πλατεία, πραγματοποιήθηκε Αγώνας Δρόμου, με σύνθημα «Όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια  νοσήματα» και διοργανωτές τον τοπικό Όμιλο Unesco N.Λάρισας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας και τον σύλλογο «ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ», ενώ η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Παράλληλα, στο Αισθητικό Άλσος Λάρισας, διεξήχθη ο Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας  με τη επωνυμία «Cross Country Short Track (XCC)3rd CYCLING HELLAS JUNIOR RACE -MTB- by NP Ασφαλιστική», με διοργανωτές τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και την Cycling Hellas.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κάτοικοι και επισκέπτες της Λάρισας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν έκθεση ποδηλάτων, επίσης στην Κεντρική πλατεία, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις της Λάρισας, ενώ στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και η δράση «Μαθαίνω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», από το ΚΔΗΦ Θέληση Ζωής (Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία).

Έναν διαφορετικό ...τόνο στην Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο έδωσαν τα κορίτσια της ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, που έστησαν τέρματα στην οδό Παπαναστασίου και μοιράστηκαν σουτ και ντρίπλες, στο πλαίσιο της δράσης «Μοιράζομαι τον δημόσιο χώρο». Λίγο αργότερα, και πάλι στο Αισθητικό Άλσος, πραγματοποιήθηκε λαϊκός ποδηλατικός αγώνας, για παιδιά 6 έως 15 ετών, με διοργανωτές τον ΠΑΣ Πηνειό, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και τη Cycling Hellas.

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, επίσης στο Αισθητικό Άλσος, στο Skate-BMX park Run LAparko, με δράσεις όπως BMX Session (Laparko Crew), επίδειξη Flatland (Μpak-Lef-Panto), Γκράφιτι, Παιδική Ζωγραφική, Ενημερωτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών, Μουσική και πολλές άλλες εκπλήξεις που διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου.

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις για την ΕΕΚ 2024 και την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκαν με τη «σύμπραξη» των Αντιδημαρχιών Παιδείας & Αθλητισμού, Δημοτικής Αστυνομίας & Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, Τουρισμού & Εξωστρέφειας και Πολιτισμού.

23-09-2024
Ανάρτηση σε ορθή επανάληψη στις 23-9-2024 του Πίνακα Κατάταξης και Βαθμολογίας και του Πίνακα Προσληπτέων με κωδικό 103, για την ειδικότητα ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ της Ανακοίνωσης ΣΟΧ4/2024 με αρ. πρωτ. 33992 /20-06-2024 (ΑΔΑ:6Λ2ΔΩΛΞ-8ΔΝ) του Δήμου Λαρισαίων

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΔΕ)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

 

 

 

103

 

 

 

 ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ ΣΕ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι προκειμένου να δουν τη σειρά κατάταξής τους θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι εμφανίζονται στους εν λόγω πίνακες βάσει του αρ. πρωτοκόλλου της αιτήσεώς τους, των αρχικών γραμμάτων, του επιθέτου του κυρίου ονόματος, του ονόματος πατρός και των τριών τελευταίων ψηφίων του αριθμού δελτίου ταυτότητας.

23-09-2024
Θεσσαλικό Θέατρο - "Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα" στο Β’ Αρχαίο Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

μυστικές ιστορίες των γυναικών της Θεσσαλίας

Για 3 παραστάσεις στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Μετά από μια σειρά παραστάσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και την ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς, "Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», η παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία, έρευνα και δραματουργική επεξεργασία του Κωνσταντίνου Ντέλλα, επιστρέφουν στη Λάρισα και στο Β’ Αρχαίο Θέατρο για 3 παραστάσεις.

Η παράσταση αποτελεί μια σκηνική προσέγγιση του γυναικείου σώματος της τρίτης ηλικίας και της σύνδεσης του με τη λαϊκή μαγεία, τη μαγειρική και τις τελετουργικές πρακτικές. Αφετηρία, η περιοχή της Θεσσαλίας και η παράδοσή της στις μαγικές πρακτικές που θέλει τις μάγισσες της περιοχής να έχουν παραλάβει τις μυστικές δεξιότητές τους από τη Μήδεια και να ειδικεύονται στο κατέβασμα του φεγγαριού, γνωστό και ως  «το άρμεγμα του φεγγαριού». Οδηγήτριες σε αυτό το μυστικό ταξίδι, τρεις θηλυκές μορφές που συναδιαλέγονται μεταξύ του οικείου και του αρχετυπικού, της ακίνδυνης «γιαγιάς» και της επικίνδυνης  θεραπεύτριας και μιλάνε για τις ζωές τους, γι’ αυτά που έμαθαν από τις παλιές. αυτά που έπαθαν ως γυναίκες και αυτά που παραδίδουν στις επόμενες.

Περνώντας τη ζωή τους στη σκιά της κυρίαρχης ανδροκρατικής εξουσίας, οι γυναίκες της περιφέρειας του 19ου και 20ου αιώνα παρέμεναν σε μεγάλο ποσοστό στο περιθώριο χωρίς να μπορούν να έχουν λόγο στις αποφάσεις που ήταν αποκλειστικά δικαίωμα των ανδρών.

Στον Θεσσαλικό χώρο, πέρα από τις υπόλοιπες εργασίες, με τις οποίες συνέβαλαν στην οικονομική παραγωγή της οικογένειας και της κοινότητας ως εργάτριες στα χωράφια, είχαν και την ευθύνη της τροφοδότησης των μελών της οικογένειάς τους, πάντα όμως εντός του οίκου. Έτσι, ανέπτυξαν ένα μυστικό κώδικα, μια λανθάνουσα εξουσία, που στηριζόταν στη χρήση της μαγείας και της τεχνογνωσίας των βοτάνων, τα λεγόμενα «πρακτικά», στην ικανότητα του «ξεματιάσματος» και άλλων δεξιοτήτων, μέσα από τη χρήση των υλικών που χρησιμοποιούσαν και στη μαγειρική, τα βότανα και τα χόρτα της περιοχής, το λάδι, το νερό και το αλεύρι.

Αυτές οι «Γυναίκες της Γης»  που έμεναν αόρατες χρόνια ακόμα και για τους ερευνητές - αφού δεν θεωρούσαν άξιο καταγραφής τον λόγο μιας γυναίκας για την ιστορία ενός τόπου- προσεγγίζονται σκηνικά από τρία αρσενικά νεαρά σώματα, επιχειρώντας να φέρουν στη σκηνή το προσωπικό και συλλογικό αφήγημα του οικείου γηρασμένου θηλυκού σώματος. Με εκφραστικά εργαλεία τις πρώτες ύλες της τελετουργικής διαδικασίας, τη μεταμφίεση, τη μάσκα και τον συντονισμό του λόγου και του σώματος, οι τρεις ηθοποιοί επιδίδονται σε ένα καταιγιστικό storytelling που ταξιδεύει από τις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου και τα Φαρσάλια του Λουκανού μέχρι τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία του Θωμά Ψύρρα, από  παλιότερες αφηγήσεις, συνταγές και  ιατροσοφικούς κώδικες του 19ου αιώνα, μέχρι σύγχρονες συνεντεύξεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των παραστάσεων στη Θεσσαλία.

Η παράσταση Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, αποτελεί ένα work in progress πάνω στο διάλογο της παραστασιακής τέχνης με την κοινωνική ανθρωπολογία με βασικούς άξονες τους κοινωνικούς ρόλους και τις έμφυλες διαστάσεις της τροφής και των λαϊκών μαγικοθρησκευτικών πρακτικών. Το θεατρικό κείμενο μεταλλάσσεται και επαναπροσδιορίζεται διαρκώς, καθώς τροφοδοτείται από τον όγκο των συνεντεύξεων που υλοποιούνται παράλληλα με τις παραστάσεις. Το κοινό καλείται να συμμετάσχει στην έρευνα και, εφόσον το επιθυμεί, να συμβάλλει στη συνέχιση της καταγραφής της προφορικής ιστορίας που έχει ήδη ξεκινήσει από την αρχή των παραστάσεων.

TAYTOTHTA ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Έρευνα, δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ντέλλας

Ερμηνεύουν: Μιχάλης  Αναγνώστου, Μανούσος Γεωργόπουλος, Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος

Ηχητικό περιβάλλον, πρωτότυπη μουσικη: Αλέξανδρος Κτιστάκης

Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα

Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά

Κοστούμια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαντώ Κατσούγκρη

Φωτογραφίες και βίντεο προώθησης: Χαράλαμπος Βλαχοδήμος, Ηλίας Λαχανάς

Μοντάζ: Στυλιανός Βλαχοδήμος

Παραγωγή: Θεσσαλικό Θέατρο

Διάρκεια: 70’

Παραστάσεις:

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ώρα 9μ.μ.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ώρα 9μ.μ.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου ώρα 9μ.μ.

Ηλεκτρονική προπώληση: more.com

Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία του Θεσσαλικού Θεάτρου, Γεωργιάδου 53, 2ος όροφος,

ώρες προπώλησης: Δευτέρα με  Παρασκευή 10.00πμ-14.00μμ  (Έναρξη από Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου έως  Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.)

Τηλέφωνα ταμείου: 2410-533417 & 6980493082 από Δευτέρα έως Παρασκευή (10:00π.μ.-14:00μμ.)

Tιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος, 13 ευρώ προπώληση, 10 ευρώ (Άνω των  65, φοιτητικό, μαθητικό, ομαδικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι), 8 ευρώ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Δεκτά εισιτήρια του ΟΓΑ

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, FormediaTV, TRT, radioTRT ,Εφημερίδα Ελευθερία, Θεσσαλικές επιλογές, larissanet εφημερίδα, Larissanet.gr, Larissapress.gr, Formediaradio99,8, OnLarisa,.gr, Paidis.com, kosmoslarissa.gr, λαρισινά, larissorama.gr, TheNewspaper.gr, Ραδιοφωνική λεσχή(Τρικάλων)97,6, Thelarissapaper.gr, radioΤύρναβοςfm103,8,  Ραδιόφωνο 99,4 Πόλις, elassona884.gr, iLarissa.gr,  τι Νέα Λάρισα;  Larissa DeeJay95,7, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας 93,6, Musica Radio, Tirnavos Press, CAMPOS 97,8

23-09-2024
Θεσσαλικό Θέατρο - "Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα" - Ακύρωση παραστάσεων

Οι παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί να παρουσιασθούν στο Β Αρχαίο θέατρο Λάρισας το Σάββατο 28-9-2024 και την Κυριακή 29-9-2024 με το έργο «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα» δεν θα πραγματοποιηθούν για τεχνικούς λόγους.

Όσοι θεατές έχουν προμηθευτεί ήδη εισιτήρια για τις δύο αυτές συγκεκριμένες παραστάσεις μπορούν  να επιλέξουν:

Α. Να παρακολουθήσουν την παράσταση στον ίδιο χώρο σε μία από τις τρείς προηγούμενες ημέρες

- Τετάρτη 25-9-2026

- Πέμπτη 26-9-2024

- Παρασκευή 27-9-2024 και

Β. να τους επιστραφούν τα χρήματα αγοράς του εισιτηρίου.

Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση.


Με τιμή

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΤΑΤΣΗΣ  ΟΡΕΣΤΗΣ

23-09-2024
Πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας της Πλατείας Προσκόπων

Πλατεία Προσκόπων στη Λάρισα: Ορόσημο για τον Προσκοπισμό και την κοινωνική προσφορά

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερωνύμου, που τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας της Πλατείας Προσκόπων, στη Λάρισα, το πρωί της Κυριακής, 22 Σεπτεμβρίου. Πλήθος κόσμου, παλαιών και νέων προσκόπων, καθώς και εκπροσώπων των αρχών, έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση του Δήμου Λαρισαίων, εκδήλωση που «εγκαινιάζει» έναν ευρύτερο κύκλο εκδηλώσεων και δράσεων, με αφορμή την επέτειο 110 ετών των Προσκόπων Λάρισας.

«Η Λάρισα αποκτά ένα σημείο αναφοράς για τον Προσκοπισμό, που μετρά πάνω από έναν αιώνα προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Οι Πρόσκοποι της Λάρισας γιορτάζουν φέτος 110 χρόνια παρουσίας, προσφοράς και δράσης σε όλα τα μεγάλα γεγονότα του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής μας. Είναι παρόντες στις ανάγκες, όπως για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων, των προσφύγων και μεταναστών, των πλημμυροπαθών, αλλά και στις μεγάλες γιορτές του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στην πόλη και τον Δήμο μας. Κι έχει έρθει η στιγμή, να εορταστεί λαμπρά αυτό το ορόσημο των 110 ετών. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο κύκλος των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί, ξεκινά με την ονοματοδοσία της πλατείας, που πλέον ονομάζεται πλατεία Προσκόπων. Είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, του κ.Απόστολου Καλογιάννη, ολοκληρώθηκε με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής και σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί κι ένα μεγάλο φεστιβάλ, στον Μύλο του Παππά, με συναυλίες, χορούς -μοντέρνους και παραδοσιακούς, εικαστικές και πολλές άλλες εκδηλώσεις, αφιερωμένες στους Προσκόπους της Λάρισας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.Χρήστος Κέλλας και οι βουλευτές Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Βασίλειος Κόκκαλης.

Αξίες και αρχές του Προσκοπισμού

Στις αξίες και τις αρχές του Προσκοπισμού, καθώς και στο συμβολισμό που αποκτά η Πλατεία Προσκόπων, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, κ.Αντώνης Ευαγγέλου. «Η πλατεία Προσκόπων δεν απλώς μια πλατεία. Είναι μια υπενθύμιση σε όλους και μια επιβεβαίωση για εμάς τους προσκόπους της Λάρισας ότι 110 χρόνια τώρα είμαστε σημαντικό κομμάτι της πόλης μας, της ιστορίας της και της κουλτούρας της. Είναι αφιερωμένη σε μια κίνηση γεμάτη ιστορία, αξίες και μνήμες, που συμβολίζει την προσφορά και την αλληλεγγύη. Είναι ένα σημείο που οι πρόσκοποι και η κοινωνία της Λάρισας έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι, καθώς θυμίζει ότι οι πράξεις προσφοράς και αλληλοβοήθειας δεν είναι μόνο μέρος του παρελθόντος, αλλά μια συνεχής αναγκαιότητα για το παρόν και το μέλλον. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε σημαντικές στιγμές του προσκοπισμού όπως η μαρτυρική θυσία των Προσκόπων του Αϊδινίου το 1919. Δράσεις αφιερωμένες σε αυτήν τη επέτειο αλλά και η ύπαρξη ενός μνημείου αφιερωμένου στους πεσόντες προσκόπους είναι στοιχεία που θα γνωστοποιήσουν και θα ευαισθητοποιήσουν όχι μονό τα μέλη του προσκοπισμού, αλλά και όλη την κοινωνία της Λάρισας για το σημαντικό αυτό γεγονός. Ωστόσο, η Πλατεία Προσκόπων θα είναι παράλληλα ένα χώρος που να αποπνέει δράση, ζωντάνια, χρώμα, φαντασία και αδιάκοπη ενέργεια. Θα πρέπει να είναι ένας ζωντανός χώρος που θα μας υπενθυμίζει τη δύναμη των νέων, τη δύναμη της δράσης και τη συνεχή αναζήτηση για ένα καλύτερο κόσμο. Δράσεις όπως η σημερινή και ενέργειες που θα υλοποιούνται στην πλατεία θα προβάλουν την δυναμικότητα και την ζωντάνια της προσκοπικής κίνησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Ευαγγέλου.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τον Προσκοπισμό της Λάρισας και όχι μόνον», τόνισε από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Λάρισας, κ.Δαυίδ Ζακάρ, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στη δημιουργία της Πλατείας Προσκόπων, ιδιαίτερα στη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο, κ.Θανάση Μαμάκο, όπως και στον πρώην Δήμαρχο, κ.Απόστολο Καλογιάννη. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη για την ανέγερση μνημείου.

Εμβληματικό γεγονός

«Η ονοματοδοσία αυτής της πλατείας, σε «Πλατεία Προσκόπων» αποτελεί ένα εμβληματικό γεγονός, που τιμά την πολυετή προσφορά των προσκόπων στην πόλη μας. Εκατόν δέκα χρόνια προσκοπισμού στη Λάρισα είναι μια μακρά

διαδρομή γεμάτη από αξίες, ιδανικά και έργα. Οι Πρόσκοποι της Λάρισας, με το ήθος και την αφοσίωσή τους, έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου μας, διαπαιδαγωγώντας γενιές νέων ανθρώπων με πνεύμα

αλληλεγγύης, υπευθυνότητας και σεβασμού προς το περιβάλλον. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική δράση των Προσκόπων, στηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειές τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η νέα γενιά των Προσκόπων θα συνεχίσει αυτήν την αξιόλογη παράδοση, συμβάλλοντας στην πρόοδο και την ευημερία της περιοχής μας», τονίζει ο εντεταλμένος Σύμβουλος Ισότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ.Βασίλειος Σίμος, με αφορμή την τελετή.

Τοιχογραφία

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ανάδειξης της Πλατείας Προσκόπων, στη συμβολή των οδών Λαγού και Κραννώνος, δημιουργήθηκε μια τοιχογραφία που εμπεριέχει τα δύο σύμβολα της Λάρισας, τον ποταμό Πηνειό, καθώς και το παλιό υδραγωγείο τη ΔΕΥΑΛ, ενώ οι πρόσκοποι προχώρησαν στον σχεδιασμό επιδαπέδιων παιχνιδιών, καθώς και φυτεύσεις λουλουδιών. Η τοιχογραφία είναι δημιουργία του εικαστικού κ.Αχιλλέα Ζάζου και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον επίσης εικαστικό, και πρόσκοπο, κ.Πάρη Μακρή.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λαρισαίων, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Λαρισαίων, κ.Χρύσα Τζιαστούδη.

23-09-2024
Open Day στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

 Γνωριμία με τον υπέροχο κόσμο της μουσικής

Μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με τον κόσμο της μουσικής, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρες  10:30 π.μ. – 12:30 μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

 Η εκδήλωση Open Day, ανοιχτή για όλες τις ηλικίες, προσφέρει την ευκαιρία σε παιδιά και ενήλικες να ανακαλύψουν τα προγράμματα του Ωδείου, να γνωρίσουν τους καθηγητές και να απολαύσουν ένα ταξίδι στη μουσική δημιουργία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

  • 10:30 π.μ. – Υποδοχή και Ξενάγηση στους Χώρους του Ωδείου: Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα από τη Διεύθυνση του Ωδείου. Θα ακολουθήσει περιήγηση στις αίθουσες διδασκαλίας, στους χώρους πρόβας και στον συναυλιακό χώρο, όπου οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τους καθηγητές και θα δουν πώς λειτουργεί το εκπαιδευτικό έργο του Ωδείου.
  • 11:00 π.μ. – Ανοιχτά Μαθήματα & Δοκιμές Οργάνων: Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα μουσικά όργανα (πιάνο, βιολί, κιθάρα, φλάουτο κ.ά.) και να παρακολουθήσουν ανοιχτά μαθήματα. Οι καθηγητές θα βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερόμενων για να απαντήσουν σε απορίες.
  • 11:30 π.μ. – Μουσικό Εργαστήρι για Παιδιά: Ένα διαδραστικό εργαστήρι, όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν τη μουσική μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και διασκεδαστικά παιχνίδια.
  • 12:00 μ.μ. – Μικρή Συναυλία από Μαθητές & Καθηγητές: Μια σύντομη συναυλία, με επιλεγμένα έργα από τους μαθητές και τους καθηγητές του Ωδείου, θα προσφέρει μια γεύση από το ταλέντο και την πρόοδο που επιτυγχάνεται μέσα από τη μουσική εκπαίδευση.
  • 12:20 μ.μ. – Κλείσιμο & Συζήτηση: Το Open Day θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καθηγητές, άλλους ενδιαφερόμενους γονείς και μαθητές, καθώς και να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Δηλώστε συμμετοχή στο Open Day εδώ:

https://dhmotikoodeiolarissas.gr/open-day-2024-mia-giorti-gnorimias-me-ton-kosmo-tis-mousikis/

23-09-2024
Μάθημα Μουσικής Τεχνολογίας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Το μάθημα της Μουσικής Τεχνολογίας θα διδάσκεται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και θα περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες της Ηχοληψίας και της Μουσικής Παραγωγής I & II. Το μάθημα αυτό προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για όσους θέλουν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της μουσικής παραγωγής και της τεχνολογίας ήχου.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι σπουδαστές θα εξοικειωθούν με τον βασικό εξοπλισμό ηχογράφησης, τις τεχνικές τοποθέτησης μικροφώνων, τη συνδεσμολογία στούντιο ηχογράφησης, καθώς και τη χρήση λογισμικού για ηχογράφηση, επεξεργασία και μίξη ήχου. Παράλληλα, οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν δημιουργικά projects της επιλογής τους, σε συνεργασία με τον διδάσκοντα, συνδυάζοντας θεωρία και πρακτική εφαρμογή.

Το μάθημα περιλαμβάνει επίσης τη διδασκαλία ηχογράφησης φυσικών οργάνων, καθώς και τη δημιουργία μουσικής μέσω "εικονικών" οργάνων (MIDI), synthesizers και σύγχρονου λογισμικού παραγωγής. Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν ολοκληρωμένη γνώση πάνω στις νέες τεχνολογίες μουσικής παραγωγής και θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν σε ένα δημιουργικό και υποστηρικτικό περιβάλλον.

Οι εγγραφές για το μάθημα Μουσικής Τεχνολογίας έχουν ήδη ξεκινήσει. Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο της μουσικής τεχνολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στο τηλέφωνο 2410 531960 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://dhmotikoodeiolarissas.gr/sygchroni-mousiki/

23-09-2024
Τρίμηνη Έκθεση Απολογισμού εσόδων-εξόδων Β' τριμήνου 2024
23-09-2024
Φίλοι μ', καλώς ορίσατε! Η συναυλία αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη ακυρώνεται

Από την εταιρία διοργάνωσης ανακοινώνεται το εξής:

H προγραμματισμένη συναυλία, για την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 (Κηποθέατρο Λάρισας), με τίτλο "ΦΙΛΟΙ Μ’, ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ”, ακυρώνεται.

Η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει από την ticketservices και τα φυσικά σημεία πώλησης στη Λάρισα.

23-09-2024
Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας η Λάρισα - Καταθέτουν υποψηφιότητα ο Δήμος Λαρισαίων και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας για το 2025

Τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2025 ετοιμάζεται να διεκδικήσει η Λάρισα, με τις διεργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που «αγκαλιάζει» την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, σε μια στρατηγική συνεργασία με κοινό στόχο την ανάδειξη της πόλης ως κέντρο καινοτομίας και νεανικής δημιουργικότητας.

«Η ανάδειξη του Δήμου μας ως Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2025 θα αποτελέσει ένα ορόσημο για την πόλη μας, φέρνοντας στο προσκήνιο την αξία της νεολαίας ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης και προόδου. Θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα προσφέρει ευκαιρίες, θα ενδυναμώσει τις νέες γενιές και θα αναδείξει την πόλη μας ως ένα κέντρο καινοτομίας και νεανικής δημιουργικότητας», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τη διεκδίκηση του τίτλου.

«Θέλουμε τη Λάρισα μια πόλη που όχι μόνο υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ευημερία των νέων, αλλά και τους ενθαρρύνει να γίνουν ενεργοί πολίτες που συμβάλλουν θετικά στη διαμόρφωση του μέλλοντος της πόλης μας», σημειώνει, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣΝ, κ.Αλέξανδρος Τσάτσος.

Η πρόταση υποβολής του σχετικού αιτήματος, για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025» εγκρίθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (19.09.2025), από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, στη συνεδρίαση του οργάνου στις 5 Σεπτεμβρίου 2024.

 

Θεματικές δράσεις

Ο βασικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων, με την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων αφιερωμένες κάθε φορά και σε διαφορετικό ζήτημα, με κέντρο αναφοράς τους νέους ανθρώπους:

1. Διασύνδεση Συμβουλίων Νεολαίας ανά την Ευρώπη - Ενίσχυση της Συνεργασίας και της Συμμετοχής των Νέων

2. Δράσεις Αθλητισμού για Νέους από τον Δήμο Λαρισαίων

3. Δράσεις Πολιτισμού

4. Δράσεις Συμπερίληψης για Νέους από τον Δήμο Λαρισαίων

5. Δράσεις Ψυχικής Υγείας για Νέους από τον Δήμο Λαρισαίων

6. Δράσεις για Τεχνητή Νοημοσύνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη για Νέους από τον Δήμο Λαρισαίων

7. Δράσεις για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα των Νέων από τον Δήμο Λαρισαίων

8. Δράσεις για την Υγεία και την Πρόληψη των Νέων

9. Δράσεις για το Περιβάλλον

10. Δράσεις για την Προώθηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στους Νέους από τον Δήμο Λαρισαίων

Larissa City pass

Δημιουργία του Larissa city pass, μιας κάρτας πολιτισμού, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους νέους: πρόκειται για διευκόλυνση προσβάσεων σε σινεμά, μουσεία, θέατρα, μαθήματα χορού ή αγορές βιβλίων κ.τ.λ. Ο Δήμος θα επενδύει ένα συγκεκριμένο ποσό, ευνοώντας τη ρευστότητα και την ανάπτυξη στην πόλη, ενώ αποδέκτες της κάρτας θα είναι ηλικιακές ομάδες νέων. Στόχος είναι τόσο η ενίσχυση της εξωστρέφειας των νέων ανθρώπων, αλλά και η αναζωογόνηση της πόλης.

Φεστιβάλ Νεολαίας

Οι πολιτιστικές δράσεις για τους νέους αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της πολιτιστικής ζωής της πόλης και στην ενεργό συμμετοχή της νεολαίας σε αυτήν. Μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, ο Δήμος προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, να ανακαλύψουν και να αναδείξουν τα ταλέντα τους, και να συνεισφέρουν στην πολιτιστική ανάπτυξη της Λάρισας. Με αυτές τις δράσεις, ο Δήμος φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια ζωντανή και δημιουργική κοινότητα, όπου η νεολαία αποτελεί τον πυρήνα της πολιτιστικής αναγέννησης της πόλης.

Κέντρο Νεολαίας

Στον πυρήνα των προτάσεων βρίσκεται και η δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Νεολαίας, το οποίο θα λειτουργεί ως κόμβος κοινωνικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας για τους νέους της πόλης. Το Κέντρο αυτό θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προσφέροντας ένα περιβάλλον που ενισχύει τη συμμετοχή, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων, προάγοντας ταυτόχρονα τις αξίες της κοινωνικής συνοχής, της συμπερίληψης και της ενεργούς πολιτειότητας.

Μέσα από το Κέντρο Νεολαίας, μεταξύ άλλων, θα παρέχονται χώροι, αλλά και ευκαιρίες στους νέους για να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να εκφράσουν τις ιδέες τους και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης. Θα διαθέτει πολυλειτουργικούς χώρους που θα μπορούν να φιλοξενούν μια ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως εργαστήρια, σεμινάρια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αθλητικές δραστηριότητες και συναντήσεις ομάδων νέων. Θα περιλαμβάνεται Κέντρο Πληροφόρησης και Υποστήριξης, χώροι Τεχνολογίας και Καινοτομίας (makerspaces και media labs), χώρο για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, καθώς και χώρους Συμμετοχικής Δημοκρατίας. Το Κέντρο Νεολαίας θα λειτουργεί σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια, ΜΚΟ και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, προωθώντας τη δικτύωση και τη συνεργασία σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβούλευση

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διαβούλευσης, με ειδική καμπάνια που τρέχει στα social media του Δήμου Λαρισαίων και του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου αναφορικά με τις ανάγκες των νέων στην πόλη. Ο σχετικός σύνδεσμος βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων:

(https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/nea-anakoinwseis/13456-i-larisa-ypopsifia-gia-ethniki-proteyousa-neolaias-2025-theloume-ti-gnomi-sou)

Η διαβούλευση αυτή θα συνεχιστεί, μέσω όλων των διαθέσιμων καναλιών επικοινωνίας, όπως με συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και διοργανώσεις δημοσίων, ανοιχτών συζητήσεων. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή της πρότασης του Δήμου Λαρισαίων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

23-09-2024
Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου επτά (7) ατόμων, υπό μορφή αντιτίμου, για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Χορού της Δ/νσης Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Λαρισαίων

Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, επτά (7) ατόμων υπό μορφή αντιτίμου, για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Χορού της Δ/νσης Πολιτισμού και Αθλητισμού και
ειδικότερα για την Ανώτερη Σχολή Χορού και Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, για χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης έως και την 30/06/2025, όπως φαίνεται στα σχετικά συνημμένα.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από τις 24/09/2024 έως και τις 03/10/2024. (Πληρoφορίες: τηλ. 2413.500.318).

 

23-09-2024
Innohealth Forum 2024 - Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων-ΔΕΥΑΛ και ΓΝΛ

Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων-ΔΕΥΑΛ και ΓΝΛ για τη μέτρηση οστικής πυκνότητας - «Κέντρο Καινοτομίας και Υπηρεσιών Υγείας η Λάρισα», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων, μέσω της ΔΕΥΑΛ, με το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για την παροχή μιας εξαιρετικά σημαντικής υπηρεσίας Υγείας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, από το Innohealth Forum 2024, στο Πάρκο Καινοτομίας Joist, το βράδυ της Παρασκευής, 20 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για την προσφορά, από τη ΔΕΥΑΛ, προς το ΓΝΛ ενός σύγχρονου μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας (DXA), που θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες της Λάρισας -και όχι μόνον- να πραγματοποιούν μια εξειδικευμένη απεικονιστική εξέταση σε μια δημόσια δομή Υγείας.

«Με αυτόν τον τρόπο, οι συμπολίτες μας, αλλά και οι πολίτες όλης της κεντρικής Ελλάδας, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν εξειδικευμένες εξετάσεις, είτε πρόκειται για πρόληψη της οστεοπόρωσης, είτε πρόκειται για πάσχοντες από αιμοσφαιρινοπάθειες (μεσογειακή αναιμία). Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ενός μοναδικού πρωτόκολλου απεικόνισης -καθώς και μιας μεγάλης πηγής δεδομένων, που μπορούν να ενισχύσουν το κομμάτι της έρευνας, ιδίως στον τομέα των αιμοσφαιρινοπαθειών. Είναι ένα πολύ ισχυρό παράδειγμα συνεργειών, στον τομέα Υγείας σε τοπικό επίπεδο, το οποίο θα λειτουργήσει καταλυτικά και προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της έρευνας-καινοτομίας, αλλά και προς την κατεύθυνση της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας», σημείωσε ο κ.Μαμάκος.

Κέντρο Καινοτομίας και Υπηρεσιών Υγείας

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Λαρισαίων συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Επενδύσεις για την Ενίσχυση των Συστημάτων Υγείας», μαζί με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ.Δημήτρη Παπαστεργίου και την Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ.Ζωή Ράπτη. Στην ομιλία του, ο κ.Μαμάκος επικεντρώθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της Λάρισας, ιδίως στους τομείς του Πολιτισμού, της Αγροδιατροφής και της Υγείας, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των συνεργειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους φορείς Υγείας, προς όφελος των πολιτών.

«Πιστεύω ειλικρινά πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κατ’ εξοχήν χώρος συνεργασιών και συγκλίσεων. Η καθημερινότητα των πολιτών, η ανάπτυξη της περιοχής, η αντιμετώπιση των προκλήσεων που το μέλλον φέρνει μπροστά μας, απαιτούν συνέργειες, κοινούς σχεδιασμούς, αποτελεσματικές δράσεις και ρεαλιστικές παρεμβάσεις που θα οδηγούν σε βιώσιμα αποτελέσματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ του πρώτου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι ο Δήμος Λαρισαίων, και των φορέων της Υγείας, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την Ιατρική Σχολή, τα δύο νοσοκομεία, ΓΝΛ και ΠΓΝΛ, οι Σύλλογοι του κλάδου των επαγγελμάτων Υγείας, δίνουν τη δυνατότητα στην πόλη και τους πολίτες να απολαμβάνουν υψηλότερο επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μπορεί το σύστημα Υγείας της χώρας μας να κουβαλά πολλές παθογένειες, ωστόσο είναι μέσα στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα μιας Δημοτικής Αρχής να συντελεί -στο βαθμό που μπορεί- στη διόρθωση αυτών των αδυναμιών, αλλά και να συνδράμει στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ.Μαμάκος.

23-09-2024
Στέγη σε ευάλωτους νέους μέσω του προγράμματος «Κάλυψη» του Δήμου Λαρισαίων - Σε εξέλιξη η υποβολή νέων αιτήσεων

Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί άτομα ηλικίας 25 έως 39 ετών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, για τον μήνα Μάρτιο 2023, να υποβάλουν νέα αίτηση στο πρόγραμμα «Κάλυψη», για τα διαθέσιμα διαμερίσματα. Το πρόγραμμα καλύπτει το ενοίκιο κάθε νοικοκυριού για τρία χρόνια.

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» στη Λάρισα υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, και συγκεκριμένα την Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E., το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Να σημειωθεί ότι ως τώρα έχουν στεγαστεί 14 νοικοκυριά σε διαμερίσματα της πόλης, με επιπλέον διαθέσιμα διαμερίσματα για νέες αιτήσεις. Τα διαμερίσματα του προγράμματος προέρχονται από το πρόγραμμα ESTIA και τη Στέγαση Προσφύγων και Αιτούντων Άσυλο.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων (Ηπείρου 96-98, 1ος όροφος) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2414400703.

Ο αιτών μπορεί να είναι ο δικαιούχος της αίτησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο/η σύζυγος αυτού (ή μέλος συμφώνου συμβίωσης) ή φιλοξενούμενο μέλος νοικοκυριού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που επιθυμεί να διαμείνει σε νέα κατοικία. Στην αίτηση συμπληρώνονται επίσης και τα μέλη του νοικοκυριού που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Κάλυψη”, ήτοι το σύνολο των μελών που θα διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Με την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν και τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Επιπρόσθετα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες αποδεικτικά ότι πληροίται το κριτήριο της μονογονεϊκότητας, βάσει των οριζόμενων στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. 53923/23-7-2021 κυα (ΦΕΚ Β’ 3359).
  • Απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
  • Αντίγραφο της εκτελεστής δικαστικής απόφασης έξωσης ή διαταγή απόδοσης μισθίου.
  • Εγγραφή στο μητρώο ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης σε ισχύ την ημερομηνία υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα.
  • Η βεβαίωση φιλοξενίας από δομή φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας.

Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών για τη μοριοδότηση κριτηρίων που ελέγχονται κατά την υποβολή της αίτησης για το πρόγραμμα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που αντλούνται από το πληροφοριακό σύστημα αυτού.

Ο Δήμος καλεί τα νοικοκυριά κατά σειρά προτεραιότητας, να επιλέξουν από τη λίστα των διαθέσιμων κατοικιών στο Δήμο τους αυτά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, και την προτίμησή τους ως προς την περιοχή του Δήμου που βρίσκεται το ακίνητο. Κάθε νοικοκυριό επιλέγει έως τρία διαθέσιμα ακίνητα, μεταξύ των οποίων καλείται να διαλέξει το κατάλληλο προς ενοικίαση. Εάν το νοικοκυριό απορρίψει τα υποψήφια ακίνητα, κατατάσσεται αυτόματα στο τέλος της λίστας προτεραιότητας. Τα ακίνητα που ενοικιάζονται αφαιρούνται από την λίστα των διαθέσιμων κατοικιών του Δήμου.

Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο υπογράφεται μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου και του ωφελούμενου με την εγγύηση του Δήμου ή του νομικού του προσώπου σε ότι αφορά την καταβολή του μισθώματος, κι έχει διάρκεια ισχύος τρία έτη. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα προβλεπόμενα στον αστικό κώδικα ως προς την ενοχική σχέση μεταξύ μισθωτών και εκμισθωτών.

Καλούνται, επίσης, οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων του  ESTIA ΙΙ και ESTIA 2021 που θέλουν να μισθώσουν εκ νέου το ακίνητό τους στο πρόγραμμα “Κάλυψη”, και δεν έχουν υποβάλει την αίτηση τους μέχρι τώρα, ή είχαν αποσύρει την αρχική τους αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα, να έρθουν σε επικοινωνία με τον βοηθό διαχείρισης του προγράμματος “Κάλυψη” στη Λάρισα, στο τηλέφωνο 6945251295.

23-09-2024
Προσοχή σε απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης εφιστά ο Δήμος Λαρισαίων

Την προσοχή πολιτών -και ιδιαίτερα επαγγελματιών και προμηθευτών- αναφορικά με παραπλανητική τηλεφωνική επικοινωνία και απόπειρα εξαπάτησης εφιστά ο Δήμος Λαρισαίων.

Πιο συγκεκριμένα, στο Γραφείο Δημάρχου Λαρισαίων και στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών έχει αναφερθεί περιστατικό απόπειρας τηλεφωνικής εξαπάτησης προμηθευτή, με παραπλανητική επίκληση αλλαγής στον τρόπο πληρωμής χρηματικών ενταλμάτων. Οι επιτήδειοι αποσπούν πραγματικά στοιχεία επαγγελματιών-προμηθευτών από τη «Διαύγεια» και, προσποιούμενοι ότι τηλεφωνούν εκ μέρους του Τμήματος Εσόδων του Δήμου Λαρισαίων παραπέμπουν σε κωδικό RF, επικαλούμενοι δήθεν αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των κρατήσεων. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η κλήση από αριθμούς κινητής τηλεφωνίας.

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών υπογραμμίζουν ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στον τρόπο εκτέλεσης χρηματικών ενταλμάτων (πληρωμή), καθώς και ότι για τη σχετική επικοινωνία με επαγγελματίες-προμηθευτές δεν γίνεται χρήση αριθμών κινητής τηλεφωνίας, παρά μόνον των υπηρεσιακών σταθερών τηλεφώνων και του υπηρεσιακού συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Καλεί, δε, τους τυχόν επαγγελματίες-προμηθευτές ή/και πολίτες:

  • Να είναι προσεκτικοί και επιφυλακτικοί σε τυχόν επικοινωνία τους, με χρήση αριθμών κινητής τηλεφωνίας, με δήθεν εκπρόσωπο του Δήμου Λαρισαίων για εκτέλεση χρηματικών ενταλμάτων (πληρωμή).
  • Να μην αποκαλύπτουν ευαίσθητες πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα τους, όπως κωδικούς πρόσβασης ή αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.
  • Να καταγγείλουν τυχόν ύποπτα περιστατικά στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.
23-09-2024
Αιτιολογική έκθεση για τον χαρακτηρισμό ως διατηρητέων από το Υ.Π.ΕΝ. του κτιρίου και του περιφράγματος της πρόσοψης επί της οδού Τζαβέλλα 55 (Ο.Τ. 806), στην περιοχή Αγ. Αθανασίου του Δήμου Λαρισαίων

Αιτιολογική έκθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον χαρακτηρισμό ως διατηρητέων του κτιρίου και του περιφράγματος της πρόσοψης επί της οδού Τζαβέλλα 55 (Ο.Τ. 806), στην περιοχή Αγ. Αθανασίου του Δήμου Λαρισαίων.

Αιτιολογική Έκθεση

 

20-09-2024
Κορυφώνονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024 - Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε κεντρικές και περιφερειακές οδούς

Με αγώνα δρόμου, ποδηλασίας, ορεινής ποδηλασίας και πλήθος εκδηλώσεων κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024, στη Λάρισα, αύριο, Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου -που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο. Να σημειωθεί ότι την Κυριακή θα τεθούν σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους, αλλά και σε περιφερειακούς άξονες της Λάρισας.

Πιο αναλυτικά, αύριο Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, από τις 9.30 π.μ. και εκκίνηση στην Κεντρική πλατεία, πραγματοποιείται μια ...διαφορετική ξενάγηση στη Λάρισα, με τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Λαρισαίων.

Το επίκεντρο των εκδηλώσεων μεταφέρεται, στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Αισθητικό Άλσος, στο Skate-BMX park Run LAparko, με δράσεις για μικρούς και μεγάλους, BMX Session (Laparko Crew), Επίδειξη Flatland (Μpak-Lef-Panto), Γκράφιτι, Παιδική Ζωγραφική, Ενημερωτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών, Μουσική και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Το πρωί της Κυριακής (10.00 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Δρόμου, με σύνθημα «Όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια  νοσήματα», με αφετηρία την Πλατεία Μιχαήλ Σάπκα (Κεντρική πλατεία). Διοργανωτές είναι ο τοπικός Όμιλος  Unesco N.Λάρισας, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας και ο σύλλογος «ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ», ενώ η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Στις 11.00 πμ, θα διεξαχθεί ο Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας  με τη επωνυμία «Cross Country Short Track (XCC) 3rd CYCLING HELLAS JUNIOR RACE -MTB- by NP Ασφαλιστική», στο Αισθητικό Άλσος Λάρισας, με διοργανωτές τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και την Cycling Hellas.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στην πλατεία Μιχαήλ Σάπκα (Κεντρική πλατεία), από τις 11.00 το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιείται έκθεση ποδηλάτων, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις της Λάρισας, ενώ από τις 11.00 ως τις 13.00, στον ίδιο χώρο, υλοποιείται η δράση «Μαθαίνω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», από το ΚΔΗΦ Θέληση Ζωής (Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία).

Το ίδιο χρονικό διάστημα (11.00-13.00), η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ θα κάνει προπόνηση στην οδό Παπαναστασίου, στο πλαίσιο της δράσης «Μοιράζομαι τον δημόσιο χώρο».

Τέλος, στη 1 μ.μ., στο Αισθητικό Άλσος, θα πραγματοποιηθεί λαϊκός ποδηλατικός αγώνας για παιδιά 6 έως 15 ετών, με διοργανωτές τον ΠΑΣ Πηνειό, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και τη Cycling Hellas.

Διακοπή κυκλοφορίας - Ρυθμίσεις

Να σημειωθεί ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, θα τεθούν σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, για τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί τρέχουμε για τα Παιδιά με χρόνια νοσήματα», ως εξής:

Από τις 9.30 ως 13.00:

-Στην οδό Κύπρου (από Κενταύρων ως Ολύμπου)

-Στην οδό Παπαναστασίου (από Μανδηλαρά ως Κύπρου και τις καθέτους)

Από τις 10.00 ως 12.15:

-Στην οδό Κύπρου (από Ολύμπου ως ισόπεδο κόμβο και Νικηταρά-28ης Οκτωβρίου)

-Στην οδό Κύπρου (από Θέτιδος ως Κενταύρων και τις καθέτους)

-Στην οδό Αμαλίας (σε όλο το μήκος της)

-Στην οδό Ολύμπου (από Κύπρου ως Βενιζέλου [με αντιδρόμηση μόνον για τα οχήματα που εξέρχονται από το πάρκινγκ «Αγ.Βησσαρίωνος»])

-Στην οδό Παναγούλη (από Μανδηλαρά ως Κύπρου)

-Στην οδό Ελ.Βενιζέλου (σε όλο το μήκος της και τις καθέτους)

-Στην οδό Φιλελλήνων (από Βενιζέλου ως Κύπρου)

-Στην οδό Δήμητρας (από Βύρωνος ως Βενιζέλου)

-Στην οδό 31ης Αυγούστου (από Αγιάς ως Βενιζέλου και στις καθέτους)

-Στην οδό Κενταύρων (σε όλο το μήκος της και στις καθέτους)

-Στην οδό Τ.Βελισσαρίου (από Τ.Τσιόγκα ως Παλαιστίνης και στις καθέτους)

-Στην οδό Αριστείδου (από Ταγμ.Βελισσαρίου ως Αρμ.Βραΐλα)

-Στην οδό Θέτιδος (από Σκίπης ως Κύπρου)

-Στην οδό Γεωργιάδου (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γρ.Λαμπράκη και στο τμήμα από την Ολύμπου ως τον κυκλικό κόμβο του Αγίου Αχιλλίου και στις καθέτους)

-Στην οδό Τ.Τσιόγκα (από Τζαβέλλα ως ισόπεδο κόμβο Αγίου Αχιλλίου)

-Στην οδό Γρ.Λαμπράκη (σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους)

-Στην οδό Πάρνηθος (σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους)

-Στην οδό Α.Παπανδρέου (Νέα Περιφερειακή Κοζάνης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αεροδρομίου και στο τμήμα από Πάρνηθος ως ισόπεδο κόμβο Γρ.Λαμπράκη και Κοζάνης

-Στην οδό Κ.Σανδράκη (στο ρεύμα προς Γρ.Λαμπράκη και στο τμήμα από ισόπεδο κόμβο ΔΕΥΑΛ ως ισόπεδο κόμβο Γρ.Λαμπράκη & Κοζάνης)

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται με βάση όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τους διοργανωτές και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Δείτε την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, εδώ.

20-09-2024
Ανάρτηση πινάκων αποτελεσμάτων της Ανακοίνωσης ΣΟΧ4/2024 με αρ. πρωτ. 33992/20-06-2024 (ΑΔΑ:6Λ2ΔΩΛΞ-8ΔΝ) του Δήμου Λαρισαίων

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΟΧ4/2024 ΜΕ ΑΡ.ΠΡΩΤ. 33992 /20-06-2024 (ΑΔΑ:6Λ2ΔΩΛΞ-8ΔΝ):

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΤΕ )

ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

101

ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

102

ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΔΕ)

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

103

ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ ΣΕ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

104

ΔΕ ΨΥΚΤΙΚΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

105

ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

106

ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

107

ΔΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

108

ΔΕ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

109

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

110

ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

111

ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

112

ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι προκειμένου να δουν τη σειρά κατάταξής τους θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι εμφανίζονται στους εν λόγω πίνακες βάσει του αρ. πρωτοκόλλου της αιτήσεώς τους, των αρχικών γραμμάτων, του επιθέτου του κυρίου ονόματος, του ονόματος πατρός και των τριών τελευταίων ψηφίων του αριθμού δελτίου ταυτότητας.

Πολιτική Προστασία

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Συσκευών - Μάθε Πώς

Job Center

Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας
Πανεπιστήμιο των Πολιτών

Κατασκήνωση στην Πόλη

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων

Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας

Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τον Περιβάλλοντα Χώρο του Αρχαίου Θεάτρου

Επανασύνδεση ρεύματος για ευπαθείς ομάδες

Οικογιορτή Λάρισας

Λάρισα Ιστορία Πολιτισμού Παρελθόν και Μέλλον

Βόλτες στην πόλη του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης

Εκδρομές στη Λάρισα PDF

Larissa Tours and Excursions

Food Corridors European Program

Εμβολιάζομαι Νοιάζομαι

  ΕΟΔΥ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Λάρισα Είμαστε Μαζί απέναντι στον covid-19

ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ μεα

Βρείτε σε ποια Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων ανήκετε

Υδάτινοι Πόροι και Περιβάλλον Θεσσαλίας

Πολυοδηγός για Μετανάστες - Multiguide for Immigrants

Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει 

Stop TTIP/CETA

Η Ευρώπη σου

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

Εγγραφή στο 112

Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια

 

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1